Fetele din America (85)
Raspunsuri - Pagina 13
corinadana spune:
I a invatat sa citeasca folosind card urile cu cuvinte scrise pe ele? Ca, practic, Raluca la inceput a fotografiat cuvintele.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Fetelor, nu va faceti griji. Alexandru a inceput clasa intii aici anul trecut. Kindergarten nu a facut. Toti copiii stiau sa citeasca in afara de el. Nici cu engleza nu statea prea bine. A inceput clasa intii pe ultimul loc si a terminat printre primii. Citeste chapter books, ma bucur mai ales ca isi ia si singur sa citeasca.
Anuta (doi ani si doua luni Conchita) a avut febra mare aseara, a vomat. Dimineata la fel, cind am vazut ca merge spre 39 nici n-am mai lasat termometrul, i-am pus repede un supozitor. I-a fost tare sete, a baut multa apa si a vomat din nou. De atunci e mai bine, febra a scazut, i-am dat doar niste biscuiti si banana deocamdata.
A mincat prost si ieri, ma miram de ce.
Am sunat la dr., cica e un virus "going around" si toata chestia tine cam 48 de ore. Deci ar fi inca o zi. Sa vedem, sper sa scapam cu atita.
Mi-e groaza sa merg cu ea la dr. Face un circ de nedescris! N-am vazut asa ceva si cred ca nici ei...
Corina, nu cred ca e de la stomac. Voma mi s-a parut mie ca a fost doar o reactie la febra. Totusi, mi-au spus ca e posibil sa faca diaree. Sper sa nu fie asa, aparatul digestiv e punctul ei slab.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
corinadana spune:
Secretul?! sunt pui de romani!!!! si s destepti
Cum zici tu 48 ore, voma, febra si daca apare si diaree sunt simptome de stomach flu. Asa a avut si Ralu anul trecut.
Acum are musca flebulara de la mersul pe bicicleta!!!
corina mama Ralucai
Ramona J spune:
Musca flebulara? Aia ce mai e?
Au trecut cinci ore de cind i-am pus supozitor (ar trebui o data la opt ore) si iar are 38.7 (asta la axila). Tocmai i-am dat niste Ibuprofen de data asta. A luat trei linguri de supa si atit. O mai las cinci minute, sa vad daca incepe sa scada febra, ca trebuie sa si doarma. A dormit putin azi-noapte.
Sint ingrijorata ca nu face pipi. De vreo ora jumate n-a facut niciunul. Ii mai dau apa, dar cam refuza sa bea.
Siminaf spune:
Ramona - semne de deshidratare! Trebuie s-o hidratezi. Sau sa mergi la doctor cu ea. E mititica si astia mici se deshidrateaza mai repede decit am crede noi. In plus, nici nu poti sa-i faci sa inteleaga necesitatea hidratarii orale.
Multa sanatate la copilasi scumpi!
corinadana spune:
Este febra musculara !
corina mama Ralucai
Ramona J spune:
Ha, ha Corina! Vezi daca sint zapacita?
Simina, multumesc. Stiu ca nu e bine, de aia imi fac griji. A facut pina la urma putin, cam dupa doua ore.
Desi a dormit putin azi-noapte vad ca nu vrea sa doarma la prinz. Acum ca i-a mai trecut febra se joaca prin pat. I-am pregatit niste pepene verde. Ala ii place si ne ajuta si la hidratare. Azi nici n-au lucrat doctorii nostri, pina luni nu putem merge decit la ER. Asta imi placea in Romania, venea dr. acasa. Asta e!
Cu ibuprofen febra a cedat mai greu. Pina la urma am pus fata in cada cu apa. I-a placut, s-a jucat si a scazut si febra. Cind era bebelus nu functiona treaba asta, ma bucur ca acum raspunde mai bine.
La Alexandru mergea bine cu baia. In vreo doua rinduri cred ca era la 104 cel putin, n-am mai stat sa vad. In clipa in care l-am pus in apa i-a trecut febra instantaneu.
Fetelor, sper ca voi aveti un weekend mai placut.
Siminaf spune:
Ma bucur ca e mai bine! Tine-o tot asa si sa-i Pedyalite (parca asa se cheama). E bun la gust si aduce inapoi sarurile pierdute prin febra/voma/diaree. Si atunci si refacerea e mai rapida.
Mai, dar ce norocosi erati voi in Ro. La mine nu venea doctorul acasa! Era acasa! Adica eu. Si cind ma depasea situatia, mergeam la unul dintre colegi - care se nimerea sa fie de garda. Si in ultimii doi ani doar la homeopat. Si asa am shuntat pediatrii.
Ramona J spune:
Pai asa e si mai bine!
Eu sint cam nemultumita de dr. de aici. Cred ca mai caut. Am schimbat ceva pediatri de cind sintem in US. Numai unul mi-a placut.
Siminaf spune:
Si aici esti norocoasa. Eu inca nu am gasit unul/una sa-mi placa (la pediatri ma refer).
Pupa puiutza!