Fetele din America (85)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ramona intra pe www.edhelper.com poti download ce vrei tu specific clasei in care este.

Eu de acolo ii dau Ralucai.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

quote:
Originally posted by conchita

fetelor, dar chiar ne nenorocim copiii daca ii dam la scolile publice?:-)) adica e diferenta asa mare de calitate intre publice si private? stie cineva mai multe amanunte?

Buna !

Conchita,fiul meu avea aproape 10 ani cind am sosit in USA .Nu vorbea Lb.Engleza .L-am dat la scoala publica ,in N Y,in clasa a V a (in Ro terminase clasa a III a .Aici datorita virstei l-au sarit 1 an). Dupa 3 ani,prin examen ,reusea la unul din cele mai bune licee din USA ,liceu public, de elita -Stuyvesant High School...dupa liceu a fost acceptat la unele din cele mai bune facultati (2 din ele Ivy League)...Vara trecuta a terminat MBA (Ivy League)....Deci ,Conchita ,nu te speria ,scoala publica (elementara-liceu) in USA este f buna ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Ramona intra pe www.edhelper.com poti download ce vrei tu specific clasei in care este.

Eu de acolo ii dau Ralucai.

corina mama Ralucai

Multumesc mult Corina, o sa studiez site-ul. Alexandru mai are o saptamina de day camp si nu am cautat nimic pentru dupa...

Sint necajita ca Anuta a facut febra 39 in seara asta. A si vomat, nu cred ca stomacul e de vina - a reactionat asa ca nu se simte bine.
A scazut febra dupa medicament, sper sa fie bine. Oricum, fug la nani ca nu stiu ce o fi la noapte. Asta e simptomul major, in rest nu am observat mare lucru. A mincat prost astazi si mi s-a parut ca a tusit sec in citeva rinduri. Poate ca o doare gitul, nu am reusit sa vad daca e ceva acolo. I-au lacrimat putin ochii la un moment dat. Astea au trecut neobservate, le-am recapitulat in minte abia dupa ce am observat febra.
Of, of papusa mea!
Pe mine m-a intepat o fire ant si mi s-a umflat si s-a inrosit mina. Ma si doare destul de tare. Nu ma stiam alergica la intepaturi de creaturi.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Wow, Estela! Foarte impresionant, felicitari!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Sanzi, tot ce-ti vine in minte, daca iti face placere sa povestesti, ca eu citesc cu placere dubla tot ce tine de copii, gradinite, educatie, jocuri, etc. uite, de exemplu, poti sa imi zici ce fel de activitati aveti si cam care e programul zilnic, orientativ? cat timp petreceti cu fiecare copil si cum organizati toata treaba asta ca sa aveti timp de fiecare? plus, ce meniu aveti?

Ramona, imi pare rau pentru febra fetitei, ce varsta are? scuze ca nu reusesc sa imi amintesc. multumesc de info cu voluntariatul, eu visez sa am timp si capacitate neuronala :-))) sa ma pot implica mult. asa am primit eu pontul de la cea mai buna prietena a mea, ca daca parintii sunt prezenti in activitatile scolare, copilul creste apropiat de parinti si nu scapa asa usor din mana catre anturaje dubioase. cat despre crock pot, n-ar trebui sa rasufle la capac, ala tre sa fie etans...

Corina, atatea pareri am auzit despre scolile astea publice, ca nu mai stiu ce sa mai cred. cu norocul de profa buna, pai asta e dilema mea, cum evit sa ma las pe mana norocului? :-)) vad ca fetele s-au mutat abia dupa ce au gasit scoala, noi ne-am mutat inainte sa avem copilul :-) voi ziceti de sume lunare cam maricele, aici am vazut ca astia de la montessori cer $4,100 pe an, pai nu e mult. adica sper sa fie suma actualizata pe website, de fapt. :-))

Estela, multumesc si felicitari maxime pentru rezultatele baietelului tau, super impresionant.

Cris, drojdia se numeste yeast si o gasesti la orice grocery store. uite aici toate tipurile si unde anume exact le poti gasi pe fiecare, la ce folosesc si cum:
http://www.foodsubs.com/LeavenYeast.html

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Corina, da...clasele sunt mixte ca varste si an de studii. Asta e sist montessori. Copiii lucreaza individual, iar profesoarele prezinta lectia individual pt 1-2 copii. Iar apoi copiii lucreza pe cont propriu masterand respectiva lectie...
Multe amanunte sincera sa fiu de la scoala nu stiu, decat ca avem rezultate f bune, si copii merg la licee de elita dupa ce termina cls 8-a.

Si eu sunt pro scoli publice, sunt intra-devar si scoli proaste dar in general cred ca in cartiere mai sarace...
Eu vreau sa vizitez mai multe scoli, sa asist la ore (pe cat pot) sa vad profesorul si apoi ma decid ce si cum...
As vrea insa tot montessori, insa e doar una de stat ...daca prindem loc acolo....

Ramona, fire-ants sunt tare rele...si doare tare rau ciupitura lor si de regula se umfla mult...
Sper ca Anuta sa fie bine !!!

Conchita, programul nostru e asa: de cand vin copii (de la 7 pana la 9) stau afara si se joaca (majoritatea vin insa la 8.30), la 9 avem "line time" (unde cantam imnul, apoi imnul planetei, cateva cantece (favoritele sunt despre pace), facem prezenta, stabilim ziua din calendar si cum e vremea afara (la noi e mereu soare hihi), apoi discutam liber despre de toate!!!
La 9.30, toti copii se ridica si incep lectiile. Majoritatea lucreaza pe jos, pe niste covorase pe care ei le iau si le desfac/inpachetaeaza la loc(copii lucreaza mai bine pe jos pentru ca au libertate mai multa de miscare, nu sunt constransi intr-un scaunel). In general lucreaza un copil/ o lectie. Exceptiile sunt cand un copil mai mare, care a masterat o lectie ajuta un alt copilas care de abia o descopera (copiii invata mai bine de la alti copii decat de la adulti, si au alta conexiune). Deci fiecare copil isi alege ce vrea sa lucreze si cand considera ca a terminat duce lectia la loc de unde a luat-o exact cum a gasit-o (in ordine adica).
2 ore de lucru neintrerupt.
Apoi iesim afara jumatate de ora pt exercitiu fizic.
Apoi mai avem jumatate de ora de "line time" unde fie citim povesti, fie jucam jocuri, fie discutam, fie cantam...fie aniversam ziua cuiva!!!
Dupa care urmeaza masa de pranz si jumatate de ora de joaca
Dupa care iesim afara

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Ramona imi pare rau, lasa ca treceti voi si peste astea!numa stomach flu sa nu fie la cea mica ca i cam rau...

Conchita inainte sa inceapa scoala cand domnisoara ta e mai maricica (ex. Kindergarten) mergi pe acolo si vorbesti cu o mamica cu alta mamica, voluntariezi si e imposibil sa nu afli niste nume.
Apoi, incepe scoala si ceri la principal prin scrisorica.
Sfat: voluntariaza muuult ptr scoala si vei rasplatita!

Sanzi ana am priceput. Dar in sala sunt mai mult de 2 copii? Ca si daca o teacher lucreaza personal cu 2 copii tot trebuie sa fie galagie acolo, sau nu?

Si toata ziua doar 2 ore de lucru? La Ralu erau 5 dupa ce scad toate cele.

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Corina, nu stiu care este programul la scoala (eu l-am descris pe cel de la gradi)...
Suntem 3 educatoare care lucram cu copiii...si nu e galagie deloc pt ca toti copii lucreaza...

Programul la gradi nu e numai de 2 ore (au venit niste musafiri si m-am intrerupt). La 12.30 kindergarden-izii intra in clasa si au jumate de ora de "line time" dupa care de la 13.00 toti copii mai au inca 2 ore de lucru neintrerupt pana la 15.00 cand vin parintii sa ii ia...
Cei care raman in aftercare, stau numai afara la joaca pana la 18.00 cand trebuie sa plece toti...

Deci ar fi 4 ore de lucru individual, si 1 ora jumate cumulat de "line time" in care invatam tot felul (povesti, continente, mai prezentam lectii, enciclopedii..) si 1 ora jumate cumulat de "joaca" pt kindergarden si 2 ore de joaca pt cei mici.
Asta e programul de la 8-15.00.
Cine ramane in aftercare mai are la activ inca 3 ore de joaca...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

:

Mergi la inceput

Eu ziceam de cele 5 ore la Ralu la kinder, nu acum in scoala. Pedalau f mult pe citit in k. Si am fost norocoase ptr ca intr a 1a citea la nivel de a 3a. Apoi anul trecut (clasa a 2a ) a voluntariat tot anul ptr chistocii de a 1a ( le citea n fiecare zi in loc sa se joace)

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

PAi, Corina e ca la noi, nu??? La K ai nostrii au 4 ore de lucru individual plus o ora jumate...deci ar veni 5 ore jumate...
David la 4.4 ani citeste cuvinte scurte de 3-4 max 5 litere...il recunoaste pe "the" si inca cateva...Face adunari pana la 20 si scaderi...
Si toti fac la fel, daca nu mai mult...
Are David un prieten in clasa, care la 4.6 ani citeste ca un copil de cls 5-a...dar e o exceptie...

:

Mergi la inceput