Fetele din America (85)
Raspunsuri - Pagina 10
alintaroma spune:
Si aici ii amesteca la teminarea fiecarui an scolar. Bianca a terminat acum K si la first gr. nu mai are decit 10% din colegii cu care a fost in K. Au amestecat cele 3 clase de K din scoala.
Teacherul ei mi-a spus ca e pentru socializare si pentru spargerea gastilor care odata formate si lasate sa se develop le face mai mult rau decit bine si lor si celorlalti din clasa.
Ca si eu ma intrebam care-i rostul de-i roteste anual.
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by Andradaquote:
Originally posted by Siminaf
La noi nu costa nici after school-ul.
ei na.Nu costa nici day care, nici preschool, nici gradi, nici afterschool, casele sint sub 300k si medicamentele 9 dolari....
Unde stai tu Simina????
A
Nu costa si atit. Nu-mi plac ironiile si nu vad de ce as da rapoarte, ca tot nu ma credeti.
Lasa, ca noua ne e bine aici, in nowhere's land.
ocebine spune:
La Alex in clasa I anul asta au fost 14 (inclusiv Alex) iar la Nick (clasa IV) au fost 13 (inclusiv Nick)...Clasele nu le prea amesteca (oricum nu sint decit 2 clase din fiecare) dar ii schimba in banca la 2 saptamini...ca sa nu faca bisericute.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
cris30 spune:
Va citesc si sunt foarte fericita ca invat lucruri noi de la voi.Eu inca nu am copii, suntem in probe si de pe acuma ma gandesc la viitorul copiilor, la o scoala si o educatie cat mai buna.Nu suntem de mult in America, de 2ani jumate si sunt multe lucruri care nu-mi plac, de la mancare pana la sistemul de sanatate si educatie.
Trecand la alt subiect sunt putin ingrijorata de seceta din Romania, m-am uitat la stirile de la antena si am ramas cu gandul acolo.Ma gandesc la saracii oameni de la tara ca pamantul e uscat si nu au ce face cu el, mor de foame, de fapt daca nu e la tara nici la oras nu e.Sper sa-si revina vremea asta si sa ploua putin.
Pupici!
"What doesn't kill you makes you stronger"
Andrada spune:
Simina glumeam, atita tot
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Ruxji ai mare dreptate cu scoala si zona. Au, au Ruxji pai nasol de tot. Aici ti am zis doar dupa h 17 platesti.
Ramona nu poti alege orice scoala publica, nu ai de ales ptr ca mergi la cea de care apartii. Cel putin aici.
Doar la magnete poti aplica la oricare si poti fi acceptat sau nu.
Unul din motivele ptr care Santa Monica e o zona fff scumpa este districtul lor scolar care este unul din cele mai bune in USA.
Bun venit Chris!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Pai tocmai, la fel ca Ruxij, am cumparat casa in cartierul care apartine de scolile pe care ni le doream. E mai scump, dar mai bine asa decit sa dau banii pe scoala privata. Mai ales ca avem doi copii, si tot platim impozit anual pentru scolile din zona, nu? Ma rog, asa ne-am socotit noi ca-i mai bine.
La noi in School District scoala elementara e K-5 (ii separa in pauza K-2 si 3-5), middle school e 6-8, Jr. High 9-10 si Sr. High 11-12. Noi le avem pe toate linga casa, cu exceptia Jr. High.
La elementary sint cam 18-22 de copii in clasa (gradi - clasa a cincea). Decent, zic eu.
Am emotii pentru ca am schimbat scoala anul asta. Sper sa fie pentru ultima data. Cealalta ne-a placut foarte mult, pe hirtie si asta e buna.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
conchita spune:
multumesc mult pentru raspunsurile elaborate! Sanziana, hai ca mai astept si alte detalii cand ai timp, citesc cu mare placere despre montessori :-))
Anamaria, legat de nebunia cu pilele la admiterea in scolile private din manhattan, tocmai citesc Admissions de nancy Lieberman, e savuroasa, o stii?
Ramona, ati apucat sa si vizitati scolile inainte, sau v-ati orientat numai dupa ce-ati gasit online? multumesc frumos pentru linkuri.
fetelor, dar chiar ne nenorocim copiii daca ii dam la scolile publice?:-)) adica e diferenta asa mare de calitate intre publice si private? stie cineva mai multe amanunte?
in alta ordine de idei,Simina creca are dreptate ca-s unele chestii super ieftine contrar legendelor despre Ca, uite de exemplu la ei cursurile de dans is $50, pe cand aici ajung la 200.
p.s. Ramona, de ziua recunostintei sunt in zona ta, poate ne intalnim la o cafea?
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
sinzi_ana spune:
Ruxij, pare super scoala!!! E o idee excelenta sa ii amestce pe varste, eu vad la ai nostrii (mereu sunt amestecati, la gradi, apoi clasele 1,2si 3, si tot asa...Si ideea cu cei mari in alta scoala e excelenta!!!! Ah...vreau si eu sa ne mutam acolo
La noi scolile publice in general sunt K5, si David va avea abia la anul 5 ani ca sa poata sa mearga la public...Pana atunci privata la greu, si apoi poate ca iubesc scoala asta...(depinde de buzunar)
Dar si eu am in plan ca anul asta sa vizitez cat de multe scoli pot si cand gasesc una sa ne placa, ne luam casa in zona respectiva...
Gradi la care merge David costa 800$ pe luna de la 8.30 -13.00 (si asta cu reducerea mea si cu pachetul de pranz de acasa).
Dar am avut o experienta foarte proasta cu o gradi in cadrul unei biserici (parca catolica), care avea si ea rezultate f bune, unde costa 500$ pe luna si dupa nici macar 2 sapt l-am retras...
Conchita, intreaba-ma ce vrei sa stii...hihi...ca nu prea am inspiratie
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
bAly spune:
Fetelor, va rog sa-mi spuneti si mie daca ati vazut pe aici bete pentru frigarui. Sau macar sa fie ceva asemanator sa le pot face.
Ps: scuze pt off-topic, am vazut ca discutati despre scoli.
Alina, mamica de 2 fetite, Andreea cea nazdravana si Laura
ciuf spune:
Alina, cauta la orice supermarket bamboo skewers.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=2373476" target="_blank">Binecuvantarea