Instructor innot copii, bazin Dinamo?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

quote:
Originally posted by nadina

Carina are 4 ani si 10 luni in august, dar am sunat la Lia Manoliu si mi-au spus ca nu primesc sub 5 ani. Am si eu cateva intrebari pentru ca nu stiu nimic despre Dinamo. Bazinele sunt acoperite? Am citit ce a postat Lucia Mirela si am inteles ca baietelul ei a plans si nu a vrut sa ramana spunand ca e apa adanca. Adica ei nu intra treptat de la apa mica la mai mare? Coboara direct in apa adanca? Am mai vazut ca sunt doua zile/saptamana intr-un interval orar, dar Miki si Lucia au vorbit despre instructori diferiti. Sunt mai multe grupe de copii in aceeasi zi si acelasi interval orar, cu instructori diferiti?
Cam atat deocamdata.
Multumesc.
nadina

poze

Nadina, la Dinamo e doar bazin descoperit. Cursurile dureaza doua saptamani, de luni pana vineri (deci 10 sedinte) si costa 1.200.000 lei vechi. Primesc copii de la 4 ani sigur. Orele de curs sunt de la 11:30 o serie si de la 12:30 alta serie si dureaza cam 50 minute. Sunt mai multi instructori care tin cursuri, iar numarul de copii pe grupa nu e fix, e in functie de intamplare (cate solicitari are respectivul instructor - cand am fost eu sa intreb erau sub 10 copii la profesoara unde merge Matei, iar acum cand merge el se pare ca sunt peste 15, cel putin asa zice soacra mea). Apa este doar adanca si trebuie sa ii iei un colac sau manecute (daca e obisnuita cu ele, cum e cazul nostru).

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

CAprioara, la ora aia nu e deja prea mult soare, fiind vorba de bazin descoperit?
Pana la urma Matei la ca instructor merge? La cel recomandat de Lucia? Cum se descurca cu copiii? Daca e alta persoana decat instructoarea recomandata de Lucia, al carei numar l-am notat deja, te rog frumos da-mi un PM.
Eu as prefera sa mearga in seria de 11.30. Stiti cumva datele de contact ale vreunui instructor care are seria de la ora asta?
De unde cumpar casca?
Multumesc frumos si sper sa ne vedem la Dinamo:).
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu mi-am dus fata pentru o serie vreme de 2 saptamani. Cursurile sunt de la 11.30, 12.30 si 13.30, depinde cum vrea fiecare antrenor. Fata mea are 4 ani fix (si era printre cei mai mici). Eu nu am fost multumita. Sunt foarte multi in grupa - chiar si 20 - si nu are timp sa se ocupe asa cum trebuie de fiecare, oricat si-ar da silinta. Sunt de toate nivelele, unii erau cu colac, unii fara, unii plangeau de inghesuiala etc.

Noi am facut cu Amelia (sau Amalia) Stan, o tipa tanara, pe la 30 de ani, care ca metoda era OK si stia sa se impuna. Dar nu vroia sa isi ia de la 11.30 si celelalte ore pentru mine era incomode datorita programului celei mici. Plus ca am avut o experienta neplacuta - la un moment dat fata mea si-a scos colacul si era pe cale sa se duca la fund... eu am vazut-o din tribuna si pana sa apuc sa strig la instructoare - care era la vreo 5 m distanta cu spatele cu alt copil si nu vazuse nimic - instinctele mele m-au facut sa sar eu in piscina dupa fata mea... Tipa nu si-a cerut nici macar scuze, a venit sa vada daca suntem OK si mi-a spus ca trebuia sa o strig ca ajungea imediat - dar zau daca mai gandesti cand iti vezi copilul pe cale sa se inece. Ori li se intampla asta foarte des si deja nu mai ii afecteaza, ori chiar m-am speriat eu prea tare.

In fine... eu pun totul pe seama numarului mult prea mare de copii cu care lucreaza. Poate cu cei mari e bine ca sunt mai independenti, dar pentru astia mici, in afara de o balaceala nu castiga nimic.

In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.

Mergi la inceput

Kehleyr, adica nu a invatat deloc sa inoate?
Ca balaceala cu colacul stie de anul trecut de la mare.
EU credeam ca invata ceva in plus. Adica 2 saptamani folosesc in permanenta colacul? Adica nu sunt lectii de inot e ceva de agrement, ca sa scape de caldura?
Aveti cumva un nr de telefon de acolo, ca as vrea totusi sa o inscriu in seria de la 11.30 din cauza caldurii.
DE unde ati cumparat casca?
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Nadina, si soacra mea spune ca e aglomerat, (tot de vreo 20 de copii spunea si ea) si ca nu are timp sa se ocupe de fiecare copil profesoara (deci soacra nu e multumita). Mai bine du-te pana acolo sa vezi cu ochii tai si sa decizi daca iti convine.
Iti dau pm cu numele ca nr nu il stiu pe dinafara.

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Multumesc Caprioara.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Nadina, ce iti mai pot spune este ca se intra in bazin cu apa adanca, din start. Adica nu se incepe cu bazin in care copilul sa poata simti pamantul cu picioarele ci pur si simplu sunt bagati in bazinul cu apa adanca cu colacul. Asa cum am vazut si eu si au remarcat si altii, sunt atat de multi copii incat, instructorul nu poate sta sa il pregateasca psihic pe copil, sa ii alunge temerile, etc. E normal ca unii copii sa aiba retineri cand se vad in ditamai apa. Unii nu au nicio problema si se simt in largul lor in bazin. Casca noi am luat-o chiar de acolo de la tribune, e un tip care vinde casti de baie, la o masuta sub o umbreulta. Costa 200.000. Nici macar nu a apucat sa o foloseasca.Parerea mea e ca daca iti stii fetita curajoasa, iubitoare de apa si balaceala in bazine, e totul ok, daca e mai reticenta, instructoarea nu are timp sa o pregateasca si ramane la latitudinea ta daca vrei sa o lasi sa planga in apa pana se obisnuieste sau daca renunti.Si noi tot cu doamna Amalia am "inotat" dar asta e, oricum copilul meu si acum e fixat pe ideea "apa mare apa adanca", nu vrea sa auda de stranduri si de piscine, de nimic de genul asta decat daca l-am asigura noi ca il ducem undeva unde poate simti pamantul cu picioarele si apa sa ii vina pana la piept.

semnat de mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by nadina

Kehleyr, adica nu a invatat deloc sa inoate?
Ca balaceala cu colacul stie de anul trecut de la mare.
EU credeam ca invata ceva in plus. Adica 2 saptamani folosesc in permanenta colacul? Adica nu sunt lectii de inot e ceva de agrement, ca sa scape de caldura?
Aveti cumva un nr de telefon de acolo, ca as vrea totusi sa o inscriu in seria de la 11.30 din cauza caldurii.
DE unde ati cumparat casca?
Nadina

Nu ai ce sa inscrii la telefon, te duci acolo un pic inainte de 11.30 si cauti un instructor care sa aiba ora cand vrei tu. Noi nu am folosit casca, oricum mai au de vanzare si pe acolo.

Ce sa invete in plus? E greu de spus, stie si ea ca teoretic trebuie sa dea din picioare si sa sufle aerul cu fata in apa, dar era si mica de tot si cum nu statea cu ea exclusiv decat poate 5 minute in toata sedinta, cat sa o ia o tura de traversat culoarul pe lat, nu prea avea cum sa invete. Le mai scoate colacul, pe cei care stiau sa inoate cat de cat ii lasa mult fara, altfel nivelul maxim la care am ajuns noi era ca o tragea instructuarea in pluta si ea se tinea cu mainile de colac. Copiii au diverse nivele de pregatire in grupa, mai vin si pe la jumatatea seriei, asa ca instructorii se adapteaza. E ca si cum ar invata clasele 1-4 in acelasi timp :).

Mergi la inceput