Colectia de toamna iarna 2005(138)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Dulciuri: eu mananc tone! Acum sunt cu o cioco alba cu caise langa mine, cred ca o termin azi Si nu vreau s-o invat pe Ilinca la fel deoarece mie mi s-au dat dulciuri, chiar exagerat de multe (si se mai mirau de ce nu mananc). Ca urmare am fost un copil slab mort si cu dintii cariati. Bine, ca erau ei prosti de la natura, dar odata ce se formase prima carie, evident au aparut si altele.
Lui Doru i se dadeau dulciuri cu tzaraita, si reactioneaza la fel: cate are, atata mananca!

Asa ca eu cred ca apetitul ptr dulciuri poate tine si de nivelul glicemiei (a mea e la limita inferioara, chiar cu atata consum de zahar pe zi).

Mie nu mi-e frica sa-i dau ptr ca o agita ci ptr ca-si strica dantura. Azi mi-a gasit mega-punga de pufarine si a balotat la greu, ca nu eram cu ochii pe ea. Deci daca ar fi dupa ea ar manca multe!
Hai, dulciuri de casa, treaca-mearga, dar cioco nu vreau sa-i dau.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mada, si la mine e fumata faza cu buricu', nu s-a inteles ca era la timpul trecut, cand aveam eu burta maaaaaaaaaaare si buric asijderea .
a... ca uitam - pret tricou nu conteaza cat
lavi, dap, tre sa ne-ntalnim, da' nu prea am idei unde. spune-i nuroricii sa se potoleasca, ca ardei nu pupa pe nimeni . ei, bine, pe el il pupa fetele, dar in general galigance de 4 - 5 ani. nu are o relatie extraconjugala stabila
manduta, si al meu mananca cateodata numai lactate. n-are nimic, in principiu, daca nu se intinde prea mult in timp. poate e de la caldura...

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Mihaelutat, desigur ca sa tamponezi. Adica...nu ii dai sa bea. Nu ii dai glicerina cu lingurita. Sau solutia de hexoral. Ci iti pui pe deget, si ii ungi gurita si limba. Poti folosi un o compresa sterila pusa pe deget si imbibata, dar eu cred ca e mai bine numai cu degetul pentru ca probabil il doare gurita.

In privinta biberonului...pe cat e de folositor cand e mic pe atat e de nociv cand copilul creste. In primul rand, suptul ii deformeaza dintii din fata. In al doilea rand, se pare ca le schimba compozitia salivei...cica nu mai functioneaza bine amilaza si nu se scindeaza glucidele...si uite asa au ei un mediu numai bun pt carii, stomatite...De altfel, cariile de biberon sunt f frecvente. In loc de tetina se poate utiliza un...nu stiu cum sa ii zic..cioc de rata...de plastic..Sau cel mai bine, cana.

1.Da, febra poate fi de la stomatita.

2.Da, stomatita se poate asocia undei boli eruptive...se face mai ales cand sistemul imun e mai slabit...A luat cumva un alt antibiotic inainte? adica de curand... E ok ideea cu peritolul. Nu stiu ce bubite are, dar dc l-au vazut dr si au zis ca nu stiu ce are, e clar ca nu e ceva clasic. Eruptii dinastea virale ciudate mai fac copii. Mai bine sa ii intaresti sist imun cu ceva. Spune-mi greutatea lui si iti zic ce si doza.

3. DA pentru iaurt

Sa imi zici cum mai e...

Acum, mai dau in spital antibiotice chiar si in stomatita. Asta pentru ca se mai suprainfecteaza bacterian si poate unii prefera sa fie acoperiti. Dar dc nu e complicat, eu zic ca nu ai de ce sa dai antibiotic asa, preventiv, cand clar mai rau face.

O sa mai intru mai pe seara, sa imi zic ce mai face bb, ok?

Feli, si parerea mea este: nu pentru ciocolata. Oricum, sunt mii de motive pentru care nu se dau dulciuri copiilor si cred ca le stie toata lumea. In plus, ciocolata mai contine si cacao. Care e foarte alrgena. De ce sa imi incarc copilul cu asa ceva? Mai ales ca eu am fost alergica... Personal nu vad nici un beneficiu pe care l-ar aduce ciocolata data unui copil mic. Nici nu as putea-o compara cu un mar...
A, eu ii mai dau miere. Paine cu unt si cu miere...Si daca e si untul bun si mierea buna....Cad si eu in pacat....

Madala Cora am cautat si eu...poate nu m-am prins care era. Mersi de pont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Bai io una nu cred in treaba cu "dulciurile ingrasa", zisa cu caracter de litera de lege. Cred ca tine mai mult de metabolismul fiecaruia, uite io mananc dulciuri de cand ma stiu cu tonele, cioco nu, decat alba, dar tre' sa am mereu ceva de rontait in casa...e adevarat ca-s mare fan fructe, oricand si oriunde (Miruna ma mosteneste aici) insa nu m-am ingrasat nici macar 1 gr din cauza lor. Si nici n-am glicemia la limita superioara. Si nici carii. Tata era la fel, ne certam pe dulciuri cand eram mic, si n-a avut nici o problema nici el. Aaaa, si am avut mereu dulciuri cand am vrut, nici nu m-am comportat ca ala hamesit, care abia a dat iama in ele si baga in el ca disperatul, am mancat cand am vrut, cat am vrut...cred ca asa e cel mai bine. Din punctul meu de vedere...ca altfel mananca pe ascuns si cine stie ce prostii. Decat sa mamance cine stie ce rahat de prajitura, ieftina si proasta, mai bine ii iau eu ceva ce stiu ca e bun.

Edit: uitasem sa specific..eu cand ma ingras, ma ingras de la paine..ca mananc paine cu orice..paine cu mamaliga, paine cu paine, etc, si uite ca am momente in care nu ma mai controlez si bag in mine paine la greu as ca ma fac ca un ..asa ca acum in Turcia.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Mirabilis merci pentru sfaturi. Me refeream la puffuri nu la dat sa bea direct, dar m-am lamurit si voi face exact cum mi-ai spus. Antibiotic a luat acum vreo luna si ceva, Azitromicina, data degeaba.
pentru imunitate i-am dat Imunobaby, o luna, am terminat sticla acum 2 saptamani.
Greutate el are 15 kg.
Acum am vorbit cu bona si e bine, nu a mai facut febra, si a cerut de mancare. I-a dat piure de legume si a mancat cam trei cani de cafea. Oricum e prima oara cand cere de mancare mai solid in ultimele 3 zile.
Oricum va multumesc enorm pentru ajutorul pe care mi-l dati, sunteti minunate. Sincer nu stiu ce m-as fi facut fara voi.
mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Mada, eu cred ca tu esti o fericita exceptie . Eu intotdeauna am invidiat fetele subtiri, care mancau oricand, orice, oricat si nu se vedea. Pe fundul meu, din pacate, se vede orice savarina...Si cam toata familia e asa. Si cred ca majoritatea...
Acum, intr-adevar, nu e viata aia in care nu mananci dulce. Totul cu masura....Dar la copii, pe langa ca ii ingrasa EXCESUL (ca sa nu mai vb de predispozitie spre diabet si alte boli metabolice...vezi SUA), mai fac si carii...cred ca asta mai mult decat ingrasatul. Nu stiu exact cum e mai bine. Nici sa il indopi pe copil, nici sa il frustrezi. Insa eu personal, dc e sa aleg, aleg un pic de restrictie decat un pic de exces.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Mirabilis ce copii din America? Uita-te la cei de pe aici, ca eu ma ingrozesc, cati sunt obezi de mici, parca sunt din ce in ce mai multi... Odata treceam pe langa o scoala chiar cand se terminase orele si erau toti cu o prajiturica in mana, cumparata de la chioscul din incinta scolii. Discutau cum sa schimbe surprizele intre ei, ca cica aveau stive acasa

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Mihelutat, nu iti mai zic de medicamentul pe care voiam sa ti-l spun mai devreme, caci nu cred ca mai e cazul. Ma bucur ca e mai bine. Daca tot ai terminat sticla de Imunobaby, poti incerca Imunofort, de la Medica. Cate o capsula pe zi. Desfaci capsula si pui continutul intr-o ligura sau ceva si ii dai ce...lapte, apa, ceai..ce vrei. Nu e f bun la gust...Dar eficient. Pentru noi a mers. Dar luat o luna, ca e naturist...

Mama cat am mai scris....Doarme inca Iulia, de-aia imi permit. Si nici nu am chef nici de citit sau de facu treaba....Dolce vita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

mirabilis esti

Cat mai are copilul verisoarei? Varsta/kg?

Am de dat vreo 30 de pampersi Pampers-chilotel, marimea nr 4, 9-14 kg. I-a luat Virgil din greseala Nataliei si ii sunt prea mici. Pachetul e desfacut de vreo 3 zile, dar sper ca nu e o pb asa mare.

Sau protejatul lui Pisi ???

Fetelor, dezvatati-i acum de biberon cat e vara si nu-i nicio tragedie daca varsa apa pe ei!!!!

Uite ca si Mirabilis zice!

Natalia bea deja din cana lapte si apa, singura isi tine cana. Asa ca se poate.

corap m-ai facut sa cu relatia extraconjugala stabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Mirabilis asa e, eu sunt o exceptie sa zicem la treaba cu mancatul...insa la fel de bine zic ca extremele nu sunt bune niciodata...un pic de echilibru trebuie sa existe, iar asta nu cred ca se cultiva prin interzicere, ci mai degraba prin a-l face sa inteleaga ca primeste ce vrea/cand vrea, dar ca nu trebuie sa exagereze...io clar vad majoritatea copiilor care au fost tinuti din scurt cu mancatul sau dulcele ca acum se indoapa, deja nu mai pot zice ca mananca. E greu, dar cu putina bunavointa cred ca se poate. Sper sa se poata.

Aaa, si vb Feliciei, vad atati copii obezi si la noi..dupa parerea mea nu e neaparat vina dulciurilor, ca doar si noi am mancat dulciuri cand eram ca ei dar parca nu eram chiar asa, ci a FAST-FOOD-ului, care e mult mult mai nociv. Asta clar e de evitat. Si daca o fi ca mine si ca tati..care am da 1000 de burgeri si pizza pe un castron bun de ciorba si pe o fripturica de pui...taman bine o sa fie.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput