Muscatul la gradinita
Va intreb pe voi care aveti copii la gradinita. Va vin copii muscati de la gradinita? Se intampla odata, de doua ori sau mai mereu? Este o problema generala? Sau este doar o lipsa de atentie din partea educatoarelor?
Raspunsuri
anca_vlad spune:
la noi s-a intamplat o data sa vina vladut muscat de la gradi, dar dupa cateva zile a muscat el un alt copil, dar cam atat alte incidente nu au mai fost intr-un an de zile,ma refer la incidente majore, poate ca intre ei se mai imping ca doar sunt copii, dar ....cam atat!
vrabiuta spune:
mie mi-a venit copilul muscat de la gradinita si nu doar o data. directoarea gradinitei incerca sa imi spuna ca e normal, ca o sa se muste toti intre ei o perioada si o sa le treaca... asta la o gradinita particulara cu pretentii, acorns british style nursery, unde programa si filosofia gradinitei iti luau ochii...
eu nu am fost dispusa sa astept doua luni (asta fiind perioada estimata de directoare) si sa vad de cate ori imi vine acasa cu urme de dinti pe corp sau chiar mai rau. am cautat pe net mai multe informatii si am inteles ca este strict vina educatoarelor care nu stiu sa ii observe pe cei mici si sa previna astfel de incidente.
am deschis atunci un subiect si pe forum in care mai multe mamici mi-au povestit ca NU este normal ca cei mici sa se muste intre ei.
roxi2004 spune:
la gradinita unde merge baietelul meu (care vine muscat mereu de diferiti copii.. ) s-a intamplat ca acelasi copiul sa muste aceeasi fetita de 3 ori!!! De aceea si eu la fel gandesc ca este vina educatoarelor care nu se implica .. Stau si ma intreb de unde vine obiceiul acesta de a musca??? Si cum de parintii nu le spun nimic?? Am vazut si parinte care a reactionat la fel ca mine cand copilul a invatat de altul acest obicei: l-a pus la colt !!! A doua oara nu a mai facut asa ceva. La fel am facut si eu cu al meu cand a avut un obicei nelalocul lui. Oare din cauza ca am fost prea dura cu el acum este prea .. moale si el este cel care primeste toate loviturile? Desi daca stau bine si ma gandesc intotdeauna a fost bland si afectuos.
roxi2004 spune:
azi din nou a venit muscat .. unde pot face o reclamatie ceva??
la director ? ce va face acesta?? oricum din toamna nu va mai merge acolo !!! Asta este clar !! Dar as vrea sa nu mai pateasca si alti copii acelasi lucru!
lorena_andreianu spune:
Si fiu-meu a mers la gradi 5 luni, zi de zi. L-am retras din alte motive, dar si el a venit muscat. Reclamatie nu am facut (cui?!) am spus doar la ingrijitoare/ educatoare ca nu sunt de acord sa-l gasesc muscat si cum stiau f bine care din ei l-a muscat, le-am lasat pe ele sa opereze. Trebuie vb cu copilul respectiv, explicat (depinde acum si ce varsta au)... ca doar e rolul lor si in definitiv de aia sunt platite.
La noi s-a intamplat de 3 ori. De 2 ori de mana si o data de omoplat... daca va puteti imagina 
Mult succes!
Mitza
cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
vrabiuta spune:
buna roxi
din pacate cred ca o plangere nu va rezolva nimic... imi pare rau ca treceti prin asta, este tare greu si pentru parinti si pentru pitici.
atunci cand am trecut si noi prin aceeasi situatie am cautat pe net materiale pentru educatoare, pe care le-am dat directoarei gradinitei cu rugamintea de a lua masuri. fiind o gradinita particulara am putut sa fac asta, nu stiu cum e la voi.
iti trimit mai jos un link catre unul dintre articole. este in engleza, dar daca ai avea timp sa il traduci si sa il dai directoarei si/sau educatoarelor, poate ar incerca macar sa faca ceva.
http://ceep.crc.uiuc.edu/poptopics/biting.html
succes!
roxi2004 spune:
merci vrabiuta. Imi voi face timp sa traduc materialul dat de tine si-l voi inmana educatoarelor, etc, etc. Si la noi este o gradinita tot particulara si dam si un pumn de bani (9 mil) si macar atat pot face. Am facut scandal, mi-au spus ca nu se va mai repeta (cel putin vor fi mai atente) acum imi este teama sa nu se razbune pe cel mic. Sper sa nu se intample nimic rau totusi, dar am inima tare stransa.
Ciresica5 spune:
Buna Roxi,
Imi pare rau ca treci prin asta cu baietelul tau! Eu zic ca cea mai buna solutie ar fi sa discuti cu educatoarea si sa o rogi ca cei doi copii(al tau si cel care il musca tot timpul) sa nu mai fie lasati sa stea impreuna, sa se joace impreuna, etc, etc.
Si mutatul de la aceasta gradinita ar fi o solutie, dar dupa cate vad eu, pe peste tot se intampla asemenea lucruri!
Inca ceva: n-ai vrea sa ne zici si noua cum se numeste aceasta "celebra" gradinita de unde baietelul tau vine muscat zilnic?????
Missy spune:
m-am speriat citind subiectul asta. acum o saptamana s-a intamplat si in gradinita unde mergem noi un astfel de incident. doar ca nu a fost copilul meu in cauza, muscatura a fost una urata rau de tot, intre 2 fete, cea muscata s-a ales cu o vanataie zdravana, totul s-a petrecut sub ochii educatoarei, care a si interventi la timp. cea care a muscat e recunoscuta ca cea mai violenta dintre toti copii, pe unde mai punem si ca are dublul greutatea celorlalte fetite, deci cam face ce vrea ea cu ele.
problema mea este ca fetita mea vazut totul si desi nu a fost ea in cauza, s-a speriat. asa ca nu mai vrea sa ramana sa doarma acolo, dimineata trag de ea sa mearga la gradi, desi pana acum ii placea.
eu m-am ingrozit de o muscatura, fara sa fie vorba de copilul meu, dar vad ca altii o patesc zi de zi. eu una sincer va zis, in aceiasi zi mi-as retrage copilul din gradinita aceea.
26+ si Alexia (07.10.2002) www.babiesonline.com/babies/f/fratila
speed spune:
quote:
Originally posted by roxi2004
azi din nou a venit muscat .. unde pot face o reclamatie ceva??
la director ? ce va face acesta?? oricum din toamna nu va mai merge acolo !!! Asta este clar !! Dar as vrea sa nu mai pateasca si alti copii acelasi lucru!
roxi,in mod ideal o plingere ar trebui sa rezolve multe.cred insa ca daca o faci de una singura nu vei rezolva mare lucru,dar totusi incearca.ce as face eu probabil,as cauta sa vorbesc cu cit mai multi parinti de la gradinita respectiva,sa vad citi mai au problema asta si sa incerc sa-i lamuresc sa facem impreuna o plingere.astfel sansele de reusita ar creste considerabil.nu mi-am dat seama din cele scrise de tine daca e gradinita particulara sau de stat .daca e de stat amenintati cu mersul la minister si mai stiu eu ce foruri inalte.daca e particulara,amenintati ca nu veti plati taxa pina nu se rezolva problema,ca va veti retrage toti copiii de acolo si veti face reclama proasta gradinintei daca nu se iau urgent masurile cuvenite.acuma in ceea ce priveste masurile: se intimpla accidente dar nu e normal sa se intimple cu o asemenea regularitate.gradinita trebuie sa contacteze parintii faptasilor si sa le dea un ultimatuum.la fel,educatoarele trebuie sa fie mai pe faza si sa fie capabile sa previna unele accidente (e imposibil sa le previna pe toate,nici noi acasa nu putem preveni unele accidente desi avem in grija mult mai putini copii ) dar cind exista un copil ce musca/bate in mod regulat alti copii atunci se schimba situatia,copilul respectiv trebuie urmarit constant .
sper sincer sa se rezolve cu bine situatia