Muscatul la gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
vrabiuta spune:
roxi - succes cu directoarea si educatoarele! daca situatia nu se remediaza rapid, sfatul meu ar fi sa cautati si alte alternative. noi de ex am stat la acorns doar jumatate de an, dupa care am retras-o. problemele in cazul nostru au fost mult mai multe, in afara muscaturilor au fost educatoarele care se schimbau mereu, renovarea cladirii facuta cu copiii inauntru (si mizeria aferenta), desfiintarea baii la grupa mica fara sa ni se comunice nimic (copiii se spalau cu cana, in masuta de waterplay si asta am aflat dupa ce am facut scandal). eram convinsi dupa acea experienta ca nu vom gasi niciodata gradinita perfecta. dar am insistat si am gasit-o si nu imi vine sa cred cat de fericita e fetita mea acolo.
daca din toate punctele de vedere gradinita este ceea ce cautati pentru puiul vostru si muscaturile sunt singura problema aparuta, atunci insista pentru rezolvarea ei. daca insa mai sunt si alte probleme, atunci poate nu e tocmai locul potrivit.
iti doresc sa gasesti repede rezolvarea!
dana d spune:
Va scriu din punctul de vedere al partii adverse
.
Fii-mea a venit si ea muscata acasa dar in general ea a fost cea care a muscat. A avut o perioada prin iarna cand aproape zilnic primeam reclamatii ca mai capsa pe cineva. Nu va spun cat imi era de jena, ba ajunsesem sa-mi fie teama sa ma mai duc s-o iau. Imi ceream scuze zilnic de la parinti, pe unii ii muscase deja a doua oara. Oricat am rugat-o, i-am explicat ca nu e frumos, ca ii doare si pe ei, ca ma face de rusine, am trecut la amenintari, cu politia, cu datul afara de la gradinita... pana la urma am ajuns sa o amenint ca o duc la dentist sa-i scoata toti dintii la care ea plangea de se rupea si ma ruga fierbinte sa nu o duc. Pana la urma s-a calmat, nu a mai muscat pe nimeni de cateva luni, poate se mai repede cateodata la sora ei, dar de obicei nu reuseste.
Si sa stiti ca astea se intampla aproape fara sa poti interveni, fulgerator.
Fetele mele
roxi2004 spune:
multumesc fetelor care mi-au dat raspunsuri. Sa va dau un update al situatiei: miercuri - dupa ce toata noaptea de dinainte nu dormisem deloc de nervi si de ganduri negre (ca al meu e cel mai bleg, ca numai lui i se intampla, ca imi va veni batut si lovit acasa pana la 18 ani samd - stiti cum e noapte gandurile negre se amplifica) - am facut un scandal destul de mare acolo - din fericire l-am prins si pe patron (care intre timp fusese plecat o perioada, mi-am varsat toti nervii ) si i-am explicat situatia ca dupa parerea mea nici educatoarele su au fost suficient de vigilente, dar ca treaba asta vine si din educatia de acasa. Miercuri seara cand merg la gradinita, poate mi s-a parut dar educatoarele erau toate printre copii, - si nu langa discutand de-ale lor, a doua zi TV-ul nu mai era deschis - asta era un alt off de-al meu: si tot asa. Sunt constienta ca nu se vor rezolva toate problemele, si ca accidente se intampla, dar cel putin un semnal de alarma a fost tras !!! In ceea ce priveste partea adversa .. nu stiu ce sa spun: al meu este foarte bland, dragastos cu cei mai mici decat ei, e mai "bleg" cum zice sotul, ca el nu are un baiat ci o fetita!! Asa ca nu stiu cum si de unde vin gesturile acestea. Oricum, in cazul de fata copii sunt mici - 2ani si 8 luni - deci nu se pune problema amenintatului sau ceva similar.
Ma bucur totusi ca cel putin pe moment s-a rezolvat situatia, desi ma duc de fiecare data cu inima stransa la gradinita ca poate i s-a mai intamplat ceva. Ieri (deci dupa istoria cu muscatul) mi-a aratat un super cucui, rosu - il lovise un alt copil cu o locomotiva de lemn in cap !!
vrabiuta spune:
buna roxi
ce faceti, care mai e situatia la voi?
am vazut ca puiul tau e la grupa mica - pot sa iti spun ca astfel de comportamente nu au nici o legatura cu educatia de acasa (sau poate unii parinti isi musca zilnic copilul, mai stii...)
exista insa gradinite si gradinite. in timp ce la acorns in fiecare an se repeta sezonul de muscaturi (a fost aceeasi situatie acum doi ani, mi-a spus chiar directoarea, iar anul acesta s-a repetat, dupa cum povestea o mamica aici pe forum). in foarte multe alte gradinite nu a existat o astfel de situatie. motivul este unul foarte simplu - cu o atentie sporita din partea educatoarelor, astfel de intamplari sunt doar cazuri izolate, nu devin crize greu de gestionat.
Ioana75 spune:
Roxi, imi pare rau ca baietelul tau vine muscat. Am patit si noi la fel la Acorns anul asta - daca nu saptaminal, atunci la 2 saptamini sigur o luam cu amprenta dentara a unui copil pe brat
. Am retras-o dupa 5 luni, ma saturasem de toate neregulile de acolo (o data cu noi s-au retras si ambele educatoare de la grupa respectiva
). Cred ca e in primul rind vina educatoarelor. Sper sa vii cu vesti mai bune saptaminile urmatoare.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)