Gindaci in casa cu copil...
Anul asta m-am pricopsit cu niste gindaci f. rezistenti, sau sprayul RAID antigindaci nu e eficient. De vreo 2 saptamini ma lupt cu ei, si tot ii gasesc "zburdind" in voie. Am dat la o parte dulapuri, frigider, congelator, am desfacut dulapurile. E drept in dulapuri n-am dat, dar nici nu cred ca voi da.
Ce-mi recomandati, avind in vedere ca am si un nazdravan de 4 ani jumate. Raid-ul stiu ca nu era asa periculos pt. copii.
Capcanele de gindaci cum or fi ?
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
Raspunsuri
herra spune:
buna,
eu folosesc o solutie care se gaseste sub forma de pasta maro, intr-un recipient care seamana cu o seringa mare; din pacate am uitat cum se numeste (revin dupa-amiaza).
cand era baiatul mai mic ungeam cu cate o picatura din loc in loc, pe la geamuri, usi etc; acum ca umbla peste tot, pun pasta in capacele, in partea de sus a mobilei.
e foarte eficienta, timp de cateva luni bune; chiar azi am sa reinnoiesc capacelele, ca sa vad si cum se cheama - poate ii fac si o poza.
nu folosesc spray, ca asta mi-ar mai lipsi cu alergiile lui Vlad.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
katik spune:
eu cu raid n-am reusit nimik, cu capcanele nici atit. drept urmare am chemat un nenea, l-am informat in prealabil ca am bb, a spus ca nu-i pb. a venit, a dat in bucatarie si baie, in toate colturile, le-a gasit cuibusorul, ne-a trimis pe afara citeva ore, apoi aerisit bine, toata ziua, nu s-a simtit nici un miros. indicatia a fost sa nu puna copilul mina. asta a fost cam complicat dar pina la urma a inteles. si am scapat cu brio de gindacime.
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
nelis spune:
Dar ce te faci cand gandacii vin de la vecini, la mine intra pe scurgerea din baie. Am dat cu spray si recunosc ca in restul casei nu intra dar in baie noaptea, mai bine nu intru ca nu-mi sunt dragi deloc.
Incerc sa gasesc un capac pentru scurgere dar mai greu pana nimeresc dimensiunea potrivita.
As chema si eu un nene de la deratizare dar degeaba daca da numai la mine.
anaana spune:
Am folosit o fiola luata de la farmacia veterinara, REGENT se numeste. Am amestecat lichidul cu un litru de apa si o lingurita de zahar si am aruncat pe jos pe unde circula gindacii. Copilul nu a fost acasa ca sa puna mina pe jos si asa am scapat de gindaci. Innainte de a utiliza aceasta fiola am folosit mai multe spray-uri care nu au avut efectul dorit. Eu zic ca merita sa incerci
Sanatate la toata lumea
Ana
katik spune:
subscriu: regent e super! e bine de avut de rezerva acasa! si nu e scump, eventual da-ti si la vecini sa scapati de gindaci!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
mihaela_80 spune:
eu am astupat supapele de scurgere de la baie cu scotch. il schimb din cand in cand, ca se lipeste praful de el, n-arata chiar asa de rau si nu mai vine nici un gandac din vecini.
la chiuveta trebuie luata o sita de metal, grea, ca pe alea din plastic le ridica, nu am acum in bloc gandaci asa puternici, dar am stat intr-un loc unde erau cat juma de deget si i-am surprins eu cu sita in spinare :)
herra spune:
am revenit cu inf promise (si cu scuze pt intarziere): "pasta" de care vorbeam se numeste GOLIATH GEL, e produsa de Aventis.
am gasit pe google inf in engleza si franceza (dar si firme din Ro care il folosesc la dezinsectie).
eu l-am gasit la un distribuitor pentru farmaciile veterinare.
http://www.expresshealthcaremgmt.com/20020831/products.shtml
http://www.goliathgel.com/fr/produit/index.php
cristina22 spune:
eu zic sa solicitati la asociatia de proprietari sa stropeasca in tot blocul. Altfel nu este scapare. Am incercat de toate si tot reveneau, pana s-a stropit in bloc.
Asta in eventualitate in care stati la bloc
cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)
isabela spune:
Si eu am folosit raid-ul fara nici un folos, apoi am dat cu Regent, dar... Am facut acest lucru acum 1 an, fata avea 8 ani, era la o petrecere. Am dat cu Regent-ul, doar in bucatarie, am inchis usi si ferestre si n-am mai intrat acolo. Noaptea de la ora 1 a apucat-o pe fi-mea o voma, din jumate in jumate de ora pana la ora 6 dimineata. Prima data am crezut ca la petrecere a mancat ceva ce nu i-a picat bine, dar niciunul din copiii ceilalti nu au avut nimic, asa ca eu cred ca din cauza Regent-ului a fost. Nu a pus mana niciunde, dar probabil vaporii sau mai stiu eu ce, i-au provocat acest rau.
Asa ca aveti grija.
Medeea76 spune:
Herra, multumim pentru informatie. Noi avem un fast-food sub apartamentul nostru... Am sa intreb si eu la farmaciile veterinare.
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006