Nazdravani de oct-nov-dec-2003(81)
Raspunsuri - Pagina 11
tinatache spune:
Ileana, sa-ti traiasca finii (uite ca n-am prins, ati botezat sau nasit la nunta?) si sa va fie de bine petrecerea!
mai fetelor, voi vorbiti de manichiura, coafor, alea, alea, iar eu ma tuns o data din an in Pasti:(( Ar tb sa ma duc mai des, da' nu prea m-am indurat ca sunt niste preturi pe aici... si noi cica am strans pt casa Eu sunt cea zgarcita in casa, sotzu tot imi zice sa ma duc daca am chef.
Laura, tocmai te admiram ce calma esti fara cupii acasa. Eu ar trebui sa stau 2 sapt. fara ei si deja ma ia cu jale. Ba le zic ca sa stea acasa si vine bunica, ba ca sa mearga ca rezist eu cumva... Sincera sa fiu nu stiu nici acum cum am sa fac.
vik, trimite-mi si mie te rog reteta aia de paella pe mail, ca in ultima vreme m-am facut mare bucatareasa, le gatesc zilnic mancare calda la masa de seara (nemtii mananca seara de regula mancare rece, carnati, tarte, "Brotzeit"). Cand lucram fulltime nu apucam sa fac prea des ceva cald.
Eu sunt cam suparata, vineri tb sa plecam in concediu si sotul tocmai a facut o infectie la gingie, si sus si jos. Spat asta merge zilnic la dentist. sa va mai zic ca n-am fost de 1 an nicaieri si ca acuma stam doar 1 sapt.?? Ma ia cu draci numai cand ma gandesc. Si cu grija ca nu stiu ce are, se imbolnaveste f rar... Cica e un virus, numa bine cat sa nu treaca cu antibiotice:((
In rest, piticii sunt bine, al mic l-a luat pe NU in brate. Si ai vostri raspund la orice cu NU?? Sau Nu Vreau!!! Mi se ridica parul numai cand il aud. De la fata nu am avut parte de asa ceva, ea e mai diplomata si mai ascultatoare. Da' ästa micu parca il mananca permanent undeva
ma duc la lucru, abia astept sa treaca sapt. asta...
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
Laura Takacs spune:
Cristina, trebuie sa recunosc ca nu-i usor fara copii, dar cand ii aud cat de fericiti sunt acolo imi creste inima. Calin de ex a fost fascinat de gaina care a taiat-o matusa-mea. Si-a tras poze cu gaina pe masa, cu ea in brate, ante si post mortem . Pt mine asa ceva la varsta lui nu era nimic deosebit. Nici pt cei care stateau la bloc, mai vedeau o gaina pe strada, intr-o curte. Dar aici nika. Ba mint, are un vecin bibilici.
Reteta ta de omleta dulce m-a intrigat, asa ca am dat un search pe Yahoo.de si am extras-o de pe un site (m-am descurcat, chiar daca nu mai sunt fluenta in germana, scrisul si cititul merg). Suna delicios! O s-o incerc cand vin copiii acasa, ca de azi am intrat si io in dieta.
Vik, multam de "esplicatii". Deci nu am gresit, desi poate el a fost surprins, nu stiu. Si eu le dau cadouri, le-am dat mereu si lui si la cosmeticiana. Mai ales ca au copii. Pune draga reteta aici in vazul lumii, ca si pe mine ma intereaseaza, chit la mine sotzul e mofturos, si mai buna ca mancarea ungureasca nu-i nici una. Dar io si cupii papam aproape orice.
Alex a fost foarte incanta de iesirea la lac cu ai mei (Calin e la niste prieteni pana sambata). Atat de incantat ca si-a dat drumul la imaginatie si mi-a zis ca a prins un peste. Pe toti ii intreaba daca vorbesc engleza, desi el mare american nu stie decat doua-trei boabe. Si aici ii intreba pe toti romanii.
vikinga spune:
Tre sa mai fac odata paella, ca sa fiu atenta la masuri, eu gatesc "din ochi si dupa gust". Si pe urma scriu reteta. Cum nu gasesec fructele de mare ca-n spania am folosit congelate.Da' cratiti pt paella aveti? Ca e important sa fie joasa si lata. Si nu din teflon. Laura pai cred ca domnului Tackas i-ar place o mincare nemteasca traditionala, cind gatesc ceva mai de senzatie iti zic. Sunt multe mincaruri nemtesti care ies bestial. Dar ingrasa mama mama! Full de calorii! Am auzit la radio ca nemtzii ar fi cei mai grasi dintre europeni. Pai au de ce!Cristina, Aldo nu e cu NU in brate, daca nu-i place vreo mincare sau nu vrea ceva, incepe sa explice cite-n luna si-n stele si zice el acolo de te minunezi cita imaginatie poa sa aiba un copil de 3 ani jumate. In schimb ce ma dispera acum e cum vorbeste. Imita copii de la gradi, ceea ce e si normal la virsta asta, dar oricum cind il vad cum lungeste vocalele mama dar eu nu vreau abend esseeeeeen, eu vreau apfel saaaaaaaaaaft. Si lungeste asa numai cind vb germana sau cind le mixeaza. Baiatul unor prieteni, va mai amintiti voi de Öke, se bilbie, merge deja la logoped. Ei bine, cit s-au jucat impreuna si la ceva timp dupa, Aldo al meu vorbea ca Öke. Nu-i deajuns ca o ia pe trei limbi, s-a gindit el ca suna si mai bine usor bilbiite:) Chiar asa cum sunt ai tai cu lb germana? intre ei ce lb vorbesc? Am vorbit cu elenalove pe YM, l-am vazut pe web cam pe david cel frumos si am admirat silueta lu' mami. Era pe fuga, David in scaunel minca.Carmena hai nasa burticoasa ca e timpul sa ne dai vesti despre tine si nunta.Si celelalte gravidute la apel.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
Ven spune:
Ca o eleva neserioasa, raspund numai cand sunt somata la apel In rest, va citesc zilnic la cafeluta si ma delectez.
Ileana, asteptam poze de la nunta!
Carmena, idem!
Noi duminica suntem nasi, am intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile.
Am la un ecograf aici in Bistrita, pt. ca plecam dupa nunta in Ge si numai in 6 aug. mai am programare la Cluj, asa ca am vrut sa fiu cat de cat linistita. Noh, si am 15 saptamani, bebe e ok, super jucaus. L-am tot tras de limba pe nenea dr. sa se uite ce fel de putzulica are. A zis ca la 15 sapt. n-a mai spus la nimeni sexul, dar dupa ce a vazut ar zice ca e baiat. Of course ca eu am tras o portie de plans cand am iesit de acolo...Cui mai pun eu numele de Ingrid, care-mi place de cand eram mica? Cristi tot incerca sa ma consoleze, ca e prea mic sa fim siguri, ca poate in aug. ne zice ca e fetita etc. etc. Dar eu sunt acuma 100% sigura ca e tot baiat. Si l-am certat ca nu stie face numa baieti
In plus mai am pb. numelui. Nu-mi prea place nimic. Mi s-a pus o pata daca e tot baiat sa aiba nume tot cu 'M' , si tot 2 prenume, daca la Markus n-am avut de lucru si i-am pus 2.......ca sa nu se certe
Imi place oarecum 'Mathias', nume purtat de 3 generatii masculine de sasi, stramosi ai lui Cristi. Insa ma gandesc cum o sa chinui copilul, sa-si dicteze mereu numele pe litere, ca e mai complicat decat Markus In fine, pana in decembrie sunt OBLIGATA sa gasesc nume sa-mi placa :) Markus si Mathias imi plac si ca-s ambele nume de apostoli (Marcu si Matei), deci au semnificatie....sfanta.
OK. Cam atat ca vreau sa invat ceva azi.
V-a pupat!
Venera , mama lui Markus
tinatache spune:
Laura, asta e sg. motiv care ma face sa ma mai gandesc: ca ei se simt f bine, la bunici, e ceva deosebit. Oricum, la noi mai e si probl. cu pasapoartele, consulatului roman ii tb 3 luni pt un pasaport
E buun Kaiserschmarnu, miam miam:)
vik, cu germana ai mei tot la fel fac, da eu ma uit sa nu imite alte tampenii si "expresii" mai mult sau mai putin civilizate. Uite asta chiar nu mi-a sarit in ochi, dar faca asa ca al tau, lungesc cuvintele. Al mic incepe sa cam uite romana, asta-i problema noastra acum. Intre ei vb oricum numai germana, cu noi o scalda, singura cuc are nu le merge e mama mea, ca ea nu stie, si la ea mi-e speranta ca nu-i lasa sa uite tot.
ven, nu fi supi, inca nu e nimic clar, poate e cordonul printe picioare, n-ar fi prima data. Oricum, sanatos sa fie, ca prostii tot o sa faca, si in echipa e mai funny:) distractie placuta la nasit!
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
carmen77 spune:
Hey, Ven, nu are rost sa te superi, la 15 saptamani eu zic ca e mai mult ghicit sau dat cu presupusul, aici nu iti fac ecografia morfologica inainte de 20 de saptamani, pur si simplu nu iti fac programare inainte de varsta asta. Plus ca, si daca e baiat, sanatos sa fie, ca in rest ... lasa ca puneti numele Ingrid la o finutza ceva . Serios acu, si eu imi doresc fetitza, dar cand am fost in mini-concediul asta la un parc acvatic si am vazut in vizita un grup de adulti cu dizabilitati, jur ca am zis la modul cel mai serios ca atata vreme cat e sanatos/sanatoasa, chiar nu are importanta restul, unde mai pui ca Markus o sa se joace mai frumos cu un fratior, o sa aiba cu cine se parui mai bine ... glumesc.
Eu "marea" ecografie la care aflu sigur ce e in oul Kinder o am pe 8 august, va zic atunci ce si cum se coace .
O zi buna sa aveti si o de la Maxwell's House de la mine.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003
sympa spune:
Mersi de cafea Carmen...
Ileana, Carmena, casa de piatra finutilor vostri, sa va traiasca si sa vina bebelusii sa mai botezati...
Ven, Carmen, Carmena..sarcini usoare mai departe....si sanatate.lasa Ven ca gasiti voi si nume de baiat.Numai asta sa fie problema!S-apoi nici nu e sigur ca-i baiat.Poate veti avea parte de bucurie mare la urmatorul ecograf.Sanatatea e pe primul plan...asa cum zicea si Carmen.Mai ales cand vezi grupuri de copii bolnavi iti dai seama ce pret are sanatatea.Vacanta placuta mai departe, spor la invatat si distractie placuta la nasit..
LauraT...ma bucur ccc ca se simt bine copiii in Romania.Ma gandesc si eu la curtea aia mare a lui mama si-a lui mama soacra si la Andrea cu care trebuie sa merg in parc sa o alerg cand ar putea sta toata ziua pe-afara.Profita acum si simte-te bine, o sa treaca asa de repede si imediat sunt iar cu tine copilasii.Distractie placuta in concediu la Acapulco....Oare eu cand o sa merg in concediu doar cu sotul????????Oricum sunt bucuroasa ca vine mama in septembrie si-o sa am si eu mai mult timp poate de mine si de sot....
Vik..mai vrem poze cu Aldito si Nadja..
Elena???????????Pe unde umbli??Hai mai scrie si tu cate ceva....ca ne e dor de tine.
Supermami???Ce mai face supercretofolina???Am uitat..parca zicea ca merge in vacanta...Oricum...asteptam poze noi...
Cristina...sanatate multa sotului, sper sa nu fie ceva mai nasol...si distractie placuta si voua in vacanta.Unde mergeti???
Va pupic mamici de nazdravani....ca Teo nu ma mai lasa..
www.dropshots.com/sympa" target="_blank">filmuletze
Laura Takacs spune:
Ven, si eu am trecut prin aceeasi dezamagire. Eram covinsa (pana la 16 sapt cand am facut amniocenteza) ca e fata. Acum, dupa aproape 4 ani zau daca mai conteaza ca nu a fost fata. Il iubesc la fel de mult, si daca stau sa ma gandesc bine, pt un baiat e mai usor in viata decat pt o fata. Cel putin in tara asta.
Laura, da, ai dreptate, mancarea nemteasca si austriaca ii place la nebunie. Cand am fost acu' doi ani in Europa, m-a dus in Vienna la un market unde gateau o chestie cu multa grasime si chimen. Pusa pe paine, mama ce buuuna a fost.
Lasa, Cristina, ca cel putin in cazul tau, nu se duc la capatul pamantului. La mine sunt pe alt continent. Eu nu am facut inca pasapoarte romanesti. Stiu ca acum ar trebui sa le fac in Ro, si e prea multa bataie de cap. Ai mei de ex, desi stau in Ro nu si le-au mai reinnoit pe cele romanesti, si circula cu cele americane.
Carmen, sa ne spui ce surpriza e. Cu diferenta ca-i ce-i in Kinder egg-ul tau, e gata asamblat.
Sympa, mi-ai luat-o inainte. Daca nu aveam "aranjamentul" asta nici eu nu vedeam vreodata concediu numai cu sotul. Poate cand se insurau baietii.
vikinga spune:
Astazi Nadja mica a facut 2 vaccinuri. A facut febra un pic, 39.6°C, si a vrut numai si numai in brate. Of of ce mai suspina iubirea mica.Acum am reusit sa o pun in pat, i-am dat un paracetamol si sper ca febra sa nu revina.Are 63cm si 6900gr.Dr mi-a zis ca dupa 4 luni pot sa incep sa mixez aptamil 1 cu aptamil 2 sa nu o trec pe ceva prea gras asa direct. Si ca o masa pe zi ince pot sa-i introduc morcov.Mie mi se pare mult prea devreme, insa ea zicea ca ea fiind atit de mare ar fi pregatita si ca prea mult laptic ar putea sa o faca grasutza.Aldo a fost mare fun biberon, el nici la 6 luni nu a vrut sa accepte altceva.Ileana stiu ca Luca a incept f devereme diversificarea, cu Ilinca la fel ai facut?Mai dati idei si experiente.Eu totusi as mai astepta vreo luna doua.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
vikinga spune:
Ven cine stie, poate cindva o sa iti mai doresti bb3:) Si apoi inca nu e sigur ce va fi. Eu numele l-am gasit tare greu, nu ne puneam deloc de acord. Carmen 77 tu cind intri in concediu?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo