Vacanta in Turcia (2)
Raspunsuri - Pagina 13
ana-oana spune:
fetelor,
n-am mai gasit bilete la delphin palace, in schimb agentia mi-a recomandat BARUT LARA, parca scrisese cineva de el.
stiti ceva despre el, este ok pt copii? au ce face in afara de plaja?
danke,
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
madau spune:
Ana-Oana e foarte misto Barut..e printre primele hoteluri din Lara (daca nu chiar primul), e aproape de Delphin Palace...mie mi-a placut mai mult acolo, insa n-am mai gasit bilete cand am fost noi. Cam toate hotelurile au aqua park si alte posibilitati de distractie ptr copii, nu cred ca dati gres cu el
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
anda77 spune:
ELA QUALITY RESORT - BELEK-KEMER-ANTALYA-TURKEY
Scriu aici din 2 motive: m-am intors acum 2 zile impresionata din vacanta in acest resort si stiu ca sunt multi romani care merg in turcia. Asa ca am zis sa vi-l recomand neaparat, dk nu v-ati hotarat deja ce sa alegeti pt turcia si dk sunteti dispuse sa dati ceva mai multi bani decat ofertele clasice de 3-400 euro pe sejur. Pachetul cu super all inclusive, avion, taxe aeroport, asigurari medicale etc a costat 750 euro de persoana, deci 1500 o pereche, in care poate intra copilul sub 2 ani. Pentru cei mai mari de 2 ani, platiti doar avionul pentru ei.
Acum sa va povestesc de ce am fost impresionata. Mai fusesem in sistemul allinclusive in Spania, deci eram pregatita sa nu dau pe spate de varietatea de mancare, iar ca maximum de stele vizitat de mine vreodata, mai fusesem la un 4 stele in Paris, intr-un lant hotelier fte cunoascut, si nu ma asteptam ca 5 stele in turcia sa depaseasca Sofitelul din centrul Parisului.
Resortul a fost construit in 2007, dat in functiune acum 2 luni. Probabil acesta este unul din motivele pentru care suprafata depaseste suprafetele celorlalte resorturi, iar serviciile deasemenea. Angajatii, soferii de taxi din Belek (cea mai apropiata statiune si cea mai luxoasa din antalya) si ghizii turci cu care am intrat in contact in cele 2 excursii facute au declarat hotelul drept CEL MAI BUN dIN ANTALYA. In excursiile pe care le-am ales afara din resort (rafting si jeepsafari) ne-am intalnit si cu alti romani si-am schimbat impresii. Toti erau cazati la 5 stele (zona belek nu are decat un hotel de 4 stele) si platisera cam acelasi pret cu noi. Serviciile nu se comparau, erau inciudati ca nu alesesera ela quality resort.
Am stat 2 zile pe sezlong si am calculat profitul hotelului:) si am ajuns la concluzia ca sunt in pierdere maxima, in mod cert asta e un pret promotional, la ce ofera resortul, pretul trebuie ca va creste dupa acest prim sezon promotional. La grad maxim de ocupare ne-a iesit ca se acopera doar salariile angajatilor:)) (stiam care e media salariilor de la ghizii turci si rusi). Oricum pachetul costa 2000 de euro dk il iei din rusia si nu din romania. Am vazut si aici agentii care-l dau cu 1000 de persoana, dar dk cautati bine, gasiti si cu 750 pt elaquality resort.
Am numarat pe un singur schimb 300 de angajati (doar entertainerii erau 50) si am estimat inca 100 nevazuti (bucatariile cameristele, tehnicienii, mecanicii)
Sa trec la subiect, sa recomand locatia.
Resortul are aproximativ 11 hectare pe care gasim: un hotel cu 2 aripi, un restaurant principal, enorm, cu 4 terase, 7 restaurante a la carte, afara din hotel, 4 bistrouri, o zona intinsa de vile (nu stiu cate sunt), vreo 8 piscine care formeaza practic una singura deoarece sunt una in prelungirea celeilalte si serpuiesc pe langa hotel, vile si restaurante (trecerile se fac pe podete), 2 terenuri de tenis, un magazin cu diverse, un teren minigolf, 3 baruri de piscina, o cofetarie, o zona cu tobogane adulti, 2 piscine copii cu minitobogane, plaja privata cu ponton cu sezlonguri ziua si discoteca noaptea, un bar de narghilea si cafea, un bar de salate la intrarea pe plaja, o vila cu teren aferent pt babysitting, cateva fantani etc
Hotelul are cateva sali de conferinta, un centru spa, o sala fitness, una de aerobic, un coafor, 3 baruri cu canapele, o sala cinema, o zona de biliard si bowling,
In fiecare seara era alt spectacol in amfiteatru, alta formatie care canta live in pool-bar-ul principal, alti dj care tineau discotecile, alt film la cinema etc.
Ziua erau: gimnastica in piscine, polo, basket de apa, beach volei, lectii de dans in amfiteatru, fotbal pe plaja.
Logistica pt toate sporturile era gratuita, cu plata erau doar sporturile motorizate (jet ski, ski nautic, etc), noi am profitat de basket si caiac, astea ne plac.
Babysitting-ul era gratuit intre orele 22 si 24, in rest era cu plata.
Standardele pt 5 stele erau respectate: prosoape zilnic in camera, asternuturi la 3 zile, in toate baile comune din resort nu erau prosoape din hartie langa chiuvete, ci mini prosoape textile uscate si unele umede si parfumate si cosul aferent, unde le tranteai, prosoapele de plaja puteai sa le schimbi de mai multe ori pe zi etc. baile din camera erau fitza de fitza: gresie si faianta colectii2007 (eram cu cineva in grup care importa gresie si faianta si se pricepea:))) si reusisera sa combine pe peretii baii tapet+faianta+lemn la care adaugai marmura de la chiuveta, sticla de pe langa cada si totusi, in babilonia asta, iesise una dintre cele mai sobre si elegante bai de hotel pe care le-am vazut eu. am pus niste poze, da's cam intunecate, baia era mai luminoasa.
Nu vreau sa fac o disertatie pro-mancare, dar risipa de resurse era impresionanta. Inchipuiti-va ca in restaurantul principal erau 3 bufete a cate 6 metri doar cu torturi….Mancarea era excelent preparata, ingredientele de calitate, copiii aveau bufet separat cu mancare fara condimente etc…
Spre deosebire de celelalte hoteluri de 5 stele din zona, unde romanii s-au plans ca aveau 3-4 restaurante a la carte din care aveau acces doar la 2, aici erau 7 restaurante a la carte, brazilian, francez, italienesc, fish-mediteranean, turcesc, mexican si japonez, cu acces liber, pe baza de rezervare cu o seara inainte la toate, mai putin cel japonez care era cu plata.
Singura critica este ca personalul nu retinea ce bauturi ai comandat. Asta se intampla aproape zilnic#61514;, dar iti zambeau si-si cereau scuze, nu te puteai supara.
am pus aici pozele fara continut personal de acolo:
http://s206.photobucket.com/albums/bb77/andreea77/antalya2007/
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
anda77 spune:
acum am citit din urma si am vazut ca s-a intrebat despre elaresort:)))) dk mai vreti informatii, mai intru pe luni dimineata, in we nu-s la niciun computer.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Porumbita spune:
da la Saphir Antalya http://www.hotelsaphir.com/main.php?ZGlsPWVu nu a fost chiar nimeni?
Noki_Lara spune:
Anda77, ma bucur ca v-ati simtit bine. Si mie mi-a fost ofertat hotelul asta, dar pretul mi sa parut foarte mare, avand in vedere ca eu vroiam 11 nopti, depasea 1000 de euro de persoana.
Pozele sunt superbe. Si cel mai nisto mi se pare ca a fost ca ati fost fara bb. Asta da concediu.
Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
madau spune:
Anda
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Laura T spune:
Fetelor, ne-am intors si noi de la Papillon Zeugma 5* din Belek. Am fost un mini-grup de pe DC (3 familii, adica inafara de noi, familia Gelizei si a lui Clyo) si desi in ultima zi ne-am ales cu o enterocolita sau ceva de genul (eu si Bianca mea), privind in urma, a fost ok. La plusuri: camera mare, ok (cu exceptia faptului ca in camera Gelizei camerista trecea mai rar), mancare multa si variata (cu specific diferit in fiecare seara: chinezesc, turcesc, mexican, fish etc), piscina draguta cu 2 topogane, spectacole faine seara. La minusuri: topoganele mergeau doar intre 10-12 si 14-17 (cand lumea cam era la nani), inghetata si alte specialitati doar intre 15-17, la piscina trebuia sa fie cineva la 7 dimineata sa ocupe locul dorit (adica sa arunce un prosop), resort destul de mic fata de cat ne asteptam. Una peste alta a fost bine, dar pt la anul cautam altceva :)
O sa revin in alte zile cu alte amanunte daca mai sunt persoane interesate, acum inca nu m-am refacut in intregime!
Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
diana2004 spune:
Buna fetelor ,aseara ne-am intors din vacanta ,cu regretul ca nu am luat 10 zile ! Am fost in Belek ,la IC Santai ,am fost multumiti , mici scirtiieli pe-ici pe colo dar in general ne-am simtit super !
E prima data cind mergem in Turcia si nu ma aspeptam sa fie un resort asa mare ,trebuia sa-mi dau seama dupa numarul mare al camerelor ;nu mi-a placut nici plaja ,nu erau umbrelute ci doar copertine unde stateai sezlong linga sezlong ,ca sardelele .
Asa ca desi noua ne place marea ,am stat dimineata la piscina si seara mergeam pe plaja ,dupa ora 18 nu mai erau decit putine persoane .
In rest totul bine ,gradina ne-a placut mult ,piscinele ,piscina copiiilor ,seara spectacolele , TOTUL !
Am fost din pacate in 2 excursii :una la aqualand Troy la hotel Rixos ,a fost frumos dar era aglomeratie mare ,a doua la Green Canion unde am fost minati din spate mai ceva ca la armata :acum faceti baie ,acum mincati ,hai repede la autocar !
Am fost inconjurati de rusi si ucraineni dar nu ne-a deranjat ,mai tare ne-a suparat mitocania unor romani in aeroport .
Noki Lara ,nu te supara ca am spus si eu ce am auzit ,nu sint experta in concedii in Turcia dar rolul forumului este unul de informare tocmai pt ca vacantele noastre sa fie reusite si fara surprize neplacute .
Laura T spune:
Da, problema cu rusii uitasem sa o trec la minusuri. Nu ca m-ar fi deranjat prea tare faptul ca erau 50% din turistii din resort vorbitori de limba rusa, dar pt cei aprox 40% care erau romani se puteau organiza ca la activitatile de entertainment sa se vorbeasca in engleza si nu foarte mult in rusa (nu mai zic ce neplacut a fost karaoke cu melodii numai rusesti)..., iar animatorii sa nu fie 90% rusi. Ei cica nu se asteptau sa apara asa multi romani anul acesta, de aceea nu au fost pregatiti!
Am auzit ca in Antalya in general e plin de rusi, in schimb in Bodrum nu ar fi asa. Rog fetele care au fost sau vor merge in Bodrum sa imi confirme sau infirme acest lucru...
Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi