fasole, varza, fructe si alaptat?
Mamici dragi care alaptati,
Dati-mi si mie va rog un sfat. Voi ce nu mancati ca sa nu aiba bebe probleme la burtica (oricum tot are un pic, orice am face ? Eu mananc de exemplu varza, am inteles ca nu e recomandata, am observat ca bebe are parca mai multe gaze decit de obicei. Am mai mancat capsuni, cirese, dar cu fasolea nu am indraznit, inca.
De asemenea am auzit ca lactatele nu ar fi indicate, dar asta mi se pare stupid, de unde sa mai iau calciu? In general, nu m-am abtinut de la multe alimente, in afara de fasole, dar as incerca si asta. Voi ce ziceti?
Ingala si bebe Teodor
Raspunsuri
Danza spune:
Cat are bebicul tau?
Eu stiu ca in primele cateva luni nu e indicat ca mamica sa manance varza, fasole, verzaturi in general, lapte, mai ales nefiert, castravete si de fapt tot ceea ce baloneaza.
Eu am inceput sa mananc legume mai spre juma' de an, cand am vazut ca nu mai are probleme cu colicile, dar chiar si asa, mancam moderat ca sa nu-i produc discomfort.
Incearca sa mai controlezi un pic alimentatia si vei vedea reactia lui.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Ingala spune:
Draga Danza,
Merci mult pentru sfat. Tu raspunzi adeseori intrebarilor postate de celelalte mamici, ne esti de mare ajutor. Bebicul meu are 2 luni si 2saptamani. Dar sa stii ca are dureri de burtica doar din cand in cand si acum din ce in ce mai rar. Si i-am dat Bonisan doar in prima luna dupa care nu i-am mai dat decit ceai Baby Drink sau Calm.
Ingala si Teodor
iris spune:
sfaturile "de pe vremea mea" spuneau ca e bine sa eviti alimentel care stii ca pe tine te baloneaza, in plus:
-legume si fructe crude - poti minca supe si compot cit vrei;
- poti mica rosii dar fara coaja;
- fara leguminoase uscate: fasole uscata, mazare. linte...
- daca laptele te baloneza bea lapte acru
- nu legumelor din famiala verezei: cnopida, brocoli;
- nu legumelor prea mirositoare, asta mai mult pentru cac cica se intimpla ca bebului sa nuii mai palac lapticul ;
- nu fructe rosii, nici in compot;
- nu brinzeturi fermentate, bucegi, roquefort...
Ramin totsui destule; eu m-am indopat cu piine cu un si miere, ceaiuri, compoturi , supe, carne, rosii decojite, cartofi si paste, lapte si lactate si colicle au trecute destul de repede.....
trebuie sa incerci sa "cunosti" meniul acceptabil si sa te tii de el
pofta buna si succes!
Oana spune:
Ingala, poti sa maninci orice draga nu te mai lua dupa atitea prejudecati, dar oricum chestia e sa folosesti cit mai des mixerul lui soacra-ta....
ticka spune:
quote:
Originally posted by iris
sfaturile "de pe vremea mea" spuneau ca e bine sa eviti alimentel care stii ca pe tine te baloneaza, in plus:
-legume si fructe crude - poti minca supe si compot cit vrei;
- poti mica rosii dar fara coaja;
- fara leguminoase uscate: fasole uscata, mazare. linte...
- daca laptele te baloneza bea lapte acru
- nu legumelor din famiala verezei: cnopida, brocoli;
- nu legumelor prea mirositoare, asta mai mult pentru ca cica se intimpla ca bebului sa nuii mai palac lapticul ;
- nu fructe rosii, nici in compot;
- nu brinzeturi fermentate, bucegi, roquefort...
Subscriu! Fara ceapa si usturoi Dar eu totusi incet incet am inceput sa mananc de toate, cate putin la inceput si.... a fost OK! succes! pupici la bebici
Cristina si Sandica (08.01.2000)
Danza spune:
quote:
Originally posted by Ingala
Draga Danza,
Merci mult pentru sfat. Tu raspunzi adeseori intrebarilor postate de celelalte mamici, ne esti de mare ajutor. Bebicul meu are 2 luni si 2saptamani. Dar sa stii ca are dureri de burtica doar din cand in cand si acum din ce in ce mai rar. Si i-am dat Bonisan doar in prima luna dupa care nu i-am mai dat decit ceai Baby Drink sau Calm.
Ingala si Teodor
La varsta asta deobicei dispar colicile. Danutz a avut pana pe la 2 luni dar nu foarte dureroase, asa ca nu i-am dat mai nimic pt colici, doar apa de marar preparata proaspata in farmacie, pe care o cumparam o data la 3 zile. Anume in acea perioada am incercat sa-mi controlez alimentatia cat de mult am putut. M-am gandit ca si asa saracutzu are dureri cu adaptarea la lumea ns. urata si dura, de ce sa-l mai chinui si eu cu abuzurile alimentare?
Dar daca zici ca puiutzu tau are periodic dureri de burtica, ele sunt cauzate cu siguranta de alimentele pe care le mananci tu. Incearca sa eviti produsele ce baloneaza pt o saptamana ca sa vezi cum se va simti Teodor. Apoi introdu-le din nou in alimentatie dar moderat si treptat: un picutz de varza azi, peste vreo 2 zile un pic de dovleac, etc., adica ceea ce-ti place .
Si intr-adevar cum zicea Iris raman o gramada alimente pe care poti sa le consumi, asa ca sa contribui si la producerea lapticului: orez cu carne, paste cu sosuri cu ce vrei tu, cascaval ras etc., supa cu legume, cartofi prajiti, cartofi cu carne la gratar sau altfel gatiti, tartine cu mezeluri. Din fructe citricele nu produc discomfort, insa ar putea da alergii, la fel e si cu capsunile, zmeura, fragii. Asa ca, in cazul fructelor, incearca cate o felie-maxim 2/zi (in cazul citricelor) sau cate o jumate de fruct ca sav ezi daca nu face alergii, apoi treci treptat la cantitati mai mari, dar NU industriale! Nu manca condimentat, nici ceapa cruda sau usturoi! Ceapa din sosuri e inofensiva! Ai grija si cu ciocolata, daca esti tare pofticioasa, ia mai bine un patratel de ciocolata alba care sa nu contina cacao, pt ca da alergii.
Si cam atat ar fi. Sanatate multa lui Teodor
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
mmi spune:
Eu nu am mincat de nici unele, nici varza, nici fasole, nici fructe (doar compot), nici lactate si copilul meu a avut niste colici groaznice, noaptea de la 11 pina la 3 dimineata, pina la 3 luni jumatate.
Alte mamici mincau inca din maternitate de toate si nu au avut nici un fel de probleme cu copilasii.
Cred ca la fiecare bebe este altfel, deci vezi cum ii este bebelui tau.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
mirela.mustaciosu spune:
Eu am mancat de toate, dar intr-adevar la fasolea uscata a avut bebe ceva probleme (vorbesc de primele 4 luni cand avea colici). Iar lactatele nu sunt contraindicate, cu conditia sa ai grija din ce sursa le procuri. Se pare ca laptele de vaca le irita un pic stomacelul (ceva din laptele de vaca care trece prin laptele tau in stomacul copilului), dar pot sa-ti spun ca eu am baut lapte si n-am observat nici o modificare semnificativa in starea copilului. Cred ca fiecare copil reactioneaza diferit la acelasi aliment.
Referitor la alimentatia ta in timp ce alaptezi, e bine sa fii atenta la alimentele periculoase in alt sens - lapte din sursa nesigura, oua, carne - insuficient preparate termic (spunea cineva la un moment dat pe forum ca puiutul de 1 luna alaptat exclusiv la san e internat in spital cu Salmonella, sa fereasca Domnul pe toti copii de asa ceva!), trebuie sa eviti in general alimentele prin care se pot transmite germeni periculosi pentru puiut (care pe tine te pot afecta putin sau deloc). Si conservantii si colorantii alimentari. Multa sanatate si tie si bebeului.
Banti spune:
In ciuda prejudecatilor eu am mincat de toate si nici unul din copii nu a avut vreodata colici desi au fost alaptati mult timp la sin, ba au avut dureri de burtica dupa ce le-am introdus sucul de fructe la 3 luni.
Ioana
adi69 spune:
quote:
Originally posted by Banti
In ciuda prejudecatilor eu am mincat de toate si nici unul din copii nu a avut vreodata colici desi au fost alaptati mult timp la sin, ba au avut dureri de burtica dupa ce le-am introdus sucul de fructe la 3 luni.
Ioana
Si eu am mancat de toate dupa o luna de zile de chin ,in care mi-am dat seama ca orice as manca bb tot are colici.Asa ca am mancat si fasole(prajite mmmm... ce bune erau)si de toate mai putin usturoi si ceapa ca sa nu schimb gustul la lapte.
Dia si bebe Rucsi