fasole, varza, fructe si alaptat?
Raspunsuri - Pagina 2
ciufulici spune:
Dragi mamici care alaptati inca.
Avand in vedere ca trebuie sa furnizati copilului dumneavoastra laptic de calitate si alimentatia mamei trebuie sa fie de calitate. Va sunt necesare pe zi cam 3000 de calorii.
Deci prin urmare ar fi necesar un mic dejun consistent asa in stil englezesc( cu oua, cereale,.. etc)
Adaugati la regimul obisnuit lapte, branzeturi, alimente bogate in calciu si fosfor, de care bebe are mare nevoie, alimente care contin proteine( peste, carne, oua), fructe pentru vitaminele lor, legume pentru sarurile lor minerale.
Surplusul nu este numai de calorii ci si de lichide si de apa. Zilnic in jur de 3 litri de lichide.
Exista si alimente care trebuiesc evitate pe timpul alaptatului si anume cele cu gust dezagreabil(telina, usturoiul, ceapa, sparangelul)
De asemenea excesul de cafea, alcool, tutun. Alimentele laxative si aici intervine varza, fasolea, conopida, brocoli si altele pot deranja pe bebe la burtica uneori chiar rau de tot. Daca nu va puteti abtine macar nu faceti exces,gustati cate putin la felul doi din alimentele cu probleme. De fapt orice este in exces nu e prea bun.
Exista de asemenea alimente si anume mirodeniile, aromele, care dau un gust bun laptelui, chimenul, anasonul, curry, favorizand lactatia respectiv suptul.
Si cu acestea toate va doresc sanatate maxima si sa aveti laptic de calitate pentru ai vostri bebelusi.
Ciufulici
Ingala spune:
Merci mult pentru sfaturi. tzzz, Oana cu mixerul soacrei e cam greu, intrucat l-a ascuns bine ca sa nu-l mai gasesc. Dar ce parere aveti de apa minerala sau de sucurile acdulate? Stiu ca sucurile acidulate nu sunt indicate intrucat contin E-uri si alte substante chimice, dar apa minerala beau tot timpul.
Sanatate si virtute!
Ingala si bebe Teodor
ciufulici spune:
Amuzant, ce te face sa crezi asta Oana draga?
Nu sunt nutritionista. Dar am si eu o bebelusa de 4 ani asa ca ce mi-a picat in maini am citit si ca sa fiu sincera am avut un curs de nutritie de un an si ceva in timpul scolii.
Ciufulici