Constructie casa
Raspunsuri - Pagina 6
ganda spune:
Noi am mers cumva in paralel. Cand am avut partea de rezistenta a proiectului am intrat in discutii cu diverse firme de constructii. Ei vor sa vada partea de rezistenta, fundatii, etc si isi dau seama cat e de munca la casa.
Daca faceti cu materialele voastre nu va trebui sa negociati decat manopera, daca nu, e bine sa va faca un deviz, sa va dea un pret si apoi sa mergeti si voi sa vedeti preturile materialelor. In general constructorii au surselele lor de materiale, reduceri, etc. de aceea sa aveti grija sa negociati cat mai bine, ca sa nu ajungeti la costuri uriase, sau la calitate inferioara.
Noi construim in regie proprie si umblam dupa materiale. In aceasta perioada, pentru ca nu e cererea mare, se dau reduceri, poti negocia. Se anunta insa mari cresteri de preturi in domeniu, mai ales ca si euro a crescut.
Succes celor ce construiesc si vreme buna.
kim222 spune:
Rufus spor la gasit terenul!
Roadre... ce continea dosarul pt CU ? A fost facut de arhitect?
Eu o astept pe Giulia sa ne spuna cum a fost...
Ganda spor la construit ! Pe voi cit va costa la rosu?
roandre spune:
Ganda, multumesc pt raspuns.
Kim, dasrul pt CU nu continea nimic de la arhitect. Eu am depus actele pt el inainte sa-mi caut arhitect.
Uite pt primaria sect 2 sunt necesare urmatoarele:
- cerere tip completata
- chitanta achitare taxa legala la Posta (sunt mai multe tarife in functie de suprafata terenului...dc va intereseaza va spun cat sunt tarifele)
- plan situatie, reactualizat - scara 1:2000 (2 ex) si scara 1:500 (2 ex) semnate si stampilate...din str Academiei nr 3-5, etaj 3.
-extras de carte funciara
- releveu imobil
- copie act proprietate
Repet: asta este de la sectorul 2!
kim222 spune:
Roandre multumesc mult...Eu sint interesata de C-ta..ciudat este ca difera cerintele..hmm
Rufus spune:
quote:
Originally posted by kim222
Rufus spor la gasit terenul!
Se pare ca urarea ta a fost de bun augur!
Am gasit o mandrete de teren...500 mp in Colentina/Andronache, pe o strada linistita, proaspat asfaltata, toate utilitatile la poarta...400 euro/mp.
Deja visez, sper ca anul viitor sa fie gata ce ne-am propus.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
kim222 spune:
Rufus, sa fie cu noroc! Dar cind am calculat pretul...credeam ca am gresit zerourile Acum pot sa-ti urez bafta la construit!
ralu80 spune:
200000 euro...am calcutat bine???Woww...Doamne, in ce tara traim noi?..Romania???..eu as fi jurat ca stam pe Coasta de azur...bafta multa rufus cu constructia, cat mai putina bataie de cap.
Raluca si Riana(2 iulie 2006)
ingridnen spune:
Doamne, ce preturi...
Acum doi ani niste prieteni au vandut un teren de 500 mp in spate la Budimex cu 100 Eur/mp... inseamna ca au crescut cu 400%
Ingrid si Cristi 4 ani si 9 luni
Rufus spune:
Aaaa...pai sa va spun eu si alte preturi, ca tot sunt "proaspete" (si aici ma refer la zonele pe care le-am vizitat eu, ca am mai subtire buzunarul):
-Colentina (zona Carrefour, evident nu stradal) 500-600 euro/mp
-Colentina (Doamna Ghica) 900
-Ozana (de fapt in spatele Auchan), un cartier in plin avant 500 E
-Th. Palady, vis a vis de Policolor 400 (acolo nu sunt utilitati, decat in proiect)
-N. Grigorescu 600 E
- Budimex (ca tot zicea Ingrid) 500 e, iar mai spre Giurgiului 800-900 E
-Bucurestii Noi (Bazilescu) 800 E
-Bucurestii Noi (Laromet) 800 E (!!!!!) (am aflat ca se va construi un mall)
E drept, astea sunt preturile care se cer. Dar nu scad prea mult in timpul negocierii...
In plus, cei care nu au nevoie urgenta de bani nu vand, pentru ca preturile cresc lunar. Asa ca mai asteapta.
Mai poti avea noroc. Cum am avut eu. Tipul asta a stat trei luni si nu l-a sunat nimeni. Cand facea actele cu mine, il cautau trei, parca era la licitatie. N-a dat inapoi, a fost de cuvant.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007