Copilul cu ochi de musca........

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Nu poti sa arunci la gunoi toate ideile care nasc raboaie. Si oricum se voi gasi motive mai meschine decit nemurirea pentru care sa crapi capul vecinului.
Orice idee in fapt poate fi "fundamentalizata" ...
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Andrada
Orice idee in fapt poate fi "fundamentalizata" ...

Si ce usor se poate trece de la fundamentare la fundamentalizare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Nu poti sa arunci la gunoi toate ideile care nasc raboaie.

Ah Andrada mai ramanea sa ne citezi un proverb din zona Losse-en-Gelaisse : Nu religia omoara oameni, oamenii omoara oameni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

ca de obicei se trece pe aratura!
on-topic:nu cred ca e adevarata stiea.dar nu mai aveau ce scrie.cazul "ralph" a cam fost epuizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by denizel
Cum poate sustine cineva teorii evolutioniste si in acelasi timp sa fie 'catolic fervent'? Serios ca nu inteleg.

Nu trebuie sa fie catolic fervent. Ci mai degraba un catolic luminat, precum Papa Ioan Paul al II-lea, un Mare OM inainte de toate.
Scrisoarea lui catre astronomul sef al Vaticanului merita citita.
El a avut curajul sa accepte realitatea stiintifica si in loc de un conflict intre teologie si stiinta pe fronturile iremediabil pierdute de prima a preferat sa traseze cateva granite la limitele stiintei dincolo de care adevarurile ar trebui cautate de teologi. Cele doua limite unde (momentan - spun ateii) teoriile stiintifice se opresc sunt momentul 0 (care a fost acceptat de crestinii cu scaun la cap ca fiind acum cca 15 miliarde de ani) si saltul de la instinct la constiinta (iarasi oamenii cu scaun la cap accepta ca, da, nu ne tragem din maimute dar suntem verii sau verisoarele acestora, avand un stramos primat comun, nu-i nicio rusine in asta). Pentru cei care vor sa sape si mai adnc exista deja teorii si mai interesante, precum teoria complexitatii, dar discutia devine ot rau de tot.

PS. Daca Biserica crestina ar fi avut de-a lungul timpului mult mai multi reprezentanti luminati precum Ioan Paul al II-lea omenirea ar fi fost intr-o stare mult mai buna.

Capcaunule, parca pe tine te inteleg??
Mai, a accepta ca oamenii si maimutele au un stramos primat comun, nu mai e iluminism pentru cineva care se declara credincios. I se zice simplu, necredinta in Dumnezeu :-)
Am sa spun si de ce: pentru ca Biblia, care este considerata cuvantul inspirat al lui Dumnezeu, special lasat pentru oameni, este aruncata la maculatura.
Daca un mare cap al unei bisericii arunca Biblia la gunoi, ma intreb ce legatura mai are biserica aia cu Dumnezeu. Care mai este Ghidul? Care mai este Baza?
Ca si crestin, sa spui ca Dumnezeu nu a creat omul, mi se pare de neimaginat...
Am sa citesc si scrisoarea aia. Poate ca nu am inteles eu bine ce ai zis.

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Capcaunule, parca pe tine te inteleg??
Mai, a accepta ca oamenii si maimutele au un stramos primat comun, nu mai e iluminism pentru cineva care se declara credincios. I se zice simplu, necredinta in Dumnezeu :-)

Aha Denizel s'o crezi tu. Stramos primat de'a gata?. Ce n'am da! Direct locomotie bipeda, viata de cuplu, aptitudini sociale, simtul umorului. Poseta si joben ne mai trebuie ca sa iesim pe strada.

Ia uite ce scriam acum 4 ani (na ca am ajuns sa ma citez eu pe mine insumi)

Pentru cei care se simt ofensati de ideea ca omul se _trage_ din _maimuta_ haideti sa ne deplasam putin in timp

- 250 milioane de ani - Triasic- ... primele mamifere terorizate de prezenta dinozaurilor ocupa cu greutate cateva nise ecologice. Putini dintre noi ar putea deosebi astazi acest prim-mamifer de un sobolan.

- 410 milioane de ani ... prima fiinta isi taraste picioarele baloase prin noroiul mlastinilor Devonianului sorbind cu nesat primele guri de aer, probabil ingrozita de gandul ca stramosii sai ii vor refuza locul binemeritat in schema evolutiei

- 510 milioane de ani - Ordovician - fiinte mucilaginoase inoata elegant in cercuri largi incercand sa _dea cat mai bine_ pentru posteritate in straturile sedimentare.

Lucrurile astea n'ar trebui totusi sa te intristeze. Doar vazand de unde ai plecat iti poti da seama cat de departe ai putea ajunge.

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Ah Andrada mai ramanea sa ne citezi un proverb din zona Losse-en-Gelaisse : Nu religia omoara oameni, oamenii omoara oameni

Cred ca citatul corect era "Religia e un instrument de dominare in mina celor bogati impotriva celor saraci" (n-am avut aceleasi carti???!!).

Iar daca vrei sa trec la clasici va trebui sa imi oferi mai mult imaginea unor crestini cu dintii infipti in varicele musulmanilor,

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Aha Denizel s'o crezi tu. Stramos primat de'a gata?. Ce n'am da! Direct locomotie bipeda, viata de cuplu, aptitudini sociale, simtul umorului. Poseta si joben ne mai trebuie ca sa iesim pe strada.

Xeno, ma faci sa rad!
Nici nu-mi vine sa cred ca ai inteles din ce scrisesem, ceva atat de haios: adica, atunci cand eu citesc in Biblie ca Dumnezeu a creat omul, imi imaginez ca de fapt a creat o primata, pentru a da posibilitatea omului sa evolueze din ea :-)))

quote:

Lucrurile astea n'ar trebui totusi sa te intristeze. Doar vazand de unde ai plecat iti poti da seama cat de departe ai putea ajunge.

De unde am plecat m-ai lamurit , da' nu prea deduc cc cam unde as putea ajunge...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Xeno, ma faci sa rad!
Nici nu-mi vine sa cred ca ai inteles din ce scrisesem, ceva atat de haios: adica, atunci cand eu citesc in Biblie ca Dumnezeu a creat omul, imi imaginez ca de fapt a creat o primata, pentru a da posibilitatea omului sa evolueze din ea :-)))

Nope. Dumnezeu doar s-a jucat acum 15 miliarde de ani cu cifrele unor numere, zise constante universale. Restul a venit de la sine.
A ramas nelamurit doar felul in care s-a jucat. Unii sustin ca a folosit zarurile, altii, precum Einstein, n-au agreat varianta jocurilor de noroc.
Ultimul numar magic, sau divin, gasit (de un tip pe nume Feigenbaum, acum vreo 40 de ani) este mai straniu decat celelalte (c, k, h, e, G) pentru ca ne da mana libera sa creem ordine din haos. Dar asta este deja o blasfemie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Din lectia voastra de evolutie eu inteleg asa: omul e o creatura gretoasa si inchipuita si care nu-si vede lungul nasului, iar muzica de la Pink Floyd e numai e colectie de unde, amplitudinea cutare, frecventa cutare.

Mergi la inceput