Copilul cu ochi de musca........
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
Originally posted by denizel
Si cum majoritatea oamenilorn-ar indrazni sa pretinda ca detin decat o fractiune infinit de mica din toate cunostintele Universului, sansele ca Dumnezeu sa existe, dincolo de ceea ce putem noi intelege, sunt extrem de mari.
Denizel credeam ca aici vorbim de lucruri cat de cat concrete pentru ca eu unul la bufeuri din astea lingvistice nu ma pricep! De ce n'are Dumnezeu treaba cu creationismul iti spuneam eu mai demult cand ti'am recomandat sa il urmaresti putin pe www.youtube.com/watch?v=JVRsWAjvQSg" target="_blank">Ken Miller - cosmarul creationistilor nu doar datorita pregatirii sale profesionale cat faptului ca e catolic fervent. Acum dupa ce a fost unul din martorii audiati in Procesul Maimutelor II cu atat mai mult.
Dar din pacate atat eu cat si tu biciuim un cal mort aici deoarece creationismul stiintific (:D) este mort si ingropat de prin anii '70 cand a fost demascat drept religie si extirpat din scolile publice din US.
Ceea ce se doreste acum stiinta desi produce doar abtipilduri, brosurici si cantecele se cheama Design Inteligent. Nu e haios cum isi lipesc ei singuri cate un epitet pentru a'si masca incompetenta? Chiar, voi v'ati scoate dintii la un cabinet de Stomatologie Competenta ?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
Mai Xeno, eu nu mai inteleg nimic, pe bune!
Inainte de a mai vorbi ceva, spune-mi te rog ce intelegi tu prin cuvantul creationism. Nu creationism stiintific, nu design inteligent, nu altceva. Doar creationism!
Cum poate sustine cineva teorii evolutioniste si in acelasi timp sa fie 'catolic fervent'? Serios ca nu inteleg.
P.S. Ce-mi place mie cum, cand si cand, iti mai apare semnatura aia ;p
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Llaura spune:
Buna dimineata,
Nu sunt numai americanii pe lumea asta, mai uitati-va si prin Uniunea Europeana
Unii isi pierd joburile pe tema design-ului inteligent, cum ar fi www.evolutionnews.org/2007/06/chronicle_of_higher_education.html" target="_blank">Gustavo Gonzales, practic baietasul crede ca universul a fost construit si optimizat ca sa se poata juca el de-a savantul.
PS. Expresia intelligent design nu mi se pare deloc nefericita, cuvintele isi schimba sensul intr-o masura oarecare cand trec dintr-o limba in alta.
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Buna dimineata,
Nu sunt numai americanii pe lumea asta, mai uitati-va si prin Uniunea Europeana
Unii isi pierd joburile pe tema design-ului inteligent, cum ar fi www.evolutionnews.org/2007/06/chronicle_of_higher_education.html" target="_blank">Gustavo Gonzales, practic baietasul crede ca universul a fost construit si optimizat ca sa se poata juca el de-a savantul.
PS. Expresia intelligent design nu mi se pare deloc nefericita, cuvintele isi schimba sensul intr-o masura oarecare cand trec dintr-o limba in alta.
Laura, Europa a facut asta:
The dangers of creationism in education
Maciej Giertych, nu ma pot abtine, autorul indignarii publicate in Nature, pentru ca nu e (si stii asta) un articol ci o rubricuta cu 'Hai sa radem de ei' trecand dincolo de faptul ca sustine ca oamenii si dinozaurii au fost contemporani, a renuntat la o prodigioasa cariera de padurar pentru una politica in ultranationalista Liga a Familiilor Poloneze liga din care ... recent
doamna Ewa Sowinska a decis sa interzica... atentie:
TELETUBBIES!!! pe motiv de propaganda homosexuala disimulata:
"I noticed (Tinky Winky) has a lady's purse, but I didn't realize he's a boy."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by denizel
Cum poate sustine cineva teorii evolutioniste si in acelasi timp sa fie 'catolic fervent'? Serios ca nu inteleg.
Nu trebuie sa fie catolic fervent. Ci mai degraba un catolic luminat, precum Papa Ioan Paul al II-lea, un Mare OM inainte de toate.
Scrisoarea lui catre astronomul sef al Vaticanului merita citita.
El a avut curajul sa accepte realitatea stiintifica si in loc de un conflict intre teologie si stiinta pe fronturile iremediabil pierdute de prima a preferat sa traseze cateva granite la limitele stiintei dincolo de care adevarurile ar trebui cautate de teologi. Cele doua limite unde (momentan - spun ateii) teoriile stiintifice se opresc sunt momentul 0 (care a fost acceptat de crestinii cu scaun la cap ca fiind acum cca 15 miliarde de ani) si saltul de la instinct la constiinta (iarasi oamenii cu scaun la cap accepta ca, da, nu ne tragem din maimute dar suntem verii sau verisoarele acestora, avand un stramos primat comun, nu-i nicio rusine in asta). Pentru cei care vor sa sape si mai adnc exista deja teorii si mai interesante, precum teoria complexitatii, dar discutia devine ot rau de tot.
PS. Daca Biserica crestina ar fi avut de-a lungul timpului mult mai multi reprezentanti luminati precum Ioan Paul al II-lea omenirea ar fi fost intr-o stare mult mai buna.
Llaura spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Maciej Giertych [...] prodigioasa cariera de padurar
Frate, padurar din asta educat la Oxford si la U of T, ce pot sa zic. In plus, si o singura litera in Nature valoreaza cat multe kile de hartie prin alte parti.
Personal, dupa ce m-am indopat toata viata cu fizici si matematici si structuri de proteine, sper ca nu se asteapta nimeni de la mine sa spun ca Dumnezeu a creat lumea in sase zile si a saptea s-a odihnit. Dar nici nu putem dezbraca omenirea de mii de ani de cultura si de cele zece porunci.
Deci raman la parerea mea, numai onestitatea si buna masura ne pot salva.
Edit: ca dovada, www.europafm.ro/stiri/interne/2007/iunie/18/judecatorii-sunt-de-acord-cu-scoaterea-icoanelor-din-scoli/5979/" target="_blank">in Romania se scot icoanele din scoli
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
Edit: ca dovada, www.europafm.ro/stiri/interne/2007/iunie/18/judecatorii-sunt-de-acord-cu-scoaterea-icoanelor-din-scoli/5979/" target="_blank">in Romania se scot icoanele din scoli
Ca dovada ca ce?
Oricum las' ca iese Noua Dreapta cu caramizile in strada si le baga la loc
Llaura spune:
Ca dovada ca e loc sub soare pt toata lumea. Da' tie nu stiu de ce-ti mai spun, oricum nu pot sa te conving ca ar fi pacat sa daramam toate bisericile, sinagogile, moscheele, si etc.
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
quote:
Da' tie nu stiu de ce-ti mai spun, oricum nu pot sa te conving ca ar fi pacat sa daramam toate bisericile, sinagogile, moscheele, si etc.
Nu e drept deloc ce spui tu aici.
De parca n'am fi vazut cu totii tineri crestini incendiind sinagogi, musulmani shiiti bombardand moschei sunnite, talibani dinamitand statui ale lui Buddha si ortodocsi ocupand biserici greco-catolice.
Llaura spune:
E drept, conflictele inter-religioase sunt o problema separata si dovedesc ca cei ce i-au educat la scoala de duminica nu si-au facut treaba ca lumea.
Uite ceva ce nu e drept: esti insurat? te-ai casatorit in biserica? ai copii? i-ai botezat?
PS. Unde e Irina C., de 24 de ore ii pledez cauza