Familia sotului
Raspunsuri - Pagina 5
oana1177 spune:
Principe, eu nu vorbesc de frustrari in cuplu, ca n-am asa ceva; daca as avea, n-as mai avea cuplu
si cel mai bine pt sanasand mi se pare o viata a lor, separata de restul familiei (soacra, cumnat, mama, etc); imi imaginez ca nu e usor, dar pt linistea mea sufleteasca zau ca as prefera ciorba goala in locul fripturii cu noduri
principe spune:
uite ELISE de asta ar fi plins D.C.dupa tine daca te duceai la intilnirea cu strabunicul tau ,ca tare le mai zici bine fara invirtecusuri ,si la subiect.
misparker
----------------------------------------------------------------------
Eu totusi simt ca atmosfera din casa unde locuieste sanasand este mult mai otravita decat a descris ea in 10 randuri. Simt ca atat soacra (despre care ea scrie credeam ca este "hell on earth" locuind numai cu mama sotiorului!!!) cat si cumnatul nu o prea inghit, simt ca exista intrigi impotriva ei, iar varful aisbergului sau picatura care a umplut paharul a fost cand ea l-a auzit pe cumnatul care vorbea urat despre ea. Mie toate astea deja imi denota o intentie grava, un conflict care nu e de ieri de azi si nu e nici de neglijat. Picatura chinezeasca farama si stancile in timp, nu?
De aceea zic ca nu trebuie trecut cu vederea. N-a zis nimeni sa sara imediat la divort, dar nici sa tolereze relele intentii ale rudelor sotului cu zambetul pe buze. Cert este ca el trebuie sa ia atitudine, fiindca sunt rudele lui si el este la mijloc. Eu cred ca soacra si cumnatul sunt si gelosi/invidiosi pe casnicia armonioasa a lui sanasand (mai ales cumnatul, parasit de prietena).
sanasand, mai vino cu detalii, cum mai stau lucrurile?
---------------------------------------------------------------------
sunt presupuneri misparker
iar ce ea a auzit sunt susoteli.mie mi-ar fi rusine zau,sa-i cer lui barabatul meu sa ma apere de ce a vorbit mama'sa cu frate'su in shoshote ,si la care eu am tras cu urechea ....au tot dreptul sa aiba lucruri cu care nu sunt deacord ,si pe care poate din respect ,nu le spun cu voce tare,doar nu oi fi eu doamna perfecta.
hai sa fim seriosi.
si chestia ca mama sa fie geloasa ca fiul ei are o relatie de toata isprava???,nu stiu ,nu dau cu presupusul ,cind nu stiu...ma gindeam si eu atunci ce mama are individul sotul ,si atunci la ce sa mai stau sa fac ordine in sentimentele si casa altuia??
ii zic hai barbate sa mergem ,dormim sub pod sau vedem noi, dar suntem amindoi fericiti si ne iubim.
principe spune:
oana,
pe aceste topice se discuta mai ales aceste probleme,daca tu nu le ai asta nu inseamna ca nici ceilalti nu le au ,sau ca ceilalti nu au o relatie de cuplu,si uite ca nu mi-e rushine sa spun ca da am avut o frustrare mare in cuplu,legata de bb si tot cuplu m-a vindecat ,si tot cuplu a rezolvat problema.
si daca asta crezi ca este mai bine ptru sanasand ,de ce nu ai povatuit-o cu "mai bine ciorba goala ,decit friptura cu noduri",sau cu alte cuvinte ..fiecare stapin la el acasa.
ionica spune:
Mama da ce-ati mai speriat-o pe saraca fata nene!
S-a dus .
Mai fetelor citind printre randurile postarilor voastre am realizat ca sunteti bune "psiholoage" ,de ce nu va deschideti dragele mele un cabinet,o sa aveti clienti va garantez.
Tot ce v-a sarit in ochi este de fapt ce va framanta pe voi personal, dau doar exemplu tipei din canada care spunea ca nu-i plac cainii.A facut aproape o lucrare de teza de nota zece pe acel subiect si de fapt saraca sanasand nu a primit nici un raspuns incurajator.
sanasand ai cazut in mana leoaicelor de pe aici.
Stiu ca ma veti taxa ,dar nu-mi pasa!
"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."
ionica spune:
MissParker
Imi spui si mie cum simti? faci cumva voudoo??Ba ma lasi,auzi "simte ca este atmosfera otravita" !
Apropos, ai si ghioc?
quote:
Originally posted by MissParker
Eu totusi simt ca atmosfera din casa unde locuieste sanasand este mult mai otravita decat a descris ea in 10 randuri. Simt ca atat soacra (despre care ea scrie credeam ca este "hell on earth" locuind numai cu mama sotiorului!!!) cat si cumnatul nu o prea inghit, simt ca exista intrigi impotriva ei, iar varful aisbergului sau picatura care a umplut paharul a fost cand ea l-a auzit pe cumnatul care vorbea urat despre ea. Mie toate astea deja imi denota o intentie grava, un conflict care nu e de ieri de azi si nu e nici de neglijat. Picatura chinezeasca farama si stancile in timp, nu?
De aceea zic ca nu trebuie trecut cu vederea. N-a zis nimeni sa sara imediat la divort, dar nici sa tolereze relele intentii ale rudelor sotului cu zambetul pe buze. Cert este ca el trebuie sa ia atitudine, fiindca sunt rudele lui si el este la mijloc. Eu cred ca soacra si cumnatul sunt si gelosi/invidiosi pe casnicia armonioasa a lui sanasand (mai ales cumnatul, parasit de prietena).
sanasand, mai vino cu detalii, cum mai stau lucrurile?Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
"Kindness in words creates confidence. Kindness in thinking creates profoundness. Kindness in giving creates love."
principe spune:
ionica,
nu arunc cu rosii ca ai dreptate am speriat-o pe sanasand,dar de, am spus mai mult de cit am vrut sa spun .... nu a fost din vina mea m-au provocat. sa-mi fie rusine ca m-am lasat provocata.
pai cum nu a primit incurajari???
casatoritul casa lui vrea!,asta este incurajarea ...cuibul lor.
Kefi spune:
Ionica,
Tipa din Canada cu teza despre copii eram eu... si pt ca mi-ai dat aproape nota zece, uite mai continui.
Chiar ma gindeam cum ai ajuns la concluzia ca nu imi plac cateii? Hm, si eu as putea sa spun ca si tu intelegi ceea ce te framinta personal... Daca cumva nu ai remarcat, legat strict de subiectul ciini, eu consider ca nu e bine pt ei (pt ciini) sa fie crescuti in casa....
Stii, cind ti-am citit postul, mai intii m-am amuzat, pe urma am zis sa te ignor. Dar totusi, stii, asta-i farmecul forumului...n-ai de ales, ca sa urmaresti un topic, trebuie sa asculti (citesti) si opinii care nu iti convin, dar pe urma ai si dreptul la replica, asa ca de ce nu?
Daca nu m-am facut inteleasa pina acum, uite, mai incerc o data. Doamna sanasand a deschis un topic aici pe forum in care se plinge ca de cind s-a intors cumnatul in casa soacrei, ea simte ca nu mai rezista la rautatile lui. Argumentul suprem ca sa vedem cit de rau este el, care e? Ca raul de cumnat ii birfeste pe ei (pe fericitul cuplu) si pe catelul ei (baga de seama, nici macar al nostru) cu soacra! Si asta nici macar pe fata, ci a tras ea cu urechea... Asta e tot ce a scris, nimic mai mult. Scuza-ma, mie personal mi se par asa niste copilarii... In final adauga ca ea (deci nu impreuna cu sotul) se gindeste sa plece... Fara cuvinte! Eu sfatul mi l-am dat, daca cumva te intereseaza, mai citeste o data prmul meu post din care ai remarcat numai faza cu cateii. Ca sa nu fi confuza, e textul mai ingrosat.
Si acum despre taxat: daca tu taxezi, uite, te taxez si eu: zice-ai ceva de raspunsuri incurajatoare, nu? Eu imi aduc aminte ca am avut rezolutii la fiecare post, la fel si celelalte fete. Draga mea, solutiile tale salvatoare unde sint sau e suficient numai sa ironizezi pe altii aici pe forum?
Le-ai numit pe fetele de pe forum “psiholoage”. Tu stii, poate chiar sint, dar in sensul bun al cuvintului... Sint fete care isi risipesc din timpul liber si incearca sa impartaseasca lumii din experienta personala in dorinta de a ajuta pe cei care cer asta aici pe forum. Eu personal, chiar daca sint si pareri care nu imi plac, apreciez asta din tot sufletul.
MissParker spune:
De simtit se simte cu sufletul. Credeam ca toti stiu asta. Daca esti empatic, te pui in situatia celui care scrie (caci doar lui ii raspundem) si apoi incerci sa simti cam ce simte el. Asta daca nu vrei sa postezi ca sa te afli in treaba.
Iar daca sanasand a scris "credeam ca este the hell on earth locuind numai cu mama sotiorului", ce putem simti aici? Veselia ei nelimitata si fericirea de necuprins? Si ce e asa greu de inteles ca mama unui barbat poate fi foarte bine geloasa pe nora, simtind pe undeva ca i se ia locul principal in viata fiului ei? De multe ori ego-ul mamelor e mai mare decat dragostea pentru baiatul lor si decat dorinta ca el sa fie fericit. Eu personal am trait chestia asta cu parintii mei, care intrigau la greu ca sa-l scoata pe Bogdan din viata mea imediat cum au vazut ca, spre deosebire de fostul sot, el ma iubeste cu adevarat si deci riscau sa pot face comparatie intre iubirea lui adevarata si mascarada de iubire pe care pretindeau ei ca o au fata de mine; si am si facut comparatia, ceea ce a dus la ruptura cu ai mei, iar acum sunt mult mai fericita si nu ma mai exploateaza nimeni sufleteste. Vezi deci ca dau sfaturi din experienta mea si nu numai atat, ci dintr-o experienta care mi-a dovedit ca uneori astfel de actiuni sunt necesare si ajuta mult, mai mult decat un "ei, fa-te si tu ca nu vezi!".
Ce e asa de greu de inteles ca sunt unii oameni care, desi dau sfaturi critice si exigente (tocmai pentru ca au trecut prin experiente asemanatoare si stiu ca se poate foarte bine actiona pentru eliminarea unei situatii neplacute), sunt si capabili sa simta intuitiv si empatic prin ce trece persoana care posteaza?
Ionica, tu ai nevoie de voodoo ca sa fii empatica? Sau simti nevoia sa ridiculizezi ceea ce nu intelegi si nu cunosti?
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
ionica spune:
Miss Parker,
tu ai nevoie de voodoo ca sa fii empatica? Sau simti nevoia sa ridiculizezi ceea ce nu intelegi si nu cunosti?"ai vazul vreun semn de violenta sau de jignire in postarea mea? eu doar te-am intrebat ,daca faci vodoo ca sa poti simti ceea ce afirmi.
Ce nu cunosc si nu inteleg este violenta verbala,daca fata asta este intr-o stare de depresie?
"Discuta, discuta, iar daca nu da rezultatele dorite du-te si da cu masina peste el"inteleg ca sunteti dragute si va rupeti di timpul pretios,dar asta este deja prea depasita.
In alta ordine de idei,imi sta bine in pantofii mei.
ionica spune:
Da KEFI,ai dreptate,te aprob .
Imi plac cainii si pot sa-i tin in casa,in curte,pe pat in masina etc!!!
quote:
Originally posted by Kefi
Ionica,
"ca si tu intelegi ceea ce te framinta personal... Daca cumva nu ai remarcat, legat strict de subiectul ciini, eu consider ca nu e bine pt ei (pt ciini) sa fie crescuti in casa...."
asta este parerea ta si o respect.
"ci a tras ea cu urechea..".ca tu nu tragi cu urechea ,nici macar la vecini?
"$i incearca sa impartaseasca lumii din experienta personala in dorinta de a ajuta pe cei care cer asta aici pe forum."
Pai da o fuga pe la umanitare,sa stii ca sunt multi care asteapta ajutorul nostru.