Familia sotului

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

poate ai dreptate Principe, insa mie daca-mi spune sotul ca nu ma mai iubeste si nu mai vrea sa ma vada, f bine, n-o sa ma mai vada never-ever oricate regrete ar avea dupa; ca doar nu ne jucam de-a cuvintele

eu cred ca in situatii de "criza" "vezi" omul de langa tine, nu cand curge lapte si miere; pt sanasand e o perioada de criza sau cel putin asa vad eu; si daca sotul face pe strutul sau nu-l intereseaza, pt mine nu-i ok si cred ca nici pt ea din moment ce a scris

da, avem parte de greutati si stres zilnic cat cuprinde, insa daca cel/cea care se presupune ca ne iubeste ne da in cap cu ce nimereste - cuvinte, o/un altcineva, pumn, fiecare dupa "inteligenta" lui - atunci ce mai inseamna iubirea aia despre care toata lumea vorbeste frumos??

cred cu tarie ca depinde de noi ce/cat acceptam;
si nu sunt de acord ca femeile sunt mai puternice, pot indura mai multe, pot trece mai usor peste, bla, bla; am avut in jurul meu destule cazuri cu astfel de filozofii de viata si inca din copilarie pt mine am decis NU inchisul ochilor de dragul relatiei, al gurii satului, etc;
pot trai cu mine f bine, ma iubesc mult si nu-mi permit sa trec cu vederea ce ma raneste;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

oana,

sunt un exemplu viu ,ca durerea nu este constienta ,si demulte ori refuleaza pe unde nu trebuie,cind am suferit, fara sa vreau am facut viatza sotzului un chin,(i-mi pare raucum) oare as fi putut da iubire ,cind sufletul meu era facut franjuri ,cind nu dormeam si nu mincam ,cind umblam ca un orbete?oare daca el nu vedea in mine mai profund decit un cuvint sau o fapta,eram chit???
eu cred ca astea sunt adevaratele dovezi de dragoste,cind iubesti cu adevarat ,treci si faci sa treaca momentele grele,ii intinzi mina partenerului si relatiei, nu te feresti ca sa nu suferi,i-ti asumi responsabilitati.
din orice experienta avem ceva de invatat ,o criza nu trebuie sa ne faca victime ,ci oameni cu mai multa experienta, oameni maturi ,care iau ce este mai bun din viata.
casatoria nu este bazata doar pe iubire ,ci si pe maturitate,intelegere,prietenie.
uitate pe d.c.si numara cite topicuri gasesti in care noi femeile avem ceva bun de spus la adresa barbatzilor,oare nu am cazut in extrema ca barbatzii sunt inamicul nostru cu care mai trebuie sa impartim si patul???

Mergi la inceput

Principe, nu sunt inamica barbatilor; sunt inamica grosolaniilor (care pot veni din ambele parti) si a "indurarii" fara limite
si stiu ce inseama perioade negre, stres; am avut (inca n-am scapat complet) si noi partea noastra; dar n-am "aruncat" cu cuvinte ca sa ne "descarcam";
si cred ca cineva care te iubeste nu poate sa te jigneasca, sa te umileasca si mai rau, sa te bata; si daca se poate, merci, eu n-am nevoie de iubire, nu de genul asta.

Mergi la inceput

nu am spus ca esti sau nu inamica tu ,am spus ca tindem sa cadem in extrema .... in acest grup m-am inclus.
nu toti suntem ,la fel,nu toti reactionama la stres de aceasi maniera.no vorbim de batai si abuzuri.
daca tu poti impartii dragoste cind esti cu sufletul zdrente ce bine pentru tine,eu nu am putut ca nu mai aveam nici pentru mine,noroc ca au avut altii.
iar eu nu am zis in nici un caz ca trebuie sa sufere fara limie,ci sa acorde timp problemei ,sa o cerceteze,sa vada unde este buba,pardon dar este cu totul alta chestie.
se pare ca noi am monopolizat topicul.

multa dragoste si intelepciune,sa treci repede si usor prin probleme.

Mergi la inceput

Principe, cand sunt suparata si cu sufletul zdrente, cand sunt stresata de-mi vine sa-mi iau campii, nu-l fac pe sot tinta frustarilor mele; el n-are nici o vina;

multa dragoste si intelepciune,sa treci repede si usor prin probleme

merci, sunt o norocoasa, le am pe amandoua;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

De fapt tocmai victimele raman in situatii compromise (unde gasesc tot felul de scuze oligofrene), numai victimele inghit totul, inchid ochii in fata realitatii si gasesc si in cele mai urate gesturi o iluzie de iubire. Victimele nu se despart. Ba chiar dimpotriva.

sanasand draga, ia du-te tu la sotul tau si spune-i (fie si razand, cu o expresie nostima pe fata), ca ar fi cazul sa iesiti din acel "hell on earth" de care aveti parte in acea casa. Crezi ca ai putea sa faci asta? Te consideri indreptatita sa admiti cu voce tare si hotarata ca nu mai suporti situatia si ca simti ca innebunesti, asa cum ne-ai spus noua aici? Si te consideri indreptatita sa astepti ca el sa ia impreuna cu tine o decizie prin care sa va fie mai bine la amandoi?? E clar ca tu te simti abuzata, iar el - prin lipsa de atitudine - devine complice.

Si daca tot o iei cu umor, nu uita sa-i reamintesti vorba aia inteleapta (sotul meu o stie pe de rost si o aplica mereu cu sfintenie): Happy wife, happy life!

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

nu-l fac pe sot tinta frustarilor mele el nu are nici o vina.

-------------------------------------------------------------------

vorbim de frustari in cuplu.poti fi sigura ca nici eu nu sar p barbat
cu frustrari carieristice sau de alta natura.iar pentru nemultumirile din cuplu de cele mai multe ori fiecare avem partea noastra de vina,si suntem responsabili cind unul rabufneste.
in cazul meu chiar el a avut o vina semnificativa ,eu i-mi doream copil ,el avea altceva mai urgent de facut,nu era pregatit ,ne luind in calcul ca eu nu mai aveam 25 de ani,si niciodata nu se stie ce-ti rezerva viitorul.am suferit mult ,dar a trecut.
din pacate pe aceste topice vedem doar o parte a monedei cea aratata de scriitor,sigur moneda mai are o fata.

iar in topicul de fata unde vezi dragostea si intelepciunea??

barbatul sa-mi ia apararea ca eu am ascultat la usa si am auzit ca soacra i-mi birfeste catelul impreuna cu cumnatu'meu, daca nu ,plec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Si daca tot o iei cu umor, nu uita sa-i reamintesti vorba aia inteleapta (sotul meu o stie pe de rost si o aplica mereu cu sfintenie): Happy wife, happy life!

Io-s de acord cu zicala asta.

Numai ca "happy wifa" nu e happy neaparat pentru ca el o face "happy".
Sau, la subiect, pentru ca el se interpune vitejeste si cu paloshul in mina intre fragila, vulnerabila si abuzabila de nevasta-sa si fratele cel neiubitor de patrupezi.
Wrong.
Ar putea fi happy si daca ar purcede sa-si rezolve conflictele: uite cumnate ia o cafea, stai la masa shi hai sa discutam: ce nu-ti convine? Eu? barbatu'? Catzelul? Ei bine, nici eu, nici barbatu', nici catzelul nu plecam nicaieri - presupun ca nici tu - asha ca hai sa vedem cum putem sa cadem la pace.

Ce atitea victimizari n-am inteles....
Urasc jelaniile astea: adica noi nu sintem in stare decit sa ascultam dupa coltz dscutia si sa plingem in basma ca nu ne ia nimeni apararea?! Si ca urmare fireasca ne luam geamantanul cu trei rochite si plecam plingind ca nu ne iubeste si nu ne protejeaza nimeni.... sughitz-sughitz...ce dramatic!

Daca sanasand ar ramine singura si cu un copil, doi, de crescut si protejat, ce ar face? Dupa cine s-ar mai ascunde? CIne ar trebui sa lupte pentru ea si pentru cei mici cu intolerantza altora?!

Wake up, sintem oameni adulti ca si ei, barbatii...
Nu ne maritam ca sa revenim la stadiul de bebelush.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Eu totusi simt ca atmosfera din casa unde locuieste sanasand este mult mai otravita decat a descris ea in 10 randuri. Simt ca atat soacra (despre care ea scrie credeam ca este "hell on earth" locuind numai cu mama sotiorului!!!) cat si cumnatul nu o prea inghit, simt ca exista intrigi impotriva ei, iar varful aisbergului sau picatura care a umplut paharul a fost cand ea l-a auzit pe cumnatul care vorbea urat despre ea. Mie toate astea deja imi denota o intentie grava, un conflict care nu e de ieri de azi si nu e nici de neglijat. Picatura chinezeasca farama si stancile in timp, nu?

De aceea zic ca nu trebuie trecut cu vederea. N-a zis nimeni sa sara imediat la divort, dar nici sa tolereze relele intentii ale rudelor sotului cu zambetul pe buze. Cert este ca el trebuie sa ia atitudine, fiindca sunt rudele lui si el este la mijloc. Eu cred ca soacra si cumnatul sunt si gelosi/invidiosi pe casnicia armonioasa a lui sanasand (mai ales cumnatul, parasit de prietena).

sanasand, mai vino cu detalii, cum mai stau lucrurile?

Felicia

Mergi la inceput

--------------------------------------------------------------------------------

De fapt tocmai victimele raman in situatii compromise (unde gasesc tot felul de scuze oligofrene), numai victimele inghit totul, inchid ochii in fata realitatii si gasesc si in cele mai urate gesturi o iluzie de iubire. Victimele nu se despart. Ba chiar dimpotriva.

sanasand draga, ia du-te tu la sotul tau si spune-i (fie si razand, cu o expresie nostima pe fata), ca ar fi cazul sa iesiti din acel "hell on earth" de care aveti parte in acea casa. Crezi ca ai putea sa faci asta? Te consideri indreptatita sa admiti cu voce tare si hotarata ca nu mai suporti situatia si ca simti ca innebunesti, asa cum ne-ai spus noua aici? Si te consideri indreptatita sa astepti ca el sa ia impreuna cu tine o decizie prin care sa va fie mai bine la amandoi?? E clar ca tu te simti abuzata, iar el - prin lipsa de atitudine - devine complice.

Felicia

da ai dreptate ,dar mai sunt si persoane carora le place ca semenii sa le plinga de mila.

iar indemnul dat lui sansand in aceasta postare ,da este demn de missparker.
iar sotul tau muulta dreptate are ,al meu in afara de asta mai are citeva:
" in casa mea am ultimul cuvint il am eu:" cum spui tu dragostea mea"
fericirea familiei mele valoreaza mult ,asa ca ori cit as plati pentru ea nu m-i se pare prea mult"

Mergi la inceput