"Daca te bate da-i si tu una"
Raspunsuri - Pagina 7
MissParker spune:
Lala_D,
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
ilenutza spune:
Sunt si la noi in parc copii cunoscuti ca fiind batausi si stam deoparte pe ei.
Daca se mai intampla sa primeasca cate una, eu sincer nu imi pierd vremea sa ii fac educatie copilului respectiv si nici insotitorului.asta e!ii fac educatie lui Victor, discutam ce si cum, ca nu e frumos, ca asa se intampla si ca trebuie sa fie pregatit pentru orice.
Asta e la varsta lui, mai incolo o sa vedem!
Dar s-a intamplat sa dea si el o lopatica in cap unei fetite mai mari care l-a provocat!
Cred ca ne-am aflat cu totii la un moment sau altul pe fiecare parte a "baricadei"!
Ile 34 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 06 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
denizel spune:
@Ira
quote:
Am si eu o pasiune
Sa bat cat mai multa lumeeeeeeeee
http://www.youtube.com/watch?v=nWw5h7LO5xg
arta de mare valoare educationala transmise la TV in Ro.
n-am mai ras demult in halul asta, va jur.
Ira, iar mai?
Eu n u stiu cati fani are Florin Maimuta , dar cu singuranta ca e un numar insignifiant in comparatie cu cel al fanilor lui Eminem.
A, sau poate ca Eminem nu e dat la tv in America de Nord?
Daca e sa fac o alegere intre doua monstruozitati, tare cred ca mi-as lasa copilul sa asculte pumnii lu' Maimuta, decat Im Shady al lui Eminem.
[Eminem]
Who came through with two glocks to terrorize your borough (huh?)
Told you how to slap dicks and murder your girl (I did!)
Gave you all the finger and told you to sit and twirl
Sold a billion tapes and still screamed, "Fuck the world!"
(I'm Slim Shady..) so come and kill me while my name's hot
And shoot me twenty-five times in the same spot (Ow!)
I think I got a generation brainwashed
to pop pills and smoke pot til they brains rot (uhh-oh)
Stop they blood flow until they veins clot
I need a pain shot, and a shot of plain scotch
Purple haze and acid raindrops
Spike the punch at the party and drink pop (gulp gulp)
Shaved my armpits and wore a tank top
Bad Boy, I told you that I can't stop
You gotta make em fear you 'fore you make em feel you
So everybody buy my shit or I'ma come and kill you
I got mushrooms, I got acid, I got tabs and aspirin tablets
I'm your brother when you need, some good weed to set you free
You know me, I'm your friend, when you need a minithin
(I'm Slim Shady..) I'm Shady!!
[Eminem]
I like happy things, I'm really calm and peaceful (uh-huh huh)
I like birds, bees, I like people
I like funny things that make me happy and gleeful (hehehe)
like when my teacher sucked my wee-wee in preschool (Woo!)
The ill type, I stab myself with a steel spike
while I blow my brain out, just to see what it feels like
cause this is how I am in real life (mm-hmm)
I don't want to just die a normal death, I wanna be killed twice (uh-huh)
How you gonna scare somebody with a gun threat
when they high off of drugs they haven't even done yet (Huh?)
So bring the money by tonight - cause your wife
said this the biggest knife she ever saw in her life (Help me! Help me!)
I try to keep it positive and play it cool
Shoot up the playground and tell the kids to stay in school (Stay in school!)
Cause I'm the one they can relate to and look up to better
Tonight I think I'll write my biggest fan a fuck you letter
[Eminem]
Yo.. I listen to your demo tape and act like I don't like it
(Aww that shit is wack!)
Six months later you hear your lyrics on my shit
(What?? That's my shit!)
People don't buy shit no more they just dub it
That's why I'm still broke and had the number one club hit (Yup, uh huh)
But they love it when you make your business public
so fuck it, I've got herpes while we on the subject (uh-huh)
And if I told you I had AIDS y'all would play it
cause you stupid motherfuckers think I'm playin when I say it
-- Well, I do take pills, don't do speed
Don't do crack (uh-uhh) don't do coke, I do smoke weed (uh-huh)
Don't do smack, I do do shrooms, do drink beer (yup)
I just wanna make a few things clear
My baby mama's not dead (uh-uhh) she's still alive and bitchin (yup)
And I don't have herpes, my dick's just itchin
It's not syphilis, and as for being AIDS infested
I don't know yet, I'm too scared to get tested
(Ha hah-ha, ha! Ha hah, hah..) I told you I was Shady!!
(Ha hah-ha, hah-ha! Ha hah, hah-ha, hah-ha, hah-ha)
Y'all didn't wanna believe me!
I'm Shady!!
.. And that's my name
In plus, pentru un pusti de 13-14 ani, nu vad de ce ar fi mai prejos protestul impotriva pumnilor al manelistului Maimuta, decat protestul impotriva uniformizarii al lui Pink Floyd (We dont't need no education...Hey, teachers, leave them kids alone"). Nu ma refer aici la calitatea muzicii, desigur.
Pentru mine, ca adult, Pink Floyd are sens, dar pentru un copil de 13 ani, ma indoiesc...
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
simali spune:
quote:
E drept ca reactia fireasca si naturala e a raspunde aparandu-te si lovind si tu, asa e, insa in acest caz reactia naturala trebuie oprimata si inlaturata prin educatie. Pt ca nu e sanatoasa in contextul unei societati civilizate.
quote:
Daca esti pus in situatia de a te apara urmarea atacului cuiva, este foarte clar ca societatea in care traiesti nu este nici pe departe atat de civilizata cum ti-ai dori tu sa fie. Ceea ce inseamna ca de fapt traiest in UTOPIA.
alice
simali spune:
quote:
iul meu a venit acasa acum vreo doua zile cu o penalizare de 5 puncte, primita la scoala pentru ca, grabindu-se la cismeaua de apa l-a impins pe altul, care astepta la rind, sa-i ia locul- ma intreb ce-ar fi iesit daca celalalt copil ar fi venit de acasa cu educatia gen nu te lasa,loveste si tu- incaierare in toata regula- asa copilul celalalt a strigat supraveghetoarea si conflictul amurit in fasha; binenteles ca a primit si de la mine o tona de explicatii si o mica pedeapsa in legatura cu impins/agresat/atins alt copil, din greseala sau nu; indraznesc sa sper ca va fi la fel si mai tirziu, si il invat mereu, ca si Ira , sa plece daca e lovit, desi e stil fortzos si cred ca n-ar iesi batut dintr-o incaierare-eu sper sa nu fie cazul, ca are multime de prieteni si e lipicios si zimbaret el de felul lui-
Sinziana, citind topicul asta, imi aminteam de copilaria mea, de educatia primita, de nepotii mei...pur si simplu e o chestie in directa legatura cu tipul de societate; noi romanii suntem cu mult mai artagosi/ambitiosi/dornici sa avem ultimul cuvint, sa dovedim ceva celorlalti/sa nu raminem in pierdere, etc, etc decit francezii pe care i-am intilnit aici; ne e mai greu sa spunem am gresit, in cer scuze, ai avut dreptate...decit astora si uneori avem de pierdut din cauza asta (din perspectiva mea de imigrant- pentru ca in Romania tocmai aceste trasaturi m-au ajutat de multe ori sa ajung unde-mi propuneam- si daca ma gindesc bine si pe aici...dar si frustrarile de rigoare)
quote:
Nu ai dreptate. Adica ai dreptate legat de faptul ca se petrece ceva aiurea in Romania legat de atitudinea fata de violenta dar alta este problema. Daca in unele societati adultii pusi sa supravegheze copiii CHIAR FAC ACEST LUCRU in Romania educatorii - profesorii - supraveghetorii NU FAC NIMIC. Stai foarte linistit ca parinte cand sti ca la gradi/scoala exista reguli stricte legate de violenta, ca orice manifestare de acest fel este sanctionata prompt si categoric de adulti, ca orice copil are cui cere ajutorul, etc.
Aici nu este asa. Imi aduc aminte cand in clasele V-VIII eram zilnic agresata cu carti in cap de doi baieti din clasa. Stiti ce mi-a spus diriginta: "te plac daraga, nu vezi ca te plac? De-aia te sicaneaza". Dar cine a stat sa se uite la mine, cea care a tras concluzia ca daca baietii te plac te bat, motiv pentru care, pana in clasa a X-a de liceu am facut tot ce mi-a stat in putinta ca sa fiu cat mai urata si mai neinsemnata ca sa ma asigur ca nu ma mai "place" nimeni ?
Cand adultii de la gradinita/scoala bagatelizeaza suferinta uni copil agresat pentru ca probabil ei insisi au fost agresati in copilarie nu este nimic de facut, decat sa scoti din tine toata golania posibila si macar sa-ti aperi copilul cu orice pret, cu orice risc.
alice
simali spune:
quote:
bineinteles ca parintele poate discuta cu parintele agresorului si sa il faca pe agresor sa isi ceara scuze de la cel agresat. cred ca asta l-ar face si pe agresor sa mai renunte la comportamentul negativ
quote:
In majoritatea cazurilor intalnite de mine parintii agresorului nu-i transmiteau acestuia un mesaj clar de neacceptare a violentei. Dimpotriva. Cred ca unii si-i si felicita acasa. "L-ai batut mami? Dar ce ti-a facut? A, nu te lasa in pace, pai da, bine mami ca te-ai aparat".
alice
sinzi_ana spune:
Societatea suntem noi...
Atata timp cat consideram ca un copil de 3-4 ani merita o palma inapoi pentru ca a lovit (fara sa stim de ce a lovit, sau doar pt ca il consideram "soi rau") nu va exista o societate mai buna in care copiii nu vor stii ce este violenta...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
simali spune:
quote:
Unul din principiile aikido-ului este sa nu raspunzi la violenta iar un sensei care respecta modul de viata impus de practica indelungata a acestei arte nu ii va transmite niciodata baietelului ca este ok sa raspunzi la pumn cu un alt pumn.
In schimb il va invata sa gestioneze in alt mod agresiunea si vei vedea , in decursul a cativa ani o schimbare radicala in modul de gandire al baietelului tau, aceasta schimbare fiind benefica.
Un practicant de aikido care si-a insusit corect principiile acestui mod de viata va bloca agresiunea fara a recurge la violenta ( daca ai asistat la un antrenament sau demonstratie ai observat ca exista procedee in aikido bazate strict pe puncte de presiune care nu ranesc dar demonstreaza clar agresorului ca cel agresat are multe ''cuvinte'' de spus in apararea sa ). In acelasi timp copii care invata aikido dobandesc o contiinta a propriei valori in sensul ca ei au certitudinea ca se pot apara in orice moment fiind de asemenea invatati ca in nicio imprejurare ei nu au dreptul de a deveni un agresor, aikido insemnand strict un mod controlat de autoaparare si non violenta.
Astfel baietelul va stii sa transmita verbal sau non verbal unui agresor ca nu este cazul sa incerce sa il agreseze.
quote:
Exact de aceea l-am inscris la Aikido. Eu insami am fost un copil necajit din acest punct de vedere si am simtit ca m-ar fi ajutat un astfel de sport. Nu ca sa lovesc ci ca sa inteleg, sa gestionez, sa am mai multa incredere in mine.
Principala problema pe care o are un copil agresat de un coleg de aceeasi varsta este RUSINEA. Te simti umilit si rusinat de faptul ca esti atat de las si nu esti capabil sa te bati cu agresorul tau. Te invinovatesti ca nu esti mai curajos, ca nu "mori cu el de gat". Eu eram fata si ma uram ca nu sunt capabila sa fac nimic. Ma intreb cum se poate simti un baiat (pentru ca aveam multi baieti in clasa agresati). Iar profesorii/ invatatorii par sa nu inteleaga nimic. Venitul cu parintii la scoala ori "spusul" nu rezolva nimic. Agresorul se intarata si mai tare; te asteapta in curtea scolii si te ameninta cu moartea.
Eu sunt turbata cand aud de violenta, mai ales in scoli, unde problema se amplifica si implicatiile sunt mult mai mari.
alice
simali spune:
quote:
Atata timp cat consideram ca un copil de 3-4 ani merita o palma inapoi pentru ca a lovit (fara sa stim de ce a lovit, sau doar pt ca il consideram "soi rau") nu va exista o societate mai buna in care copiii nu vor stii ce este violenta...
quote:
Ai perfecta dreptate. Un copil de 3-4 ani care vrea sa ia de la altul o jucarie si-l loveste ca s-o capete mai repede este un copil care incearca si el cum stie sa-si faca loc in lume. De aceea mama lui ar trebui sa fie pe faza, sa-l ia de acolo si sa-i spuna ca nu se face asa ceva. Sau educatoarea ar trebi sa fie pe faza si sa gestioneza cnflictul. Daca ar fi asa nic mama "agresatului" nu ar mai trebui sa-si faca griji.
Dar nu se intampla asa.
Deci problema sunt ADULTII din jurul copiilor, ei insisi neconvinsi ca violenta nu rezolva problemele, ei insisi nedand importanta incaierarilor din clasa "copii, bata-i sa-i bata".
Nu faci o societate mai buna trimitandu-ti copilul pe front cu flori in mana. Faci o societate mai buna convingand adultii responsabili ca razboiul nu e o solutie.
Priveste insa in jurul tau, la tot ceea ce se intampla in lume, si spune-mi sincer: ce sanse de reusita dai unei lumi mai bune in viitorul imediat?
alice