"Daca te bate da-i si tu una"

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by filofteia

quote:
adica inteleg ca ne e usor unora sa dam sfaturi atunci cind totul se desfasoara normal,in conditii civilizate,ceea ce nu e cazul intotdeauna in romania.uite,aici de exemplu lumea sta la rind in mod ordonat cind asteapta autobuzul.asta nu inseamna ca nu exista persoane care incearca sa se bage in fatza si aici dar in 99% din cazuri sunt admonestate si se intorc la rind cu coada intre picioare.



Mai fetelor eu consider ca am o minte deschisa. Nu ma deranjeaza ca dati exemple din strainatate ci cum o faceti... Toate posturile sunt de genul "ba aici se poate", "ceea ce nu se intampla in Romania", "aici nu mi s-a intamplat niciodata asa" etc... ci nu de genul "uite cum se procedeaza aici".
Si nu jigniti pe nimeni atunci cand ne faceti "bullies"?

Am mai spus... poate ca orasul in care traiesc eu nu face parte din Romania... pentru ca si aici lumea sta la coada si nu intra in fata.
Ca sa nu mai vorbesc de parcuri unde "share" cum ii spuneti voi este la ordinea zilei. Si nu a venit copilul batut/muscat de la gradinita, nici nu s-a batut cu altii...




Filofteia, acelasi lucru nu pot nici eu sa-l inteleg. oare pe alte meleaguri e altfel? cam cum e in gradinita Montessori a Sanzienei?

mie asta nu-mi vine sa cred. atunci de ce in aceste tari violenta in scoli e atat de mare?


Nici la noi nu se bat copiii prin parc la ordinea zilei, nu se imping, etc. de regula se joaca frumos. acum depinde si de copii si de adultii care ii insotesc. dar tot se mai imbrancesc,se mai precipita la topogan, se mai cearta pe jucarii. mai ales in grupul nostru de varsta 2-5 ani,mereu trebuie sa fi cu ochii pe ei. si intotdeauna exista un Ionel timidu, care o tine numai in plans ,i se ia jucaria din mana,e mereu marait si foarte foarte frustrat.

Eu doar ma bucur ca nu am un Ionel Timidul.daca l-as avea, as incerca usor sa-i schimb comportamentul.



Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by speed

quote:
Originally posted by flaviutza
insa epilogul e ca Andrei e si acum un urias bland, tinta ironiilor la scoala ...cu porecla GOGU-BLEGU.




si ce e mai frumos decit un urias blind? la chestia cu ironiile si porecla,vladut ar avea ce sa le spuna celor ce-si bat joc de andrei.



Da Urias Bland e ceea ce cred eu despre el...in sensul frumos.

Si apropo de porecle...eu nu inteleg frate de ce copiii astia sanctioneaza rapid cu o porecla orice e olecuta diferit..poreclele astea au existat de cand lumea..

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

http://www.romanialibera.ro/

Romania se afla pe primul loc intre 37 tari din lume privind numarul de profesori care au raportat acte de violenta ale elevilor in timpul orelor.
» In Romania 70% dintre tineri se tem sa se duca la ore din cauza actelor de huliganism, care, conform statisticilor, se petrec cel putin o data pe saptamana.
» O solutie pentru diminuarea cazurilor ar fi ca fiecare scoala sa aiba un psiholog scolar sau macar un medic scolar. Psihiatrii spun ca principala problema este lipsa comunicarii.

Conform unui


studiu international efectuat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 37 de tari, Romania este nominalizata pe primele locuri la violenta in scoli.
Peste jumatate din profesorii romani raporteaza acte de huliganism la orele lor sau au nevoie de protectie pentru securitatea lor sau a altor elevi.
In cealalta parte a balantei se afla Olanda, cu 7%. Studiile au demonstrat ca cel putin unul din patru elevi de clasele VII-VIII se teme sa nu fie atacat sau sa devina victima violentei in scoli. Cel mai mare procent din acest punct de vedere se intalneste in Ungaria (75%), la scor strans aflandu-se Romania.
Aproape 70% din elevii romani se afla in aceasta situatie, ducandu-se cu teama la ore. Pe locul trei in topul insecuritatii scolare se afla filipinezii (60%). scolile din Danemarca si Singapore sunt cele mai sigure, deoarece, conform datelor, doar 6% din cursanti se tem de acest lucru, respectiv 8%. Germania si Statele Unite ale Americii se gasesc cu 22%, respectiv 26%.

Fenomen raspandit in lume
Potrivit altor studii, prevalenta acestui fenomen o reprezinta actele de huliganism care se produc cel putin o data pe saptamana. De exemplu, un studiu israelian a aratat ca aproape o treime din elevii care frecventeaza scoli elementare si licee si aproape un sfert din studentii aflati in unitatile superioare de invatamant considera violenta ca fiind o mare problema in scolile in care invata. Violenta in scoli este un fenomen care framanta toate societatile si ea se produce la toate scolile de diferite niveluri. Spectrul ei este extrem de larg manifestandu-se pe scara larga in relatia elevi-elevi pana la profesori-elevi.
Totusi cercetatorii au semnalat diferente intre modurile in care se manifesta aceste comportamente deviante in cele 37 de tari dar care sunt greu de explicat.
Pe de-o parte, fenomenul nu este legat de rata criminalitatii, a divorturilor sau de procentul minoritatilor etnice. Dar pe de alta parte aceste situatii sunt in conexiune cu indicatorii sociali, cum ar fi privarile economice, varsta, calitatea sistemului scolar etc.
De obicei profilul psihologic al celor care suporta acte de cruzime din partea colegilor este urmatorul: tinerii anxiosi, fara protectie, persoanele sensibile, tacute, care nu au nici macar un prieten bun in scoala. Totusi elevii agresivi isi manifesta deseori furia si asupra profesorilor sau parintilor. Conform unui studiu al profesorului Barry Nurcombe, de la Universitatea Queensland, numit "Prevalenta tulburarilor la copii si adolescenti", deseori tinerii cu probleme mintale de sanatate provin din familii sarace, cu o apreciere negativa despre sine, cu performante scolare slabe.
Adolescentii cu probleme de sanatate mintala sunt cuprinsi in rapoarte privind rata sinuciderilor sau consumatori de tigari, bauturi alcoolice sau droguri.


Batuti si injunghiati la scoala
Cazurile de evenimente negative la unitatile de invatamant sunt abundente in presa romaneasca, incepand cu cele mai putin grave pana la cele de o violenta maxima. Un profesor de psihologie este cercetat ca ar fi izbit cu capul de usa o eleva a Grupului scolar Economic Administrativ Piatra Neamt. "Eu am venit sa invat la scoala, nu sa fiu snopita in bataie", a declarat eleva batuta. O ancheta a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului a fost desfasurata in judetul Suceava despre cazul copilului care a murit dupa o bataie incasata in scoala de la doi elevi mai mari. Pe 25 mai a fost semnalat decesul elevului din clasa a VIII-a de la Grupul scolar Dumbraveni, dupa ce a fost batut de doi colegi mai mari. Un alt adolescent, din Galati, a fost adus la Spitalul de Urgenta dupa ce a fost batut de doi elevi chiar in fata scolii. Un alt caz a fost al celor trei elevi din clasa a IX-a cu profil tehnologic de la Liceul Solomon Halita din Sangeorz-Bai care au fost mutati disciplinar intr-o alta scoala pentru ca au ars catalogul clasei.
Din cauza notei la purtare ei vor fi declarati repetenti si vor fi nevoiti sa repete anul scolar. Alti doi elevi sunt cercetati de politistii timiseni pentru un act de terorism, dupa ce au anuntat amplasarea unei bombe la Liceul Teoretic din Periam.
Un tanar de 16 ani, elev in clasa a VII-a a scolii de Arte si Meserii "Sfantul Apostol Andrei" din Ploiesti, este cercetat de politisti dupa ce l-a injunghiat pe un alt elev de aceeasi varsta, in curtea scolii. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Inspectoratul scolar Judetean Prahova, incidentul s-a petrecut in pauza de la ora 11.00, din cauza unui conflict anterior, cei doi elevi implicati in acest incident fiind de mai multa vreme in atentia Politiei. Nu in ultimul rand, cazul fetei injunghiate de prietenul sau chiar in biroul directoarei de la scoala Centrala a creat un mare scandal in lumea invatamantului romanesc. Medicii psihiatri sunt de parere ca aceste acte de vandalism, terorism, huliganism au devenit un fenomen ingrijorator in Romania.

TOP
» Tari nominalizate

Studiul a fost efectuat de OMS impreuna cu Asociatia Mondiala de Psihiatrie, Asociatia Internationala de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului si asociatiile de profesionisti. El se intituleaza "Violenta scolara: epidemiologie, istoric si preventie". Tarile in ordine descrescatoare a ratei violentei scolare calculate in functie de raportarile profesorilor privind siguranta lor si a elevilor: Romania (50%), Kuweit, Iran, Columbia, Ungaria, Portugalia, Spania, Grecia, Slovenia, Belgia, Singapore, Islanda, Australia, Hong-Kong, Coreea, Norvegia Cipru, Republica Slovaca, Lituania etc. Ceea ce este absolut surprinzator este ca SUA se afla in aceasta nominalizare cu pana la 10%.

MEDICII PSIHIATRI
» "Copilul bataus este un copil batut"

"Cred ca la nivelul fiecarei scoli ar trebui sa existe un psiholog scolar. Foarte putine unitati de invatamant au un astfel de specialist. Acesta ar functiona ca un consilier in anumite situatii si ar indruma copiii in functie de probleme, pentru consiliere psihologica, familiala sau de sanatate mintala. In primul rand este o problema de mentalitate, deoarece exista o intelegere disproportionata a libertatii si democratiei. Totusi, autoritatea si coercitia nu duc la scaderea gradului de violenta, ci doar ar putea sa stapaneasca fenomenul", ne-a declarat prof. dr. Mircea Tiberiu, presedintele Societatii Nationale de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania. "Principala problema in sistemul de invatamant romanesc este lipsa de comunicare. Cred ca trebuie sa atacam exact baza acestui rau, si anume sa invatam copilul sa comunice. Sa nu uitam ca si copilul invata prin imitare. Noi stim ca, aproape intotdeauna, copilul bataus este un copil batut. Alaturi de deficitul de abilitate de a comunica, in spatele cifrelor coplesitoare din raport se afla controlul redus al comportamentelor. Studiile epidemiologice sunt foarte scumpe, iar la noi in tara nu au fost efectuate pe probleme de sanatate mintala la copii si adolescenti. Studii internationale releva insa ca frecventa incidentei bolilor psihice la copil si adolescent in conditii psihosociale anormale este crescuta", ne-a declarat dr. Otilia Secara, medic psihiatru la Universitatea de Medicina Victor Babes Timisoara.

Paza cu firmele particulare, singura solutie?
Reducerea si chiar eliminarea actelor de violenta in scoli nu sunt obiective de neatins sau vorbe in vant. O solutie, dupa cum arata insasi realitatea, o constituie chiar asigurarea pazei cu ajutorul firmelor de paza particulare, al caror personal reuseste sa tina lucrurile sub control si sa impuna respect in randul elevilor care au apucaturi violente. Potrivit datelor societatii BGS, poate cea mai cunoscuta firma particulara de paza, implicata in programul "Unitatile de invatamant, obiectiv protejat de BGS", care a fost implementat deja in trei sectoare din Bucuresti, la cateva luni de la preluarea obiectivelor cazurile de violenta au disparut. Potrivit BGS, exista trei categorii de incidente, cu grade de risc de la 0 la 2, anume: grad 0 – talharii, violente, amenintare cu bomba, elevi luati la bataie de persoane straine, profesori amenintati, consum de droguri, spargeri pe timp de noapte grad 1 – persoane straine in incinta scolii, amenintari verbale intre elevi, acte de vandalism, distrugeri de bunuri, posesie de arme albe etc. grad 2 – elevi care fumeaza in scoli, elevi care chiulesc, comportamente verbale necivilizate, atitudini huliganice pe holuri etc.

La inceputul programului
La nivelul unitatilor scolare cu care au contracte, situatia se prezinta astfel: sectorul 1 (28 de unitati protejate) – 28 de cazuri in ianuarie-martie si apoi nici unul intre aprilie si iunie. Din cele 28 de cazuri, unul a fost de grad 0 (amenintare cu bomba) si 27 de grad 2 sectorul 3 (72 de unitati) – 43 de cazuri intre ianuarie-martie a.c., un caz de alarma falsa cu bomba in aprilie si apoi nici un caz in perioada mai-iunie; din cele 43 de cazuri, unul a fost de grad 0, opt de grad 1 si 34 de grad 2 sectorul 6 (29 de unitati) – 49 de cazuri in perioada ianuarie-martie a.c. (unul de grad 0, sase de grad 1 si 42 cu grad 2) si nici un caz in intervalul aprilie-iunie.
Cazurile de violenta au fost mai numeroase la inceputul programului, ulterior reducandu-se substantial, pana la disparitie. Concret, daca intre 15 si 28 februarie 2006 s-au raportat 320 de cazuri (28% de grad 0,20% de grad 1 si restul de grad 2), in aceeasi perioada a acestui an au fost doar sase cazuri si spre finele anului absolut nici unul.
Agentii BGS nu pot fi trecuti cu vederea. Majoritatea au o statura impresionanta, deci care impune respect, sunt imbracati in tricou cu insemnele companiei si pantaloni de uniforma de culoare inchisa si sunt dotati cu baston de cauciuc, spray iritant-lacrimogen, telefoane mobile, statii de emisie-receptie si mijloace de iluminare pe timp de noapte.


Comentariu:

Atata timp cat sursa acestei probleme nu se rezolva, niciodata nu se vor diminua ca numar aceste acte de violenta care se pretrec in scolile noastre. Sursa acestei probleme o reprezinta chiar familiile fiecaruia dintre acesti copii care se duc la scoala. Educatia pe care o primesc acasa si pe langa asta anturajul pe langa care cresc au o influenta foarte mare asupra dezvoltarii lor psihice. Ei vin cu acest pachet de acasa in mediul scolar si acolo se manifesta fiecare cum a fost educat. Familia la randul ei are probleme datorate lipsurilor materiale sau din cauza neintelegerilor dintre membrii acesteia. Din pacate este un cerc vicios din care cu greu se va iesii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:


quote:
Andreea, majoritatea celor care o incaseaza (si li se pare normal)sunt copii cu pb in familie, fie neglijati, fie copiii carora li s-a stirbit personalitatea, fie copiii impinsi de la spate sa faca ceva ce nu li se potriveste, fie copii abuzati...copiii care nu au incredere in ei...
Acelasi lucru se intampla si la copiii care lovesc(si li se pare normal)...
Sunt 2 comportamente care au la baza aceiasi pb...
Copiii echilibrati, din familii care se ocupa de ei, gasesc solutia fara a folosi violenta...si crede-ma ca ii vezi din prima zi cand iti intra in clasa!!!
Sunt copii care o incaseaza de la alti, si stiu cum sa reactioneze "instinctiv" fara a lovi la randul lor...si nici nu se simt mai putin siguri pe ei, din contra se simt superiori ca stiu sa rezolve un conflict...



[



Ce n'est pas l'inconnu qui fait peur, mais la peur de se libérer du connu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Acum ceva vreme am deschis subiectul cu palma la fund,care mi-a scapat de 6 ori pana in prezent. cam de atunci am inceput sa remarc cu tristete,ca pe forumul asta s-a incropit un club al super mamicilor super expertelor in educatie,carora nu le scapa palme nicodata,care nu-si sfatuiesc odorul sa loveasca nici cand e facut una cu pamantul...

...in genere,mamici din afara.ah,mai e una si de prin Ro.probabil in virtutea ideei SUA exmatriculam 1 zi cupilul ca si-a facut dreptate cu pumnul,dar toti nebunii(inclusiv copii) au acces cat de cat liber la arme si bombardam amaratii prin Iraq si Yugoslavia


Atunci am cautat prin subiectele mai vechi...sa vad nu se dadeau palme si atunci?? asa,prin 2004.


Tin minte ca atunci am gasit postarile Sanzi_anei care acum sustine ca ea e TOTAL impotriva violentei,umilirii de orice fel,etc etc...in schimb,acum 3 ani, era ok si palma la fund si umilitul copilului in public.

deci printr-unul din subiecte, dupa ce ne explica(si sunt perfect de acord,intre 2 si 3 ani iinebunesti,mai scapi palme si eu am scapat-o dar nu mi-e rusine sa recunosc) cum isi mai atinge ocazional copilul si iese imediat din criza, nu redau ca e prea mult,inclusiv atunci cand devine violent cu alti copii, ne concluzioneaza la final

""Bataia" nu inseamna violenta , sa provoci durere, eu o vad ca pe o metoda suprema de a pedepsi un copil, si efectul sa se simta imediat...
Vorbele uneori sunt de prisos la copilasi in crize!!!! Poti sa ii citesti tu tratatul de psihologie ca el o stie pe a lui!!!!



si in final, ceva ce chiar m-a socat . si sustin sus si tare ca daca s-ar intampla asta la noi la gradi, as considera ca am ajuns cu 50 de ani in urma...


"La gradinita am alta pedeapsa (nu stiu daca sa o brevetez sau o mai foloseste cineva), cel care nu e cuminte iese in fata clasei si copiii ceilalti rad de el...Functioneaza!!!"


Frumos, frumos din calea afara...

cu asta eu chiar ma retrag din aceste discutii...

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:


Atata timp cat sursa acestei probleme nu se rezolva, niciodata nu se vor diminua ca numar aceste acte de violenta care se pretrec in scolile noastre. Sursa acestei probleme o reprezinta chiar familiile fiecaruia dintre acesti copii care se duc la scoala. Educatia pe care o primesc acasa si pe langa asta anturajul pe langa care cresc au o influenta foarte mare asupra dezvoltarii lor psihice. Ei vin cu acest pachet de acasa in mediul scolar si acolo se manifesta fiecare cum a fost educat. Familia la randul ei are probleme datorate lipsurilor materiale sau din cauza neintelegerilor dintre membrii acesteia. Din pacate este un cerc vicios din care cu greu se va iesii.
quote:



Din pacate foarte adevarat.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

...

...in genere,mamici din afara.ah,mai e una si de prin Ro.probabil in virtutea ideei SUA exmatriculam 1 zi cupilul ca si-a facut dreptate cu pumnul,dar toti nebunii(inclusiv copii) au acces cat de cat liber la arme si bombardam amaratii prin Iraq si Yugoslavia



Ce bulibaseala ilogica si fara sens sau legatura cu nimic din discutie. Mamicile atotstiutoare din SUA, care exmatriculeaza copiii pt. 1 zi cand se apara si bombardeaza iraqu' si Iugoslavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ce are una cu alta Flaviuta ca nici eu nu pricepui nimic!

Tu ai vrea sa zici ca "mamicile din USA" nu i educam in spiritul daca te bate da i si tu una si ei (copiii) cand se fac maricei dau cu bombe ...sau se pusca pe aici pe acolo... Asta era ideea?!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxij, acelasi reportaj l-am vazut si eu azi la stiri la tv si chiar ma gandeam ce coincidenta!!!


Flaviutza, dupa cum am spus inca de la inceput (nu mai citez ca imi e lene), de cand lucrez in US la gradi la care lucrez, am invatat cat intr-o viata de om, si mi-am schimbat viziunea f mult...dar niciodata nu am fost pro si nu am aplicat violenta...(si poti cauta mult si bine in toate arhivele ca nu ai sa gasesti ceva...)
Nici in Ro, desi cred ca am spus la vremea respectiva, cand colegele mele educatoare de o viata, paruiau si bateau cu linia la palma copiii, eu nu m-am atins de nici un fir din parul lor...fiind fara experienta si neavand de unde invata, nu concepeam sa ii lovesc, am aplicat ce metoda mi s-a parut ca functioneaza la vremea respectiva...

Nu condamn mamicile care aplica palma ocazionala la fund copiiilor, si am spus asta de multe ori in postarile mele (chiar daca este o refulare pt ele si le ajuta sa isi imbunatateasca starea de spirit, desi nu sunt de acord, cred ca este in limitele tolerantei mele). Mi se pare (si asta am mai spus de multe ori in postari) mult mai grava ignoranta, si neimplicarea in educatia copilului decat o plamutza la fund in an in pasti...
Ignoranta lasa mai multe urme si mai adanci...

Si dupa cum toti stim, cu cat trec anii cu atat acumulezi mai multa experienta si inveti, ceea ce sper sa se intample si la altii ....(daca ai de la cine, si daca vrei asta)



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ps...chiar va rog sa mai veniti cu citate ca e interesant sa vad cum am evoluat in anii astia, si sa imi aduc aminte... (ma scuteste de o munca de detectiv)



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput