"Daca te bate da-i si tu una"
Raspunsuri - Pagina 15
simali spune:
Sora-mea nu s-a batut niciodata, a fost dintre acei copii care plang si fug la mama, cei dispretuiti in Romania, unde puterea pumnului e apreciata. Este un adult EXTREM de ambitios, o femeie puternica si independenta, cu o cariera si realizari. A fost mereu cu mult mai ambitioasa decat mine. Inca de la gradinita plangea daca nu primea destule bile rosii si la scoala plangea daca nu lua numai 10 si nu era prima. A fost mereu prima. Nu prin pumni.
quote:
Exact asa sunt si eu. Nu am putut sa ma bat niciodata la propriu, dar am fost mereu prima la sporturi, am avut si inca am planuri bine puse la punct cu ceea ce vreau sa realizez pe mai departe si nu m-am dat in laturi de la nimic. La firma am trei asociati barbati (si ingineri pe de-asupra) si trebuie sa impart cu ei painea zilnica. E o lupta surda continua, nici nu va puteti imagina... Dar niciodata nu m-am lasat calcata pe coada.
Pe de alta parte avem un tanar angajat care tot timpul vine julit si busit in urma diferitelor incaierari (face parte din galeria lui Dinamo si la majoritatea meciurilor se lasa cu incaierare). Dar faptul ca e genul care se incaiera (el sustine mereu ca se apara) nu-l face deloc ambitios cu munca lui. Pot spune ca e chiar o loaza si ca tot timpul trebuie sa stea cineva cu ochii pe el.
alice
andre_ea spune:
Mey, cunosc si eu un copil care n-a fost niciodata bataios, dar nici ca adult nu e diferit. Adica nici marire de salariu n-are curaj sa ceara. So, sunteti siguri ca e mai bine asa?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'
MissParker spune:
Eu am negociat cu seful meu atat la angajare cat si la marirea de salariu pana la sange, cu zambetul pe buze dar necrutator, pana cand am obtinut ceea ce doream. La angajare a sunat de 3 ori dupa mine, cu 3 oferte diferite, pana cand ne-am inteles la suma pe care o cerusem eu initial . La una din maririle de salariu "tupeiste" (era dupa despartirea de primul sot), i-am spus textual: "Jobul asta imi este important, dar daca nu mi-a fost frica sa ma eliberez dintr-o casnicie de 9 ani, nu voi avea rezerve nici in a-mi cauta altceva mai bun de lucru". Rezultatul a fost ca mi s-au indeplinit conditiile. Si nu am fost niciodata batausa, "luptatoare", tupeista, ba chiar dimpotriva. Reuseam sa ma impun prin inteligenta, dupa motto-ul: cand nu-l poti infrange, fa-ti-l prieten. In copilarie mi-a reusit intotdeauna.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
tinatache spune:
quote:
Originally posted by MissParker
"Jobul asta imi este important, dar daca nu mi-a fost frica sa ma eliberez dintr-o casnicie de 9 ani, nu voi avea rezerve nici in a-mi cauta altceva mai bun de lucru".
pot spune ca e o situatie de exceptie, in majoritatea cazurilor iti aratau usa. Depinde si de meseria ta, la mine asa e.
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
tinatache spune:
subiectul asta o sa ajunga la 20 pagini si tot la fel va fi. Si asta desi nici o mama de nicunde din lumea asta, cand isi vede copilul plin de sange acasa, nu-i spune: bine mami ca n-ai ripostat, sunt mandra de tine, data viitoare sa faci la fel. Hai sa fim seriosi. Data viitoare s-ar putea sa-i spunem asta pe un pat de spital. Nu, nu, nu exagerez, un cap spart, un nas rupt sau o arcada sparta se "reusesc" f rapid de catre cei care stiu cum sa dea.
Si apropo de sef: iti spun sigur ca NU ma duc la sef cand colega mea de birou mi-o "trage" colegialiceste. Mai ales daca e suficient de desteapta incat sa capete o bila alba in fata aceluiasi sef. Daca merge cineva totusi, mult succes
I rest my case
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by tinatache
subiectul asta o sa ajunga la 20 pagini si tot la fel va fi. Si asta desi nici o mama de nicunde din lumea asta, cand isi vede copilul plin de sange acasa, nu-i spune: bine mami ca n-ai ripostat, sunt mandra de tine, data viitoare sa faci la fel. Hai sa fim seriosi. Data viitoare s-ar putea sa-i spunem asta pe un pat de spital. Nu, nu, nu exagerez, un cap spart, un nas rupt sau o arcada sparta se "reusesc" f rapid de catre cei care stiu cum sa dea.
Te inseli Cristina.dupa cum vezi, majoritatea, PE HARTIE, asa procedeaza.
-bine mama ca n-ai dat, tu esti mai inteligent,ai multe alte calitati(gadilarea orgoliului ranit)
-bine ca nu ripostezi de nici un fel cand te imping, bruscheaza,rad de tine.
-bine ca taci din gura cand ti se spune ochelari cu patru ochi si rade o clasa intreaga de tine,sa sti ca ochelaristii sunt foaaaarte inteligenti
-nu-i nimic ca te-au facut balena grasa,tu esti frumoasa sufleteste,o sa gasesti tu copii care te apreciaza asa cum esti...nu mama,nu trebuie sa dai jos 10 kg,esti doar sanatoasa,nu obeza
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Carmenbr spune:
Flavia, ca sa se ajunga la sange, spital, etc...trebuie sa existe riposta, scandal, ori noi tocmai asta incercam sa iti explicam de cateva zeci de pagini, ca riposta nu aduce nimic bun. Nu cred nici daca ma pici cu ceara, ca un copil (ca de copii vorbim) vine si bate un alt copil pana la sange ca asa i-a picat lui. Poate ca imbranceste, injura, face ceva...dar sa se ajunga la capete sparte trebuie sa exite riposta de partea cealalta. Dac se atrage atentia unui adult de la primele secunde, se evita nenorocirile.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
3 anisori...uraaa!
Cristina_C spune:
A propos de sange, stiu un copil de-a 8-a care i-a tras una peste ochi unui coleg de clasa de i-a spart ochelarii si i-a umplut fata de sange! Si n-a mai fost vorba de riposta...
ruxij spune:
quote:
Originally posted by andre_ea
Mey, cunosc si eu un copil care n-a fost niciodata bataios, dar nici ca adult nu e diferit. Adica nici marire de salariu n-are curaj sa ceara. So, sunteti siguri ca e mai bine asa?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'
Nu e mai bine, dar n-are nici o legatura cati copii troznesti in copilarie si cat de violent fizic esti cu performantele in viata. Acela asa e el nebataios pe toate planurile. Violenta la copii nu e o calitate si basta.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
A propos de sange, stiu un copil de-a 8-a care i-a tras una peste ochi unui coleg de clasa de i-a spart ochelarii si i-a umplut fata de sange! Si n-a mai fost vorba de riposta...
Nu vad relevanta... Cel cu ochelarii sparti banuiesc ca nu mai avea cum sa riposteze, asa cum incurajati voi. Iar cel violent, daca a facut cu intentie, probabil a fost incurajat acasa, sau a avut parinti mai mitocani asa, care ii zic ca e OK sa lovesti alti copii. Asa ca e vina parintilor care incurajeaza comportamentul violent, ca sa se simta ei mai tari decat Gigi de la 4, care are copilul "bleg".
Si eu am lovit copii de i-am umplut de sange, de vreo doua ori cand eram la scoala, dar au fost accidente. De unde stii ca copilul acela l-a umplut de sange intentionat?