"Daca te bate da-i si tu una"

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Carmen ceea ce faci tu se numeste atac la persoana.as adauga si lipsa de respect. nu-i bai, sunt obisnuita!

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Flavia, ce faci tu se numeste Gica contra. degeaba incercam o gramada de fete sa iti explicam ca nu e ok cum gandesti vis-a-vis de violenta, ca tu tot pe a ta o tii. Poate pentru ca tu esti autoarea subiectului si vrei ca toate sa fim de acord cu tine.
Noi celelalte traim intr-o societate care se considera a fi civilizata (uscaturi are fiecare padure!) si iti spunem care sunt principiile dupa care se ghideaza societatea de aici. Tu nu si nu. De-aia am zis ca sunt done cu tine. Tu ai cerut sfaturi dar nu le accepti decat pe cele care sunt de acord cu tine. Eu nu sunt!

P.S. cat despre atac la persoana, scuze, dar tu o faci fff des. Voalat, dar o faci! Cum spuneam 'intepi" dar nu-ti place sa fi "intepata".

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

daca ii educam cu "da-i si tu una" nu va mirati de ce nu va da nimeni locul in tramvai cand veniti gravide si obosite de la servici.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Citesc si ma minunez...Doamne ce polemici poate nste un amarit de subiect...doar pentru ca parerea unora nu coincide cu parerea altora...deh, democratie!

Voi fi scurta si concisa: nu sunt pentru violenta.Dar, nici pentru a-mi vedea copilul batut mar de fiecare data, doar pentru ca el este un bine educat, un pasnic, un rational.Exista o vorba din batrini care spune :"in haita, urlii ca lupii".

Mi se pare solutia ideala sa educam copii, adolescenti, tineri asa incit sa nu fuga de problema, oricare ar fi ea, ci sa caute sa o rezolve cu mijloace potrivite.Sint de acord cu ideea ca o palma poate duce, in cazuri nefericite, la un pumn bine plasat in timpla si de aici, nenorocirea. Dar de ce sa nu ne invatam copiii sa se APERE(va rog sa scuzati majusculele)? Jigodiile violente cauta victime care nu riposteaza si, de cele mai multe ori nu le prea dau timp sa isi tina discursul moralizator. Lovesc si gata! Dar ce soc au atunci cind presupusa victima pasnica si neajutorata (cum o considera ei), ii opreste pumnul si il mai si imobilizeaza.

Strasnic!!! Acum baietelul meu este mic(3 ani si 8 luni), dar vreau sa il educ in spiritul autoapararii. Aikido, judo si om mai vedea noi ce. Sanatosi sa fim!!!

ooops, nu am fost asa scurta!!

Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Cine nu poate dialoga pe acest forum fara egocentrism si fara obsesia de a avea ultimul cuvant a fost probabil candva un copil care si-a facut mereu loc cu coatele si cu tupeu, o persoana "descurcareata" si "luptatoare" in toate situatiile, iar acum aplica aceeasi metoda si pe taram virtual. E consecinta logica a acestei mentalitati. Dar eu nu vad aici vreun efect pozitiv, deci le inteleg pe fetele care nu doresc sa-si educe copiii in acest spirit de jungla. Fetele, mentineti-va pe pozitie.

Sa stii cand e cazul sa te retragi e semn de superioritate. Sa inveti sa-ti gestionezi frustrarile (in loc sa fii dl. Goe) e semn de maturizare. Sa-ti inveti copilul ca scopul nu scuza niciodata mijloacele e o sarcina deosebit de grea... adesea imposibila, mai ales cand si parintele respectiv apeleaza la lovituri sub centura pentru a-si impune punctul de vedere...

Sanzi_Ana,

simali, m-a impresionat ce ai povestit despre copilaria ta si ma bucur mult pentru tine ca ai reusit sa dezamorsezi un mecanism inconstient care te constrangea sa repeti cu Vladut ceea ce traisesi tu cu mama ta. Ai sa vezi ca acum ti se va schimba radical optica si vei fi si mai mandra de baietelul tau, care nu numai ca are puterea si stapanirea de sine si echilibrul sufletesc incat sa nu raspunda cu violenta la violenta, dar are si maturitatea incredibila si intelepciunea de a-ti pune tie, mamei lui, oglinda in fata si de a-ti arata clar ca el ramane pe pozitii si stie ca asa cum procedeaza el este bine. Se vede ca il iubesti si il respecti si il incurajezi sa fie el insusi, intr-o masura atat de mare incat acum poti invata si tu cate ceva de la el, ca sa-ti poti vindeca o rana veche de-a ta. Ai toata admiratia mea. Iar copilul tau este un mic miracol.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

quote:
Originally posted by flaviutza

quote:
Originally posted by lorelaim

Gabriela NU are voie sub nici o forma sa agreseze alti copii (nici fizic si nici verbal). A fost de 2 ori impinsa absolut nemotivat si a fost luata prin surprindere (nu s-a putut feri) de doi baieti mai marisori la niste jocuri din centrele comerciale. Am intervenit imediat si am discutat cu parintii copiilor respectivi. Tatal unuia dintre ei mi-a spus: "Ahh - sunt copii... se joaca..." Eu am raspuns "Asta nu e joaca. Nu este permis sa loveasca sau sa imbranceasca alt copil." A mai inercat el sa bajbaiasca el ceva dar vorbea singur ca eu mi-am luat prunca si am cautat alt loc de joaca.

Problema sti care este? ca nu vei fi mereu langa ea sa o feresti. ca la un moment dat, va trebui sa se descurce singura.

si inca ceva..uneori,pur si simplu nu poti fugi la infinit...

mami si Ale

Tu de ce nu vrei sa intelegi ca nu e vorba de a-ti apara tu copilul direct, ci indirect, invatandu-l ca exista metode alternative de a se apara de violenta altora?
Nu e vorba sa cresti un "papa lapte" ci e vorba sa cresti un copil care sa stie ce inseamna puterea cuvintelor, sa stie ca daca evita, fuge de ceva care ii poate face rau, nu e un las ci un copil mai intelept.

Ina - Carina - Slabim, slabim , la mare ne grabim

Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Cine nu poate dialoga pe acest forum fara egocentrism si fara obsesia de a avea ultimul cuvant a fost probabil candva un copil care si-a facut mereu loc cu coatele si cu tupeu, o persoana "descurcareata" si "luptatoare" in toate situatiile, iar acum aplica aceeasi metoda si pe taram virtual. E consecinta logica a acestei mentalitati. Dar eu nu vad aici vreun efect pozitiv, deci le inteleg pe fetele care nu doresc sa-si educe copiii in acest spirit de jungla. Fetele, mentineti-va pe pozitie.

Sa stii cand e cazul sa te retragi e semn de superioritate. Sa inveti sa-ti gestionezi frustrarile (in loc sa fii dl. Goe) e semn de maturizare. Sa-ti inveti copilul ca scopul nu scuza niciodata mijloacele e o sarcina deosebit de grea... adesea imposibila, mai ales cand si parintele respectiv apeleaza la lovituri sub centura pentru a-si impune punctul de vedere...
Sanzi_Ana,

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

este exact cum spui, doar ca mi-au trebuit vreo 30 de ani si o emigrare sa inteleg si sa lucrez la inteligenta emotionala...; cei sapte ani de acasa ramin bine amprentati in comportamentul si sentimentele de mai tirziu, dar uneori orgoliile noastre de parinti sunt prea mari si nu vedem cind gresim...

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

quote:
Originally posted by carina

Tot citesc si citesc si nu imi vine sa cred.
Nu v-ati plictisit oare de singurul argument pe care il puteti aduce? Ca noi traim in Romania?
Si eu traiesc frate in Romania si ori am eu un copil care nu cere pumni/ palme ori nu traim in aceeasi Romanie. Carina nu a luat bataie de la alti copii. Chiar daca a fost apropae de asta, stie cum sa iasa basma curata: le spune ca nu e bine ce fac, ca un copil istet nu face asa ceva.
Iar apropos de faza cu o sa fie un las, o sa vina mereu la mama, nu o sa aiba ambitie, eu cred ca nu stiti despre ce vorbiti. Carina are ambitie, este o perfectionista cum nu am mai vazut, dar nu se face remarcata dand cu pumnul in masa.
Daca Sanziana ar fi fost orice altceva decat educatoare si tot ar fi trebuit macar sa ii cititi cu atentie posturile. Tinand cont insa ca ea chiar are experienta de lucru cu copiii, cred ca ar trebui sa ii cititi posturile de cateva ori si sa va intrebati daca e ok parerea voastra.
O alta chestie care m-a distrat (am trecut de nervi) este aia cu adaptatul la societate. Hai, ma..... Eu ar fi trebuit, in consecinta sa ma apuc sa: imi arunc gunoaiele pe geam (ca asa se face in tara noastra), sa ascult manele, sa scuip pe strada si cate si mai cate.
Eu zic sa mai lasam nasul mai jos si sa ascultam si oameni care stiu despre ce vorbesc.

Carina ,trebuie sa intelegm ca tu/voi ai/aveti drepat
te si ceilalti nu.
Flavia, ce faci tu se numeste Gica contra. degeaba incercam o gramada de fete sa iti explicam ca nu e ok cum gandesti vis-a-vis de violenta, ca tu tot pe a ta o tii.

Nu inteleg de ce Flaviuta este "GIca contra" si nu voi.
Ea si-a spus parerea despre violenta ,voi pe a voastra .De ce trebuie ca voi sa fiti intelese si ceilalti nu. De ce voi credeti sa detineti adevarul si ceilalti nu.
Nimeni nu are drepate ,adevarul e undeva la mijloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

quote:
Originally posted by carina

quote:
Originally posted by flaviutza

[quote]Originally posted by lorelaim

si inca ceva..uneori,pur si simplu nu poti fugi la infinit...

mami si Ale

Tu de ce nu vrei sa intelegi ca nu e vorba de a-ti apara tu copilul direct, ci indirect, invatandu-l ca exista metode alternative de a se apara de violenta altora?
Nu e vorba sa cresti un "papa lapte" ci e vorba sa cresti un copil care sa stie ce inseamna puterea cuvintelor, sa stie ca daca evita, fuge de ceva care ii poate face rau, nu e un las ci un copil mai intelept.

Nici tu nu intelegi ca la un moment dat o sa-ti vina copilul acasa plin de singe pentru ca nu a reusit sa-l convinga pe ala cu frumosul ca nu e bine ce face.
Uneori ,..intradevar.. vorba este deajuns daca ai cu cine vorbi ,dar mai sint unii incapatinati care isi rezolva frustrarile cu palme ,pumni ,picioare etc.Cu astia ce te faci?Te feresti cit poti .Pina cind?"Nu poti fugi la infinit".
Teoria voastra e buna ,nu zic nu.Numai ca depinde de oameni,loc ,situatie etc.
Asta incearca "gica contra"(noi astia din "cartea junglei")sa spuna.
O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Din experienta mea, copilul care loveste, in aparare sau nu, nu inseamna neaparat ca e mai ambitios decat cel care nu loveste. Eu ca si copil am lovit alti copii. Din frica. Si pentru ca nu intelegeam de ce atunci cand spun educatorilor ca cineva m-a agresat, acestia nu fac nimic. Nu era vorba de ambitie la mine, stiu sigur. Am fost un copil extrem de fricos, mai fricos decat media, aveam cosmaruri si alte probleme de genul asta. M-a dus bunica-mea la o "baba" sa imi descante de frica. Daca un copil imi dadea un pumn, eu ii dadeam inapoi 10.

Sora-mea nu s-a batut niciodata, a fost dintre acei copii care plang si fug la mama, cei dispretuiti in Romania, unde puterea pumnului e apreciata. Este un adult EXTREM de ambitios, o femeie puternica si independenta, cu o cariera si realizari. A fost mereu cu mult mai ambitioasa decat mine. Inca de la gradinita plangea daca nu primea destule bile rosii si la scoala plangea daca nu lua numai 10 si nu era prima. A fost mereu prima. Nu prin pumni.

S-ar putea sa vina copilul plin de sange mai degraba daca e genul care se incaiera, decat daca e genul care evita conflictele sau spune adultilor (care au responsabilitatea sa intervina, nu sa faca galerie pe margine). Daca compar cicatricile "din lupta" pe care le am eu, cu cele pe care le are sor-mea, eu ies clar castigatoare. :))

Cum am spus mai sus, copilul meu nu seamana cu mine. Daca in urma cu ceva timp gandeam si eu tot asa, ca trebuie sa se bata, sa se apere etc., acum sunt de parerea Sanzianei. Pentru el e mai bine sa fie asa cum e copilul meu, decat cum am fost eu. Si e intr-adevar f. bine ca locuim aici, unde adultii se implica in siguranta copiilor, iar violenta nu e incurajata. In Romania as fi simtit ca copilul meu e fara aparare odata iesit din casa catre scoala/gradinita. Asa ca nu le condamn nici pe mamicile din Ro, care sustin riposta fizica.

Mergi la inceput