Ajutor!!! Avort spontan

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Eu am pierdut o sarcina la 8 saptamani, am fost chiuretata chiar daca eliminasem si bebele si placenta si in spital mi-au zis toti ca luna viitoare pot ramane din nou insarcinata, ceea ce s-a si intamplat. In afara de frica sa nu trec din nou prin experienta asta cumplita, alta problema n-am avut. Acum baietelul meu are 1 an si zece luni si de o luna si jumatate are si o surioara. E adevarat ca nu poate sa-ti garanteze nimeni ca si la tine o sa fie bine la fel de repede, dar pe de alta parte, nici daca astepti 6 luni nu poti sti daca o sa fie bine. Dumnezeu hotaraste, asa ca indiferent cat te decizi sa astepti, pune-ti nadejdea in El si o sa se intample asa cum e mai bine.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorely spune:

Va multumesc pentru sfaturi si incurajari…..sa stiti ca m-ati ajutat foarte mult. Inca nu stiu exact ce decizie voi lua, oricum, astept in continuare gandurile si sfaturile voastre. Draga Try, articolul pe care mi l-ai trimis a fost foarte interesant si util…la fel si link-urile. Adita, as vrea sa am sansa ta………
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorely spune:

Unde sunteti, fetelor? Se pare ca m-ati uitat….Chiar n-a mai trecut nimeni prin asa ceva?
Eu sper in continuare si astept sfaturile voastre.
Va pup,
Lore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

Da, lorely, si eu am trecut prin chestia asta traumatizanta cu avortul spontan acum 3 luni. Am pierdut o sarcina in 6 saptamani, dar am eliminat tot, cu niste dureri foarte puternice, si nu m-am mai dus la doctor sa ma chiureteze pt. ca n-am facut febra si nici nu am avut scurgeri mai indelungate decat un ciclu normal (5 zlie). Am avut insa niste cheaguri imense, cat pumnul si scurgeri f. f. abundente.
M-am dus la control la dr. gineco dupa ce a trecut totul si mi- explicat ca asta e felul naturii de a ne proteja sa nu avem copii malformati, ca bine ca nu s-a intamplat in luna mai mare c-ar fi fost si mai traumatizant.
Eu am un baietel de 3 ani si jumatate pe care l-am nascut in urma unei sarcini fara nici o problema deosebita si mi-am zis ca daca e sa mai imi dea Dumnezeu inca un copil bine, daca nu asta e... bine ca-l am pe Vlad care ne umple viata.
Oricum n-am de gand sa ma duc sa-mi fac analize peste analize care sunt f. costisitoare(pentru a cauta raspunsul la obsedanta intrebare "de ce ?") si nici sa ma supun la tratamente traumatizante.
In ceea ce priveste pauza, eu stiam ca e de 3 luni.
Iti doresc sa ramai insarcinata cat mai repede !
Te pup !

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onetzica spune:

Draga mea Lorely,
Si eu am pierdut o sarcina in 2 luni. La mine a fost nevoie si de chiuretaj. A fost ingrozotor. Dr. meu mi-a spus acelasi lucru sa fac o pauza de 6 luni. Trebuie sa se refaca uterul. Oricum nu-ti pierde increderea. Trebuie sa apara soarele si pe strada noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Adita, tu esti chiar un caz fericit. Sa-ti traiasca ingerasii.
CRinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Lorely,
sunt la o luna de la avortul spontan si acum ma bate gandul sa incerc din nou, chiar de acum (inca n-am avut prima mentra - trebuie sa apara pe la 6-8 sapt. dupa cate mi s-a explicat), insa al meu sot nu e de acord , vrea sa asteptam pana cand ne-a zis medicul ginecolog. Daca n-o sa se lase convins, n-am ce face.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Lorely,

imi pare rau de ce ti s-a intimplat. Si eu am trecut prin asta in anii trecuti si stiu ce simti. Doctorul meu m-a sfatuit sa incerc din nou cind ma simt eu sufleteste pregatita. Mi-a spus ca singurul motiv pt care se recomanda sa astepti ceva citeva cicluri e pt ca e mai usor pt ei sa determine cind ai conceput bebeul si implicit virsta fatului. Asta ii ajuta pe ei sa isi dea seama daca se dezvolta normal sarcina. Dupa un avort spontan cu sau fara chiuretaj poti ovula dupa 2 saptamini sau dupa 6, nu e clar. Cind mergi la doctor ei determina virsta in functie de ultima ta menstruatie si deci pot gresi cu aproape o luna. E bine pt doctori dar si pt tine. Ia gindeste-te ca ovulezi la 5 saptamini dupa pierdere si cind testul iese pozitiv peste 14 zile tu crezi ca esti insarcinata in 7 saptamini si de fapt sint numai 4. Mergi la eco, vezi ca e prea mic pt 7 sapt si te ingrijorezi degeaba pt ca e mic. De fapt a fost conceput tirziu si nimic nu e in neregula.

In ce priveste articolul de mai sus, se refera la stillbirth si nu la misscariage. Stillbirth e de fapt nastere cind sarcina are peste 20 de saptamini si copilul nu traieste pt ca e prematur. Miscarriage e avort spontan pina in 19 saptamini, de obicei se petrece in primele 12-15 saptamini. E importanta diferenta pt ca stillbirth nu e cauzata de dereglari de hormoni pe cind miscarriage e de cele mai multe ori cauzata de hormoni.

Miscarriage e foarte comuna, sint studii facute care spun ca 1 din 5 sarcini sfirseste in miscarriage in primul trimestru, uneori fara sa stim (credem ca a fost un ciclu intirziiat dar de fapt a fost miscarriage). E un proces natural de selectie, cromozomii uneori nu se combina cum trebuie si organismul isi da seama de asta. De asemenea nu exista nici o relatie intre faptul ca ai pierdut o sarcina si cum o sa evolueze sarcina urmatoare. Poti avea chiar mai multe miscarriages ca apoi mai tirziu sa ai copii frumosi si sanatosi.

Lorelai

Mergi la inceput