Ajutor!!! Avort spontan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

fetelor, shi au acum 3 luni am avut un avort spontan.
din ziua cand am aflat cu mare fericire ca sunt insarcinata, shi dupa 2 ani de chin, a inceput o sangerare ushoara care nu s-a oprit, am avut o zii dureri teribile shi sangerare de-am zis ca mor. shi am pierdut sarcina.
doua luni am fost in depresie shi aveam senzatzia ca shi daca privesc pe geam ma ia cu plans, fara nici un motiv
acum sunt mai bine shi ma pregatesc spiritual sa iau o decizie.
problema e ca sarcina pentru mine e un vis greu de realizat.

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetelor...imi pare tare rau ca ati trecut prin suferinta asta....si mai ales pentru lorelay..care e mai recenta ca sa zic asa...

Dar m-a bucurat ceva..Lorelay e plina de speranta (eu asa te-am vazut) ceea ce e bine....ca lupta sa continuue si sa nu ne dam batute decat cand avem un bebelush in brate!

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Draga Lorelay, imi pare foarte rau pentru ce ti s-a intamplat, stiu cum e sa treci prin asa ceva. Si eu am trecut acum doua luni printr-un avort spontan (8 saptamani)dupa ce am incercat 8 luni sa raman insarcinata. Si mie mi-a zis doctorul sa nu raman 6 luni, ceea ce la momentul respectiv mi s-a parut enorm, pentru ca era singura chestie care m-ar fi putut consola. De atunci si pana acum am tot incercat sa aflu ce se intampla daca raman mai devreme, care sunt riscurile (am cautat prin carti de medicina, am intrebat medici). Nu m-am lamurit cine stie ce (adica toata lumea mi-a zis 6 luni fara alte explicatii). Tot ce am putut afla este ca termenul este mai lejer de fapt, 3-6 luni. Si ma bucur lorely ca si tie ti-a spus 3-6 luni, desi si tu ai facut chiuretaj. Eu sunt hotarata sa mai astept inca o luna, sa se faca trei si apoi incerc din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorely spune:

Cunoasteti cazuri in care fete care au trecut printr-un avort spontan urmat de chiuretaj au reusit sa ramana din nou insarcinate? Au reusit sa duca sarcina la termen a doua oara?

lore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

da, stai linishtita, sunt multe cazuri asemanatoare.
ia o pauza de minim 3 luni sa se refaca organismul pana incerci iar, relaxeaza-te shi nu-tzi baga in cap idei fara baza.
daca vrei reusesti!

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Lorely,
eu am fost in situatia lui meme: avort spontan la 11 sapt. fara necesitatea unui chiuretaj. Si mie medicul de fam. mi-a spus acelasi lucru: poti ramane insarcinata inca de luna urmatoare. Si eu m-am documentat cat am putut, eu intrebandu-ma pe atunci de ce nu mi s-a facut chiuretaj (eram speriata ca pot face o infectie daca organismul meu nu s-a autocurat singur). Nefacandu-mi-se chiuretaj, pierderea mea de sarcina a fost urmata de 5 zile de sangerari (am inteles ca nu se numeste ciclu sangerarea de dupa) cu mult mai mari decat cel mai abundent ciclu al meu pe care il avusesem pana atunci.
Situatia se schimba cu totul in cazurile in care avortul spontan este completat de un chiuretaj. La un chiuretaj, medicul nu face altceva decat sa razuie peretii uterului pentru a elimina resturile ramase si tot stratul superficial al peretelui uterin care se ingroasa cand se instaleaza o sarcina. Am inteles ca de cele mai multe ori se intampla ca pe langa stratul superficial sa se razuie si din straturile de dedesubt (e normal, nimeni n-are precizie de robot).
Stratul superficial are nevoie de 1-2 luni de refacere, insa stratul de dedesubt are nevoie de mult mai mult timp de refacere, motiv pentru care de regula se recomanda acele 3-6 luni. Cu cat s-a actionat mai in profunzime, cu atat e nevoie de mai mult timp de refacere. Refacerea bine-nteles ca se face diferit de la femeie la femeie. Ioneasca se poate reface in 3 luni, Popeasca poate are nevoie de 6 luni.
Inclusiv raporturile sexuale sunt permise diferit in ambele cazuri: avort spontan fara chiuretaj - permis imediat dupa oprirea sangerarii; avort spontan cu chiuretaj - permis dupa minimum o luna (pericolul infectiilor este mult mai mare, caci uterul tau a pierdut stratul superficial care-l proteja, e ca o rana deschisa).

Dupa cum ai primit deja exemple in raspunsurile de pana acum, sunt femei care au dus sarcini la bun sfarsit si fara probleme la 1-2 luni de la chiuretaj, dar asta nu inseamna ca si tu te poti numara printre ele. Nu vreau sa te descurajez, dar gandeste-te ce ar insemna sa treci prin aceeasi poveste a doua oara. Nimeni, nici macar medicii nu-ti pot garanta ca este ok sa poti purcede la o sarcina atat de devreme. Mai ales daca pe fondul sarcinii mai exista si alte probleme ale aparatului genital sau daca au existat probleme in trecut. Poti foarte usor sa pierzio sarcina instalata prea devreme pe motivul "uter incompetent".
Sfatul meu e sa nu te joci cu chestiile astea, pentru ca nu-i vorba de o mica zgarietura capatata in urma plimbarii cu rolele prin parc. E vorba de capacitatea ta de a avea copii. O chestie ca asta poate fi fatala unora dintre noi. Cu siguranta nimeni nu-si doreste sa ajunga intr-un astfel de punct.
Am avut si eu aceleasi porniri, iar in zilele care au urmat avortului simteam ca singurul lucru care ma poate alina este sa fiu din nou insarcianta. Nu vroiam decat sa ma trezesc intr-o dimineata si sa fiu din nou insarcinata, sa-mi recapat acel statut atat de mult ravnit, eram capabila s-o iau de la inceput cu sarcina, dar sa nu fiu nevoita sa mai astept pana raman insarcinata. Chiar daca eu nu am facut un chiuretaj, medicul ginecolog mi-a zis sa astept 2 cicluri ca sa ma conving ca totul e ok. Simteam ca n-am atata rabdare, iar cand ma gandesc la fetele de aici care au fost sau sunt nevoite sa astepte 6 luni, nici nu stiu cum au reusit. Stiu ca este greu, mai ales daca a durat mult pana ai ramas insarcianta. Nu uita ca esti inca sub influneta hormonilor de sarcina care iti dau un plus de sensibilitate emotionala. Dar trebuie sa treci peste. Eu in primele zile am simtit ca mi-am pierdut busola, investisem atat de mult sufleteste in acea sarcina. Si eu ca si tine am gasit un sprijin in fetele de pe forum.
Sper ca informatiile pe care ti le-am dat sa te ajute sa iei o decizie cat mai buna pentru tine si pentru bebeul tau viitor.
Iti urez sa rasara iar soarele pe straduta ta.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorely spune:

Draga Try iti multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi faci o astfel de expunere a situatiei. Tu ai foarte mare dreptate iar eu sunt prima care recunosc acest lucru. Aceeasi pauza de 3-6 luni se recomanda indiferent daca s-a pierdut o sarcina in 6 saptamani sau una in 6 luni. La mine, la o sarcina de 7 saptamani - dupa medici- dar de fapt la o sarcina reala de 5 saptamani, VREAU sa cred ca si 2 luni, eventual 3, sunt sufieciente pentru refacerea uterului. Poate gresesc…poate totul este rodul dorintei mele disperate de a avea un bb…simt ca 6 luni e mult, mult prea mult…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Lorely,eu zic sa mergi la un dr si sa-i spui ca ai avut un avort spontan si sa-ti dea tratament in caz de vei ramane insarcinata chiar de la inceput.Eu cred ca este un deficit hormonal.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

draga LORELY, dupa cum vezi si eu sunt tot nou venit. am vrut neaparat sa-ti scriu si sa-ti spun ca imi pare nespus de rau ,sincer, prin ce treci. eu nu am trecut prin asa ceva ,nici nu imi doresc si nimanui nu ii doresc,sper sa ma fereasca dumnezeu,ptr ca sunt in "incercari" ptr minunea cu ochisori. nu vreau decat sa-ti urez multa,multa sanatate,putere de lupta,ptr ca sigur ai nevoie,bunul dumnezeu sa-ti daruiasca un bebe sanatos.ai grija in primul rand de sanatatea ta ,consulta neaparat un medic, mergi la biseria. am scris chiar azi pe forum,ca raspuns la acea rugaciune ptr femeile care doresc copii,despre o bisericuta mai aparte. citeste. astept vesti numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Lorely,

am gasit acest articol aparut de curand referitor la perioada de asteptare intre sarcini. Stiu ca exista o serie de alte femei care ar dori sa primeasca unda verde pentru a scurta acele 3-6 luni de asteptare dupa o sarcina esuata, motiv pentru care m-am gandit sa postez aici articolul.
Dar atentie, cercetarea se refera numai la cele care au pierdut o sarcina ca urmare a faptului ca fatul in varsta de min. 20 sapt. nu a rezistat sarcinii sau la cele care au nascut, dar bebelusul nu a trait mai mult de o luna de la nastere.
Nu stiu daca teoria se aplica si celor ce au pierdut o sarcina in primul trimestru.
Din pacate insa articolul este in engleza, dar sper sa vu creeze probleme de intelegere.

New research on the ideal spacing between babies

TUESDAY, July 1 (HealthDayNews) — New research offers hope — and surprising advice — for women who have suffered a stillbirth or have already had one child and want to become pregnant again.
The length of time between pregnancies may play an important role in predicting the risk of stillbirth and neonatal death — the longer you wait, the higher the risk.

That's the finding of a Swedish study involving more than 400,000 women, reported in the July issue of Obstetrics and Gynecology. The research, which found that waiting three months or less between pregnancies reduces the risk of stillbirth and neonatal death, somewhat debunks traditional thinking.

"In the past, it was always believed that getting pregnant too soon after a stillbirth might increase the risk of another stillbirth — and traditionally, women were always counseled to wait," says New York University obstetrician Dr. Andrei Rebarber.

"With this new information, however, it appears that getting pregnant right away is OK. In fact, the women who waited longest appeared to actually increase their risk, which is something brand new," Rebarber says.

The study, conducted by doctors from Karolinska Institute in Stockholm, continues to uphold the importance of finding the cause of a stillbirth, and, when possible, treating and eliminating it before a woman conceives again.

"I think this study may have a great deal of influence on how pregnant women are counseled in the future. It was such a large study and very well done, so I think its message is a vital one," Rebarber says.

Stillbirth is a situation in which a fetus of 20 weeks or more does not survive the pregnancy. This occurs in about one in every 200 conceptions, according to the March of Dimes. Neonatal death occurs when a baby dies within 28 days of delivery. Each year, some 19,000 babies succumb to neonatal death.

Although doctors can't pinpoint all the reasons why a stillbirth occurs, the March of Dimes says problems are often linked to a defective placenta (the sac that surrounds the baby in the womb), birth defects or maternal infection.

The most common cause of neonatal death is birth defects — accounting for some 25 percent of this condition — followed by premature delivery and pregnancy-related complications involving the placenta, the umbilical cord or uterine infection, according to the March of Dimes.

The 14-year Swedish study (1983-1997) looked at the first and second birthing outcomes of 410,021 women pregnant with just one fetus. The goal of the study was to analyze birth records for the occurrence of either stillbirth or neonatal death, particularly in regard to the amount of time that lapsed between these events and a subsequent pregnancy.

Statistically speaking, it first appeared as if traditional thinking would prevail: The women who became pregnant soon after a stillbirth or neonatal death seemed to be at greater risk for a similar problem.

However, after the researchers adjusted their findings to consider factors that could influence the outcome — including the mother's age and previous history of stillbirth or neonatal death — the new calculations revealed that timing alone could be an important factor.

"After adjusting for maternal characteristics and previous reproductive history, women with inter-pregnancy intervals of 0 to 3 months were not at increased risk for stillbirth or early neonatal death," the researchers write in their report.

Conversely, women who waited 72 months or more between pregnancies appeared to be at increased risk for both pregnancy complications, the study found.

Rebarber says that if you have experienced either a stillbirth pregnancy or neonatal death, it's imperative that you discover the reason and treat the problem before getting pregnant again.

"This is the best way to ensure the outcome of subsequent pregnancies, regardless of the time between conceptions," Rebarber says.

-- Colette Bouchez

What you can do
If you're concerned about when to conceive your next child, talk to your healthcare provider. Every woman's circumstances are different.

If you're already pregnant, you can give your baby the best chance possible by eating right, keeping all your prenatal appointments, and avoiding known hazards like smoking and drinking.

Aici este link-ul la pagina de pe care am cules articolul: http://www.babycenter.com/news/?id=513926#story

Aici ai alte 4 link-uri cu aspecte legate de pierderea unei sarcini. Ultimele doua link-uri sunt de fapt povestiri ale unor femei care au trecut prin aceast experienta dureroasa. Sper ca ele sa te ajute sa treci mai usor peste povestea asta si cu cat mai putine urme.

http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/pregcomplications/4006.html
http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/pregcomplications/252.html

http://www.babycenter.com/tips/252.html

http://www.babycenter.com/tips/252.html

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput