CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?
Raspunsuri - Pagina 13
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Yo zic ca cei ce comit aceste crime sint pedepsiti cu puscaria si in Ro si in Turcia sau america de sud ....daca yo am dreptate cei ce au scris bazaconii nu mai au dreptul sa scrie la subiectul asta.
stii tu clover ca aia acolo in India discuta cu singe rece crima...sau ca nu e vorba de nebunie...asa cum e si in Ro? ...sau spune sa stim si noi cum ai vazut tu in filmele de la hollywood?
![](images/user_woman.png)
Clover spune:
Cand femeile astea alearga la politie ca sunt urmarite sa fie linsate si scapa o data, de doua ori, de trei ori, da a patra oara tot clanul o prinde si o omoara, cum se cheama daca nu premeditare? Mi-e nu-mi suna a nebunie de moment, ci a crima cu premeditare. Diferenta e cat valoreaza o viata luata cu premeditare? 2 ani, 20 de ani? Daca as putea sa omor pe cineva planificat si as face numai 2 ani in inchisoare, cine stie, poate s-ar putea sa concluzionez ca se merita.
Keep the promises you make to yourself.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/motanik/motanik.jpg)
motanik spune:
Ca tot a venit vorba, la femeile care isi arunca pruncii noi nascuti in pubela de gunoi, infasurati in pungi de plastic, sau aruncati de la balcon ca sa nu mai aiba nici o sansa, e nebunie sau premeditare?
Ah, o fi sindromul ala post natal...
--------------------
Andra
Ameera spune:
quote:
Originally posted by anca_vlad
Problema e alta ca aceasta societate nu se schimba functioneaza pe aceleasi principii inca din evul mediu, aceste crime oribile se intampla cu precadare in state unde autoritatea suprema in stat nu e legea (statul), ci coranul (Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte).
Nu stiu ce se intampla in statele islamice cu cei care comit astfel de atrocitati in numele ONOAREI (cu siguranta nu sunt pedepsiti)dar sunt sigura ca in societatea vestica cei implicati sunt trasi la raspundere.
pe mine ma depaseste este sub demintatea umana sa nu consideri femeia fiinta umana, iar barbatul este considerat atot puternic!
Cum s-a mai tot spus aici, si in statele islamice aceste atrocitati sunt ilegale. Ele sunt dezaprobate inclusiv la nivel oficial. Vreti sa spuneti ca la noi nu se intampla destule chestii oribile (da, poate nu la fel de monstruoase, dar oricum) iar oamenii legii, bine mituiti, inchid ochii? Cati scapa de raspundere si la noi pentru fapte extrem de grave?
Si ca s-a vorbit despre pozitia femeii. Pe mine m-a pufnit rasul la ultima cununie la care am participat, acum, in Romania secolului 21, cand am auzit preotul explicand senin cum femeia trebuie sa fie supusa barbatului. De ce numai cand e vorba de islam va revolta ca se spune asta? La fel ca la noi, in anumite medii mai exista aceasta mentalitate, dar in familiile moderne musulmane nu se aplica asa ceva.
Ameera si
![](copilas.gif)
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_vlad/anca_vlad.jpg)
anca_vlad spune:
cred ca ne-am abatut de la subiect!
exista ilegalitati pe peste tot, dar crima de onoare se practica in special in societatea musulmana-ultra religiosa, paraca asa le spune, iar incidenta cazurilor e ff mare in comparatie cu crimele pasionale care ajung pe micul ecran la stirile de la ora 5!
si daca se pedepsec cine din familie are curaj sa spuna ca Tata cu mama, cumnatul, etc au hotarat asta, oare nu vor imparasii aceasi soarta cu victima in cele din uram!
si cred ca mobilul e diferit, circumstantele sunt cu totul si cu totul altele!
premeditarea e diferita de imprudenta!
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
exista ilegalitati pe peste tot, dar crima de onoare se practica in special in societatea musulmana-ultra religiosa, paraca asa le spune, iar incidenta cazurilor e ff mare in comparatie cu crimele pasionale care ajung pe micul ecran la stirile de la ora 5!
cite crime sint? ai o cifra sau doar bagi fff din burta aici?
ladyJ spune:
guestus,tu tot nu pricepusi.....
crimele din gelozie sau din nervi,sunt comise de criminali ofuscati care se simt raniti in orgoliu...luai-ar naiba!
crimele de onoare,sunt comise de FAMILII care au trait toata viata considerand ca au acest drept!
diferenta e ca,in crimele de onoare isi omoara pana si copii,pe cand crimele pasionale vizeaza...amantul,amanta,sotul sotia.
Si acesti criminali care ucid din gelozie,nu au crescut cu convingerea ca ´´trebuie sa o faca´´.
Pe cand la crimele de onoare,e EXACT INVERS.
aci´ e diferenta MAJORA.
Ameera spune:
quote:
Nu, crimele de onoare se produc cu precadere in mediile rurale, inapoiate, caracterizate de obicei printr-o o rata mare a analfabetismului si lipsa de educatie. Cu acesti factori se asociaza in primul rand, nu cu ultra-religiozitatea. In plus, crima de onoare nu este un fenomen care sa apara exclusiv in lumea islamica, si in tari din America Latina se mai intampla asa ceva. Si nici nu este un produs al religiei islamice, ci al acelor factori de care am vorbit mai sus (inapoiere, primitivism etc).
Ameera si
![](copilas.gif)
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
Ana_m spune:
quote:
Originally posted by Clover
Cand femeile astea alearga la politie ca sunt urmarite sa fie linsate si scapa o data, de doua ori, de trei ori, da a patra oara tot clanul o prinde si o omoara, cum se cheama daca nu premeditare? Mi-e nu-mi suna a nebunie de moment, ci a crima cu premeditare. Diferenta e cat valoreaza o viata luata cu premeditare? 2 ani, 20 de ani? Daca as putea sa omor pe cineva planificat si as face numai 2 ani in inchisoare, cine stie, poate s-ar putea sa concluzionez ca se merita.
Keep the promises you make to yourself.
![](floare.gif)
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m