CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Cineva a zis ca prin victimele acestor crime erau si indience si ca indiencele nu sunt musulmane. O sesime din populatia Indiei este musulmana.

Rezultatul acestui subiect e ca m-am uitat o ora la videoclipuri pe youtube legate de cum este tratata femeia in islam. Sunt de toate de la femei incantate ca se imbrobodesc pentru ca asa barbatii nu le vad si pana la crime de onoare. Urmarind toate aceste clipuri am ajuns sa recunosc un set de idei prin care islamul acuza vestul si incearca sa isi apere cutumele. Pot vedea modul in care cineva bombardat cu aceste idei si vazand numai dintr-o parte ajunge sa creada aceste lucruri. Societatea vestica e bau-bau cu care se sperie musulmanii. Am ramas socata pentru ca nu am intalnit atata inversunare de acest tip nicaieri(sa nu zic ura).

Cineva a afirmat ca viitorul omenirii este de a renunta la religie. Viitorul omenirii este de a renunta la a folosi religia ca scuza pentru miscari economice si politice si in final, razboaie. Religia hraneste o necesitate imensa umana care nu va disparea atata timp cat nu vom vedea peretii universului. Stiinta, cu cat devine mai avansata cu atat ajunge la probleme filosofice si religioase.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by liliac1
In legea islamica, barbatii n-au pacate?? Sau mamele?

Chiar asta e intrebarea pe care mi-o puneam si eu in timp ce citeam subiectul de fata si cand am vizionat imaginile cu victimele lapidarii. Oare ei, barbatii, nu gresesc niciodata (nu fac adulter, nu se pot indragosti de persoana neacceptata de familie din anumite principii, etc) si daca se intampla se greseasca si ei, li se aplica acelasi regim al onoarei?

Si ca sa fiu totusi la subiect, prin '97, eram cu parintii la Constanta, cazati la o doamna, sotie de marinar. Domnul sot era mai mult plecat si in perioada cand eram noi acolo, doamna mai avea un chiarias, un turc, cu care erau prieteni de familie. Turcul singur (desi avea sotie si copii) ne povestea ca daca fiica lui (care era pe cale sa se marite) ar fi facut un adulter, sotul si tatal ei aveau dreptul sa o ucida atat pe ea cat si pe amant. Ce m-a uimit atunci (eu, doar o pustioaica de liceu) era seninatatea cu care expunea el aceasta posibilitate a crimei de onoare.

cu bebe2 & David, pilotul "avid" (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Clover

Cineva a afirmat ca viitorul omenirii este de a renunta la religie. Viitorul omenirii este de a renunta la a folosi religia ca scuza pentru miscari economice si politice si in final, razboaie. Religia hraneste o necesitate imensa umana care nu va disparea atata timp cat nu vom vedea peretii universului. Stiinta, cu cat devine mai avansata cu atat ajunge la probleme filosofice si religioase.

Clover, !!! Excelent!!!

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Aveti dreptate.
Crima e infinit mai grava. Cred ca vroiam doar sa va aduc aminte ca nici altii nu-s perfecti.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

N-am apucat sa citesc decat pe fuga ultimele pagini, dar mi se pare ca iar se atribuie aceasta mentalitate care duce la crimele de onoare intregului Islam. Nu stiu cum se ajunge mereu la asta. Ca exista unii musulmani cu o mentalitate primitiva, care justifica aceste actiuni in numele religiei, nu inseamna ca religia in sine le si aproba. Ca sunt niste animale si atata ii duce mintea pe ei, ca au ei impresia ca religia e cea care ii indeamna la asa ceva, asta e alta problema. V-am mai spus, musulmanii pe care i-am cunoscut eu, absolut toti erau indignati de lucrurile astea. Prin 2005 au fost spanzurati intr-un orasel din Iran doi adolescenti (baieti) pentru ca erau homosexuali. Discutam despre asta cu colegii mei iranieni , erau si ei indignati, spuneau ca e infiorator ca se intampla asta, ca islamul condamna asemenea acte.
Eu n-am avut forta sa ma uit la filmulete ca cele despre care vorbiti voi, o singura data am vazut partial unul, erau doi barbati, lapidati pentru adulter.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Daca te uiti la protv vezi X crime/zi din cauza geloziei in Ro. Acum ....e tot o crima de onoare sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pai depinde, daca ala zice ca-si apara onoarea, daca vin si parintii sa participe la crima, daca mai vine si restul satului sa asiste probabil ca da, este crima de onoare.

Luna 31 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Daca te uiti la protv vezi X crime/zi din cauza geloziei in Ro. Acum ....e tot o crima de onoare sau nu?

Ei, cum sa fie o onoare daca in urma faptei savarsite infunzi puscaria??
Nu se pot compara mere cu pere, ca in cazul Crimei de onoare, se pare ca in unele tari exista legislatie care-i scuteste pe criminali de ispasirea vreunei pedepse in caz de-si ucid fiicele/nevestele din cauza unor principii morale.

Si totusi, cum se defineste onoarea asta in raport cu islamul?? Sau ce-i moral si ce nu? Ca eu tot n-am inteles

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Problema e alta ca aceasta societate nu se schimba functioneaza pe aceleasi principii inca din evul mediu, aceste crime oribile se intampla cu precadare in state unde autoritatea suprema in stat nu e legea (statul), ci coranul (Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte).

Nu stiu ce se intampla in statele islamice cu cei care comit astfel de atrocitati in numele ONOAREI (cu siguranta nu sunt pedepsiti)dar sunt sigura ca in societatea vestica cei implicati sunt trasi la raspundere.
pe mine ma depaseste este sub demintatea umana sa nu consideri femeia fiinta umana, iar barbatul este considerat atot puternic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Crimele din gelozie sunt pasionale sau provocate de alcool. Crimele de care e vorba aici sunt hotarate cu sange rece cu destul timp inainte. Care-i legatura cu stirile de la ora 5?

Mergi la inceput