CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

cred ca ai chef de harta su nu ma prind in asa ceva, daca vrei sa afli da o cautare pe google si sigur vei afa mult mai multe decat iti pot oferii eu .

e vb de mentalitati de a accepta o asemenea sitatie ca fiind ceva firesc, ma refer la crima de onoare, care pt mine, minte de proaspat cetatean al CE, este pt puterea mea de intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by anca_vlad

cred ca ai chef de harta su nu ma prind in asa ceva, daca vrei sa afli da o cautare pe google si sigur vei afa mult mai multe decat iti pot oferii eu .

e vb de mentalitati de a accepta o asemenea sitatie ca fiind ceva firesc, ma refer la crima de onoare, care pt mine, minte de proaspat cetatean al CE, este pt puterea mea de intelegere.

pai spune sa stim si noi...ai zis ca sint "ff multe crime de onoare" vrem si noi sa stim cite sint?
asa si la tanacu aia faceau exorcizare si analfabetii din insulele XXX discuta identic pe forum...."auzi draga ca pe aia din Ro ii vindeca cu biciul...ai citi ziarul de azi?".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Some experts estimate that 200 to 300 honor killings like Zahra's occur every year in Syria. Most receive little or no attention.

Guestus asta e numai Syria. Uite link

http://www.csmonitor.com/2007/0214/p07s02-wome.html

Mai da-i de cautat pe gogu si ai sa citesti cu ochii tai mai multe.

Luna 31 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

pai da,exista unii preoti care fac exorcizari.Preoti fanatici.

dar repet,familiile nu-si omoara membrii pentru a scoate diavolul din ei,si nici pentru a-si apara ´´onoarea´´

exemplul cu preotii fanatici e perfect.Asta ne demonstreaza inca odata ca religia dusa la extreme,fanatismul religios si interpretarea dupa bunul plac al cartilor sfinte,este o greseala,un mod eronat de a vedea lucrurile.

Noroc de la Dumnezeu ca totusi crestinii in mare parte au invatat din greselile trecutului(arderile pe rug si alte nebunii) si acum aceste practici nu mai exista....de mult.

si musulmanii care comit aceste crime ar trebui sa invete din trecut si din istorie,sa aplice o reforma Coranului,si sa inceteze cu crimele in numele lui Allah(bombe,crime de onoare,etc)care sunt oricum depasite si mult prea crude pentru civilizatia de azi.

Legea sa fie lege,religia sa fie pentru suflet.

NU SARITI;AICI NU VORBESC DE TOTI MUSULMANII;CI DE ACEIA CARE COMIT ASTFEL DE FAPTE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Apropos de statistici, am gasit pe net cateva informatii interesante. Sursele site-ului sunt ONU si Amnesty International. Alte site-uri spun ca statisticile sunt greu de intocmit pt ca aceste crime sunt ascunse, trecute ca fiind accidente, sau crime cu autor necunoscut.

aici e harta tarilor unde se petrec crimele de onoare :
http://www.populationdata.net/cartes/actus/crimes-d-honneurs.php

si un articol interesant si neutru ( scuze ca e in franceza ):
http://www.populationdata.net/droits_humains/crimes-d-honneur.php

in mare articolul da cauzele cele mai des invocate de catre autori crimelor: violuri, refuzul casatoriilor aranjate... tot ce s-a spus mai sus, plus motive si mai oribile, de genul femeii care au mers in fata barbatului, care nu au servit masa la timp, sau care au fost visate de sot ca ar comite adulter, ca au discutat ca necunoscuti, ca s-au uitat prea mult pe geam.

Apoi sunt descrise modurile cel mai des intalnite prin care li se pune capat zilelor: strangulari, batai cu pietre, injunghieri, jeturi de acid, amputarea membrelor, violuri colective...

Site-ul atrage atentia ca desi sunt practicate majoritar in tari musulmane, sau in comunitati musulmane din occident, aceste crime au loc si in alte parti ale lumii. Autorii lor invoca obiceiurile sau cultura, dar sunt argumente inoperante pt dreptul international si drepturile omului. Autorii sunt rar pedepsiti, sau primesc pedepse usoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by anca_vlad

Problema e alta ca aceasta societate nu se schimba functioneaza pe aceleasi principii inca din evul mediu, aceste crime oribile se intampla cu precadare in state unde autoritatea suprema in stat nu e legea (statul), ci coranul (Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte).

Nu stiu ce se intampla in statele islamice cu cei care comit astfel de atrocitati in numele ONOAREI (cu siguranta nu sunt pedepsiti)dar sunt sigura ca in societatea vestica cei implicati sunt trasi la raspundere.
pe mine ma depaseste este sub demintatea umana sa nu consideri femeia fiinta umana, iar barbatul este considerat atot puternic!

Exact! Se intampla acolo unde religia este "mod de viata", adusa la rang de lege-scrisa sau nescrisa. Religia trebuie sa fie in sufletul fiecaruia, dar daca incepe sa guverneze legile dupa care traieste o comunitate, este rau. Se intampla la ei crime tocmai din cauza asta. Asa se intampla si la noi in Evul Mediu, cand religia avea prea multa putere in stat, iar oamenii erau ignoranti. Daca si la noi ar fi popii la putere, nu ne-ar fi prea bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by petaluda

aici e harta tarilor unde se petrec crimele de onoare :
http://www.populationdata.net/cartes/actus/crimes-d-honneurs.php

OK...am inteles ca in unele tari asta e "obiceiul pamantului" (barbar, desuet, dement) dar in altele (si ma refer la Germania, Franta, Italia, Statele unite etc.) este vorba de o alta forma de barbarie: nepasarea fata de emigranti. Mai precis fata de INTEGRAREA acestora in noua patrie. Atata vreme cat aceste tari bogate profita doar de forta de munca (cu mana sau cu capul) a emigrantilor o sa tot auzim de "crime de onoare" in democratiile occidentale. Si asta se numeste complicitate... Cat despre tarile musulmane in care aceste practici sunt oarecum frecvente imi pare ca nimeni nu-si da cu adevarat silinta sa le impiedice. Trist! Dezonorant pt. noi ca specie...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

Yo zic ca cei ce comit aceste crime sint pedepsiti cu puscaria si in Ro si in Turcia sau america de sud ....daca yo am dreptate cei ce au scris bazaconii nu mai au dreptul sa scrie la subiectul asta.

stii tu clover ca aia acolo in India discuta cu singe rece crima...sau ca nu e vorba de nebunie...asa cum e si in Ro? ...sau spune sa stim si noi cum ai vazut tu in filmele de la hollywood?

In Turcia si America de Sud da. In Siria, Iordania, Pakistan mai putin (desi in Pakistan sunt ilegale, politia inchide ochii adeseori).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu tot aud aici pe subiectul asta ca aceste crime se petrec si in alte comunitati, alte zone etc. Nu vreau sa starnesc polemici, sunt chiar serioasa cand intreb unde in alte zone? Aveti vreun articol care arata oameni de alte religii? Chiar nu fac mishto si nu vreau sa supar pe nimeni dar chiar nu am vazut in alte culturii si religii.

Luna 31 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Se petrec cu precadere in comunitatile musulmane. In trecut s-au mai petrecut si in tari cum ar fi Columbia, sau chiar Grecia si Italia.

Mergi la inceput