Inscris la mai multe gradinite = RESPINS ?
Circula un zvon, cum ca se va realiza centralizarea cererilor de inscriere la gradinitele de stat, dupa CNP, drept care, daca un copil apare inscris la mai multe gradinite simultan, nu va mai fi primit la nici una.
Motivatia? Ca raman locuri neocupate, in conditiile in care este acceptat la toate gradinitele la care a depus dosarul...
POATE CINEVA SA CONFIRME SAU SA INFIRME TREABA ASTA?????????????????????????
Raspunsuri
claujro spune:
Logic ar fi sa fie admis la una si respins la celelate. Nu cred ca se va aplica ce ai scris tu, e zvonistica la mijloc...doar atat!
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Eforie Nord- 10 iunie 2007
danacaltan spune:
DACA DECIZIA SE IA LA NIVELUL GRADINITEI,ASA CUM SE SPUNEA PANA ACUM(regulament inspectorat scolar), CUM STIE GRADINITA X CE A HOTARAT GRADINITA Y IN PRIVINTA ACELUIASI COPIL(copilul Z)???
In concluzie, este posibil ca atat gradinita X , cat si gradinita Y sa-l admita, ceea ce inseamna 1 loc ramas liber....
Si cum nu inspectoratul decide daca va fi X sau va fi Y(exista o lege care spune ca parintele are dreptul sa aleaga unitatea de invatamant bla bla...),vor folosi pretextul ca sa mai elimine din cursa cativa.
ASTA E TREABA PE CARE AM AUZIT-O DE LA O DIRECTOARE DE GRADINITA DIN SECT. 5, nu PE STRADA!!!!!!!!!!!!
buli spune:
intii zici ca-i zvon si apoi spui ca ai auzit de la directoare.
daca ai auzit de la directoare trebuia s-o fi intrebat direct pe ea.
stii ca majusculele sint echivalentul tipatului, da?
in plus e destul de logic ca nu trebuie sa-ti inscrii copilul la 7 gradinite. un minim de fair play si din partea parintilor e indicat.
danacaltan spune:
quote:
Originally posted by buli
intii zici ca-i zvon si apoi spui ca ai auzit de la directoare.
daca ai auzit de la directoare trebuia s-o fi intrebat direct pe ea.
stii ca majusculele sint echivalentul tipatului, da?
in plus e destul de logic ca nu trebuie sa-ti inscrii copilul la 7 gradinite. un minim de fair play si din partea parintilor e indicat.
1-Am auzit ca ar fi zis o directoare(ca sa fiu mai explicita), acesta este un zvon.
2-Multumesc pt indicatii, nu m-asi fi gandit s-o intreb direct pe " ea", m-am gandit sa postez aici tipaturi in gura mare(scuze dak te-am trezit din somn, am sa incerc sa scriu fara majuscule...)
3-In afa de lectia de fair play (buna treaba asta, ar trebui sa tii si o lectie deschisa pe la directoarele astea care iau shpaga, poate se prinde ceva si de ele)...altceva, nimic ?
4-Si nu in ultimul rand, era vorba despre Bucuresti; in concluzie ma interesau parerile mamicilor din BBUUCCUURREESSTTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
buli spune:
quote:
1-Am auzit ca ar fi zis o directoare(ca sa fiu mai explicita), acesta este un zvon.
2-Multumesc pt indicatii, nu m-asi fi gandit s-o intreb direct pe " ea", m-am gandit sa postez aici tipaturi in gura mare(scuze dak te-am trezit din somn, am sa incerc sa scriu fara majuscule...)
3-In afa de lectia de fair play (buna treaba asta, ar trebui sa tii si o lectie deschisa pe la directoarele astea care iau shpaga, poate se prinde ceva si de ele)...altceva, nimic ?
4-Si nu in ultimul rand, era vorba despre Bucuresti; in concluzie ma interesau parerile mamicilor din BBUUCCUURREESSTTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
probabil ca daca te-ai exprima rezonabil te-ar auzi cineva
eu am intervenit doar pt. ca m-ai trezit din somn.
altadata, inainte de a tipa, inchide geamurile pt. ca se aude pina la Iasi.
HIM spune:
Nici eu n-am auzit nimic despre asta, dar ar fi o idee. Unii se inscriu la cat mai multe gradinite si din cauza asta altii raman pe langa. Pentru ca aici nu e ca la facultate, sa se inscrie peste numarul de locuri si cine ia examenul ramane. Se depun dosare cate locuri exista, iar educatoarele se trezesc la inceput de an scolar ca nu au numarul de copii. Deja ma gandesc sa-l inscriu la cresa de pe acum (la varsta de 7 luni), sa fiu sigura ca mai prind ceva peste 2 ani. Problema mare e alegerea acesteia, pentru ca fiecare parinte vrea ce-i mai bun pentru copilul lui. 
P.S. S-au intamplat cazuri cand au fost inscrisi copii la mai multe gradinite si nu au fost admisi la nici una si fara centralizare.
pitzinuca spune:
offtopic: dana, inteleg ca esti disperata, am vazut si la celelalte subiecte, totusi hai sa ramanem decenti: buli a citat din regulamentul foreumului: majuscule chiar inseamna tipat, e agasant la ochi si in consecinta pe creier - hai ca stiu ca intelegi
ontopic: asa cum s-a spus, sunt multe mamici care depun dosare la mai multe gradinite, si in toamna educatoarele constata ca grupe cu nr. mult mai mic de copii.
anul trecut pe vremea asta eram in situatia ta. nu am reusit sa-mi inscriu baietelul la gradinita la care vroiam... asa ca am asteptat pana in toamna, bazandu-ma pe teoria de mai sus, si l-am inscris lejereanu la gradinita. cam la o luna dupa inceperea anului scolar se limpezesz lucrurile in ceea ce priveste nr de copii in grupa.
nu stiu daca e valabil la gradinita de langa tine, insa poti incerca la alte gradinite
succes!
b
Anuska spune:
quote:
Originally posted by pitzinuca
anul trecut pe vremea asta eram in situatia ta. nu am reusit sa-mi inscriu baietelul la gradinita la care vroiam... asa ca am asteptat pana in toamna, bazandu-ma pe teoria de mai sus, si l-am inscris lejereanu la gradinita. cam la o luna dupa inceperea anului scolar se limpezesz lucrurile in ceea ce priveste nr de copii in grupa.
nu stiu daca e valabil la gradinita de langa tine, insa poti incerca la alte gradinite
Exact asta vruiam si io sa spun; ca in toamna se mai poate face o vizita daca copilasul n-a fost inscris.
La gradinita fetei celei mari au primit copii si in ianuarie cand teoretic n-ar mai fi voie..... Asta ca sa nu mai spun ca in grupa ei de pregatitoare erau si copilasi de 5 ani si de 6 ani (neimpliniti!).
Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului
Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
anca_vlad spune:
daca e admis la doua si parinti hotarasca la care va mege care va fi cea mai buna alegere pt copilul lor, normal ca la una dintre gradi ramane un loc, dar EXISTA lista de asteptare, asa ca va fi admis un copil de pe acea lista, eu asa vad normal!
ZVONURI! NOI ROMANII SUNTEM CAMPIONI LA ZVONISTICA!
danis spune:
imi este greu sa zic ca e bine sau e rau ca un parinte sa incerce sa inscrie copilul la mai multe gradinite, dar dati-mi voie sa zic ca oarecum o falsa problema, sau daca vreti un mod de manifestare al altei probleme:
daca am compara populatia prescolara cu capacitatea gradinitelor de stat existente si cu faptul ca peste tot la gradinitele de stat sunt in grupa mai multi copii decat ar trebui, ne dam seama de ce unii parinti prefera varianta asta - este o cale de a incerca rezolvarea unei probleme... locurile nu raman neocupate in gradinite; daca ceilalti copii nu prind loc, nu din cauza celor care se inscriu la mai multe gradinite nu prind, ci din cauza disproportiei dintre capacitatea gradinitelor si numarul mult mai mare de copii
p.s. eu nu am inscris fetita la mai multe gradinite niciodata, dar nici nu-i pot condamna pe cei care fac asta
autoritatile cunosc foarte bine de ani de zile populatia prescolara, iar gradinitele sunt aceleasi ca pe vremea lui ceausescu, poate mai putine...