Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-7

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

pentru refacerea florei intestinale e fff bun biotics-ul baby...sunt fermenti lactici..paote stii deja ... eu ii dau la asta micu dupa un episod din asta cu diaree cam o saptamana cate o jumatae de pliculet de doua ori pe zi dizolvat in lapte...eventual poti sa intrebi si dr..

Multa sanatate si sa auzim de bine!!!

mama de 2 bbei prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Loleka, si eu voriam sa iti spun acelasi lucru despre ceai ca si Sheanna. Nu stiu de ce in Ro se tot da ceai copilului. Copiii nu au nevoie de ceai sau apa la o asemenea varsta.
Eu l-am alaptat exclusiv pe adrian si stiam ca nu trebuie sa-i dau apa sau altceva in acest timp. Si-am zis ca-i fac cunostinta cu apa cand voi incpe diversificarea. In mintea mea era ca odata ce incepi sa-i dai mancare, are nevoei si de apa, mai ales ca bebelusii care n-au baut apa regulat pana la 6 luni, n uprea sunt innebuniti dupa ea si au nevoie de un timp de acomodare cu ea pana incep si beau apa asa cu mtrebuie.

Dar specialistii de la control mi-au spus sa nu-i mai dau apa ca un bebe nu are neoie de apa pana aproape de varsta de 1 an. Ca daca ii e sete sa-i dau lapte de la mine ca e cel mai bun. Si-am intrerupt sa-i dau apa. Stiu ca una e laptele de mama si alta e laptele praf, dar tu practic in loc sa-i dai lapte ii dai ceai care n-are nici o valoare nutritiva pt. el. Deci stomacul lui se umple cu alte chestii si satietatea apare.
Hidratarea se face cu laptele pe care i-l dai in biberon. Gandeste-te ca poate mai mult de 80-90% din volumul de lapte pe care-l bea este de fapt apa. Deci copilul nu are cum sa simta suplimentar nevoia de apa decat daca l-ai invatat tu si a devenit un obicei. Aceeasi poveste este si cu ceaiul. Cu atat mai rau cu cat bea ceai regulat (adica este un obicei zilnic).

Inclusiv obiceiul de a bea apa in timpul mesei si pt noi ca adulti nu este prea indicat. Pt ca apa dilueaza acidul gastric care are rolul de a procesa mancarea. Cand diluezi acest suc gastric cu apa, el are un efect mai lent si ca urmare procesarea mancarii va dura mai mult ceea ce insemana o munca in plus pt. stomac. Cel mai indicat ar fi sa bem apa/lichide cam la 1/2 ora dupa termianrea mesei. Gandeste-te ca acelasi lucru se intampla si cu bebelusii: le dai ceai, isi umfla stomacul cu ceai, el lucreaza acolo si normal ca atunci cand il incerci cu lapte nu mai vrea. Acidul gastric se dilueaza cu ceai si astfel foamea nu-l mai roade si deci nu va avea pofta sa traga din biberonul de lapte. Si? la sfarsitul une izile tragi linie si ce observi? Ca bb a baut azi doar 450 ml lapte si probabil inca 100-150 de ceai (fabulez, nu stiu ce cant. de ceai bea Dominic, doar iti dau un exemplu ca sa-mi evidentiez punctul de vedere). Daca ceaiul ala ar fi fost lapte, altfel statea situatia, nu? N-ar mai fi fost asa dramatica.

Iar legat de cereale, nu uita ca sistemu ldigestiv al prematurilor este inca si ma isensibil decat al bebelusilor nascuti la termen, iar asta e un motiv in plus sa nu incepi cu cerealele asa devreme. Sti uca ti-a recomandat pediatra, dar eu nu as lua asa ca litera de lege ce spune un pediatru, mai ales in Ro unde parerile sunt atat de diferite de la cabinet la cabinet (si nu pot avea toti doctorii dreptate in acelasi timp, unii din ei trebuie sa greseasca mai mult decat ceilalti). Trece un pic totul si prin filtrul mintii tale. Nu te ascunde dupa perdeaua "asa a zis pediatrul, asa execut". Problema diversificarii nu e ceva foarte medical/profesional ca sa zici "dom'le, n uma pricep, ma las pe mana medicului". E o chestiune oarecum de bun simt si deci poti sa ai si tu pareri, opinii.

Eu una cred ca medicii in Ro recomanda usor diversificarea atat de devreme si pt ca asta e ceea ce vor sa auda mamicile cand ridica o intrebare legata de aliemntatie. Sau ca stiu ca asta le face va aduce pe moment multumire mamicilor. Mamicile vor avea un bebelus cu stomacul mai plin si cu mancare mai consistenta si asta atrage deseori dupa sine un bebelus mai fericit si ca urmare si mamaica e mai fericita, nu? Dar asta nu-i valabil pentru toti bebelusii.
Cred ca de cele mai multe ori nu-s probleme evidente sau notabile cand se incepe cu diversificarea sa repede, dar nu uita ca nu otti bebelusii sunt la fel si unii din ei pot sa nu fie fericiti cand li se introduc cereale asa devreme, deci nu raspund pozitiv la aceasta schimbare. Cu atat mai mult cu cat bebelusul este prematur si deci, inplicit are sensibilitati digestive mai mari.

Incearca sa nu mai faci schimbari in alimentatie doar dupa 2-3 zile dupa ce ii introduci ceva nou. Bebelusii ca si adulti iau si ei nevoie de timp pentru a se adapta la orice schimbare. Deci da-i timp sa se acomodeze cu noile schimbari.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

loleka,daca puiul tau primeste fier e cat se poate de normal ca uneori kk sa aiba o culoare verzuie... diaree poate sa aiba si de la caldura...si la fel si faptul ca mananca mai putin poate fi de la caldura sau poate ca laptele asta il satura mai bine. Oricum daca era sa aiba diaree de la lapte avea din prima zi nu dupa 1 saptamana jumate.

Nicoll
Leon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Buna fetelor! Am vrut sa va raspund de dimineata la unele intrebari dar m-am luat cu cel mic si am lasat balta calculatorul.

Kk nu face cu mucus, este verzui, acum este mai inchegat, este sa zic un pic cremos, pastos. Fier nu ii administrez pentru ca inca nu am primit instructiuni de la medicul pediatru. Maine cand voi merge la ea o voi intreba caci am auzit si eu ca de la 4 luni se da fier copilului. Oricum noi luam vitamine de cand ne-am nascut: Infant formula cate 0,5 ml pe zi si calciu doar 10 zile pe luna cite o capsula pe zi: Strong bone ( 300 mg ). Sunt fff bune, sunt aduse de undeva din America ( California...); se gasesc in Constanta. Oricum am sa cumpar Biotics, daca voi gasi in farmacie iar daca nu voi cumpara Debridat caci cu asta stiu sigur ca-l voi regla la stomac.

Cat despre ceai, nu bea decat 50 ml pe zi sau maxim 100 ( fff rar ) si doar intre mese. Dominic nu a baut ceai decat dupa prima luna si asta pentru ca noi nu l-am mai hranit cu laptic de mamica caci nu am mai avut. Intr-adevar laptele matern tine si de foame si de sete. Dar pe caldurile astea nu pot lasa copilul insetat. I se usuca gurita.

Am cumparat lapte Topfer 1 si ma uit cu cata pofta mananca nu-mi vine sa cred. Parca i-a lipsit. Oricum parca mananca mult mai bine. Niciodata nu a mancat lapte simplu 100 ml. Ei bine azi la pranz a facut acest lucru si am zis ca e minune Dumnezeiasca.

Am fost azi la biserica si l-am impartasit, apoi am dormit bine ( 4-5 ore ), am papat si apoi am iesit la plimbarica. Tare bine a fost azi.

loleka de www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">http://www.onetruemedia.com/otm_site/start Dominic Andrei-02.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Noi am trecut numai putinel pe aici sa va pupacim dulce, dulce

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Neata mai mamici de gagalici mici mici!!! Dupa cum vad eu lucrurile stau cam asa: TOATA LUMEA A INTRAT IN SOMAJ TEHNIC! Rusiniiiicaaaaaa!
Ei lasand gluma la o parte as vrea sa va povestesc cam ce am facut io la Cta cu bb. V-am tot spus eo ca voi ajunge pe 25 ale lunii curente la pediatra si ca abia astept sa-i pun unele intrebari....ei iata ca am ajuns si acolo. Toate bune si frumoase pana aici. Nu va spun ca de la Tuzla pana in Cta am facut mai bine de o ora, am circulat bara la bara pentru ca fu un accident...si chiar ma intrebam daca mai traieste respectivul sofer caci la cum arata masina...of nici nu vreau sa-mi mai amintesc.
Am ajuns si la pediatra, bineanteles ca era fff aglomerat ptr ca a lipsit vreme de 3 saptamani, si colac peste pupaza ghici de cine dau acolo: o alta mamica de gagalice mica ( am impartit vreme de o luna aceeasi incapere ) iar bbii nostri au fost colegi de " celula " sau de " suferinta " cum ar zice ea. Bunnn...iata ca imi vine si mie randul sa intru: buna ziua, buna ziua. " Ce e cu voi aici? Sunteti bolnavi? " Io zic " nu dar am venit in control " . " Bine atunci, sa vedem cum stam. " La masuratori am iesit cam asa: greutate 5100 ( cu aproximatie ) dar aseara l-am cantarit si avea 5220; torace: 58 cm; perimetru cranian 39 cm; FA ( care nu stiu ce reprezinta 1/1 cm. Pana aici toate bune si frumoase cred. Mi-a zis ca este dezvoltat frumos, armonios dar ca mai avem de recuperat cam 900 gr ( ca el este acum ca un copil nascut normal de 2100 gr ). Nu prea am inteles ce vrea sa spuna cu asta dar...las ca ea. M-a intrebat ce papa, cat papa si bineinteles i-am spus ca mananca putin si ca nu stiu cat e de normal...rezultat: este normal sa-si fi rarit mesele. Mi-a recomandat sa-i dau cereale numai pe baza de orez ( de la Topfer ), cate o unitate la fiecare masa iar de la 6 luni si alte tipuri de cereale. De la 4 luni ar trebui sa incepem diversificarea: la masa de la ora 09.00 sau 10.00, mar ras cu biscuite, cam 5-6 lingurite pe zi, mai apoi crestem ratia ca in timp de 10 zile sa ajungem sa inlocuim o masa de lapte cu una diversificata. Dupa zece zile introducem o lingurita de branzica proaspata si dulce de vacuta. Mai apoi putem inlocui marul si cu alte fructe ( piersica, caisa ), nu mai sunt sigura daca a zis si banana sau putem combina marul cu alte fructe.
Fara sucuri!!!

Ne-a dat si fier sa luam asa preventiv: Hausman ( cate 2-4 picaturi pe zi ).

De la 4 luni sa trecem pe Topfer 2 dar sa combinam ultimul plic de lapte 1 cu primul plic de lapte 2 ca sa nu fie trecerea pre brusca.

Am intrebat medicul de asemenea daca mai tarziu prin august putem sa mergem si noi la ultraviolete si s-a speriat rau de tot: " ce vrei sa imbolnavesti copilul "?

Am intrebat de aemenea daca se tine cont de varsta corectata si a raspuns afirmativ. Mi-a zis ca daca un copil normal va sta in fundulet pe la 5 - 6 luni, atunci Dominic o sa stea undeva la 7,5-8 luni in poponet. Capul si-l va tine complet singurel fara sa se mai clatine cam peste 2-3 saptamani. Bine..capul si-l tine singur si acum dar din cand in cand mai trebuie sprijinit.

Si acum intrebare intrebatoare: daca se tine cont de varsta asta atat de corectata de ce trebuie sa incepem diversificarea tocmai acum la patru luni si nu mai tarziu? Ha?

Eiii, cam asta fu dragele mele, va doresc sa aveti o zi plina de soare in viata voastra si una plina de umbra si racoare in casele voastre. Va pup dulce pe obrajori si pana data viitoare numai bine!!!


loleka de www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">http://www.onetruemedia.com/otm_site/start Dominic Andrei-02.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

loleka, draga mea, m'neata si tie...eu nu-s in somaj tehnic...ia uite ... sunt cu ochii pe voi ca pe butelie
Eu tocmai am ajuns la birou si ma delectez cu o pana incepe nebunia...
iti doresc si eu o zi racoroasa cu multa, multa umbra

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

loleka eu am inceput diversificarea la David mai tarziu si am tinut cont de varsta corectata. Asa mi s-a parut mai bine pentru copil, chiar daca pediatrii la care am fost, mi-au recomandat sa incep de la 2 luni - necorectate, cu sucul de fructe si tot asa de la 4 luni cu marul cu biscuite. Am preferat sa aman totul pana la 5 luni si jumatate ale lui bebe (corectate), cu suc de fructe pentru ca era foarte constipat. Branzica am introdus-o mult mai tarziu, cred ca de la 6-7 luni corectate.
Se poate incepe diversificarea si cu cereale, cele recomandate dupa 4 luni, se poate incepe si cu legume ( ex: suc de morcov), care nu sunt atat de acide in comparatie cu fructele. Dar la bebeii nostri prematuri e bine sa tinem seama de varsta lor corectata.
Cam atat din experienta mea in inceputurile diversificarii.


Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Loleka, dupa cum spuneam, a creste un prematur este echivalent cu a avea grija de o planta rara si foarte delicata.
Cele aproape 2 luni pe care baietelul tau le-a petrecut in afara burticii nu ii ofera un avantaj comparativ cu un bebelus de aceeasi varsta gestationala dar care s-a nascut la termen.
E ca si cum ai spune ca poti sa dai la scoala un copil de 4 ani.

Eu nu am sa inteleg niciodata inversunarea cu care unii pediatri romani apara niste notiuni valabile acum 20 de ani dar pe care medicina moderna le considera astazi eronate.

Cum poti tu sa recomanzi unui bebelus in varsta de 2 luni jumate (pt ca, vad ca te-a avertizat ca achizitiile motorii se vor face, in primul an si jumatate, conform varstei corectate si nu celei reale), care nu poate sta in fund nici macar sprijinit, care nu are inca dezvoltati nervi care controleaza miscarea de inghitire si mestecare, care de-abia a invatat sa tina capul, cum poti sa ii dai sa manince MAR RAS CU BISCUITE sau BRANZA DE VACI! Cum?
Oricat de mult ai dilua, nu poti si nici nu e bine (Doamne fereste sa inhaleze din gresala mancarea!) sa ii dai cu biberonul caci cu lingurita inca nu e pregatit sa manince piureuri.
Apoi, daca o diluezi foarte mult, cantitatea necesara pentru a intruni caloriile care ii trebuie lui bebe va creste foarte mult ori stomacelul lui este mic (capacitatea stomacului de bebelus este de 30ml/kilogram corp, in cazul lui Dominic, aproape 160ml).

Sfatul meu (de fapt al tuturor pediatrilor din lumea civilizata), lasa marul cu biscuite, branza si chiar sucul de morcovi pana cand Dominic va face MACAR 4 luni de varsta corectata (adica 6 luni de la nastere).
Care sunt riscurile diversificarii precoce, mai ales in cazul unui prematur? Uita-te la parintii intreaba si ai sa vezi: diverse intolerante, multiple episoade de diaree, alergii alimentare, plus Doamne fereste! riscul de inecare cu alimente prea solide pt a le putea inghiti.

In sfarsit, te rog sa nu te superi pe mine daca ti se pare ca am fost prea categorica si am venit sa iti dictez cum sa iti cresti copilul, dar, grija mea cea mai mare este sanatatea lui Dominic, asa cum este a tuturor copilasilor.






PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

loleka, esti sigura ca medicul nu s-a referit la 4 luni corectate cand ti-a zis de diversificare?
Poate in mintea ei credea ca tu calculezi totul dupa varsta corectata, asa cum i s-a parut ei normal si nu ti-a mai mentionat ca e vorba de 4 luni corectate si nu reale.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput