Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-7

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by loleka

Neata. Pentru ca tot am ajuns de rasul forumului ( clubul scutecelor 0-4 ani), asta e s-a comis si fapta asta, si cu lacrimi in ochi va intreb acum ca poate eu sunt nebuna si poate nici nu ma duce mintea ce de nu am mai avut copii pina acum si pe asta l-am facut la batrinete si nu sunt mama cu patalama la mina, voi ce faceti cind vedeti ca nu maninca decit 50 ml la o masa si mesele la 4-5 ore? Va rabda inima sa-l lasati asa fara mincare? Dar e normal sa manince atit de putin si la perioade atit de mari? Si acum revin obligat ca-l "indesi " ca sa ajunga ca masa, ca de e grasa, "are forme rotunde". Nu vreau sa ajunga ca mine dar nici nu pot sa-l vad ca nu maninca deloc sau mai deloc toata ziulica. Si sa va spun cum face cind ii bag biberionul in gura? Nu vreti sa stiti. E crunt, e jale plinge cu patima. Ii este foame si plinge cu biberonul in gura. Fac cu schimbul: bag suzeta sa se calmeze, trage un pic din ea apoi scot suzeta si bag biberonul. Este crunt si nu as vrea sa fie nimeni in pielea mea. Daca ar fi dupa el ar minca la o masa 20 ml si gata. Mincare peste inca alte citeva ore bune. Credetima ca acum am lacrimi in ochi si ti-e mai mare ciuda cind vezi ca esti criticat.

Va rog sa va puneti pentru putin timp in pielea mea si spuneti-mi voi mie ce ar trebui sa fac sa fie bine si pentru copilul meu, si pentru mine si pentru cei din jurul meu care ma critica.

Imi cer scuze ca am intrat un pic in ofensiva dar mi-a ajuns cutitul la os!



Loleka, nu este adevarat si ar fi chiar trist sa facem haz unele de altele pe motive de bebei, insa cred ca tu te consumi nejustificat, e primul puiutz si te inteleg, privind in urma si eu eram de multe ori asa cu primul (intre noi fie vorba, si-acum la 6 ani e un lingav la mincare, desi nu e slab , e bine, de-aia nici nu-l mai bat la cap sa manince). Citeste ce-a scris Try si, daca respecti numai pe sfert din sfaturile ei, te vei linisti si vei vedea lucrurile altfel, cam cum vezi o suparare dupa un somn bun, nu mai pare asa mare, ba chiar se intrevad si solutii de rezolvare. Si nu mai da si tu raportul la forumul scutecelor, daca simti ca nu esti inteleasa, la urma urmei ne exteriorizam atunci cind simtim nevoia, nu? Si daca nu gasim intelegere intr-un loc, cautam alt "club", nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loleka spune:

Ayumi, sa-ti traiasca bebelusii, sa creasca mari, mari, cuminti, pofticiosi de mancarica, sa se faca dolofani si frumosi si sanatosi si sa-ti ofere Dumnezeu rabdarea necesara sa-i vezi mari. Eu incet incet o pierd, ramine in urma. Fruntea sus.

In alta ordine de idei, multumesc tare mult pentru incurajari si sustineri. Sper din suflet sa-mi respect promisiunea facuta catre mine: sa nu mai fortez copilul sa pape. Imi dau seama ca bibele incet, incet, fortindul, devine adversarul lui si tocmai asta nu-mi doresc, dar cind vad ca nu vrea sa manince parca nu ma pot abtine. Mi-am facut o promisiune si sper sa o respect. Ii dau sa manince cit vrea, cind vrea si asta e. In orice caz inca nu am ajuns la stadiul sa ma pot impaca cu gindul ca asa trebuie sa fie de acum inainte. Ma gindesc ca ii creez o repulsie fata de bibe si nici pe asta nu o sa-l manince.

Am fost la pediatru, a zis sa incep diversificarea ( mar cu biscuite ), peste alte zece zile sa introduc brinzica si mai apoi alte fructe. Incet incet sa fie inlocuita masa de zece. Are 1/1 fontanela, 61 cm, perimetrul cranian 40 cm, greutate 5600 gr. Aceste date sunt din 10 iulie. Azi l-am cintarit si are 5540. A zis pediatra ca a recuperat inca 500 gr si mai avem inca 500 gr de cules din urma. In rest e multumita de evolutia lui dar nu ii place ca nu se rostogoleste. In gindul meu asta sa fie toata paguba.

Va pup

loleka de www.onetruemedia.com/my_shared?z=1920c8bbb6cea0dedd5e87&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Dominic Andrei-02.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ayumi, bine ai venit in clubul nostru!
Fie ca Dumnezeu sa iti ocroteasca puiutii viteji si sa fie puternici si sa treaca cu bine peste aceasta perioada (foarte dificila).
Si eu am nascut pe gemenii mei la 27 saptamani iar acum ma uit la ei cum au crescut, cum sa joaca si cum rad tot timpul incat parca nu imi vine sa cred ca au avut candva cate 1 kilogram fiecare.
Nu vreau sa incep sa iti dau sfaturi neintrebata dar vreau sa te asigur ca vei gasi aici multe mamici gata oricand sa te ajute sau sa iti ofere un umar pe care sa te sprijini atunci cand va fi mai greu.

Din experienta mea, si nu numai, cel mai important acum este sa ai rabdare, multa rabdare, si sa faci tot posibilul ca sa ai laptic pentru ei.
Acest lucru este foarte important, atat pentru sanatatea lor cat si pentru dezvoltare si protejarea creierului.

In sfarsit, sunt cu tot sufletul alaturi de tine si ma rog la Dumnezeu sa iti ocroteasca baietii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, nici nu stii cat ma bucur atunci cand citesc ca Adrian e bine. In sufletul meu sper ca, poate, nu are BFA si ca nu vor mai fi probleme din punctul asta de vedere vreodata.
Va pupam cu drag si tare ar fi frumoase niste poze noi cu baietii tai minunati!



PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dodo, tu ai avut mereu cate un sfat sau un gand bun atunci cand era nevoie de el.
Bebele tau (de fapt ditamai baietelul acum) are locul lui de cinste pe lista noastra, numai sa ne dai tu niste date despre el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Loleka,
voi fi putin mai dura in mesajul acesta dar, cred din toata inima ca un dus rece nu strica nimanui.

Baietelul tau are varsta de 3 luni. NU 4 LUNI JUMATE!
De aici pleaca toate problemele tale.
Poate ca imi racesc gura ca si celelalte mamici de aici care ti-au dat o gramada de sfaturi pe care le-ai ignorat, dar, este intr-un fel de datoria mea sa fac asta.
pentru varsta de 3 luni greutatea si inaltimea pe care o are il apropie de limita superioara a normalului (in consecinta, laptele pe care il suge este in cantitatea necesara pentru a creste si a se dezvolta normal).
La acest link
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
vei gasi curbele de greutate si inaltime pentru baieti/fete, stabilite de OMS in aprilie 2006.

Stiu foarte bine cum e cand copilul refuza mancarea sau laptele. Trec prin acelasi stress, zilnic, cu ai mei baieti.
Insa, multumesc Domnului in fiecare zi ca refuzul mancarii este singura problema cu care ma lupt si nu am de-a face cu vreuna din complicatiile serioase ale prematuritatii.

Nu vreau sa te sperii dar incepand diversificare acum (si nu peste 2 luni asa cum se recomanda in toata lumea) iti asumi riscuri foarte mari.
In sfarsit fiecare mama isi creste copilul cum vrea dar, atunci cand alegi sa ignori total ceea ce intreaga lumea medicala indica(mai putin pediatra ta) trebuie sa fii pregatita si sa suporti consecintele, fara sa te plangi.

In alta ordine de idei, pentru bloguri, forumul DC are o sectiune speciala, aici.

Sanatate multa!



PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Loleka, de ce e nemultumita pediatra ca nu se rostogoleste? Un copil ca al tau e prea mic pt asta .Nu pot sa constat decat ca pediatra ta tine cont de varsta reala (de cand s-a nascut Dominic) si nu de varsta corectata cand e vorba de progrese neuro-psiho-motorii. Cum poti sa-i ceri unui bebelus de 2-3 luni (n-am inteles bine care-i varsta corectata) sa se rostogoleasca cand copiii incep sa se rostogoleasca mult mai tarziu? E ca si cand i-ai cere sa faca la 8 ani ceea ce fac alti copii de 12 ani. Adica pediatra voastra e nemultumita ca Dominic nu e un mic geniu care creste ca Fat-frumos in 3 luni cat altii-n 6?
Dominic e nomal si NU TREBUIE sa se rostogoleasca acum. Timpul pentru asta e mai tarziu, dupa 4 luni incolo. Te rog da o cautare pe internet cu progresele caracteristice fiecarei etape ale bebelusului pana la un an si-ai sa te convingi singura ca un bebelus asa mic e normal sa nu se rostogoleasca acum. El de-abia si-a descoperit acum manutele, le baga in gura, se joaca cu ele, gangureste si scoate sunete de dragul de-a se auzi. Cu siguranta inca nu e capabil sa tina o jucarie in mana decat pt cateva secunde si nu foarte constient.
Inca o data, orice tine de dezvoltare neuro-psiho-motorie trebuie sa raportezi la varsta corectata. Nu trebuie sa ai nici o retinere in a tine cont de aceasta varsta, asta nu-l face mai mic pe Dominic. Poate nu te simti confortabil dpdv psihologic sa tii cont de varsta corectata pt ca ti se pare ca o retrogradare pentru Dominic, insa iti spun din proprie experienta ca eu, tinand mult timp cont de varsta corectata, am reusit sa n ufiu exigenta cu Adrian. Normal ca atunc icand ma uit la el si imi spun ca are 10,5 luni si el de-abia daca sta in picioruse sustinut de subtiori, ca nu sta in 4 labe (nu-si poate sustine greutatea, ii se inmoaie picioarele si manutele) si nu merge de-a busilea ma strange la burta. Dar can imi spun a are doar 9 luni, toate astea nu mai par asa grave.
Daca ai reusi si tu sa gandesti in termeni corectati si sa-l privesti pe Dominic ca un bebelus de 2-3 luni ai sa vezi ca si pretentiile tale in legatura cu el vor fi mai pe masura lui.

In legatura cu cat trebuie sa manance, nu uita ca trebuie sa raportezi cant de lapte la greutatea lui. Un bebe de 6 luni si 6 kile mananca desigur mult mai putin ca un bebe de 6 luni si 8 kile. Nici unul si nici celalalt nu sunt necorespunzatori varstei. Unii bebelusi sunt mai durdulici de felul lor, altii sunt mai subtirei. La mine nici unul din baieti nu a fost genul bosumflatel si de-a lungul bebelusiei au trecut si prin perioade de "mai slabutei". Dar si eu si sotul am fost in copilarie aschii, asa ca nu ma astept la baietii mei sa fie altfel.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Uite-aici loleka cateva linkuri unde vezi ce e caracterisitc acestei varste. Nu uita ca fiecare bebelus are ritmul lui si ca daca nu face cutare sau cutare in sapt. x nu inseamna ca bebe are ceva sau ca e in urma.

http://baby.lovetoknow.com/wiki/Baby_Development_Stage_for_the_First_Six_Months

Citeste aici ca la 3-4 luni un bebelus se intoarce de pe burta pe spate de cele mai multe ori din simplu accident si ca miscarea asta o va face constient si o va desavarsi mult mai tarziu.

Nu uita ca luna a treia e cea de cand bebelusul implineste 2 luni si pana ajunge sa implineasca 3 luni.

Alte linkuri: http://parenting.ivillage.com/baby/bdevelopment/0,,42cn,00.html

http://www.webmd.com/parenting/guide/is-your-baby-on-track

http://www.thebabyshow.co.uk/baby-information/baby-milestones/

http://www.babycenter.com/refcap/baby/babydevelopment/6634.html

http://www.babycentre.co.uk/baby/development/rollingover/
Aici e un link foarte explicativ care-ti arata ca rostogolirile nu pot apare deca tdupa ce bebelusul atinge alte performante inainte: isi coordoneaza bine capul si poate apuca obiecte. Are nevoie de amblele ca sa fie capabi lsa se rostogoleasca.

Poate n-ar fi rau sa-i duci si pediatrei tale sa citeasca.
In general bebelusii incep sa se roteasca de pe burta pe spate (asta e o miscare mult mai usoara decat de pe spate pe burta) pe la 4 luni si la 6 luni un copil in generalse roteste de pe spate pe burta si de pe burta pe spate im mod egal pe stanga si pe dreapta. Deci copilul incepe sa arate primele semne pe la 4 luni si desavarseste miscarea pe la 6 luni.

Daca esti ingrijorata, du-te te rog cu Dominic la un fizioterapist si vezi ce-ti spune si el. O sa te trimita acasa sa-ti spuna ca baietelul e in cote normale de dezvoltare.
Plus ca mie aici mi s-a spus ca e necistit ca compari evolutia unui bebelus prematur cu evolutia unui bebelus nascut la termen chiar si comparat pe varsta corectata. In primul an de viata un bebelus prematur lupta mai mult decat un bebelus nascut la termen pentru a atinge acelasi nivel de performante. Nu uita ca cei 2 copii au un start diferit, nu pornesc de la aceeasi linie. Asa ca nu e cumva nejust sa-i ceri sa fie premiant in clasa lui?

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Dodo, tu ai avut mereu cate un sfat sau un gand bun atunci cand era nevoie de el.
Bebele tau (de fapt ditamai baietelul acum) are locul lui de cinste pe lista noastra, numai sa ne dai tu niste date despre el.




22 iulie 2006, bb Ibraheem, nascut la 25+ sapt, 1000g, scor5? (nu mai stiu sigur, n-au scris in scrisoarea de externare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franca spune:

Buna fetelor am recuperat acuma de citit si vad o adevarata revenire aici in discutii.Noi suntem bine am fost la Dr. vineri nu mai suntem raciti, avem 5600 kg,60 cm papam bine la fel si dormim.Nu stiu nu vreau sa generalizez dar majoritatea medicilor pediatri din Romania nu tin cont de varsta corectata ci de cea reala si ne da noua proaspetelor mamici si fara experienta griji in plus ca nu ne facem noi destule si fara motiv.De cate ori mergem la control nici o data nu a tinut cont de varsta corectata ci de cea reala cea ce nui drept.

Ayumi bine ai venit sa iti traiasca esentele tari sa fie sanatosi si papaciosi.

MamicadeMark-Adrian 17.04.2007


Mergi la inceput