Sa guste din toate?!

Sa guste din toate?! | Autor: maricar

Link direct la acest mesaj

Cum e cu gustatul asta din toate la copii? Baietelul meu are 5 luni si toata lumea zice sa-i pun si lui pe buze cate putin din ce mananc eu, doar asa, sa simta gustul. Mie nu prea mi se pare-n regula. Voi ce ziceti? Asa ati procedat?

mariavlad

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Ei, na!

Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Lasa copilul, o sa aiba timp sa guste din toate dupa 1 an, dupa 2, dupa 3...fiecare aliment la timpul lui!!!!

Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Eforie Nord- 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

NU. nu e deloc in regula si foarte bine ca nu faci asa. la fel poti sa ii dai sa guste si putin cognac, nu???
scuze ca am fost cam categorica...ma omoara fazele astea.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Avand in vedere ce gust are mancarea speciala pentru bebelusi cred ca daca ii dai sa guste din mancarea ta vei avea surpriza sa te refuze cand vei vrea sa ii dai aest tip de mancare speciala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Sa guste doar ce e pt. virsta lui. In nici un caz sa nu-i dai in aceeasi zi mai mult de un aliment nou. Stii cred regula diversificarii: azi ii dai un pic dintr-un aliment nou (o lgta de ex), miine mai mult (2 lgte), poimiine portie normala pt. virsta lui. Daca in astea 3 zile nu s-a intimplat nimic deosebit, poti trece la un alt aliment nou.
E bine ca pina la un an sa manince aproape toate sortimentele(mai putin varza, fasole, etc), dar facute cit mai natural, eventual in casa si bineinteles pe rind. Daca parintii au alimente care nu le suporta sau nu le agreeaza, trebuie sa ai mare grija, sa nu fie si cu bebe la fel.
Nu trebuie sa te grabesti, are toata viata inainte sa guste din toate

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu una mor cand aud de chestia asta-sa guste bebe din toate! pai bebe are stomacelul comparabil cu stomacul unui adult?!? lucrurile trebuie facute la timpul lor. la ce ii foloseste sa guste din ciorba de burta? lasa tu copilul cu dieta potrivita varstei lui, si lasa-i pe altii in pace. e foarte usor sa dai sfaturi cand nu e vorba de tine personal, iar daca doamne fereste face bebe vreo alergie sau altceva, tu esti cea care trage si care ingrijeste copilul, nimeni altcineva in afara de tine. strainii binevoitori se evapora ca prin minune si tu nu stii ce sa faci ca sa se faca bebe bine. daca sunt oameni inconstienti si iresponsabili treaba lor, dar sa nu faca experimente pe copilul altora. de asta exista studii, ca sa se vada ce tolereaza copilul, nu sa ne batem joc de sanatatea lui. de fapt, ar fi bine daca nu s-ar face astfel de experimente pe nici un copil, dar din pacate nu avem cum sa stopam toata prostia omeneasca. ceea ce putem face este sa ne informam si sa avem noi grija de copiii nostri.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Aiurea!
Are timp o viata intreaga sa guste din toate! Hraneste-l cum stii tu si lasa lumea sa vorbeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Rezista cu stoicism la babismele astea...eu una asa de multe ori am auzit "pai noi cum crezi ca v-am crescut?" ca m-am imunizat....dai doar ceea ce e indicat pentru varsta copilului, mai ales ca e la inceputul diversificarii si lasa gura lumii sa zica....de ce pentru o gura de "pofta" sa regreti toata viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

in primul rand: sub nici o forma! e o tampenie cat casa. vezi ca pe la un an sa l lasi sa traga si dintr o tigara, poate i e pofta...si o tzuiculitza mica. la stomacelul lui....3picaruri de tarie fac minuni...

a doua la mana: mereu vei da de 'binevoitori' care te bombardeaza cu sfaturi. pe mine cele cu eu asa am crscut 3/5/10 copii si uite ce bine sunt.... sau lasa draga, noi cum am crescut.... ma scot din minti..... sfatul meu e sa te documentezi, sa iei niste decizii si sa nu te abati de la ele...tentatia va exista mereu , dar tu sa o tii pe a ta...

mult succes in diversificare. sa mai zic de sarea din produsele pe care le mananci tu? zahar? conservanti? nu mai zic...

diana si david 03.12.06

"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Si mie mi se pare o prostie imensa, mai ales la 5 luni.

Mergi la inceput