Am sufletul zdrobit, ajutati-ma!
Raspunsuri - Pagina 2
angelique73 spune:
Buna dimineata!
Va multumesc pentru sfaturile pe care le-am primit de la voi. Sunteti niste oameni minunati. Va urmaresc de mult timp insa nu am avut curajul sa va spun problemele mele. Aseara am avut o discutie cu el si am inteles in sfarsit ce il framanta. Am tinut cont de sfaturile voastre si lucrurile s-au lamurit in mare parte. Din pacate nu pot sa va dau amanunte pt. ca sunt la birou si am mult de lucru (nu am internet acasa si nu pot intra pe forum decat de la birou). Cand voi avea putin timp la dispozitie va voi spune povestea mea.
Va multumesc si va pe toti.
MissParker spune:
quote:
Originally posted by meg67
miss parker...cum le stii mata pe toate, bobocule...asa mai rar! (vb lui nea iancu)
meg
_
just a drop of water in an endless sea
De la una din femeile pe care le dadeam exemplu (pentru ca Angelique sa vada singura daca ceva se aplica - fie si partial - si la ea) auzisem varianta "ce e cu mine, de atrag numai dezaxati". Asta e de exemplu unul din cazurile in care falsa consolare de genul "Vai, saracuta de tine, ce ghinion ai tu cu barbatii, 6 la rand au fost numai dezaxati, de parca tot universul conspira impotriva ta" reprezinta otrava curata pe termen lung pentru femeia respectiva, deoarece o impiedica sa-si vada si rolul ei in acele esecuri.
Femeile care traiesc intr-o situatie cum e cea descrisa de Angelique au o predispozitie foarte puternica de a se lasa abuzate, dar si de a se arunca in bratele oricarui barbat care le ofera initial afectiune si de a deveni dependente emotional de el. Mi s-ar parea o greseala sa le sustinem in sentimentalisme autodistructive, cand realitatea le arata clar ca trebuie neaparat sa schimbe ceva daca vor sa vada o imbunatatire a vietii lor.
Le stiu din pacate prea bine pe cele pe care le-am trait si eu partial, si eu am stat aproape 10 ani cu un barbat cu care nu eram fericita (nu era alcoolic, nu aveam nici copii), a durat foarte mult pana am constientizat, de aceea acum sunt de parere ca in asemenea situatii un dus rece ajuta mai mult decat trei vorbe goale de consolare. Si stii de ce? Pentru ca din pacate consolarea nu are efect decat 3 minute, dupa care - la urmatoarea experienta de acest fel - femeia respectiva va repeta aceeasi greseala. Daca nu as fi trecut prin asta poate m-as fi limitat la sfaturi mai superficiale. Dar am trait si eu asemenea dezamagiri si nu se moare din asta. In schimb din repetarea greselilor se moare cate putin in fiecare zi, iti moare sufletul, iti moare increderea in tine, iti moare optimismul, te usuci pe dinauntru cu incetul. Angelique, nimeni de aici nu-ti doreste asta. E mai bine sa inveti lectia si sa incepi sa schimbi ceva, decat sa ramai vesnic victima si sa traiesti ca o frunza in vant dupa cum te sufla altii.
Tare as fi curioasa sa aud si parerea unui barbat care a cunoscut astfel de femei, ce sentimente a avut el si de ce s-a ajuns la distantare din punctul lui de vedere. Rufus a spus-o foarte compact si elegant, asemenea femei trebuie intr-adevar sa-si puna intai ordine in propria lor viata, apoi vor avea mai multe sanse sa fie fericite si cu altii.
meg67, imi amintesc ca tu ai afirmat pe un alt topic odata ca preferi o incizie curata si adanca decat o minciuna care sa-ti otraveasca viata ca un puroi (scuze daca nu te citez exact, dar redau sensul). Ei, asa gandesc si eu. Incizia doare pe moment, dar e mult mai buna decat sa dam cu parfum si sa ne uitam in alta parte. Cel putin pentru mine. In fond, fiecare decide singur cum doreste sa traiasca. Pe mine personal trei randuri consolatoare pe un forum nu m-ar incalzi, cand as sti ca acasa ma asteapta aceleasi probleme, iar timpul nu trece in favoarea mea.
Angelique, iti doresc sa ai puterea de a te desprinde de situatia foarte nociva in care traiesti acum si de a-ti lua viata in propriile tale maini. Din clipa cand iti vei fi rezolvat problemele personale care te-au determinat sa traiesti 10 ani intr-o situatie atat de abuziva, din clipa cand vei radia siguranta, independenta (emotionala in primul rand), te asigur ca iti va fi mai bine din toate punctele de vedere. E alegerea ta. Ai puterea sa faci alegerea buna pentru tine. Curaj!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
MissParker spune:
quote:
Originally posted by principe
of topic
angelique ,nu lua in seama tot ce se scrie, pe aici sunt si oameni cu inima rece, care dau sfaturi mai habitir ca un medic ,iti spinteca inima mai ceva ca un chirurg,ti-o face franjurii ii scoate raul si apoi o coase cu sirma ghimpata,toate astea ca sa nu mai suferi.
monica mami de print
Tot off topic: daca te-ai simtit vreodata asa din cauza mea, imi pare foarte rau pentru tine. Cred ca ma supraestimezi.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
kariguld spune:
miss parker...cum le stii mata pe toate, bobocule...asa mai rar! (vb lui nea iancu)
le citeaza din carti!!!!!
"Nu ati fost suflete-pereche, dar....."
Da de unde stii tu asa sigur chestia asta pe care o afirmi?? Nici nu o cunosti si spui asa ceva??
E o experienta de viata din care poti invata multe.
Asta da, e foarte adevarat!!!
angelique73, draga mea, fiecare isi spune parerea lui, din experienta prin care a trecut, dar nu se potriveste raspunsul oricui. Noi tot ce putem face este sa-ti dam niste sfaturi, sa-ti oferim un umar pe care sa plangi, sa te descarci, dar tu sa faci asa cum te indeamna inima, judecata ta, cum consideri TU ca e bine!!
Niciodata sa nu faci ceva doar pentruca ti-a spus "cutare" sa faci asa, dar tu nu esti convinsa in inima si sufletul tau ca e bine si totusi faci!!!!
Hotararile trebuie sa-ti apartina in totalitate!!
principe iti spunea foarte bine:
"angelique ,nu lua in seama tot ce se scrie, pe aici sunt si oameni cu inima rece, care dau sfaturi mai habitir ca un medic ,iti spinteca inima mai ceva ca un chirurg,ti-o face franjurii ii scoate raul si apoi o coase cu sirma ghimpata,toate astea ca sa nu mai suferi."
Kari
J G spune:
Pe unii ii deranjeaza rau de tot raspunsurile inteligente, documentate.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
principe spune:
misparker,
nu conteaza ce cred sau simt eu,ci ce simte cea cu "inima zdrobita ".
daca tu consideri ca-i mai bine"un dush rece" decit "3 vorbe goale"????
dar poti vedea f bine pe topic, postari care nu sunt deloc goale, care catre sfirsit dau cam acelasi tratament pe care i-l dai si tu ...sa-si rezolve problemele personale si ea si el,dar nu suna atit de dur.
mesajul tau este bazat pe adevar,dar este generalizat este un profil psihologic , o incadrare a persoanei intr-un tipar, care nu stim daca este sau nu tiparul ei.cred ca si un psiholog de meserie are nevoie de un pic de timp sa puna un diagnostic,dar noi care nu am studiat psihologia?nu toti copii sau adultii care au fost abuzati intra in acelasi tipar .
spui :" nu sunteti suflete gemele" ,de ce nu? problemele lor personale nu ii impiedica sa se gaseasca si sa formeze un tot.pot fi suflete gemele daca continua relatia sau daca nu (se pot iubi in tacere ) chiar tu sustineai intr-un topic ca iubirea este neconditionata.nu neaparat trebuie sa-si doreasca relatia pentru ceva (ca sa fuga de realitatea ei,sau ca ea ar fi in aceasi postura de victima)este posibil, dar f posibil este sa-l iubeasca pentru ca-l iubeste.chiar si daca ramin impreuna tot au sanse sa-si vindece ranile proprii ,si sa ajute la vindecarea partenerului,fara ca unul sa fie victima celuilalt.
eu personal,cred ca o persoana care sufera din iubire care-si simte inima zdrobita ,si nici aerul nu-i mai intra in piept de atita durere ,are mai intii nevoie de reanimare , de un pic de oxigen ,de sperante ,ca a doua zi ea singura si cu ajutator celorlalti sa vada unde este buba, atit in suflet cit si in relatie.
p.s
daca doamne fereste intr-o zi am sa sufar de vreo" boala de inima"
te rog felicia ,sa ma asculti,sa ma intelegi ,sa m-i dai sperante ,si apoi da ,sa ma ajuti sa ma vindec chiar si cu dusuri reci,daca e nevoie.
angelique pardon,sper sa fie totul spre binele tau,sa-ti gasesti repede linistea.
monica mami de print
kariguld spune:
De raspunsuri documentate din cartea X are nevoie angelique??
Pe mine personal, ma deranjeaza ca multi copiaza de prin carti raspunsurile, nu le apartin, asta nu inseamna inteligenta!!
angelique, are nevoie de sfaturi bune, care sa-i dea curaj si putere sa mearga inainte si sa ia hotarari intelepte. Ca asa, ar putea sa mearga la o biblioteca sa se documenteze...!!
Kari
danet spune:
Felicia,
ca de obicei ai multa dreptate, doar ca pe cei mai multi adevarul spus fara menajamente ii deranjeaza.
Si eu am avut ( citind postarea ) aceeasi senzatie de tipar care se repeta .
In definitiv e bine sa realizezi ca ai facut o greseala dar si mai important e sa nu o repeti.
In alta ordine de idei nu vad de ce ar fi gresit sa dai citate din carti , daca le-ai citit si le-ai inteles care e problema ?
J G spune:
Kariguld, in general genul de carti pe care le citeste o persoana arata (pe langa sfera de preocupari) si ce IQ are. Ca sa nu mai zic ca sa si potrivesti anumite carti sau citate din ele cu diverse subiecte arata ceva in plus. Ca doar nu i-a dat sfaturi aiurea, eu stiu, cum sa palpeze sanii ca sa depisteze noduli.
Desigur ca este neplacut sa afli anumite lucruri despre tine, e neplacut sa te plangi de soarta si sa ti se spuna ca de fapt trebuie sa si muncesti putin ca sa nu mai ajungi in situatii de plans.
Sa fii sigura ca si pentru Felicia a fost greu prima data asa cum a fost si pentru mine. E grea clipa in care trebuie sa-ti asumi responsabilitatea pentru ceea ce ti se intampla.
Pe mine cartile pe care mi le-a recomandat Felicia sau diversele texte pe care a avut bunavointa sa mi le caute/traduca m-au ajutat foarte mult. Am reusit cu mare aport din partea ei sa fac un pas inainte, un pas important. De aceea e frustrant pentru mine sa vad atacate raspunsurile ei in maniera de gradinita "nu duamna, nu-i dati FB lui Gigel, i-a facut mama lui desenu'".
Desigur ma asteptam la acest val de revolta de cand am citit primele postari ale Feliciei - e drept e destul de greu de digerat in masa asta mare de femei "atotfacatoare de orice ca sa salveze relatia". Parerea mea.
Angelique sper ca inca ne mai citesti! Eu vreau sa-ti spun ceva... lasand la o parte aceasta relatie scurta pe care o experimentezi acum eu te rog sa te concentrezi putin pe situatia de acasa si sa scoti copilul din mediul acela si de langa tatal alcoolic si agresiv. Vei gasi alta scoala, vei gasi o bona, fii sigura ca copilului NU II E BINE. Imi dau seama ca poate ce spun eu te va deranjasi mai tare si imi pare rau. Crede-ma ca e tot ce am retinut din postarea ta - adica esentialul.
Numai bine,
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
meg67 spune:
off topic:
quote:
le citeaza din carti!!!!!
mie imi plac textele lu' miss parker; foloseste un limbaj premium si vine cu niste chestiuni de iluminare - ca sa zic asa
pentru mine textele ei sunt pata de culoare pe forumul acesta
acu' daca sunt citate sau nu n-am de unde sa stiu dar daca tu le recunosti din vreo carte ma bucura acest lucru foarte mult pt ca asta ar arata ca citesti mult si bun si chiar m-ar bucura sa imi zici sursa ca sa citesc si eu cartea
prefer astfel de citate in locul unor textelor goale, eliptice (si iarta-ma doamne, dar astfel de texte aici pe forum sunt, era sa zic kakalau, dar ma rezum la o expresie mai academica: destule)
hai..s'auzim de bine!