Am sufletul zdrobit, ajutati-ma!
Traiesc de peste 10 ani intr-o relatie bolnava, cu un barbat alcoolic de care am divortat acum 4 ani. Din pacate trebuie sa locuim in continuare in aceeasi casa si trebuie sa ii suport betiile si comportamentul agresiv. M-a distrus aceasta situatie dar in momentul acesta nu am alta solutie tinand cont ca avem un baiat de 8 ani si care merge la o scoala aproape de casa, este ingrijit de fosta soacra, si ii este bine. Cand credeam ca nu mai am nici o speranta sa scap din aceasta situatie a aparut o raza de soare in viata mea. Am cunoscut un barbat de 43 ani (eu am 35) care este in divort cu sotia lui cu care are 2 copii (motivul divortului - ea l-a inselat cu marea ei iubire din facultate). A inceput sa ma sune, sa iesim in oras, sa vorbim ore in sir despre problemele noastre, despre copii, despre viata. Ne-am inteles foarte bine, doua luni m-am simtit protejata, respectata, iubita (chiar daca nu am avut relatii sexuale). Totul parea perfect pana sambata seara cand am simtit ca ceva nu este in regula cu el. Dupa ce in cursul zilei de sambata am vorbit de cel putin 5 ori la tel. si am stabilit sa ne intalnim seara, sa iesim in oras, m-a sunta pe la 7 seara sa imi spuna ca nu este obosit, ca a avut o zi grea, ca ar vrea sa ne vedem dar...Ceva nu imi mirosea a bine, l-am intrebat daca este totul OK si mi-a spus ca nu este in apele lui si ca vorbim mai tarziu. Dupa 2 ore am avut surpriza sa constat ca si-a inchis telefoanele si evident ca nu am mai vorbit. Ieri l-am sunat era putin mai bine, si-a cerut scuze pt. seara trecuta si mi-a spus ca are ceva de rezolvat si vorbim mai tarziu. Sincera sa fiu ma asteptam sa-mi spuna ca vrea sa ma vada dar... Pe la pranz ma suna si ma intreba daca vreau sa merg cu el la padure la un gratar (cu fratele si cumnata lui). Din pacate nu am putut sa ma duc pt. ca eram in vizita la mama si nici nu eram imbracata de padure. I-am explicat a inteles situatia si am stabilit ca ma suna cand se intoarce. Aseara am avut o mare surpriza: m-a sunat mi-a povestit cum a fost la padure, ca nu s-a distrat, ca nu este in apele lui si ca s-a gandit foarte bine si a ajuns la concluzia ca eu sunt o femeie deosebita din toate punctele de vedere, ca orice barbat ar fi mandru sa aiba langa el o femeie ca mine dar ca el are niste "PROBLEME" pe care nu stie daca va putea sa le rezolve si ca nu vrea sa ma faca sa sufar pt. ca nu merit asta si... bla bla bla. Am ramas socata, dupa doua luni in care totul a fost perfect, in care am fost suflete pereche, in care ne-am facut planuri de viitor, discutia de aseara a picat ca un trasnet asupra mea. Nu am putut sa inteleg nimic, i-am pus intrebari la care nu mi-a dat un raspuns concret, s-a eschivat. Nu stiu ce sa fac, am facut gresala sa ma indragostesc de el, am inima zdrobita. As vrea sa inteleg ce sa intampla, in doua ore totul s-a terminat intre noi fara sa stiu un motiv concret. Ajutati-ma va rog, nu stiu ce sa cred, nu pot sa ma adun.
Raspunsuri
anamaria spune:
cred ca tocmai asta e 'problema': ca el are niste probleme pe care nu ti le poate impartasi (sau nu vrea).
in locul tau eu as incerca sa-l faca sa inteleaga ca il iubesc, ca tocmai asta inseamna sa ai un suflet pereche: sa impartasiti impreuna si bucuriile si necazurile, sa cautati impreuna solutii...
daca esti dispusa sa-l astepti pana se va rezolva situatia respectiva, care o fi aceea (si din cate scrii, asa se pare)
daca va iubiti si daca vreti sa formati un cuplu, trebuie sa invatati sa depasiti si momentele grele! el la prima opintire baga capul la fund, ca strutul???
incearca sa iti revii si sa ai o discutie serioasa cu el, cu rabdare si fara nervi. daca reusesti, vei afla ce anume il deranjeaza si veti putea sa stabiliti impreuna care ar fi solutiile...
altfel, ce sa zic??? poate ca nu era chiar sufletul pereche...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
hanna10 spune:
Camd o relatie se termina, este sanatos ca fiecare sa aiba o perioada de singuratate in care sa isi puna lucurile in ordine, sa se impace cu trecutul si cu noul statut de "single". POate prin ast atrece el, poate are nevoie de putin timp.
Eu zic ca daca tu simti ca sunteti suflete pereche, atunci merita sa lupti pt el dar in acelasi timp sa ii oferi libertatea sa isi rezolve acele probleme de care vorbeste. Eu si sotul meu am trecut prin multe rele dar niciodata nu am renuntat, din contra, am tinut cu dintii de relatia mea si a meritat pana acum.
Eu m-as intalni cu el fata in fata si as incerca sa il asigur ca vrei sa fii partasa la acele probleme pt ca o relatie adevarata e la bine la RAU. Nu incerca sa il descosi neaparat...asa sunt eu, o curioasa si nu am diplomatie prea multa, dar e foarte bine sa ai. Probabil ca uitatndu-te in ochii lui, iti vei da seama de mai multe si vei vedea cu adevarat ce simte. Ochii sunt oglinda sufletului - eu nu vad sensul discutiilor prin telefon.
Sper sa iti mearga bine si nu trebuie sa renunti daca tu crezi ca este sufletul tau pereche.
Ma mai gandesc la un lucru - tu acasa ai o situatie groaznica si poate te-ai legat de acest nou barbat cu dintii ca o evadare. Ai grija ca sentimentele tale pt acest barbat sa fie reale intr-adevar si sa merite sa ai sufletul distrus acum. Sper sa nu fie altceva, orice numai nu sotul alcoolic.
Stiu ca ai un copil si lui ii e bine cu rutina lui, dar oare ii e bine sa stea in aceeasi casa cu un tata alcoolic?? Eu nu mi-as tine copiii in acel mediu pt nimic in lumea. Incearca sa iesi de acolo si sa iti vezi de viata ta cu copilul tau. La cei 35 de ani ai tai, iti vei gasi pe cineva imediat dar si tu ai nevoie de timp sa iti revii. Eu am invatat ca pentru lucrurile bune in viata trebuie sa astepti.
Multa multa bafta.
A
rilbuc1 spune:
Io de regula inchid telefoanele cand am vreo shusta. La fel de bine putea sa aibe vreo bumbaceala cu viitoarea lui exa si sa nu-i mai arda de iesiri.
goldi spune:
Cea mai buna este o discutie deschisa, chiar daca ar trebui sa fii un pic insistenta ca sa o obtii.
Dupa 2 luni in care v-ati inteles atat de bine, meriti ceva mai mult decat o explicatie vaga.
Dupa cum probabil stii, barbatii detesta "explicatiile" si problemele lui ar putea fi un fleac sau intr-adevar ceva f serios, numai ca trebuie sa afli.
MissParker spune:
Nu ati fost suflete-pereche, dar nici nu a fost o greseala sa te indragostesti de el. E o experienta de viata din care poti invata multe.
Nu vreau sa te supar, dar in acelasi timp vreau sa-ti spun niste adevaruri.
Cunosc cateva femei in situatii aproape identice. Ele traiesc dupa un tipar care se cheama dependenta (uneori codependenta). Ele se simt mereu victime. Nu sunt constiente de puterea pe care o au, ca femei mature, pentru a-si rezolva problemele si a parasi un cerc vicios in care viata le-a devenit insuportabila. Ca si tine, si ele considera ca "trebuie" sa suporte (betii, agresiuni, jigniri etc. etc. etc.). Si atat timp cat considera asta, vor suporta. Caci limita de durere este la ele foarte, foarte mare. Si se vor pacali ca rezista de dragul copilului, cand se stie ca de fapt copilul ar fi mai fericit fara sa traiasca in conditii abuzive.
Pentru a iesi dintr-o situatie (cu partenerul) pe care ele o vad fara iesire, aceste femei au nevoie INTOTDEAUNA de un alt barbat. Si caracteristica principala a oricarei relatii cu un alt barbat va fi intotdeauna mila si dependenta, indiferent cum se mint ele in sinea lor. Sa te simti "protejata" de un barbat nu este rau, dar nu cand vii cu atatea pietroaie in spinare si iti doresti ca altcineva sa ti le ia si sa le care el (caci asta ii va frange lui coloana). Trebuie sa existe pozitii egale pentru ca o relatie sa nu esueze din nou.
Barbatul cel nou va fi atras (pe langa emotiile tipice oricarui inceput) de imaginea femeii sensibile si ranite, care isi doreste sa fie salvata. Asta il va maguli si un timp lucrurile vor merge bine. DAAAAR ... curand barbatul va incepe sa simta cum pe grumaz ii atarna tot mai greu un lant de fier: este responsabilitatea pentru viata si fericirea femeii respective, pe care ea i-a asezat-o inconstient pe umeri. Ei bine, nici un barbat nu rezista la tratamentul asta. Desi femeia ii jura ca ea de fapt il iubeste (si crede si ea insasi ca ea este cea care daruieste), barbatul se simte doar sufocat, simte ca i se cere prea mult, iar "iubirea" femeii el o simte ca pe o nevoie, ca pe o disperare.
Uneori asemenea relatii dureaza doua luni, alteori sase luni, alteori si doi-trei ani. Dar toate se termina la fel: cu plecarea barbatului. Iar femeia respectiva, daca nu realizeaza cercul vicios in care se afla, va repeta mereu si mereu aceeasi poveste trista, cu alti parteneri. Pana cand va invata lectia.
Mult succes si putere de introspectie pentru a schimba ceva esential in viata ta!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
malla spune:
faina "explicatiune" Missparker... mi-a placut!Insa nu stiu daca intr-adevar se adevereste in acest caz... oare? Sa ne spuna chiar ea...(angeligue)
Andrei si Adriana
principe spune:
angelique,
este trist ce traiesti,nu este usor sa te desparti de cineva cu care deja ti-ai facut planuri de viitor.poate ca trebuia sa o luati amindoi mai usor ,sa va traiti doar povestea de dragoste fara sa visati prea departe.
cel mai sanatos este ca el sa-si ofere timpul suficient ca sa inchida ciclul sentimental cu sotia,nici divortul nu poate da icrederea deplina ca acest ciclu s-a inchis ,de multe ori apar recidive si sotii se reconciliaza ,pentru ca nu au putut anihila sentimentele care le aveau unul pentru celalalt .faptul ca ea (sotia ) l-a inselat nu inseamna ca el sigur nu o mai iubeste,poate divorta din orgoliu,dar cu timpul orgoliul sa fie depasit.a inchide ciclu inseamna a se vindeca de cea ce simte pentru sotia lui.
asta nu inseamna ca dragostea voastra a fost o "pacaleala" ,nu, a fost o simbioza. fiecare din voi ,a dat si a primit in egala masura,ce aveati nevoie. tu ai pus umarul tau de care el avea nevoie ca om deziluzionat ,ai fost cuiul menit sa scoata alt cui,acea dragoste menita sa-l vindece de alta dragoste .iar el pentru tine a fost cel care ti-a dat"respect","protectie" iubire ,cum tu spui in mesajul tau.
este de apreciat atitudinea lui protectiva de a nu te implica in problemele lui( ma gindesc ca sunt legate de familia lui) ,care nici el inca nu stie cum se vor rezolva.
posibil nu poate investii sentimental in dragostea voastra in masura in care tu ai putea investii.
asta nu inseamna ca nu a fost, sau nu poate fi sufletul tau gemel.
asteapta calma de pe margine ca el sa-si vindece ranile ,este favorabil si pentru tine. daca este sa fie al tau va fi al tau.
daca vrei sa stii opinia mea la ce cred ca ar fii bine sa-i spui este
ca respecti hotarirea lui,ca astepti sa-si rezolve problemele, ca nu vrei sa-l incurci in deciziile pe care trebuie sa le ia,si ca ai sa-i fii aproape si o prietena de nadejde.
deasemenea SANATOS pentru tine si baiatul tau este sa iesiti din casa in care locuieste x sotul tau ,asa ai sa inchizi si tu complet ciclul tau cu acest om.
of topic
angelique ,nu lua in seama tot ce se scrie, pe aici sunt si oameni cu inima rece, care dau sfaturi mai habitir ca un medic ,iti spinteca inima mai ceva ca un chirurg,ti-o face franjurii ii scoate raul si apoi o coase cu sirma ghimpata,toate astea ca sa nu mai suferi.
monica mami de print
Rufus spune:
Situatia in care traiesti de atata timp nu iti da posibilitatea de a percepe lucrurile la justa lor valoare. Nu spun ca te-ai inselat sperand ca viata ta se indreapta, dar este posibil si acest lucru. Mie mise pare ca ruxij are dreptate.
Fa ordine in viata ta si apoi ai toate sansele.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007