cum procedam la plecarea din tara?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Speed , omul acela se descurca mai bine dintr-un singur salar intretinandu-se doar pe el , si nu pe sotia care nu are loc de munca i care nu cunoaste limba , pe copiii care nu au ce face acolo , nu cunosc limba si care probabil trebuie sa urmeze cursuri de invatare a limbii. Ca sa nu mai spun cat cheltuie pe drumuri si ce se intampla daca nu il accepta sau daca nu ii place lui acolo.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicam spune:

Eu am inteles ce an scolar ar pierde copilul mare, m-am gandit si la asta...e vorba ca daca plecam toti acum, odata, copilul cel mare va lipsi 6 luni de la scoala din Ro si in cazul in care trebuie sa venim inapoi anul scolar e pierdut.
Insa daca stam 6 luni aici, copilul va face scoala pana in februarie-martie, acolo nu are cum continua, va invata limba pana in vara probabil si daca va fi ok cu limba il vor putea pune in toamna anului viitor intr-o clasa suedeza. Anul scolar e cam pierdut si asa...bine, nu in Ro ci acolo. Sau poate 2 ani, daca nu invata limba pana in toamna anului viitor. Oricum e discutabil.

Sotul meu e plecat acum in Suedia. Copiii nu intreaba deloc de el, oare e de bine sau de rau? E plecat de ieri dimineata, copiii dormeau cand a plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by speed

elise, pai din cite stiu eu anul scolar incepe in septembrie iar suedia nu cred ca face exceptie, nu vad ce an scolar se pierde dar poate stii tu mai bine cum sta treaba cu anii astia .chiar daca s-ar muta in plin an scolar tot ar putea inscrie copiii la scoala,in general te cam obliga sa faci asta...

fii convinsa ca stiu foarte bine cum sta treaba cu anii astia pentru ca de prin clasa a treia pina am terminat liceul am tot dat diferentze ca sa echivalez studii cind intr-o parte, cind in alta.

Si stiu si cum e pentru copil sa il inscrii brusc la o scoala unde nu intelege o iota.
Ia vorbeste tu de maine numai suedeza la job, vreo 2-3 luni asha, sa vezi ce simplu e.

Si cind incepe sa se lumineze risti sa dai la loc comanda, cu tot calabalicul inapoi in citeva saptamini.... nu ne-am mutat, ti s-a parut. Excelent pt. kupil!!

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Xio, imi pare rau dar am mai spus-o, sotul meu nu se va intretine doar pe el, indiferent unde voi fi eu cu copiii, salarul meu nu ne ajunge aici in tara pentru mine si copii. Asadar va intretine o casa in Suedia si pe el acolo si pe noi aici, ma rog cu vreo 250 de euro mai putin, cat e salarul meu.

Copiii sigur ca vor urma cursuri de limba dar asta se face la scoala, sunt clase speciale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by XIO

Speed , omul acela se descurca mai bine dintr-un singur salar intretinandu-se doar pe el , si nu pe sotia care nu are loc de munca i care nu cunoaste limba , pe copiii care nu au ce face acolo , nu cunosc limba si care probabil trebuie sa urmeze cursuri de invatare a limbii.

nu inteleg logica.e adevarat ca material se descurca mai bine,dar se vorbea despre ce e mai bine pentru copii,nu cred ca niste bani trimisi in plic ar inlocui absenta tatalui.cit despre sotia si copiii ce nu cunosc limba...iar m-ai lasat in ceata...adica cu cit mai tirziu (sau deloc) pleaca in tara respectiva cu atit mai bine vor invata limba?? eu totusi cred ca cu cit mai repede ....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise
Ia vorbeste tu de maine suedeza la job, vreo 2-3 luni asha, sa vezi ce simplu e.

daca ar fi sa aleg intre copil si job as vorbi si chineza de maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Poate tu.
Uite ca barbatu' in discutie prefera sa plece singur! Si are motive intemeiate.
Prioritatile ar trebui sa fie copii.
Copilul nu alege "intre copil si job", de fapt nu alege, saracul - e pus in fatza faptului implinit si trimis la scoala sa vorbeasca o kestie necunoscuta - "invata repede, poate reushim sa raminem aici".

N-am reushit, np, dai igore si te intorci inapoi.
Si vezi cum o corcofelesti cu scoala de unde ai ramas.
Ce conteaza ca pe acolo ai invatat nspe luni altceva, sau n-ai invatat inca nimic, ca n-ai inteles.

Iubitori parinti, ce sa zic.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

quote:

copilul nu alege "intre copil si job", de fapt nu alege, saracul - e pus in fatza faptului implinit si trimis la scoala sa vorbeasca o kestie necunoscuta - "invata repede, poate reushim sa raminem aici".

Ce conteaza ca pe acolo ai invatat nspe luni altceva, sau n-ai invatat inca nimic, ca n-ai inteles inca.

Elise & BBLisa

Elise, e ofensator pentru mine sa vorbesti asa, nu cred ca te-am suparat cu ceva, am incercat sa fiu cat se poate de politicoasa, nu am chef de jigniri ci de cuvinte de incurajare, indiferent in ce directie. Sunt si asa destul de stresata si si emotionata, nu am nevoie, crede-ma sa-mi vorbesti asa. Te asigur ca suntem niste parinti iubitori, nu arunca doar cum te taie pe tine capul cu vorbele.

Mergi la inceput

quote:

copilul nu alege "intre copil si job", de fapt nu alege, saracul - e pus in fatza faptului implinit si trimis la scoala sa vorbeasca o kestie necunoscuta - "invata repede, poate reushim sa raminem aici".

Ce conteaza ca pe acolo ai invatat nspe luni altceva, sau n-ai invatat inca nimic, ca n-ai inteles.

Elise & BBLisa

bine atunci ,reformulez.daca as fi fost pusa in situatia sa aleg: ramin la scoala unde vorbesc romaneste dar fara parinti,sau ma duc cu parintii si invat chineza la scoala,aleg sa invat chineza(sau suedeza,ma rog).chiar daca dupa 6 luni va trebui sa invat alta limba,atita timp cit sunt cu parintii care ma sustin nu ma intereseaza ce limba vorbesc.e putin hazardat sa presupui ca valicam va schimba tarile la fiecare 6 luni, nu despre asta era vorba.e drept insa ca da bine la senzationalism si te poti desfasura cu tot felul de scenarii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

valicam, exemplele care le dai tu sotului, cu cei plecati in canada, america sau australia nu sunt valide, pt ca nu au nicio legatura cu situatia voastra.
e o diferenta ca de la cer la pamant sa emigrezi (sa ai drept de lucru oriunde), si alta sa te duci pe un contract temporar de lucru.
eu nu vad de ce atata tambalau pt 6 luni (sau mai putine) in care sotul se va duce singur.
din postarile tale si eu citesc doar ambitie sa pleci, iar copii sunt doar un pretext ca sa obti ce doresti tu.
s-ar putea ca sotul tau sa vada tot asta in argumentele tale.

inteleg sa fi mers si tu daca ai fi stiut limba, dar asa intreaga situatie va atarna tot pe umerii lui.
nu ai fi nici prima nici ultima care sta cateva luni departe de sotz. iar copiilor le-ar fi mai bine intr-un mediu familiar.

Mergi la inceput