cum procedam la plecarea din tara?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

da, chiar denota ca te incinta plecatul in sine si asta atirna mai mult in balantza decit posibilele consecinte negative. Iar asta nu-i o atitudine foarte rationala, as fi perfect de acord cu tine daca n-ar fi vorba si despre copii.

Altfel, cu copilul dupa mine, eu nu m-as "aventura" si vad eu ce iese. Desigur, fiecare cu parerea si prioritatile lui....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by Elise

da, chiar denota ca te incinta plecatul in sine si asta atirna mai mult in balantza decit posibilele consecinte negative. Iar asta nu-i o atitudine foarte rationala, as fi perfect de acord cu tine daca n-ar fi vorba si despre copii.

Altfel, cu copilul dupa mine, eu nu m-as "aventura" si vad eu ce iese. Desigur, fiecare cu parerea si prioritatile lui....

Elise & BBLisa

daca ar pleca la vinatoare de tigri as zice si eu sa-si lase copiii acasa.dar pina una alta e vorba de o plecare intr-una din cele mai civilizate tari,unde sotul are un contract de munca,deci un venit asigurat.ma intreb care ar putea fi consecintele alea negative? cu exemple concrete daca se poate.copiii sunt o prioritate si cel mai bine pentru orice copil e sa fie cu parintii lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicam spune:

Speed, asa gandesc si eu, dar nu vreau sa ma cert, nu e asta scopul topicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

am explicat deja - au explicat si alti, citeste mesajele de mai sus.

"Ce e mai bine pentru copil" depinde de criteriile fiecaruia - eu, de ex., as prefera sa stam citeva luni fara tat-su in loc sa piarda copilul in mod inutil anul scolar.
Tu poate ai prefera invers.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Imi permit doar sa adaug "perioada de proba" nu inseamna un venit sigur. Perioada de proba e timpul in care contractul poate fi anulat fara motiv. Amu pt doctori stresul e mare, mai ales daca lucreaza la spital. Nu e asa de sigur ca ii va fi usoara adaptarea.

Cit despre grija pt care o au pt straini: depinde f mult ce viza ai! Una e sa fii emigrant cu rezidenta si ani la activ de stat in acea tara: atunci primesti ajutoare sociale, etc. Alta e sa vii doar cu un contract limitat! In acest caz, daca nu ai lucrat suficient, risti sa nu primesti nici un ajutor. Asa ca inainte de a-ti face bagajele e cel mai bine sa te interesezi: cum suna contractul, ce inseamna perioada de proba, ce ajutaore sociale ai cind esti somer sau bolnav. Sa pleci doar in ideea ca "te ajuta statul", chit ca e Suedia, e un pic cam pripit. Aceste state ajuta mult, DAR in anumite conditii care trebuie implinite!

Sfatul meu este sa plece singur pt primele luni. Daca nu ii place acolo? Asa de usor nu se gaseste servici aici, ca sa zici ca il schimba. Iar daca sunteti si voi acolo se va simtii obligat sa stringa din dinti si sa lucreze mai departe...

Plecatul este in primul rind ceva ce depinde el. Deci eu i-as lasa in primul rind LUI decizia. Una e sa duca grija numai pt el si alta si pt voi.

In nici o tara din lume, nici macar in Suedia, nu e totul aurit si fara probleme. Peste tot e birocratie, sunt probleme, nervi, e necesara adaptare. Si nu toti sunt fericiti!Lasati-va timp!

----------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

elise, pai din cite stiu eu anul scolar incepe in septembrie iar suedia nu cred ca face exceptie, nu vad ce an scolar se pierde dar poate stii tu mai bine cum sta treaba cu anii astia .chiar daca s-ar muta in plin an scolar tot ar putea inscrie copiii la scoala,in general te cam obliga sa faci asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Speed, de ex anul scolar in Ge incepe in august. Asa ca sunt exceptii .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aschiutza

. Amu pt doctori stresul e mare, mai ales daca lucreaza la spital. Nu e asa de sigur ca ii va fi usoara adaptarea.

total de acord.si crezi ca e corect ca in conditiile astea sa se ocupe de gasitul,amenajatul unui apartament,batut drumuri cu inscrierea la scoli a copiilor,si asa mai departe?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aschiutza

Speed, de ex anul scolar in Ge incepe in august. Asa ca sunt exceptii .

adevaru-i ca si aici incepe pe 30 august anul asta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Doar asa ca idee, ca valicam va face ce va crede de cuviinta. E adevarat ca pleaca familii castigatoare de loteria vizelor, cu tot cu copii, dar e o situatie diferita prin aceea ca acele familii pleaca cu drept de rezidenta permanenta in tara respectiva. Isi pierd un job, isi cauta altul, nu depind de un singur job. Si pleaca definitiv. Cand pleci cu viza depinzi absolut de acel job, nu e asa simplu hai lasa ca imi caut altul si pana gasesc mai spal si vasele la un restaurant si tot imi intretin familia cum pot. Eu una am simtit pe pielea mea ce inseamna sa nu ai si ce inseamna sa ai rezidenta permanenta intr-o tara. E o mare diferenta.

Mergi la inceput