Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (8)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Micsunea, ia mai bine carbonat de calciu de genul Dicarbocalm, asta e recomandat la noi si poti lua 3 sau chiar pana la 6 pastile. Nu face rau. pe cand plantele pot face MULT mai mult rau, mai ales coada soricelului!

Pupici,
Angelique 11+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Fetelor,cine ma lamureste si pe mine cu masuratorle astea?Bebele meu are la 9 sapt.23 mm,al Luizei la 7 sapt.si ceva 11,4 mm,iar pe tabelul acela de pe DC pt.8 sapt.sunt trecuti aproape 2cm ,iar pt.9 sapt.2-3cm.Din cate stiu eu mm e una si cm alta!
Stiti cumva mai multe decat mine?

Carmilia 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Buna zuzele,
N-am mai intrat de cateva zile, a salut pe toate si le spun bun venit noilor zuze.
Eu am trecut prin niste emotii..........; si mai am inca. Uite ce-am patit: luni, am fost la doctor, prima oara, mare doctor, mare profesor, reputatie, ce mai plecata 100km in capitala ca sa-l consult. Ma consulta, face ecografie intravaginala, vad mogaldeata, imi face poza, zice ca e ok, pot sa fac si sport si inot, sa fac analize si sa inghit fier si niste ovule. Ok.
Ma intorc acasa, a doua zi musafiri, gatit, alergat, iar seara o hemoragie, m-am speriat de moarte pentru ca efectiv a tasnit o cantitate mare de sange, apoi a cazut ceva mare si destul de dur. Am zis gata, bb s-a dus. Si pune-te pe bocit, intr-un sfert de ora la o clinica, era seara, am gasit un doctor, ecografie, mai este inca Asa ca acumù fac progesteron injectabil, si cica repaus total, (de parca as putea). Acum nu mai am incredere nici in doctorul asta, in niciunul de aici. Sper sa rezist pana in iulie, sa vin acasa, sa merg acolo la unul. Daca voi putea, voi avea voie sa ma deplasez cu avionul si escala, si oboseala, nu stiu ce sa zic. Mi-e frica.
Voi credeti ca e posibil ca cu o zi inainte sa nu ai nimic si a doua zi iminenta de avort pe nepusa masa? Poate am facut efort mare? Nu stiu ce sa zic, nu prea am facut, doar stat in bucatarie si alergat prin casa, cam toata ziua ce-i drept. Nu stiu daca sa continui la primul doctor, daca sa-l consider vinovat ca n-a observat daca nu era ceva in regula. Nu stiu ce sa fac acum. Cert este ca peste o sapt, Doamne ajuta sa ramana cu mine pana atunci, merg la doctorul asta de aici, sa-mi faca o noua eco, sa vedem ce se mai intampla. In tre timp fac progesteron la fiecare patru zile. Nu stiu nici la calculator daca am voie. Ati patit asa ceva?
Va rog sa ma iertati, am fost incoerenta, dar sunt foarte speriata, suparata, nu vreau sa plece bb. Si i-am spus si lui fiumeu, care a anuntat tot neamul, toata scoala, inclusiv directorul, cred ca va face afis sa-l puna la primarie, si nu vorbeste decat despre asta si tropaie continuu.
Ma scuzati, chiar bat campii rau. Sper sa va fie bine, sa aveti sarcini usoare si bbei sanatosi.
Carmen, mami de Mihai.

kossir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

Carmilia iti trimit un site unde poti vedea etapele sarcinii, bine sunt calculate de la momentul conceperii si ai sa vezi cat de repede evoluaza ala micu in decursul unei saptamani
http://www.copilasul.com/about/sarcina.php

Louiza 8+

Zeriri Louiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Angelique,

si Gina tot asta mi-a recomandat si asa ma gandesc si eu, mai bine carbonat de calciu care e chiar recomandat in sarcina si in plus functioneaza mai bine decat ceaiul, decat o gramada de plante al caror efect nu se cunoaste exact.
De-abia saptamana viitoare ajung la doctor, si nu stiu ce sa fac pana atunci! Adica acum stiu, o sa ma duc si la o farmacie normala sa cumpar carbonat da calciu fara risc pentru sarcina! Sper sa existe!

Am inteles ca coada soricelului face sa-ti vina ciclul! Eu recunosc ca am baut ceaiul asta de la Plafar tot anul trecut si va asigur ca nu am remarcat niciun efect de tip "ginecologic"!!!! Cred ca in cantitati mici (o lingurita de diverse plante-vezi compozitia ceaiului gastric cicatrizant) la o cana de apa pe zi nu poate face rau!!! Dar 9 luni zilnic, se aduna efectul, asa ca mai bine sa iau ceva care chiar nu are nicio contraindicatie!

Va tin la curent, am postat si un mesaj general, sa vedem daca mai e vreo mamica care a trecut prin asta...

Ce ma sperie pe mine e ca :
- generalista mea mi-a spus ca pot bea infuziile de la plafar linistita!
- farmacistul homeopat mi-a dat pastile cu coada soricelului si cine stie ce altceva prin ele, tocmai pentru ca sunt insarcinata si i se par lui potrivite (ca doar nu e un "adevarat" medicament")
- pe site-ul Rennie (ca dicarbocalm nu gasesc in Belgia) scrie ca Rennie contine "carbonat de calciu care este recomandat in sarcina ca sursa de calciu" si apoi adauga ca "luarea oricarui medicament contra acidului in sarcina trebuie bine cumpanita, deoarece intotdeauna sunt efecte pro si contra" si ca Rennie poate fi luat in sarcina numai cu acordul medicului ginecolog!!!
- daca ginecoloaga mea e ca si generalista si homeopatul si imi da si ea ceva care ar putea avea efecte secundare fara ca ea sa stie acest lucru?
- oare stim noi mai bine decat generalista si decat homeopatul?

Doamne, credeti ca sunt nebuna?
Imi pare rau ca v-am batut atat la cap, dar as vrea tare mult sa nu-i fac rau lui BB, dar as vrea in acelasi timp sa nu mai am arsuri de stomac! Din experienta cu gastrita stiu ca la mine arsurile de stomac nu trec daca nu le tratez, se instaleaza pur si simplu si raman pe capul meu 24/24 si se inrautatesc in fiecare zi!

Micsunea

Mergi la inceput

Mai am un site unde iti arata si poza de ecografie la fiecare saptamana, aici calculul se face de la prima zi de mentra, sper sa-ti fie de folos, de fapt sa va fie la toate de folos.
http://www.reclama/saptamana-1-sarcina.html

Louiza 8+

Zeriri Louiza

Mergi la inceput

http://www.reclama/saptamana-8-sarcina.html

reclama

Louiza 8+

Zeriri Louiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Carmen Doamne, cred ca ai tras o sperietura! Dar ce-o fi fost chestia dura care a cazut? Oricum ma bucur ca bebele e la locul lui si e bine, ai sa vezi ca si saptamana viitoare la eco se va vedea ok! Incearca pe cat posibil sa eviti efortul, nu ridica nimic, nu ridica mainile (pt intins rufe, de exemplu) si evita staul in picioare si pe scaun! Multa sanatate

Micsunea si eu m-am confruntat cu arsuri la sarcina trecuta, dar de pe la 4,5 luni si am luat dicarbocalm, ptc asta mi-a dat medicul de familie. Ea mi-a spus ca pot lua pana la 6/zi, dar am luat numai cate 3/zi si le luam doar cand simteam ca nu mai pot (ma trezeau din somn noaptea). Unele fete ziceau ca a avut efect, la ele, apa minerala, ptc are gaze si le facea sa ragaie, deci mai scapau de arsura. Eu nu am incercat ptc nu-mi place Sper sa scapi cat mai repede de arsurile astea (eu le-am avut pana la sfarsit) sau macar sa le mai calmezi.

11+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Louiza,mersi mult.M-a luat brusc durerea de cap.Deci,in sapt.9,bebe creste de la 3 cm la 5,5 cm.Bebele meu avea 23 mm,corespunzator sapt.7.Dar nu inteleg totusi de ce pe eco apare 9 sapt.si 0 zile,cand erau de fapt,8 sapt.si 5 zile dupa data UM.Eu m-am gandit pt.ca e dezvoltat ca pt.9 sapt fix.Dar se pare ca nu-i asa

Carmilia 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Azi am 11 saptamani, zuzicilooorr
Va invit la un pahar de suc, fac eu cinste

11+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput