Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (8)
Raspunsuri - Pagina 29
mav spune:
Of, fetelor.... si eu sunt speriata si suparata.... Ieri am plecat dupa reteta...si nu mi-a fost prea bine din cauza caldurii... si dupa ce-am ajuns acasa, pe seara, am avut scurgeri portocalii... spre rosu, dar nu chiar sange.... Bine-neteles ca am stat in pat pana dimineata, cand am fost la echo si m-am speriat de ce am vazut: sacul corionic frumos, crescut, rotund, insa embrionul prea mic, parea ca n-a mai crescut de saptamana trecuta... dar inca are batai cardiace (mai slabe). Nu stiu cum sa va scriu, sa nu va sperii... dar m-am gandit ca asta a fost... si trebuie sa merg mai departe...
Dr.T mi-a spus ca atata timp cat embrionul inca mai are activitate cardiaca, sa-mi iau gandul de la chiuretaj si sa stau in pat si sa fac tratamentul in continuare.
Eu am reusit sa intru pe adresa postata de Louiza (www. copilasul. com/ about/ sarcina. php) inainte sa apara ca "reclama"... si intr-adevar, embrionasul meu ar fi trebuit sa fie mai mare...
Stiu ca o sarcina se poate opri in evolutie sau poate fi pierduta din zeci de motive (am citit prea mult "data trecuta"), ceea ce nu inteleg si ma chinuie acum, este ce se intampla cu sufletelul copilasului nenascut... Si chiar asa, sa pierd doi, unul dupa altul? Ma rog intr-una sa ne fie D-zeu aproape, dar... e greu sa-mi pastrez optimismul....
Kossir... m-as bucura mult pt tine ca dupa o asemenea sangerare, sarcina ta sa fie inca la locul ei si in evolutie. ...Si mie mi-e groaza ca iar i-am zis lui Sebi si de sarcina asta si el a reactionat cu: "DD, sa nu cumva sa indraznesti sa ne mai iei bebele, ca vreau si eu bebele meu!"...... Ce sa-i mai spun eu copilului despre D-zeu... ca-i mic, da-l duce capul sa gandeasca si sa spuna multe lucruri la care nu ma astept.... si chiar ma pune in dificultate...?!![]()
![]()
![]()
7+ Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by micsunea
Of,
uite din plantele date la farmacia homeopata, am tradus trei.
Deci pastilele homeopate contin: COADA SORICELULUI, rostopasca, pelin si inca trei plante medicinale si nitrat de argint.
Ceaiul meu de la plafar contine: musetel, galbenele, coada soricelului, iarba de coada racului, iarba de sunatoare, radacini de tataneasa.
Cred ca pe oricare le iau, la fel de rau imi fac! Dar pana saptamana viitoare n-am de ales, ca nici durerile de stomac nu le suport (incep deja pe la 13-14 si tin pana la culcare, de fapt daca nu iau nimic probabil ca nu se opresc niciodata).
O sa intreb la doctor saptamana viitoare daca am voie sa iau un antiacid stil carbonat de calciu, cum spune Gina, ca se pare ca e chiar recomandat in sarcina (e o sursa de calciu)!
In Belgia, infuziile sunt recomandate in mari cantitati, cica tin loc de apa! Iar tratamentele cu plante sunt considerate si ele destul de OK in sarcina...
Pe ceaiul meu de la Plafar scrie clar ca nu a fost testat pe femei insarcinate.
Of, of, ce greu mi se pare sa sa iau o decizie care sa fie cat mai corecta...
Micsunea
Uite, despre ceaiuri, de pe DC : thttp://www.desprecopii.com/info.asp?id=637
Plante contraindicate in timpul sarcinii
Coada soricelului ,Rostopasca,
Plante care trebuiesc utilizate limitat si cu prudenta in timpul sarcinii
Sunatoare, Musetel.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
10+
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by Carmilia
Fetelor,cine ma lamureste si pe mine cu masuratorle astea?Bebele meu are la 9 sapt.23 mm,al Luizei la 7 sapt.si ceva 11,4 mm,iar pe tabelul acela de pe DC pt.8 sapt.sunt trecuti aproape 2cm ,iar pt.9 sapt.2-3cm.Din cate stiu eu mm e una si cm alta!
Stiti cumva mai multe decat mine?
Carmilia10+
Bebele tau are 23 mm = 2,3 cm
Bebele Luizei are 11,4 mm = 1,14 cm
Tabelul de pe DC 2-3 CM = 20-30 mm
Sper ca te-ai lamurit acum.
Noi 2 singurei
10+
Laura Ioana spune:
Mav
tare-mi pare rau ca treci prin asa situatie
Sper sa fie doar o mica intarziere in cresterea lui bebe si sa fie luptator, sa recupereze. Ai vazut ca nici dr T nu te-a descurajat, deci incearca sa gandesti pozitiv in continuare
11+
Poze Laura
Puiul nostru drag
irlandeza spune:
Mav, stai linistita in pat, asa cum zice si dr. pana bebele are activitate cardiaca totul e OK. Ia un trat. de sustinere si fara efort.
Kossir, cum arata bucata eliminata?
Nu vreau sa te sperii, dar la a doua sarcina a mea, tot asa am inceput sa sangerez si am eliminat ceva( era ambrionul care avea 6 sapt.), si apoi peste o sapt. am fost la control, a zis dr. ca sunt insarcinata, ca aparea sacul, dar nu se vedea nimic inauntru, iar dupa alte 4 sapt. cand am fost din nou la control, dr. a constata ca sarcina nu mai crescuse pt. ca eliminasem embrionul, dar nu nu am stiut la vremea aceea. Si in tot acest timp, nu am mai sangerat sau sa am dureri.
Sper totusi la tine sa fie bine. Mai mergi peste o sapt. la eco si vezi daca bebe a mai crescut, ca sa-ti dai seama cum stai.
Va tin pumnii la amandoua sa fie bine.
Noi 2 singurei
10+
zeririlouiza spune:
Carmilia ca sa-ti spun sincer si pe mine ma doare capu de la atatea calcule, de aceea intrebasem ieri cum se face calculul ca ma-m zapacit, mie doctorul mi-a zis ca ar fi saptamana 7 si doua zile, asta sambata, deci el a calculat de la fecundare, si de aceea m-a dat peste cap, daca el a zis ca e bine cred si sper sa fie asa, deci nu-ti face probleme si sper ca ai primit si celalalt mesaj''
Louiza
8+
Zeriri Louiza
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by Carmilia
Louiza,mersi mult.M-a luat brusc durerea de cap.Deci,in sapt.9,bebe creste de la 3 cm la 5,5 cm.Bebele meu avea 23 mm,corespunzator sapt.7.Dar nu inteleg totusi de ce pe eco apare 9 sapt.si 0 zile,cand erau de fapt,8 sapt.si 5 zile dupa data UM.Eu m-am gandit pt.ca e dezvoltat ca pt.9 sapt fix.Dar se pare ca nu-i asa
Carmilia10+
Gestational age
8 weeks -1.6 cm 1 gram
9 weeks -2.3 cm 2 grams
10 weeks -3.1 cm 4 grams
11 weeks -4.1 cm 7 grams
12 weeks -5.4 cm 14 grams
13 weeks -7.4 cm 23 grams
14 weeks -8.7 cm 43 grams
15 weeks -10.1 cm 70 grams
16 weeks -11.6 cm 100 grams
17 weeks -13 cm 140 grams
18 weeks -14.2 cm 190 grams
19 weeks -15.3 cm 240 grams
20 weeks -16.4 cm 300 grams
Nu te mai impacienta, la 9 sapt. bebele tau are marimea in limitele normale.
Noi 2 singurei
10+
micsunea spune:
MAV,
ma gandesc la tine si sper sa fie totul bine!
Odihneste-te cat mai mult, ne gandim toate la tine cu mult drag, sa-ti fie bine!
Micsunea
kossir spune:
Mav, imi pare tare rau ca treci prin asa ceva. Cred ca acum te inteleg perfect. Sunt in aceeasi nesiguranta, dar speranta moare ultima. Da Domane sa fie bine.
Irlandeza, nu stiu exact cum arata bucatica aceea, deoarece eram pe toaleta si deja era plina de sange, nu am vazut nimic. Doar ceea ce am simtit cand a picat n-o sa uit curand, sentimentul acela de pierdere iremediabila. Imi venea sa bag mana in wc sa-l scot. Am plecat la doctor convinsa ca l-am pierdut pe bb si am ramas uimita cand am vazut ca mai este acolo. A zis si doctorul ceva in sensul astan adica embrionul, nu stiu exact, eram in al noualea cer ca e inca acolo. Si a mai zic sa ca facem tratamentul, apoi vedem peste o sapt; dar depinde mult si de DD. L-a si masurat, am poza, are 2.35cm. Vom vedea, Doamne ajuta, acuma merg sa stau in pat, mi-e frica si pe scaun sa stau prea mult si detest sa stau in pat.
Va pup pe toate.
Carmen, mami de Mihai.
kossir
micsunea spune:
APA MINERALA
Laura Ioana,
ai dreptate, si eu am auzit de apa minerala, aici se spune ca numai 2 marci au efect asupra arsurilor de stomac: Vichy Celestin si inca una n-am retinut care!
De fapt, multe fete de aici beau Celestin pentru a ramane insarcinate, dar se pare ca unii ginecologi gasesc asta destul de amuzant si dau in schimb medicamente pe baza de bicarbocalm de sodiu (aaa, sper ca am scris corect, deci asta e secretul anumitor ape minerale!) sau spalaturi vaginale cu acest bicarbocalm (care combate acidul in stomac sau jos acolo, depinde cum il administrezi
).
Deci foarte recomandate apele astea minerale mai speciale in sarcina cat si pentru fetele care vor sa ramana insarcinate (cica ar avea efect asupra aciditatii "de jos" si cu aceasta ocazie devii mai blanda cu
)
O sa beau si eu, desi nu-mi place apa minerala, cand ai aciditate la stomac ai si gaze si fara sa bei apa minerala! Dar imi luasem vreo 6 sticle de Celestin cand incercam sa raman graviduta si am reusit sa beau o sticla pe vremea respectiva (acum 2 luni)! Deci mai am 5 sticle! O sa le probez!
Si 
pt cele 11 saptamani, Laura Ioana!
Micsunea
8fix

Bebele meu are la 9 sapt.23 mm,al Luizei la 7 sapt.si ceva 11,4 mm,iar pe tabelul acela de pe DC pt.8 sapt.sunt trecuti aproape 2cm ,iar pt.9 sapt.2-3cm.Din cate stiu eu mm e una si cm alta!