Sezatoarea canadiana (63)
Raspunsuri - Pagina 3
Donia spune:
mathilda, uite un site unde poti sa vezi cum e vremea in Calgary, pui numele orasului in stanga sus, sub City search. Poti sa vezi si prognoza pe 14 zile, sunt mai multe info interesante. Noi folosim foarte mult site-ul asta, iar iarna e iarasi bun ca poti sa afli si starea drumurilor, etc.
http://www.theweathernetwork.com/
Fetelor, daca aflati numele de familie al Laurei si adresa noului spital va rog mult sa mi le trimitei si mie pe PM.
Eu cred ca orice i-ati trimite micutei Diana va fi binevenit, o felicitare, un mutunache, orice... Fetita mea se bucura nespus cand are corespondenta si o bucura si o foaie de hartie pe care ii scriu eu doua vorbe cand ne jucam de-a postasul.
Si nu stiu, dar parerea mea e ca decat sa ii trimiteti multe deodata si la gramada mai bine trimiteti separat si in timp, sa primeasca mereu cate ceva.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
mathilda spune:
llaura,
multumesc mult de tot . vreau sa te m intreb cam cum sunt chiriile?
eu am si cetatenia belgiana deci nu stiu daca am nevoie de viza de munca dar o sa intreb aici la primarie.
si eu sper sa gasesc destul de repede de munca- vorbesc olandeza si engleza f bine - amandoua la acelasi nivel si am si 2 diplome universitare- una de aici si una din romania.
multumesc inca o data
mathilda spune:
quote:
Originally posted by Donia
mathilda, uite un site unde poti sa vezi cum e vremea in Calgary, pui numele orasului in stanga sus, sub City search. Poti sa vezi si prognoza pe 14 zile, sunt mai multe info interesante. Noi folosim foarte mult site-ul asta, iar iarna e iarasi bun ca poti sa afli si starea drumurilor, etc.
http://www.theweathernetwork.com/
Fetelor, daca aflati numele de familie al Laurei si adresa noului spital va rog mult sa mi le trimitei si mie pe PM.
Eu cred ca orice i-ati trimite micutei Diana va fi binevenit, o felicitare, un mutunache, orice... Fetita mea se bucura nespus cand are corespondenta si o bucura si o foaie de hartie pe care ii scriu eu doua vorbe cand ne jucam de-a postasul.
Si nu stiu, dar parerea mea e ca decat sa ii trimiteti multe deodata si la gramada mai bine trimiteti separat si in timp, sa primeasca mereu cate ceva.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Multumesc mult
Podeanu spune:
Mi-am stors creierii si am acum o idee de ce sa-i trimit Dianei cit s-o bucure. Astept insa noile vesti despre sosirea in Vancouver (am intrat de dimineata de atitea ori de n-am intrat de cind sunt membra pe DC/pe zi)si apoi eventual o sa vreau adresa spitalului.
Ati vazut fetelor cit de cald e afara?
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
nelia spune:
Dana, si eu vreau sa stiu ce ti-a trecut prin minte, ca si eu imi storc creierii, in afara de desen, dupa ce ajunge in Vancouver, as vrea sa-i trimit ceva numai pentru ea, care sa o bucure, mai ales dupa ce am citit ca s-a bucurat de un ratoi trimis de cineva de pe DC. Dar ce? Si va fi zi ziua Laurei, as vrea sa-i trimit si ei ceva, m-am gindit la o cana de cafea haioasa, ca tot va bea cafele prin spitale, ceva personalizat, se fac undeva?
CORNELIA www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">13+ , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
Llaura spune:
Mathilda, m-am uitat un pic de net, nu ai nevoie de viza sau mai bine zis nu ai nevoie sa mergi la ambasada. La port of entry in Canada iti da numai foaia aia A4 pe care scrie ca ai drept de munca si cu care mai departe aplici pt SIN (social insurance number), cu care lucrezi si iti faci asigurare medicala.
Limba e probabil cel mai important criteriu; si scoala, mie mi-au cerut transcript trimis direct de scoala la angajator (dar asta e ceva de rutina). Nu am avut nici o problema cu licentza din Romania si masterat din US; transcript am avut numai din US, diploma de licentza am dat traducerea legalizata.
Chiriile sunt un subiect spinos pe aici. Pe barbatu-meu l-a mutat compania care l-a angajat si tot ei i-au cautat apartament. Am stat in suburbie, 2 bedroom, apt frumos, mare, nou, 790CAD/luna + curent si gaz, asta in dec 2005. De la 1 aprilie 2007 urmau sa mareasca la 850CAD, dar ne-am mutat inainte. In oras (Calgary sau Edmonton) nu as sti sa zic, am auzit ca e f nasol si nu prea sunt apartamente si in general 1 bedroom e cam 1000CAD. Am sa incerc sa aflu ce site-uri de inchirieri sunt si iti zic.
mathilda spune:
llaura,
merci mult de tot. esti o draguta daca imi pui si site-urile cu imobiliare.
fetelor- va multumesc mult de tot pt promptitudine si informatii. sunt f utile. ceea ce va spun e ca am f multe emotii- e totusi america- eu obisnuita cu europa - nici nu va imaginati ce dureri de burta am din cauza emotiilor.
va pupic pe toate
Llaura spune:
UIte aici:
http://www.canada.com/calgaryherald/index.html
Dada, suntem foarte dragutze asa e :-)
Intrebarea daca se conjuga cu etre sau cu avoir a fost la misto "trist"...am avut profesor la franceza, scriam-citeam-vorbeam cursiv, am uitat tot tot tot 100%, afara de cuvinte disparate nu mai stiu nimic zero absolut.
sofronica spune:
Nelia, cani personalizate poti comanda on line la walmart.ca sau zehrs.ca, eu am facut de Craciun pentru parintii mei.Cred ca poti selectiona o adresa de shipping diferinta de cea de billing si atunci seo trimit ei direct nu mai ai tu de umblat si impachetat.
Cami
Podeanu spune:
quote:
Originally posted by nelia
Dana, si eu vreau sa stiu ce ti-a trecut prin minte, ca si eu imi storc creierii, in afara de desen, dupa ce ajunge in Vancouver, as vrea sa-i trimit ceva numai pentru ea, care sa o bucure, mai ales dupa ce am citit ca s-a bucurat de un ratoi trimis de cineva de pe DC. Dar ce? Si va fi zi ziua Laurei, as vrea sa-i trimit si ei ceva, m-am gindit la o cana de cafea haioasa, ca tot va bea cafele prin spitale, ceva personalizat, se fac undeva?
CORNELIA www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">13+ , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
Uite Nelia ce i-am luat, du-te pe linkul meu si e un nou album creat "cadou".
Am aflat si eu de ziua Laurei pe 22,si ei mi-ar place sa-i trimit ceva dar eu personal trebuie sa ma misc mai repede ca simbata viitoare plec in vacanta. Apropo nu plecai si tu in Rominia pe 27 iunie?
http://community.webshots.com/user/canadezii
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...