Sezatoarea canadiana (63)
Raspunsuri - Pagina 20
pitilache spune:
Ira spor la treaba, esti harnicuta, nu gluma!
Simonna nu-i de trecut peste Muzeul Civilizatiilor! Noua ne-a placut tare mult cand am fost acum vreo doi ani. Am tot zis sa mai mergem, poate acum cand se face Isabella ceva mai mare. Seba a fost super incantat de el. Merita!
Va pup,
Roxana
Ira spune:
Simi, Lorelai, multumesc de sfaturi, am fost azi la Bouclair insa atelierul nu lucra decat dimineata, astfel incat m-am decis. Am cumparat draperii si clestisori din aceia ca in Ro (ca perdelele nu aveau fanta pt. ele) si maine o sa le tai si le fac eu un tiv, cum am invatat eu la orele de lucru manual din clasa V-a. Sper sa nu dureze o vesnicie, ca ac in mana tot de atuncea n-am mai tinut, din clasa V si 1 luna, de cand am ramas corijenta la unu pe fata si 3 pe dos. Oricum, daca nu postez maine inseamna ca inca mai cos la perdea, va pun poze daca nu ma intep.
Simona, da' stiu ca te-ai distrat, nu gluma ! Transmite-i un pupic Atomixului neobosit de la Sofie.
Io continui sa spal...
Pe vecini cred ca i-am turbat, de 2 zile decand am masina intind incontinuu pe sfoara diverse mileuri, broboade si lenjerii sexy .....am o prenesimtire c-o s-o puna astia de-o petitie contra boarfelor in exces de zel. Am vazut si niste turisti chinezi facand niste foto pijamalelor mele cu imprimeu, sper macar ca daca le pun pe net, sa le puna doamneiarta-ma pe niste site-uri chineze sa nu afle diaspora de ele, ca ma dau in paginiromanesti la editorial : Roman emigrat recent care ne face natia de ras intinzand rapirea din serai in centrul unul cartier rezidential de souche. Da' ce ma doare la urma urmei, nu-mi pasa de barfe, am spalat si toutoux-urile Sofiei, acuma sunt vreo 3 tinchiuinchi, gipsy, lala-popo spanzurati de carlige, na' c-am dat in mania whirlpool, zici ca am un tic, cum intru-n baie cum apas pe power...Da' ce sa fac daca-mi place cum spala masina mea cea noua ? N-aveti si voi ceva de spalat ? Ca de-abia astept sa mai imaculez ceva, ca la mine-n casa nu mai e nimica impur in afara de tricoul de bricoleur al lui Sibin, ala' de-l pune cand bate un cui (ca oricum de altceva nu e in stare, odata problema evoluata la nivelul insurubat par exemple trebe' sa sune mesterii ca e prea complique ) offffffff, tricoul lui celebru... a zis ca-mi debrabseaza jucaria daca-l spal, ca cica nu poa' sa dea randament decat in miresmele sudorii efortului maximal cumulat de luni de zile...da, ultima data cand l-a pus era in ianuarie parca...da...cand mi-a spart tabloul de la Ikea incercand sa bata cuiul direct prin tablou...
Si acum baraie masina aia, cred ca nu e echilibrat bine picioru' pe gresie, si la centrifuga zici ca ne decoleaza un elicopter din casa.....dar cine sa-l fixeze, Sofia ?.....Sibin nu poate, ca nu-si gaseste tricoul de bricoleur, cum sa-l gaseasca daca l-am aruncat adineauri la reciclabile ca nu mai rezistam de putoare ??? oricum cred ca-i biodegradabil ca incepuse sa ^putrezeasca, macar cu atata sa se aleaga ecosistemul, poate-or recicla astia ceva cofrage de oo din el, dac-or reusi sa scape de miros...nici io nu pot sa-l fixez, ca-s coborata din copac, pai daca zici ca n-am mai avut asa o jucarie toata viata, da' ce sa fac daca la chirie n-am avut voie ??... donc.... j'en profite si ma opresc sa spal...cand mi-o veni factura de la hydroquebec, ori cand o crapa cel de-al 6 simt la masina si-o trebui sa-si caute Sibin din nou tricoul de bricoleur ca sa-l repare....cine allaaaaaah m-o fi pus sa-l arunc ? Nesimtire maxima din partea mea, zau asa, noroc ca whirlpool-ul meu empatizeaza cu mine si mi-e complementar : are clasa (si ce daca numa' energetica) superioara, incarcare a frontala superioara (a lobului) si simturi pe ea cat pentru toata familia.
... va las ca tre' sa intind rufele, si vad c-au iesit dejea vecinii cu Kodak-urile la geam.
Sofia
Podeanu spune:
Acum pot sa ma duc la culcare, nu? Ca am pus o multime de poze pe site,sa vedeti si voi de ce bocesc eu acum la 12 noaptea...Ca m-ati pus iar sa vizionez pozele alea superbe din vara dominicana, aici vine iarna canadiana....mama ei de tzara.
http://community.webshots.com/user/canadezii
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Llaura spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
aici vine iarna canadiana....mama ei de tzara.
Hai ma ca mai e mult pana la iarna...pana si in edmonton sunt 35 de grade.
Eu scriu cu lumina stinsa ceea ce dovedeste ca pot sa tastez blind
Ira, fii calma si nu te ingrijora, eu sunt maritata cu mr technical guy "ma pricep la orice is my middle name" si tot vibreaza masina de spalat, sigur nu e de la tricou.
lorelaim spune:
Dana (Podeanu) - superbe poze! Se vede ca v-ati distrat de minune! Ce tineri si faini sunteti - cu copii mari! Wow!
Noi ne distram prin parcurile din jurul casei :-) Si pt ca nu mai sunt gaze de fotografiat si nici alte flori noi nu am ochit prin zona... iaca imi trag in chip prunca facand "salata" :-) http://family.webshots.com/album/559773339fLMqit
Lorelai
Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Hibiscus and Lantana Camara from Alcudia, Petunias and Pelargonium from Alcudia,
Alcudia in pink and white, Colours from Alcudia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
crista spune:
Buna fetelor!
Ira, felicitari pentru casa,salonul este fain iar Sofi o dulce.
Dana(Podeanu) unde ai gasit jaluzele din acelea lungi pina la podea?(culoarea lemnului,se vad in pozele tale, cred ca sint la salon)
Si mai am o intrebare, unde as putea gasi in Laval un curs bun de engleza?
merci
Ira spune:
Multumesc pt. complimente tuturor, Dana, m-am uitat la poze si-s superbe !!
Fetelor, am si eu o nedumerire, inca sunt novice in conceptul asta al vietii de la tara, aici copiii incepand de la varsta de 5 ani sunt lasati pe strada (eu locuiesc intr-un cul de sac) singuri singurei. Parintii nici nu se uita la ei, stau in case si-si fac treburile. Ei se joaca frumos - e drept, diferite jocuri...sau se plimba dintr-o casa-n alta sa faca vizite, insa eu nu pot fi linistita s-o las singura pe Sofie nici macar 2 minute. Ca sa nu mai vorbesc ca in casele si piscinele lor n-o s-o las in veci, ca nu pot eu supraveghea...A inceput deja sa urle c-o terorizez, c-o urmaresc peste tot, ca la ceilalti copii nu vin mamicile sa se uite, ca e party la piscina lu X si ea e invitata si nu are voie, etc. Nici eu nu pot munci cum trebuie, nu ma pot concentra la nimic cand nu e langa mine.. am o paranoia in ce-o priveste pe Sofia de studiu medical, e clar, dar nu ma pot linisti nicidecum s-o las singura pe strada cu co^piii, mi se pare ca e prea mica - are totusi 4 ani jumate' ! ...si in acewlasi timp nu pot sta tot timpul cu ochii pe ea, ca se uita ceilalti bizar la mine, ca la o mama trop-poule, oh my god !
Voi cum procedati ?
Sofia
pitilache spune:
Dana Podeanu super pozele. V-ati distrat frumos! Sa va fie de bine! Ce copii frumosi ai!
Ira nu stiu ce sa-ti zic sincer. Seba face 8 ani in august si deci e alta situatia. Eu ma rog de el sa iasa pe strada sa se joace cu alti copii. El are doi prieteni in clasa si numai cu aia se joaca, numai ca ei stau mai departe. Mai are cativa colegi chiar pe strada dar trece pe langa ei, parca nici nu i-ar cunoaste. Dupa el, ar sta numai la desene, filme sau jocuri pe calculator. Cu bicicleta il scoatem cand mergem si noi, sau se duce singur, si la hockei sau baschet, tot asa, tot numai cu noi. Nu stiu cum sa-l scot din ale lui. Apropos de hockey, am vazut vreo doua masini cu puck-ul infipt in parbriz, asa ca aveti grija! Ira eu zic sa te duci cu ea prima data, vorbesti cu parintii, ii spui ca sunteti noi in zona etc si lasi nr. de telefon, il iei si tu pe al lor si apoi pleci. Le spui ca treci s-o iei la ora x si asta e. Cu timpul o sa te obisnuiesti!
Fetelor, dupa cum v-am spus Seba a plecat in vacanta la bunici in Rom si tocmai azi au plecat la mare. Camd dau drumul la calc. dimineata, mai ma uit la stirile de la Antena 3 si ce vad: accidente in lant pe autostrada catre mare azi la pranz, a luat foc nu stiu ce miriste de langa autostrada si s-au facut nori negri si nu au mai vazut soferii nimic si au intrat unii intr-altii. Va dati seama ca mi-a stat inima in loc si pana nu l-am auzit la telefon am avut impresia ca am imbatranit cu 25 de ani. Ei nu au avut nimic caci au plecat de dimineata si erau deja la mare cand s-a intamplat. In fiecare an zicem ca nu-l mai lasam in Rom, dar mereu ne dam seama ca deocamdata e mai bine pentru el, ca merge la mare, munte, etc. Dar cred ca de la anul nu-l mai lasam!!!
Va pup,
Roxana
Podeanu spune:
Merci ptr complimente.
Crista, jaluzele din lemn (sau imitatie lemn)le comanzi la Home Depot, Reno Depot.
Irina, fii bucuroasa ca locuiesti in cul de sac .Intr-adevar e cam mica sa o lasi afara de capul ei dar macar stabileste-i niste regului , perimetre pina unde are voie. Eventual cumpara-i walkie-talkie, invat-o sa-l foloseasca si sa-l ia cu ea afara. In felul asta stai mai linistita si o poti apela cind vrei tu, si viceversa.
Eu asa fac cu copiii mei, desi sunt mari si acum merg departe de acsa cu prieteni, merg la depanor singurei sa cumpere bomboane si alte slush-uri.
Pitilache, cine nu s-ar fi speriat la asa vesti??? Bine ca ei sunt bine. Ce misto ca ai bunici care se ocupa de baiatul tau, eu daca i-as trimite in Ro ar trebui sa le platesc biletele la mare si celor care ii insotesc.
Hai sa va zic si voua ce mi s-a intimplat acum citeva zile... am fost sa refac un test de alergie ca se apropie sezonul de ragweed (herbe a poux )dat fiind faptul ca anul trecut am fost testata de un alt doctor si dupa rezultatul lui eram alergica la toate : ciocolata, capsuni, praf, catel-pisica, gindaci, pomi, etc. Deci nici sa respir nu mai puteam. De aia m-am hotarit sa refac testul de alergie. Ei si spre norocul meu doctorul pe care l-am vazut a doua oara este chiar seful alergologilor pe Quebec. Povestindu-i eu totul, m-a intrebat numele primului doctor. Se pare ca ala e un sarlatan, nu numai ca nu e alergolog dar l-a cautat si intr-un anuar cu toti medicii din Quebec si numele lui (Rosencwaig la Clinica Sherbrooke) nu figureaza.
Mi-a zis ca pot face plingere... Acum intreb si eu ca proasta , oricine in Quebec isi poate deschide cabinet, atirna pe pereti diplome si profesa???
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
simi spune:
Dana, ce poze frumoase! Ai doi copii superbi (si bronzati, pe d-asupra)!
Irina, baiatul meu (care in prezent are 16 ani), avea 10 cind ne-am mutat in casa si, tot asa, vroia sa iasa pe strada cu copiii, ca si la noi tot ca la tara e (Pierrefonds)!. Si nici eu nu eram obisnuita sa-l las, mai ales ca eram legata de fetita, care avea 1 an pe vremea aia. Il mai lasam dar numai eu stiu cum imi statea inima ca un purice, mai ales ca mergea des la vecini, care au piscina si eu eram permanent cu capul pe geam sa-l vad, cum nu-l mai vedeam, cum il strigam! Deja ii exasperasem pe vecini cu strigatele mele! Au invatat si ei cum se urla pe romaneste!
Dupa ce s-a facut mai mare, nici cu arcanul nu-l mai scoteam din casa. Cand ii ziceam sa iasa afara ca-i cald si frumos, ma intreba foarte inocent : "Da' ce-am facut, n-am fost cuminte, de ce vrei sa ma pedepsesti?" Asa ca, asta e.
Acum, cu fetita, ea nu iese fara mine, ca n-are prieteni, strada e plina de baieti, asa ca problema-i rezolvata. Ea o sa vrea sa iasa cand va fi mai mare( cu baietii).
Spor la spalat!
simona