Sezatoarea canadiana (63)
Raspunsuri - Pagina 11
rocs02 spune:
A...uitasem ceva...
Ktrinel,eu o sa fac operatiunea certificat de nastere romanesc zilele astea si dupa aia iti spun ce apare la locul nasterii. Logic ar fi ca Montreal, dar cine stie??
Numai ca inainte de a aplica ptr. cetatenia romana vezi ca trebuie autentificat certificatul de nastere canadian. Asta se face la Ottawa.
Succes!
Ica 1975 spune:
Multumesc de sugestii, caut .. caut
Ktrinel, eu din cate imi aduc aminte - la locul nasterii este Montreal - Canada, noi certif l-am primit pe loc
Noi
Ktrinel spune:
fetele merci de raspunsuri, stiu ca intrebarea era cumva tampita, dar cineva din Spania zicea ca stie ca se trece locul de nastere al parintilor din Ro, ceea ce era un mare fals in acte. infine, e clar .
Ica, spune-mi si mie care sunt pasii pt cert romanessc si pasaport/cetatenie.
pt vacanta , e greu de dat un raspuns. poate cateva zile ici, cateva dincolo....sau o sapt in insule,cum zicea si Denisa...relaxare clar...
cum ai rezolvat cu gradinita, cu jobul?
Ktrinel spune:
rocs02, mai e timp sa ne vedem. facem noi cumva.
pitilache, mersi de invitatie, poate va vizitam, desi vine taica-meu cu nevasta pt 3 sapt in iulie si nu stiu cum ne vom imparti...dar lunga sa fie vara....ca tot va gasim noi!
Ica 1975 spune:
Ktrinel, ptr cerificat de nastere rom iti trebuie certif de casatorie, certif de nastere al copilui - cel cu Quebec (ca pe al Christinei nu scrie Montreal ci doar Quebec) , nu mai stiu exact daca certificatele de nastere al parintilor si taxa o platesti pe loc. Ptr cetatenie, pozele, certif de nastere rom si taxa, dar nu sunt sigura, noi nu i-am facut Christinei pasaport romanesc, insa cred ca procedura ar fi aceiasi ca si la adulti. Cu vacanta inca nu ne-am decis, vrem sa fie frumos, relaxant si nu scump, cam greu , n-am vrea sa cheltuim f mult. Jobul este binisor, merci, as vrea sa-l schimb, cercetez . Christine e bine cu gradi, insa este in mediul fam si cred ca este mai bine asa ptr inceput - colectivitate mai mica, virusi mai putini, banuiesc ca si tu cauti o gradinita ptr Julia, nu-i asa? la ce varsta ai vrea sa inceapa gradinita ?
Noi
lorelaim spune:
La semnatura am pus cateva dintre pozele din Alcudia :-)
Mai am inca de sortat si altele... Ufff e mult de munca cu aparat foto digital :-)
Multa sanatate si numai bine va doresc!
Lorelai
Hibiscus and Lantana Camara from Alcudia,Petunias and Pelargonium from Alcudia,
Alcudia in pink and white, Colours from Alcudia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
khristin spune:
Ira, sa stapaniti sanatosi casa , ai vazut ca nu a fost asa greu? Acum decorare placuta, iti va lua ceva, dar se merita. Cred ca o sa aveti un temps fantastique la Valcartier, btw, noi am fost de curand la Montremblant cu niste prieteni din RO si ne-a placut la fel de mult ca si Quebec City
Denisa, hai ca mai e un pic, iti facem glaerie, cred ca de-abia astepti marea intalnire cu ficioru' .
Lorelaim, m-am uitat la pozele tale, superbe toate, mi-au placut in special cele cu lanca..... nu stiam de existenta plantei respective. Ma voi uita sa vad daca gasesc pt. vara urmatoare pe aici.
In alta ordine de idei, eu ma laud ca mai am o saptamana si termin scoala, si temin primul an de predare aici....yuhuuuu, ce bucurie mare, iar apoi vom pleca in RO din care 2 saptamani vom face un tur in Franta....o sa ni se faca dor de Canada....mai ales ca am auzit ca sint inundatii si calduri infernale in RO....eeee, noi sa fim sanatosi...
Cristina
noi si poze mai noi
mikiion spune:
Iramultumesc de sugestie. Dar eu stau in Anjou.Puteam sa gasesc si la Univ. de Montreal pt. ca vom fi din toamna amandoi studenti acolo, dar e prea departe. Eu fac o ora si 20 minute pana acolo( cu STM-ul, eram sa scriuRATB_ul).
Dar nu poti sa le ai pe toate......
Aici e criza mare de gardinite. Sunt liste de asteptare de 2 ani la CPE-uri. 600 pe o lista
Si il devantajeaza varsta. Va avea in 4 sept 15luni . Deci inca 3 luni ca poupon. Si cele din mediu familial au voie doar 2 pouponi( pana la 18 luni) si 4 peste 18 luni. Si e mai greu de gasit un loc din asta pt. doar 3 luni..... Sa nu mai spun ca inca il adorm la san si va fi dezastru cu tranzitia spre gradinita. Nu mai spun ca incercarea mea de intarcare merge in sens invers. Cu cat incerc mai puternic cu atat se agata mai tare de san. Si nu pot sa fac prea brusc pt. ca nu accept altfel de lapte mai mult de 30 ml pe zi......
Asa ca ma invart in cerc....
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc
oanagabriela spune:
Dragi canadience,
Va urez o vara frumoasa in continuare si vacanta placuta, noi plecam vineri seara pentru o luna si sintem deja contra cronometru.
Antonia termina saptamina asta clasa I, a avut mai multe serbari (balet, la scoala, cor), saptamina trecuta a fost 4 zile in tabara. Am primit si rezultatele scolare, sint bune, a facut progrese mari, dar mai are de muncit ca sa fie f.bune, asa ca la toamna trebuie sa ne mobilizam toata familia...
Denisam spune:
LORELAI-superbe pozele!
Rocs, Cristina- multumesc si va urez tuturor o vara frumoasa si faina si cu soare moderat- pupicei!
Cristina- ne mai vedem inainte sa pleci si sa nasc, intr-un parc ceva- da-mi un telefon te rog.Nu mai sunt la job-pupicic!
Denisa 37 si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)