Sezatoarea canadiana (63)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ira sa stapaniti sanatosi casa! Si spor la mutat. Galerii pentru perdele mai gasesti si la Ikea si pretul este rezonabil. Nu am uitat de partituri, cand va mai linistiti si voi. Seba o sa aiba joi inregistrarea, nu e mare lucru, niste piese scurtute (Lullaby-Brahms, La belle francaise-Mozart, muzica din Star Wars, Albinoni ...) dar ideea e grozava, sa-i ramana ca amintire de la ce facea la aproape 8 ani.

Simonna ma bucur ca ai primit plicul. Ce mai face micul karatist?

Ktrinel bine ai revenit! Sincer nu stiu daca am scapat sau nu de sarpe. Eu cred ca da caci nu l-am mai vazut la fata. In capatul strazii sunt lucrari cu canalizarea si se struncina strada intr-un (si casa, bine-nteles) si am inteles ca serpi nu aud dar sunt sensibili la vibratii. Ma gandesc ca a tulit-o, in locului si eu as fi facut-o la cat ne zdruncina astia de cand au inceput lucrarile. Isabella e bine, a fost un pic mai maraita dupa vaccinul de 4 luni dar doar o zi, doua, acum si-a revenit. Poate ne vizitati intr-o zi cand aveti timp. Ce zici? Piscina am reparat-o intre timp asa ca putem s-o pune de-o baie, ceva. Pupici Juliei! Noi inca nu am facut certificat dar logic ca la locul nasterii si pe certificatul romanesc se trece unde s-a nascut. Una din fetele fratelui meu este nascuta in Egipt si este trecut locul nasterii de acolo.

Denisam cemai faci draguta? Cum stai cu bebitul din burtica. Nu mai ai mult pana la termen. De abia astept cred, sa-l tii in brate, si printesica ta la fel, nu-i asa?

Ica 1975 si eu imi tot bat capul pe unde sa merge cu Isabella in vacanta. Eu as fi vrut la mare undeva dar cred ca totusi este cam departe pentru ea. Poate undeva prin Cantons-de-l'est, pana la urma. Daca iti vin idei noi, spune-mi si mie.

Va pup,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Ira

Ana, felicitari pt. Tudoooor !

Ce fericire pentru un parinte sa-si vada copilul performand pe scena, chiar si 2-3 minute...
Eu astazi am avut concertul de la Rive Sud, am fost terminata de emotii, mi-am acompaniat ceva elevi si in loc sa se incurce ei cum ar fi fost previzibil m-am incurcat eu de vreo cateva ori, asa de tare-mi tremurau mainile pe pian. Atunci cand am eu concertele mele nu am nimic, dar asa, cand stiam cum muncisera copiii mei ora de ora si cum se uita parintii cu speranta si emotii sa vada rezultatele...mai aveam un pic si faceam o criza cardiaca pe scena.

Am avut o fetita de 5 ani, Alexa, la vioara, exceptionala, fara exagerare. Din ianuarie de cand a inceput vioara a cantat o piesa de Letourneau de 3 minute si a ridicat sala in picioare, a fost fff emotionant ! Nu am vazut in viata mea copil care sa munceasca atat de mult, ambitios si destept. Niciodata nu-i repetam ceva de 2 ori, ca nu era nevoie.

daca vrei poti sa-l dai la scoala unde predau eu, ma refer la scoala de pe rive nord, pot sa iti dau site-ul internet pe privat...eu predau chant + inca alti 2 profi, dar muzica pop, nu clasica. Exista rabais-uri - un microfon si un amplificator incluse - pt. nu stiu cate cursuri de chant, + ca se dau 3 negative per sesiune ale cantecelor alese de elev. Cantecele pot fi in franceza, engleza sau...romana. Da, nu glumesc, avem cateva bande sonore ale unor cantece in romana, dar trebuie sa le caut pt. ca sunt vreo 3 milioane de cantece in baza lor de date.

Sofia

Ira,

trimite-mi te rog frumos pe pm coordonatele sa vad care sunt conditiile/tariful/orarul, etc, printre bagaje si mutat am sa ma ocup si de Tudor, si ca ar fi pacat sa nu exploatam asta; pentru el orice activitate organizata inseamna progrese, disciplina, dezvoltare si avem nevoie de ele....multumesc mult, poate o sa va cunoasteti mai bine daca imi pot permite financiar cursurile si se impaca cu orarul lui; in franceza biensur, ca al mic al meu e quebecos rau, cred ca soarta a tinut cu el sa nu plecam de aici (uoof)

Ana

Ktrinel, am ramas...si acum incerc sa reinnod viata aici...nu e prea fun momentul, dar ne revenim noi

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ana- super baiat ai, felicitari!
Ira- sa ai spor in toate!
Roxana- mersi de intrebare,mai am 2 sapt, sper sa rezist ca nu stau prea bine cu contractziile, deci pe 5 iulie nasc teoretic, si sper sa stea mark acolo ca sa mai creasca, desi is tare curioasa ce face si sper ca e sanatos.
Pupicei Isabelei si eu zic sa o duci in insule ca tare bine ii va prinde, crede-ma, noi ammers la 7 luni si 15 si a fost super.

Denisa 37 si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Fetele daca vreti sa mancati capsuni de Qc, au aparut in piata, plus este o ferma in I. Perot unde se pot culege si sunt tare buni, se numeste Quin farm, nu stiu cum se scrie.

Comorile lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ira spor la mutat. Si poate ai unde lasa copilul pt. prima noapte la niste prieteni. Ar fi mai usor pt. toti.

Laura din Bacau, ce bine e ca ai ajuns pe acasa in vizita. Daca o vezi pe Ionela salut-o din partea mea. Ea mi-a scris la un moment dat un mail dar a coincis cu nasterea lui Marc. Si logic ca numai de corespondenta nu-mi ardea atunci.

Carmencita parca tu scriai de sora ta. Cred ca am stat chiar in banca cu sora ta( sau vorba vine pt. ca aveam mesele in careu si aveam vreo 5 colegi de banca. Am fost colege in a 11 si a 12-a. Ea dadea la Sociologie parca.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Codritu noroc cu tine ca mi-ai adus aminte de Quinn's Farm. E super intr-adevar, uitati www.quinnfarm.qc.ca/index-e.html" target="_blank">aici pentru activitati.

Denisam va pupam si noi si multa bafta. O sa zboare timpul si maine, poimaine, ne dai vestea cea mare!

Va pup,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

codrituai dat-o pe fetita la garderie? Eu tot nu gasesc nimic cu septembrie.....Am ajuns sa merg prin parcuri si sa le dau cordonatele mele la educatoarele de pe acolo. Ca biroul coordontor mai mult incurca lucrurile si nic nu imi da lista cu gradinite sa aranjez eu singura lucrurile....

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ira, multumesc ptr sugestii. Noi vrem o vacanta in care sa ne si odihnim (se poate? )

Roxana, inca n-am nici o idee, dar daca ma hotararsc iti spun. Stiu doar ca vreau sa mergem in vacanta ca n-am mai fost de mult .

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Ira, sa stapiniti sanatosi casa si sa aveti parte numai de lucruri frumoase in ea.

Ktrinel, nu, nu am plecat inca, vom pleca in iulie, hangaralele vor pleca la inceputul lui iulie, iar eu si pustii vom zbura pe 16 iulie.
Daca pana atunci mai ai cum sa ajungi in parc da-mi de stire si imi voi aranja orarul asa incat sa va intalnesc inca o data. Pana atunci, pupici dolofanei de Julia!!!

Denisam, mult a fost, putin a ramas, nastere usoara iti doresc si un bebe sanatos si mancacios!

Ica1975, un loc fain ptr. vacanta este Lac Simon, situat cam la 200 km de Montreal.Mie mi-a placut foarte mult acolo, exista posibilitate de camping sau de inchiriere a unei cabane pe malul lacului.Privelistea e de vis....

O zi buna si insorita tuturor canadezelor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

K.trinel, nu stiu sa-ti raspund la intrebarea cu certificatul de nastere romanesc...cand ma gandesc ca trebuie sa incep si eu cu cetatenia imi vine sa innebunesc, asa drag mi-e de actele astea..., btw am implinit pe 15 iunie 3 ani de Canada, cea mai fericita aniversare a familiei in afara de cea a Sofiei.

Roxana, bineinteles ca ideea e grozava, ce n-as da eu sa vad acum ce interpretam cand aveam 7-8 sau 14-15 ani...dar asta e, bine ca e posibil pentru copiii nostri. Cu partiturile...cred ca in 1-2 saptamani o sa fim aranjati complet, ca si-a luat si Sibinul meu vacanta 2 saptamani sa ma ajute la curatenie si sa ne relaxam dupa aia. Am uitat sa-ti scriu ca eu, ca prof, am reducere 20% la toate partiturile, instrumentele de muzica + accesorii - acordeur, scaune de pian, pupitre, substante de intretinere; si sistemele de sunet - boxe, amplificatoare, monitoare, console - cred ca asta e statie pe romaneste - etc (in magazinele scolilor mele) + 15% (numai la partituri in Archambault). Deci daca te tenteaza poti sa profiti de asta, numai ca trebuie sa fim impreuna ca sa cumparam.

Ana, o sa-ti trimit pe PM, dar daca va mutati la Mtl - uitasem - nu mai are sens sa-ti dau coordonatele din Rive Nord, c-ar fi prea departe. O sa-ti dau niste link-uri cu scoli de muzica din zona Mtl, si felicitari inca o data pentru Tudor, mi-l si imaginez pe scena cum e el zambaret si fara trac, cantand. Trebuie sa fi fost o minune pt. voi.

Denisa, Mark e sanatos, nu-ti face griji. Iti doresc sa fii plina de energie la nastere si sa-ti vezi cat mai repejor puiul.

Codritu, e bine de retinut info pt la anul, ca acum suntem mult prea ocupati. Pana atunci o sa ma multumesc cu capsunile americane acelea gigantice, yessssss, sper sa inventeze astia cat mai multi hormoni in ele ca sa se faca capsunile cat pepenii, ca tare bune is asa mari.

Mikiion, in ce zona locuiesti ? Daca esti in Cote des neiges iti recomand gradinita CPE (7$ pe zi) les amis de Promis de pe Côte Saint Catherine (intre juif si St Justine.). Am inteles ca listele merg destul de repede acolo si...daca si insisti, s-ar putea sa ai succes.

Ica, daca vrei sa te odihnesti poti sa alegi o vacanta in care sa vizitezi ceva, sau sa pescuiesti, sa te plimbi in padure, etc. Nu-ti recomand cortul, pe mine personal treaba asta cu cortul ma omoara, decat sa-l pun si sa-l repun de fiecare data mai bine fac 5 bungee pe zi in cap. Numai odihna nu e pt. mine. Poti incerca si la bed&breakfast, dupa ce te decizi la zona.

La noi anul asta va fi simplu, dat fiind faptul ca nu ne permitem o vacanta adevarata, am decis sa ne ducem un we la Valcartier s-o distram pe Sofelu' si cu asta basta. In rest o sa ma odihnesc in curte, yessssss.

Toate cele bune tuturor.

Sofia

Mergi la inceput