***Mamici de mai-iunie 2007***(67)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Kay felicitari!!!!!
Msemcu
Mica Apropo... am primit ieri documentele de la Cordblod... recoltarea a fost OK ! Acum trebuie sa platesc!!

cristina cu Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

angela, eu, la inceput nu l-am infasat pe Dominic si apoi o asistenta medicala mi=a dat o carte, care explica ca lor le plac spatiile stinse, si ca in uter miscarile lor sint limitate si ca e bine sa-i infasam ca sa se simta in securitate, sint si paturici care sint speciale ptr infasat, nu e de ce sa-ti fie frica ca se sufoca, si mie imi era frica, dar acuma am sa-l infasez din prima pe al doilea, ca la Dominic la 3 luni era cam tirziu sa-l mai infasez....cu alaptatul uitat-te pe situl ce i l-am dat lui elteka, si la noi mergea cind il alaptam il dezbracam sa-i fie frig si sa nu mai adoarma si-l gidilam sub barbie si in talpa.fa ce-ti zice instinctul va fi bine, si nu renunta la alaptat, e cel mai frumos cadou in viata asta ce i-l poti face copilului tau!

kay, felicitari, in sfirsit te-ai linistit si tu, si bebe e bine, refacere rapida!

mari, iti spun si aici la multi ani, sa fii fericita, si sanatoasa tu si printesele! va pup pe toate 4!

carrie, asa e, acuma sint putin mai bine, ca am luat ieri 2 paracetamoale si mi=au mai trecut durerile!

lavini, stai linistita ca va fi bine!

poohy, asa e, ne laudam fiecare puii, si e normal. la 29 ani l-am avut si eu pe Dominic! bravo tie arati mai tinara de atit, si oricum 29 ani nu e batrina!vezi ca i-am dat un sit bun lui elteka cu alaptatul, arata videouri cu ce si cum si explicatii, poate te ajuta!sanatate multa si mult laptic!depresia mea a mai trecut o data cu durerile....

chiquitita, bafta miine, nu trebuie sa=ti fie frica, va fi bine ai sa vezi!

moberi, sinii nu vor mai fi tari dupa ce se demareaza alaptatul, se fac floscaiti cum spui tu, asta nu inseamna ca nu ai lapte. bebei la 3 saptamini la 3 luni si la 6 luni au ceea ce se cheama puseuri de crestere, si sug in draci de ai impresia ca nu mai ai lapte, nu renunta, lapte ai, daca e puseul de crestere, dureaza cam 1-2 zile, sug in draci, si la jumate de ora, da-i si veti trece cu bine peste!

addinel, dopul gelatinos e mai rosu asa, si eu am secretie mai abundenta dar nu din cauza ca se apropie nasterea. stai linistita ca vei recunoaste cind vei fi in travaliu, nu te panica, corpul stie sa ne dea semnale, sa ma fi vazut la prima nastere, cind au inceput contractiile stiam exact, asa va fi si la tine. da, ca se intareste burta sint contractii, dar daca nu le ai regulat nu sint semn!

michigan, si la mine se face la fel burta, barbatul meu a prins frica, cica se crede in Alien....la primul nu am avut deloc asa....

nastere usoara la cine urmeaza!

Flavia 39+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Kay, felicitari si refacere rapida. Abia te asteptam cu Sosonica "acasa" la odisee

Ramsy, Petit_ange, Florina, Madi, Alynta27, Michigan, Numai_eu - multumim de complimente, ma fac sa zambesc...Cand s-a nascut Dolofanel avea o fata asa tumefiata, si un cap "ca un tort cu straturi" (zicea tati), ca ne-am cam...speriat de aspectul lui. Si celor care veneau in vizita la spital le pica fata...Asa ca de atunci, de fiecare data cand vine cineva, ca sa mai usuram tensiunea zicem primii "noi stim ca e mai uratel, dar precis o sa fie un sarmant"

Motannel, habar n-am cu ochii...In familia mea sunt de toate culorile...Ai mei sunt verzi, ai sotului albastri, dar un albastru foarte "deosebit". Dolofanel are ochii tipic de nou-nascut, albastru (asa aveam si eu...). Mai astept...oricum nu seamana cu mine deloc, poate asa ia macar culoarea ochilor, desi eu mi-as fi dorit ca si cei ai sotului...Deh, loz in plic La voi cum e?

Poohy, ce mai vis Acum, sincer, zicea sotul meu ca daca o sa semene cu mine, la 2 ani deja ii cumparam computer si la 3 ani isi face telecomanda pentru manipulat parintii

Eu de ce nu vad poze cu bebelusa ta? Sunt tot alea vechi in album. N-ai pus sau sunt eu pierduta???

Androix, dar spune, Georgia si sughita? Pe mine m-a innebunit asta micu' inca din burta...Acum il apuca tocmai cand ma hotarasc sa nu-i mai dau sa suga (el nu se opreste niciodata, acolo ar sta, la titi, forever). Il pun in patut si incepe... Asa ca iar tre' sa-l iau si iar la san...ohhh!

Paflo...hmmm...cred ca nu vomita...poate doar regurgiteaza, dar uneori e o cantitate mai mare..nu stiu

Carrie, asa e sistemul, stiu ca si fetele din RO se speriasera la un moment dat ca tre' sa nasca cu medicul de garda. Dar aici asa nasti. Nu exista favoritisme si spaga. Toata lumea te trateaza impecabil fara nici un interes. Ai in schimb un dosar cat casa, la fiecare control se lipesc frumos imagini din ecografii, se fac anotatii - asa ca fiecare doctor "stie". Mie mi se apre OK. Sigur ca m-am bucurat ca a venit doctorita mea la cezariana, dar ea a venit din altruism si preocupare. In rest, controalele din spital mi le-au facut medicii de garda.

Raluca, ai voie sa ceri sa te externezi mai rpd, numai ca trebuie ok de la neonatolog pt bebe si de la doctor pt tine. Am vazut ca la mine ieseau si la 5 zile. Mie oricum in a 6a inainte de plecare doar mi-aus scos firele...

(Vezi ca nu mi-a trebui camasi de noapte. La nascut mi-au pus ei de a lor, cu capse pe margini, care a ramas pana m-am ridicat din pat). Apoi am facut dus si trecut direct la pijama cu pantaloni.

Ella, ma enerveaza kilogrmale astea...nu sunt multe dar nu pot inchide blugiii..Asa am sperat ca intru in blugii cei mai alrgi, insa tot mai am burta de gravida de vreo 4 luni, asa ca nu-i pot incheia

Cu dieta, azi am bagat-o pe maneca...N-am mai mancat serios de cand am iesit din spital, eu n-am chef de gatit, asa ca am tinut-o in sandvisuri, martipan, biscuiti si lubenita...Iar acum am probleme cu stomacul, iar Dolofanel a facut diaree

Optimista zici tu, Sobi? Sa ma fi vazut azi, am plans o gramada. O data ca are bebe diaree si nu putea sa doarma..Asa ca m-a innebunit...statea la san juma de ora, adormea, il puneam in pat, dormea 10 minute, incepea sa planga, iar il puneam la san, iar adormea ...si tot asa... Nici nu mai stiu cand trebuie sa-i dau de mancare, ca nu ma mai "prind"

Doi, ca am incercat sa-i fac prima baie, si cred ca am ales prost momentul. Mi-a urlat non-stop, astfel incat in 2 minute l-am scos, nu l-am mai spalat Atat de rau urla, cum nu l-am auzit decat cand i-au luat sange la spital...

Asa ca m-a bufnit si pe mine un plans de disperare si parere de rau...de am zis ca mooooooooor. Apoi i-am dat sa suga si s-a innecat asa rau, de nu mai respira... Dar se descurca singur, inghite si ..isi revine... (dar se uita numai in ochii mei-asa ca dupa ce a trecut criza am inceput sa plang de abia m-a oprit sotul meu ...si burta care a inceput sa ma doara )

Eu baie cred ca nu-i mai fac...O sa-l sterg cu carpa pana reuseste sa se spele singur...in armata...

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL iubit si chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Pepsica, va sa zica puseu de crestere???

M-a innebunit azi, am plans non-stop...Si el al fel, numai la san se linisteste. Dar nu mananca in disperare, doar la inceput, apoi adoarme. Si il pun in pat si imediat se trezeste si nu tace pana nu-l pun la san...Nici nu mai stiu din care i-am dat si cum sa mai recunosc semnele foamei... M-a apucat disperarea

Deschide cate un ochi cand e la san si daca vede sanul, chiar daca nu e la el in gura, e ok. Cum l-am pus in pat si nu trecem "testul" cu vazutul, gata. Acu' e prima data pe ziua de azi ca tace de o ora...

Imi vine sa mor ca nu-mi inteleg copilul
Si nici nu mai am curaj sa-l spal
Ma bufneste plansul cand plange, mi se rupe sufletul...

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL iubit si chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Michigan e tare simpatic cum sta el asa in burtica! Ce repede ai ajuns la 40!
Timur bine ca ai terminat "operatiunea"! Eu una ma fac cu crema si se i-a bine!
Mai Andrada vrei sa te dam la disparuti?!

Alina-Mirela 38+ cu DAVID
Poze burtica

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

In sfarsit reusesc si eu sa intru pe forum. De la ora 9 azi dimineata nu am avut curent, si ca sa fie si mai "frumos", vreo 4 ore a fost oprita si apa. Am facut 13-14 ca nu am putut sa intru pe forum. De fapt, nu am putut sa fac mai nimic - nici macar sa spal niste rufe...
Fetelor, aseara am ras cu lacrimi de Andrei: dormea si in somn si-a prins parul si a tras tare (are obiceiul ca tot ce prinde cu manuta sa stranga tare si sa nu dea drumul). A tras un tipat de m-am speriat si a inceput sa planga tare, si pe masura ce plangea, se tragea tot mai tare de par. Am incercat sa ii desclestez mana - nu am reusit, la luat taticul lui si l-a facut "avionul", ca atunci isi departeaza mainile de corp. Imi era si mila de el, ca tare e neputincios si nu stie pe ce lume e, dar m-a si distrat teribil faza. Dupa ce si-a dat drumul a adormit la loc, fara sa mai zica nimic, si noi il pupaceam de zor ca tare ne era drag.

Sobi, si mie imi place poza aia cu manutele sub cap. De fapt imi plac toate

Madi, m-a dat gata Ana Teodora cu cerceii ei! E superba!

Elteka, ce dulce e Dolofanel - mai ales in camasuta aia lunga bleu ! Sa stii ca si Andrei era cam umflatel dupa nastere (si e normal), dar in maxim 2 saptamani i-a trecut.

Paflo, ce probleme are cea mica la sold? Sper sa se remedieze repede. Felicitari pentru cele 4 saptamani implinite!

poohy, ai fost mortala cu visul tau cu Dolofanel! Te inteleg ca nu iti convine sa dai completare fetitei, dar mai bine decat sa ajunga pe perfuzii. O sa vezi ca in cateva zile "se pune pe picioare".

Motannel, in cartea Mama si copilul scrie ca "lohiile se opresc dupa circa 2-3 saptamani. La unele femei persista inca multa vreme." Nu cred ca fie vreo problema faptul ca la tine s-au oprit.

Felicitari, kay! Ma bucur, ca in sfarsit iti poti tine Sosonica in brate si s-a terminat calvarul cu "nasti, nu nasti". Te pup si sa te refaci cat mai repede si Sosonica sa fie o papacioasa!

michigan, chiar ca "hal de burtica"! Ce mutari de mobila facea bebe in burtica...

Fetelor care sunteti inca in formula 2 in 1, imi pare rau ca va simtiti pe dinafara subiectului. Ne scuzati, dar suntem asa de "luate" de minunea din viata noastra incat parca am uitat cum am fost si noi acum cateva saptamani. Un pupic pentru voi si curaj, mai aveti putin de tot. Vorba lui michigan: AMR - un pic!

Valentina, mamica lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Chiquitita, nici eu nu cred ca-mi face inducere, stiu ca nu prea e de acord cu asta, eu sper sa am ceva semne pana maine si sa raman la spital pentru ca se declanseaza nasterea. Dureri mai am si eu, de fapt cred ca ma loveste bebe cu capul in col pentru ca le simt mai ales cand se intinde el de acolo si sunt ca niste intepaturi. Am si contractii, destul de dese in ultimele zile, dar majoritatea nedureroase si pana la urma se duc. Si ma si doare destul de des burta si spatele ca la ciclu, dar vad ca si asta e degeaba. Iar burta mi-a coborat si mie de vreo luna, nici pe scaun nu pot sa mai stau ca ma lovesc cu picioarele de burta. Iar miercurea trecuta cand am fost la control mi-a zis ca incepuse sa se scurteze colul, iar orificiul extern era deja deschis. De asta sper si eu sa ma opreasca la spital. Atunci mi-a zis ca ar trebui ca in cam 10 zile sa nasc dupa cum arata colul meu, dar bebe tot nu vrea.
Chiar voiam sa te intreb unde s-a mutat filtrul de la gineco, ca am vazut ca arata cam ciudat acum prin urgenta, nu mai recunosteam nimic. Acum m-am lamurit.
Addinel si mie mi-e frica ca nu o sa stiu cand incepe travaliul, dar pe de alta parte ma gandesc ca asa cum toate celelalte fete la prima nastere au identificat semnalele trebuie sa le stim si noi, nu o fi asa mare filozofie.
Michigan si burta mea tot cam asa arata cand se impinge bebe pe acolo. In plus loveste si in col in acelasi timp, de simt ca mi se rupe burta in mii de bucati.
Lavini ce bine ca iti face inducere. Eu ca as face chef de bucurie daca mi-ar spune ca in sfarsit imi induce nasterea si mai am maxim 3 zile pana sa-mi tin piticul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Elteka, mie mi s-a intamplat de vreo 2-3 ori sa planga rau la baie, dar nu m-am lasat. I-am facut toata baita si i-am vorbit incontinuu. Stiu ca ii face bine baita si masajul din timpul baitei - plansul... ii trece. Apoi ii dau sa pape si doarme cel mai bine dupa baita. Dar in general ii place tare mult la baie. Sa nu disperi ca nu iti intelegi copilul - foarte curand o sa ajungi sa diferentiezi plansul de foame/scutec neschimbat, de plansul alintat. Curaj si pupa-l pe Dolofanel din partea mea.

Valentina, mamica lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Pepsi, eu nu gasesc linkul cu alaptatul de care vorbesti in ultimele 2 mesaje. Ai putea sa ni-l mai spui o data?

Multumesc,

Florina +36Teodora si Tudor (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Florina, multumesc mult pt majorete!Sunt primele si m-am emotionat rau cand le-am vazut.E mare lucru sa le vezi inainte de a naste, sa stii ca se gandeste cineva la tine.

Pepsi, multumesc pt incurajari.

uite aici link-ul de la Pepsi:
http://asklenore.info/breastfeeding/additional_reading/movies.html

Lavinia, 38+,

Mergi la inceput