Cum avem grija de un bolnav ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinad spune:

Mariaa, iti multumesc foarte mult pentru ceea ce faci. Eu nu am de ingrijit nici un bolnav si nici nu cunosc pe nimeni care sa sufere de boala asta, insa stiu sigur ca mi-ai deschis ochii. De acum inainte voi sti ce am de facut in cazul in care vom fi muscati de capuse. Urmaresc si daca observ ceva simptome, rapid la medic si antibiotice. O sa fiu foarte atenta de acum inainte la bubitele de pe piele, eu sincer nu prea la bagam de seama. Iti multumesc inca o data, din inima, sa va dea Dumnezeu multa sanatate si putere sa treceti cu bine peste incercarea asta mare in care va aflati. Am ingrijit si eu un bilnav (pe tatal meu) si numai cei care au trecut prin asta stiu ce greu este. Nu poti descrie in cuvinte. Eu ma mai pierdeam cu firea cateodata si-l mai repezeam, iar din cauza asta aveam mari mustrari de constiinta (imi aduceam aminte privirea pe care mi-o arunca in momentele acelea - de neputinta, de iertare, de intelegere, de supunere...). Si dupa ce a murit multa vreme l-am visat ca de fapt noi l-am ingropat viu, si ca el nu murise ci doar dormea... e greu, Dumnezeu sa va ajute si sa va reveniti atat cat se poate!
Am o nedumerire. Intr-una din postarile tale spuneai ca ai facut si tu analizele si ai mostenit boala de la mama ta. Cum se poate asta? Sau nu am inteles eu bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

am vrut sa fac putin umor negru legat de ideea Alessiei cu patul...daca vedeti foto o sa intelegeti insa m-am gandit ca poate nu o sa-l guste toate fetele de la subiectul asta asa ca ma rezum sa zambesc larg, in gand...Alessia esti o scumpa

florinad, saru'mana si imi pare rau pentru pierderea suferita de tine!
asa este, strang din dinti si ma abtin numai sa nu provoc acea privire...si cand o primesc totusi, mi se rupe sufletul ca-mi dau seama ca nu face cu rea intentie...
ieri aveam stranse niste caise; avem un loc in curte unde s-a lasat trotuarul si e gaura-n beton, s-a lasat pamantul de dedesupt; ieri imi zice: vezi ca am pus samburii de caise acolo, am umplut groapa (mica de altfel) ...am ramas masca...o intreb de ce nu i-a pus la gunoi...raspuns senin: nu stiu...
ma uit la locul respectiv si era plin cu caise nu cu samburi...si-i zic cat de calm posibil... pentru ce? de ce? si privesc privirea aia de neputinta, de iertare, de intelegere, de supunere...ce sa mai zici...in momente din astea imi vine sa intorc lumea cu susu-n jos ca nu-i drept ca medicii sa stea cu mainile-n san...

ai inteles bine florina 'boala' poate fi in stare latenta si zeci de ani si apoi se declanseaza sau nu, nimeni nu poate stii exact cand si cum si ca aproape orice boala infectioasa se transmite prin sarcina de la mama la embrion; la mine se afla in faza II-a de evolutie (are 3 faze) si o sa urmez si eu tratament.

cred ca cel mai greu e sentimentul lor de neputiinta dupa o viata activa dintr-o data sa depinzi de cineva, e cumplit pentru ei.

personal, daca stiu ca sunt... nu stiu...100-300-500 de oameni care vor fi mult mai atenti cu ganganiile din prajma lor in urma postarilor mele, ma declar multumita ca am putut sa-i atentionez cumva;
nu te poti feri de ceva ce nu cunosti!

eu am adus in fata voastra cazul asta ca sa citeasca parinti/copii, sa se fereasca, daca se intampla sa fie muscati sa stie care sunt riscurile, sa nu bajbaie prin cabinete de medicii incompetenti care-i pot trimite pe piste total false...asta am vrut eu ...in inca multe altele dar care insa nu le pot realiza singura!

fac si eu ce pot si ma gandesc ca tot efortul asta o sa duca undeva la mai bine, daca nu pentru mine sau mama macar pentru alti copii sau parinti.

Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu [/blue]

<< rabdarea este cheia fericirii >>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

ptru voi toate ,multa rabdare si putere.

Mergi la inceput

salut fetelor, ce mai faceti ? cum mai sunteti?

revin cu o mare intrebare la voi!
ma confrunt cu o problema tot mai mare: in tratamentul mamei sunt si niste vitamine pe care le ia deja de multa vreme (cu pauze). Din cauza lipsei de miscare, a alimentatiei regulate si a vitaminelor a inceput sa se ingrase. Picioarele ii sunt foarte slabite, ea e tot mai grea si apar dureri mari de spate, de genunchi, deplasare mult mai greoaie...in fine...tot tacamul.

cum sa fac sa nu mai puna pe ea?! vitaminele sunt recomandate de medic si sunt pentru intarirea sistemului nervos.
am incercat sa i le intrerup cu o pauza mai prelungita insa s-a resimtit si a trebuit sa le reiau.

o sa ziceti ca-s nebuna, da' ma bate gandul sa-i dau clarinol...
voi cum ati procedat?

lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Of Maria si la noi aceeasi problema.
Soacra mea ia vitamine fier,minerale si alte de-astea,de mai bine de un an.
Cand le intrerupeam se simtea rau de tot ca sufera de un tip de anemie constitutionala.
Pe langa vitamine mai face si mofturi daca ii dau ceva dietetic sa manance, ca vrea totul condimentat cu ulei si parmezan si doar mancaruri care ingrasa.Degeaba a renuntat la paine ca mananca paste in fiecare zi.Ar fi imposibil sa o dezvat acum.

Acuma de cateva zile incoace(cine stie cat o sa tina) s-a convins ca nu mai poate continua asa,accepta cine mai lejere.
Dar la pranz tot foarte consistent mananca.Asa a fost toata viata.

Incearca sa-i explici oarecum mamei tale sa reduca doar cu cate 50 de grame masa de pranz,sa accepte salate si fructe in locul painii,daca nu rezista fara paine da-i mici cantitati de paine integrala, sa ia cina cu mult inaintea orei de culcare si eventual inainte de a se pune-n pat sa-i dai un ceai cu indulcitor (nu cu zahar) .
Eu uneori reusesc sa o conving pe soacra mea sa inlocuiasca cina cu o cana mare de fructe trecute prin mixer .

Incearca sa inlocuiesti cartofii cu orez integral,scoate pe cat posibil alimentele prajite in ulei din alimentatia ei,in schimb pregateste-i carnea fripta(o condimentezi in prealabil intr-un amestec de foarte putin ulei doar cateva picaturi ,tot asa cateva picaturi de otet si sare) pe placa de fonta incinsa(ca si cea de gratar).
Carnae de piept de pui e foarte gustoasa facuta asa ,la fel si cea de vita.
E greu stiu dar nu se poate altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

of mai fetelor...
mi se face un gol in stomac cand va citesc si cand ma gandesc si la mine...

tata are 53 de ani ( ii va implini pe 4 septembrie) si face hemodializa de vro 12 ani. doamne, are omul asta o credinta si o dorinta de viata!tot timpul a fost activ, lucreaza, a avut vro 2 concedii madicale pul concediile anuale!
problema e ca de pe 8 august i s-a blocat fistula ( artera+vena prin care are loc procesul de dializa) ! acum e pe cateter si asteapta sa se intoarca medicul din concediu sa ii faca alta fistula...

eu sunt asa de departe de el si ma simt vinovata rau de tot, dar stiu ca trebuie sa fiu tare. vorbim zilnic la telefon , peste o saptamana merem sa il vedem , sa stau cu el la spital in timpul dializelor, si mai ales sa isi cunoasca nepotul.

ma doare sufletul rau de tot cand stiu ca odata si odata se va termina si nu pot sa accept lucrul asta, sufar enorm si normal ca nu vreau sa ii arat nici lui nici mamei.

am fost si suntem foarte apropiati, el e un rasfatat , acum a inceput sa citeasca din nou- ii cam pierise gustul pentru carti- si parca si-a gasit asa un comfort! tot timup zice"ce o vrea Dumnezeu' de uneori ma si inspaimant...
abia astept sa ajung la el , offf

nu mai recitesc ce am scris, daca am mai gresit sau nu m-am facut inteleasa va rog sa ma iertati, da' mi-au dat lacrimile.

numai bine si ..ce o vrea Dumnezeu!

Sebastian

Mergi la inceput

mama e pe regin alimentar de peste un an de zile, nu prea mai am ce sa-i scot din alimentatie...
maninca numai paine cu multicereale fara amelioratori, fara uleiuri, fara prajeli, fara rantasuri, fara faina (eventuaaalll din cea integrala), fara carne de porc, numai carne de pui, curcan, vita, peste fiert cu sare in apa cat un deget si 2-3 picaturi ulei; legume fierte, fructe, supe multe, inclusiv iarba de mare in loc de taitei (care e delicioasa, btw)
noi suntem 'de fel' din Ardeal si acolo se maninca gras, asa a mincat toata viata, pana acum un an cand a fost in pragul unei tumori la pancreas - atunci i-am schimbat regimul alimentar si (spre surprinderea mea) l-a respectat fara caraituri...cred ca de frica...mai pofteste la cate ceva, insa de frica ia numai cate o gura, nu mai sunt portiile acelea babane de demult...

faptul ca se ingrasa e datorat lipsei de miscare, a vitaminelor pe care le ia dar si alimentatiei regulate (parerea mea).
la un moment dat ma gandisem sa cumpar o bicicleta medicinala pentru exercitii, sa-si fortifice musculatura insa ma gandesc ca daca pica de pe ea, ne-am aranjat...

nu mai stiu cum sa fac...e tot mai grea...

madalina - e greu si sa-i ai sub ochi si sa-i vezi cum se chinuie dupa o viata de oameni activi...sa-i stii departe cred ca-i groaznic de greu...

marcellinna - eu ii mai dau dimineata o cana de suc de fructe, e energizant si cu multe vitamine, ma gandesc ca seara poate-i cam mult...mai bine ar fi un ceai cu ceva langa?! nici nu mai stii cum e mai bine...vezi ca sunt paste fainoase din faina integrala, alea sunt ok pentru bolnavi, se gasesc pe la magazinele naturiste. eu am mai incercat si mancare de linte si amestec de grau cu cereale - iasa cam ca si mazarea.

lyme suport romania
ador copii

Mergi la inceput

Fetelor va rog eu mult de tot nu dati cu pietre in mine si chiar daca dati nu dati prea tare.
Nu mai suport o treaba si nu stiu cum sa rezolv o problema ce mi-a devenit efectiv ca un ghimpe in coasta.
V-am spus ca am grija de soacra mea care are o sumedenie de probleme.Mi-e atat de greu cu ea cateoadata de nici nu va spun.

Nu ma plang de ceea ce trebuie sa fac pt ea ,dar la nivel psihologic s-a creat o situatie care pt mine e chiar un plus ce nu-mi lipsea.
De curand am trecut si eu printr-o perioada neagra, ma refac la nivel fizic dar am ramas cu o depresie cu care ma lupt si nu mi-e usor.
Nu am nevoie acum de situatii care sa ma agite pt ca am destule si prea multe pe cap .
Dupa ce eu am iesit din spital,a intrat fata mea,acum Slava Cerului si medicilor suntem bine,chiar am avea nevoie de un pic de liniste.

Dar hai sa va povestesc ,nu stiu daca ma puteti ajuta cu un sfat ca practic eu nu mai vad clar .
Nu cred ca sunt o persoana rea si nici una care sa nu inteleaga dar...

Zilnic soacra mea primeste vizita unei vecine.S-au cunoscut cand inca erau tinere.Vecina asta se mutase pret de cativa ani la fiii ei.A stat pe rand cand la unul cand la altul,lasand casa personala goala.
E vaduva si are un caracter extrem de ciudat.
A creat atatea situatii imposibile incat niciunul din fiii ei nu mai vrea sa o tina in casa lor.Eu ii inteleg pt ca am vazut lunile astea ce comportament are batrana,cu tot respectul pt varsta ei,e o fiinta cu care efectiv nu se poate convietui.
E atat de negativista,orice ar face fiii ,fiicele si nurorile ei pt ea nimic nu-i destul sau destul de bun.Are niste pretentii de te sperii cand o auzi.S-a amestecat in viata fiilor ei intr-un mod patologic sa-i zic asa,unora le-a creat niste situatii imposibile si certuri urate de tot.
Ei au inteles-o cat au inteles-o pana cand nu s-a mai putut.Cu toate astea i s-a oferit la nesfarsit ajutor,a fost primita la ei,a stat cu ei...in fine.In primavara s-au hotarat toti ca mama lor sa plece la casa ei si sa fie ajutata.

Asta pt ca va repet e imposibil sa-i intri in gratii.Sunt si multi dintre ei acum aproape de pensie,poate ca nu mai au rabdarea si intelegerea de odinioara,poate ca s-au saturat sa fie criticati si sa rezolve la nesfarsit nemultumirile si situatiile penibile si imposibile in familia proprie,vesnic generate de mama lor.
Cert e ca acum batrana sta singura la casa ei,fiii ei o cauta,ii fac cumparaturile,suficient de des vin si-i curata casa.
I s-a propus chiar ,dat fiind ca spatiu in casa are suficient, sa accepte ca ei sa ii plateasca o femeie care sa stea mereu cu ea.De mers la o casa de batrani nici nu incape vorba.

Batrana umbla,urca si coboara scari,nu are probleme deosebite de sanatate,ma rog se tine bine la varsta ei.
A refuzat categoric sa primeasca o persoana platita care sa o ajute si cu care sa stea.
Asa ca vin fiii ei in continuare de cateva ori pe saptamana si fac piata pt ea merg sa-i plateasca facturile si cand vin,nu doar se limiteaza la atat ci ii spala pe jos,fac ordine in casa,ii gatesc iar cand pleaca ii lasa casa luna,aprovizionata cu de toate si cu mancare facuta.
I-au dotat casa cu de toate,telefon mobil plus fix,aer conditionat,tot ce are nevoie.

Vine ea apoi la noi si se plange de tot ceea ce fac ei.Ba ca apa minerala ce i-au adus-o nu-i marca ei preferata,ba ca pasta de dinti nu-i aia care-i place,ba ca de ce (dupa ce au batut zeci de km sa ajunga la ea) fiul ei a refuzat sa mai faca un drum sa-i cumpere aia si ailalta de marca preferata(de bezmetic prin oras de la un capat la altul) ca ei marfa de la supermarketurile din apropiere nu-i place.

Cert e ca ZILNIC,vine la soacra mea se plange si plange de cat e de nenorocita ea cu atatia copiii ca a ramas singura,cat sunt copiii ei de nerecunoscatori,chiar daca ea a gresit fata de ei, ea e mama si ei trebuie sa o respecte oricum ar fi si orice ar fi zis sau facut si ca nu-i intelege de ce nu o mai vor in casa lor.Ca unul a vrut sa o primeasca dar n-a vrut ea pt ca fiusu i-a rezervat camera de langa baie,la celalalt n-a mai vrut sa stea ca o are si pe soacrasa in casa si ea nu vrea sa fie comandata de soacra lu fiusu,ca de ce fiusau asta n-a trimis-o de acasa pe soacrasa(cu care sta de mai bne de 20 de ani si i-a crescut copii) sa stea doar ea cu el si cu nora,la celalalt nu-i place nora,la fiica-sa nu-i place ginerele...si uite-asa a gasit motive pt toti.
Daca ar fi doar asta,treaca mearga.

Dar dupa ce plage si se plange, se apuca sa-i blesteme la modul cel mai crunt.Asta face tot timpul cat sta la noi.Fetelor daca ati auzi cat si cum ii blesteama vi s-ar ridica parul pe cap.
A recunoscut chiar ea ca a fost initiatoarea unor situatii grave in familiile lor de-a lungul anilor ,dar pretinde sa i se treaca totul cu vederea pt ca ea e mama lor si gata.

Soacra mea de multe ori nici nu o mai asculta,isi vede de telenovelele ei .
Mai nou s-a apucat sa ma critice la soacra-mea ca cica se lasa soacra-mea comandata de mine si ca am eu ce am cu ea.
Uneori o face si pe soacramea sa-si aminteasca episoade neplacute din viata ei si o arunca in cate o depresie ...ca asta ne lipseste.
Eu sincer nu-i astern covor rosu cand vine,deschid usa si acolo o las sa intre si sa inchida usa dupa ea.

Nu pot nici sa-i zic sa nu vina ca soacra mea e in scaun cu rotile ,nu iese din casa decat extrem de rar si apoi efectiv batrana asta e un caz ...nici nu stiu cum sa va explic,sa-i zic disperat sau exasperant?Singurul loc in care se deplaseaza e la noi.Nu ca n-ar putea sa mearga in parc sau in alt loc din cand in cand.
Nu-i cunosc nici pe departe pe fiii ei,i-am cunoscut la modul de buna ziua si atat pe putini dintre ei,dar mi-a ajuns cate mi-a povestit soacra-mea,cat am auzit eu si am vazut ca o ajuta in lunile astea si in plus cate a povestit ea.

Unul din fiii ei m-a rugat odata sa o scuz ca e batrana dar chiar nu cred ca-i misiunea mea sa o ascult eu pe mama lor si chiar daca nu o ascult sa suport si depresiile din care reusisem cu greu sa o scot pe soacramea, pe langa alte cele pe care le am.

Soacra mea ii mai taie vorba din cand in cand dar asta e obsesionata,efectiv nu mai inceteaza.
Acuma sa nu credeti ca eu stau intre ele sa ascult toate balariile.Nici poveste.Imi ajunge si prea mult cat aud cand trec pe-acolo cand am treaba prin camera soacrei.
Cu toate astea prezenta ei in casa mi-a devenit insuportabila,mai ales pt ca va spuneam reuseste uneori sa o mai arunce si pe soacramea in depresiile ei.Doar cand o vad in cadrul usii m-apuca o lehamite de nu va imaginati.
Imi pare rau sa o spun dar nu o mai suport.
Nu vine la mine,dar imi creaza o stare de disconfort uriasa.

Am si eu crucile mele de dus,n-am nervi sa o aud cum isi blestema fiii dupa ce ca stiu motivele pt care e in situatia in care e si stiu ca au incercat sa o ajute in fel si chip,inutil din pacate.Nici nu-i treaba mea sa o judec dar nici nu pot sa spun ca nu sunt indignata de toata situatia asta.

Daca mai continua la modul asta m-am gandit sa-i zic verde in fata ca daca o mai aud ca-si blestema fiii in casa la noi,aici nu o mai las sa intre.
Sunt rea?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by madalina78

tata are 53 de ani ( ii va implini pe 4 septembrie)

Pt tatal Madalinei! La multi ani si insanatosire!

Mergi la inceput

intai de toate, la multi ani Madalina tatalui tau si insanatosire grabnica!!

marcellinna, nu esti rea, te inteleg perfect!
sa-ti explic: mama avea o vecina la ea la bloc care era cam la fel cu ce povesteti tu, mai putin faza cu blestemele, dar pe aproape...
asta venea la mama si o acoperea cu vocea, n-o lasa sa-si zica si ea parerile vis-a-vis de subiectele lor de discutii, o facea in tot felul, isi plangea de mila si ii spunea maica'mii ca ce-i pasa, fie'sa e realizata ( adica casatorita..) iar fiu'su nu, ca se spanzura...si numai din astea...
o persoana extrem de depresiva, care genera o stare negativa. am tot discutat si cu mama si cu psihologi si cu medici - recomandarea a fost s-o scot pe mama din mediul ala, din preajma persoanei de care zic...

pana sa se inrautateasca starea mamei a fost dificil de facut asta, chiardaca ne gandisem la un moment dat sa vindem apartamentul si s-o mutam mai aproape de noi...din nov. cand s-a inrautatit starea ei si am mutat-o la noi, mama a cam rupt legatura cu ea, mai vorbesc la telefon dar nu e acelasi lucru...
tin minte ca la un moment dat era la mama cand am ajuns si eu la ea si statea gura casca ce si cum facem si se baga in vorba si o facea cu ou si cu otet de fata cu mine...am facut ca trenu'...i-am zis ca daca nu are ceva bun de zis mai bine sa taca si sa nu strice ce ma chinui eu sa fac...m-a facut nesimtita si nu m-a salutat de vreo doua ori, pe urma i-a trecut...o fi stat si-o cugetat putin?! nu stiu...

cum zici si tu, te straduiesti sa-i ridici moralul s-o incarci pozitiv, sa lupte cu greul si vine una din asta si darama tot. cica persoanele astea sunt 'vampiri' energetici...pe bune...dupa o discutie cu persoane din astea te simti efectiv vlaguit...stoarce tot ce-i bun in tine...sa nu ziceti ca am luat-o pe aratura, ca asa-i...
bine, nici mult nu mai am...

sfatul meu:
ia-o de-o parte pe cucoana asta, explica-i sa se abtina, da-i un avertisment efectiv si zi-i ca daca nu se conformeaza cu regulile casei, pa si pusi!
sa discuti insa in prealabil cu soacra ta sa fiti la unison, ca altfel daca soacra'ta nu e de parte ta o sa-ti fie greu pe urma, s-ar putea sa se razbune sa nu mai coopereze, etc...sa nu ti-o ridici in cap...cu diplomatie si tact poti s-o ai de partea ta.
succes si sa ne zici cum ai rezolvat situatia.
si...sanatate multa si putere si tie !

lyme suport romania
ador copii

Mergi la inceput