dimensiuni nou-nascut

as vrea sa ii fac un cadou unei viitoare mamici si printre altele as fi vrut sa cumpar si niste hainute pentru bebelus. Cadoul as vrea sa fie surpriza si deci nu vreau sa o intreb pe mamica cum si ce, insa nu prea stiu ce masura sa cumpar, am vazut cateva hainute si care incep de la masura 0 luni dar cele mai multe firme incep de la 3 luni.
Ce masura ar trebuii sa cumpar ?
eu ma gandeam ca cele foarte mici ( o luni ) probabil nu va apuca sa le poarte, sau foarte putin, dar am intrebat mamicile din jurul meu si unele dintre ele mi-au spus ca au primit multe haine, insa mari in ideea ca daca sunt mici nu apuca sa le poarte, si ca pana la urma imediat dupa nastere nu au avut cu ce imbraca bebelusul.
si cealalta intrebare, cam ce mai pot face cadou pt bebelus ? m-am tot gandit daca sa cumpar un singur obiect mare, ca sa scutesc parintii de cheltuieli ( de ex carucior, scaun de masina... ) insa aceleasi mamici pe care le-am intrebat mi-au spus ca toate astea au preferat sa la cumpere ele, sa fie pe gustul lor, ce mi se pare mie practic nu e neaparat si pt ele...
deci ce as mai putea sa cumpar, sa fie util dar nici sa nu imi impun eu gusturile... ce e intr-adevar folositor ?
multumesc pt ajutor, in curand incep soldurile aici si de aia vroiam sa profit acum de ocazie.
Raspunsuri

sinzi_ana spune:
Incearca un gift card...cred ca e cel mai util...
Si daca vrei si ceva mai personal, ai putea sa te orientezi la un body cu o inscriptie amuzanta...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David

petaluda spune:
defapt e pt o graviduta din Ro, si as fi vrut sa ii cumpar ceva aici si sa ii trimit un pachet, deci varianta cu gift cardul nu merge. echivalentul ar fi sa ii dau bani, sa cumpere ea ce ii trebuie. dar mi-e teama ca se va simtii jignita...
despre body, am vazut unele tare haioase, dar revin la intrebarea mea, ce masura sa cumpar pt un nou nascut ? ai vostri ce masura au purtat la nastere?

alimaxi spune:
E foarte greu sa apreciezi dimensiunile nou-nascutului.
Depinde de la bb la bb.
Maxi (58 cm, 4030 gr.) a purtat la nastere marimea 62. El fiind un bb luuuung!
Cel mai bine sa astepti pana se naste si apoi repede ii trimiti cadoul!Alina si
Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos

filofteia spune:
Pai ia ceva ce-ti place, chiar daca nu este cea mai mica masura pentru ca bebeii cresc foarte repede, iar la nastere oricum mamica primeste tot felul de hainute, caci asa este obiceiul pe la noi.
Un nou nascut are lungimea cam de 50-53 cm, deci ia ceva cam de 60 cm.
Daca va fi un bebe mic va creste si nu va fi o problema.

Cristina_C spune:
Pentru inceput ar trebui sa-i vina marimea 54-56. Ca sa fii sigura poti lua si ceva 62. Baietelul meu a purtatprima data 56.
Dintre toate cadourile primite, cel mai mult mi-a placut o jucarie muzicala din plus (o steluta), pe care o tragi de un snur si canta un cantec de leagan. Nu-i chiar asta, dar asa arata: http://www.ciao.de/Sterntaler_Spieluhr_Stern_aus_Nicki2378375
Sunt tot felul de figurine muzicale, animalute, to ce vrei. In curand o sa vizitam si noi un bb si-o sa-i ducem, printre altele, si asa ceva.
poza Robert

gabitzam spune:
Ceva dragut, in afara de haine, ar fi un kit de imprimat amprentele piciorusului si palmutei copilasului. Am vazut la cineva care primise din State.
Andrei al meu a purtat prima data 56, el avand 52cm la nastere.
Poate ai putea sa iei un marsupiu sau un wrap de purtat bebelusuk, daca nu iei haine.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mik spune:
Petulada, eu te sfatuiesc hainute dragute sau un kit de ascultat bebeul (gen TOMY) si mai ales o turbulette/gigoteuse (adica pe romaneste sac de dormit fara mineci).
Alte idei : jucarii pentru virste mici, gen mobil pentru pat, sau telefon pentri bebelusi sau carte rigida care cinta (ultimele 2 articole sunt in mai multe variante, dar te sfatuiesc marca VTech).
Pentru hainute, mai bine iei pentru anul viitor. Deci intrebare : cind e nascut bebe si cit de mare era ? in functia de asta alegi haine de vara sau de iarna pentru sezoanele urmatoare, caci o diferenta de 6 luni la hiane se vede si poate face ca hainutele sa nu poata fi imbracate la timp.

petaluda spune:
aveti dreptate, cu hainutele cel mai bine e sa astept sa se nasca, si vedem apoi ce si cum, doar ca m-am plimbat printr-un magazin cu articole pt bebelusi si vazand hainutele lor asa dragute parca imi venea sa le cumar pe toate. Oricum nasterea este prevazuta pt august, deci n-as putea de pe acum sa ii cumpar haine pt mult mai tarziu pt ca acum nu sunt decat pt vara, cel mult niste body, pijamale...
ce ma gandeam eu sa cumpar: un sac de dormit ( din cel fara maneci de care zice si Mika ) trebuie cumva sa ma orientez dupa anumite materiale ? bumbac sigur, dar cu fermoar sau capse, din cel cu gluga sau simplu, care se prinde pe umeri ?
si ma gandeam pana la urma si la niste jucarii, cred ca exact de la Vtech, ca stiu ca sunt renumite.
Sau ma e o marca Nature et decouvertes care are produse bio, care respecta natura, si cred ca s-ar potrivii cu caracterul parintilor, au si jucarii, si wrap-uri... http://www.natureetdecouvertes.com/pages/gener/univers.asp?page=1&uid=4&suid=1&oid=9

Mik spune:
Sacul de dormit neaparat din bumbac. Sa-l pipai si sa ti se para dulce la pipait. Nu cu gluga. Capsele sa se prinda bine, alegi ce vrei intre fermoar si capse. Sa se poata spala la temperatura mare.
Ultima idee : Ii mai poti lua si un halat de baie din material de prosop, marimea 18 luni.
(sorry, acum am vazut ca bebe nu a venit inca. Deci nu te hazarda la hainute, caci daca e bebe mare il imbraca direct in 3 luni, daca e bebe mic, haine de nouveau-né sau o luna sunt perfecte, dar nu le poarta mult; pentru hainute pe mai tirziu, idem tre' sa stii daca e mare sau mic ca sa stii cum sa calculezi)

dianocica spune:
eu zic ca nu haine. oricat ar fi de frumoase, mai ales daca sunt pt nou nascuti, le va purta 1-2 luni. daca tot faci o investitie/un cadou, ia-le ceva ce nu si ar lua singuri. sau nu au luat inca. eu iti propun asa (cum ar veni ce mi ar fi placut mie sa primesc )
*un carusel cu lampa/mai multe melodii, ceva ce poate fi folosit mult timp (daca mai are 1 nu e nici o problema, se pot pune si 2 pe pat)
*o paturica de vara sau de iarna (TOT ce iei sa fie bbc 100%)
*saltelutza de activitati (e ca o paturica colorata eventual cu niste chestii agatate deasupra)-iar nu e nici o problema daca mai are 1..
*o jucarie 0+ de agatat la carucior/scoica
*jucarie pt prins pe geamul masinii/parasolar
*set de jucarii pt baitza
*jucarii de ros. nu inel gingival simplu, ci din alea un pic mai complexe. le va folosi un timp indelungat.
*o lampa care proiecteaza animalutze/chestii pe tavan
daca imi mai vin idei editez. mult succes prietenei tale.
diana si david 03.12.06
"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji