Paralizie Cerebrala (tetrapareza,parapareza, etc)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elka spune:

Se numeste dr Angela Tudor. Are un cabinet particular

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Elka, masajul este contraindicat. Punct. In al doilea rand, sunt atat de putini specialisti in acupunctura in China, incat te-ar mira sa afli ca-n Romania nu sunt ... deloc ... In al treilea rand: cat de cuminte ar sta copilul tau cu ace infipte in el? 5 minute? 10? 30? 45?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elka spune:

Am intrebat-o si asta. Cica au experienta cu copii. Am uitat sa spun. Zice ca e specializata pe copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Elka, eu am aflat una-alta despre acupunctura, pentru ca voiam s-o duc pe Daria. Am renuntat la idee, din motivele insirate, mai mult sau mai putin clar in post-ul de mai sus. Am hotarat sa continuam cu gimnastica si sa mergem, in completare, si la hidro-kinetoterapie.

Edit: P.S. Daca doamna doctor (ce specializare in medicina umana are?)este atat de buna, eu i-as propune sa merg gratuit cu fii-mea la ea, mai ales ca este un copil cu probleme speciale... Dar, asa cum ma indoiesc ca are diploma de medic, ma indoiesc si ca i-ar face copilului tratament gratuit...
P.P.S. Te rog frumos sa ma ierti daca par rea si pesimista; adevarul e ca m-am lovit de atatea in astia 5 ani jumate, incat iau totul cu mari rezerve si numai dupa documentare temeinica... Din nefericire, sunt atatia care profita de pe urma suferintei oamenilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elka spune:

Doamna de la Targoviste este intra-adevar medic cu diploma.
Nu este nici o problema Akella. Am pus intrebarea si ma astept la toate raspunsurile posibile. Macar sa apara cineva sa zica ceva de bine... Si sa-l mai si cred.
Am aceasi parere ca si tine despre acupunctura(si despre homeopatie la fel). Dar ma interesez si eu poate poate.
Akella, spune-mi te rog despre hidro. Unde se face si cum este? Baiatul meu e mic( un an si o luna) si nu-si tine capul. Crezi ca se poate face ceva hidro-terapie cu el?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Eu am gasit o piscina chiar la mine in cartier, la doi pasi... E cu apa incalzita si are chiar si kinetoterapeuti... Nu stiu insa daca baietelul tau poate face asa ceva, avand in vedere ca nu-si tine inca capul... Ma interesez chiar dupa-amiaza ce si cum si-ti raspund mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oliveralega spune:




Buna ziua.Ma numesc Oli,am incercat sa va trimit un mail pentru a va ruga sa-mi dati mai multe relati referitoare la aceasta metoda.Dar hotmail nu recunoaste aceasta adresa de mail pe care ati lasat-o.daca ma puteti contacta dumneavoastra,sau sa-mi spuneti cum va pot contacta mai exact,v-as fi foarte recunoscatoare.










quote:
Originally posted by marcel_pl

Buna ziua. Ma numesc Marcel Platon - medic ortoped-traumatolog pediatru din R.Moldova.Am citit cu atentie toate mesajele dumneavoastra si vin cu o informatie noua,de fapt, pentru d-stra poate fi noua, iar metoda despre care vreau sa va spun, este de mai 10 ani.Exista interventie chirurgicala,se numeste "Miofibrotomia subcutanata pe etape dupa metoda prof. Ulizibat" - este o inventie a medicilor rusi din or.Tula.In ce consta metoda? sub anestezie generala,cu un bisturiu special,se incizeaza punctiform pielea (nu se face rezectia pielii, dar se patrunde punctiform) si subcutanat se efectuiaza miofibrotomia muschiului spastic. AVANTAJE: sub anestezie generala muschiul fiziologic normal se relaxeaza,iar cel patologic(spastic) ramine incordat,adica nu este riscul de a leza alt muschi fiziologic normal.!!!Intr-o singura etapa se efetuiaza de la 15 la 26 puncte in dependenta de virsta copilului si de gradul de afectare.Postoperator copilul in aceiasi zi poate pleca acasa , respectiv cu recomandari.La fel, postoperator nu se aplica aparate gipsate si suturarea pielii,doar pansamente compresiv aseptice.Timp de 2 saptamini copilul se afla la regim de pat liber,iar peste o luna deja, se permite sa mearga (cei care pot sa se deplaseze) si reabilitarea.AVANTAJ: nu ramine defect cosmetic.Operatia dureaza 15-20 min.


Pina acum toti pacientii mergeau in or.Tula pentru interventii chirurgicale.Acum,insa,medicii specialisti din or. Tula vin si in R.Moldova or.Chisinau, deja pentru a 3 oara.Prima data au fost in decembrie 2006,(au fost operati 82 copii) a doau - in luna mai 2007 (operati 85 copii) si data viitoare vor fi in luna septembrie 2007, de pe data de 3 -pina pe 10 septembrie.Au fost operati si din Romania.
Medicii specialisti opereaza si in Spania, Mexic.. si toate tarile CSI

Am icercat pe scurt sa va informez despre metoda si despre momentele interventiei chirurgicale. Operatiile vor de pe 3- pina pe 10 septembrie in R.Moldova or. Chisinau Clinica "Gynesurse" str. Gh.Casu 37

Pentru informatii adaugatoare si/sau consultatii:

tel. +37322 208351

+37322 208352

tel. mob. +373 797 41425 Marcel Platon

www.ulizibat.ru

www.gs.md

e-mail: marcel_platon@mail.ru




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rhoda spune:

Buna, sunt Rhoda si am si eu un baiat cu tetrapareza extraoiramidala.Am facut tot felul de tratamente,inclusiv China, dar nu avem rezultate spectaculoase.As dori mai multe info despre ce se face la Sibiu.Multumesc,sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remusbarnea spune:

Buna Rhoda.La Sibiu se face recuperare prin metoda Vojta.Clinica este foarte aglomerata.Noi am fost in mai si ne-au reprogramat in decembrie deci sunt foarte aglomerati dar am inteles ca se poate face recuperare si in sistem abulatoriu.Copiii pina intr-un an au prioritate.Noi am fost doar de trei ori si rezultatele sunt foarte bune.Vreau sa precizez ca fetita mea are 6 ani.La copii sub un an rezultatele sunt uimitoare.Exista o singura problema:metoda este ,,putin"dureroasa pentru copil.Trebuie sa fi tare ca parinte la primele sedinte.Daca m-ai ai intrebari iti raspund cu placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Dragi mamici!

As vrea sa va rog sa fiti alaturi de nepotelul meu Darius, atat cat puteti. Darius s-a nascut cu o malformatie la inima si operatie corectoare e destul de costisitoare (34 mii euro), motiv pentru care am deschis un subiect dedicat lui pe DC, mai ales ca un om cu suflet mare s-a oferit sa ii realizeze o www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">pagina personala.

Cu gandul la puiutii vostrii, acordati-i si lui Darius sansa la un viitor si o viata normala!
De ajutor ar fi si daca ati trimite link-ul site-ului sau la cat mai multi oameni care miscati de povestea sa, sa doreasca sa participe la schimbarea unei vieti.

Eu, Darius si mamica lui va multumim mult de tot!





Mergi la inceput