Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 12

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Elen,
uite aici pozitii de alaptat gemeni!
Pe mine m-au ajutat foarte mult!
http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_twins.html
Cand erau mici de tot foloseam prima pozitie (in minge de fotbal american). Stateam in pat, cu spatele cat mai drept, sprijinit pe perne si sub fiecare cot puneam un rulou sau o perna. Copiii erau asezati pe spate in pat in fata mea, ii luam pe rand, ii puneam pe perna, cu burta lipita de partea laterala a corpului meu si capul lor in mana mea care ii ghida spre sfarc. pozitia este foarte buna si pentru cei care regurgiteaza des.

Cand au crescut si au inceput sa isi tina bine capul am folosit pozitia a doua, e extrem de comoda dar pentru ea stateam in fotoliu. Noaptea ii agatam pe fiecare, adica, cu mana ii luam de fund si capul il puneam pe umarul meu si nu era nevoie de ajutor.
Binenteles ca pozitia a doua este foarte buna si cand sunt mici dar atunci trebuie sa te ajute cineva. Acum imi aduc aminte ca in perioadele de colici in care stateau cu orele la san, ma asezam cu ei asa in fotoliu si ma uitam la televizor.

Acum sunt mari sii ii alaptez separat dar oricum mai mult de 8-10 minute numai sug.

A si eu le alternam sanul odata pe zi.

Alte poziti mai comode mi se pare a 4-a si a-6a

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Elen,
uite aici pozitii de alaptat gemeni!
Pe mine m-au ajutat foarte mult!
http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_twins.html

am rugamintea sa puneti acest site pe prima pagina...ca-mi vine si mie randul si e utila

PUSSI 15+ CONSTANTIN & ANA

Cum cresc Titi Mici

Poze Cu Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

sh, multumesc

[poz 1 o mai foloseam soi eu, dar mai nou fetele mele nu mai deschid gura decat asa sa ia sanul prin "sugere" (nu stiu exact cum sa iti explic), deci eu am renuntat la simultan pt ca tb sa le "pun" sanul in gura, altfel prind doar mamelonul

o sa mai incerc, poate reusesc

ciudat e ca fetele mele sugeau mai bine cd erau de 1-2 saptamani decat acum la 2 luni

e drept ca le-am dat de cateva ori bibe cu lapte muls si de vreo 5 ori formula (adik 5 mese in 2 luni) si poate de acolo se trage acest obicei cu gurita lor

va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Elen, e evolutia absolut normala!
Stai linistita si nu te lua dupa ele! In curand exista riscul sa inceapa cu colicile (urlete, scuipat sanul, iar urlet ca l-a scuipat, luat din nou mamelonul, supt de doua ori iarasi urlet ca a aparut si o crampa, scapat mamelonul urlat din nou). Asta a fost programul artistic, timp de 1 luna, intre ora 18 si 22.
Trebuie sa fii de piatra! tu stii ca ei trebuie sa suga restul sunt lucruri neimportante. Crede-ma, nu le tin minte, iar vecinii sa rabde! De aceea eu ma uitam la televizor cat ii alaptam pe ei ca asa reuseam sa ma detasez nitel de aceasta situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Anna La capitolul alaptat nu's cea mai buna de dat exemplu'

pussi am pus linku' in lista, jos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

sh - cu colicii am facut deja cunostiinta
dr a zis despre cea mare ca nu a vazut copil mai "gazos" :)
le-am facut eco si la ea nu putea vedea nimic de gaze

la cea mica e mult mai bine - plange mai rar din cauza de colici

multumesc inca o data si sper sa imi iasa din nou alaptarea la simultan. mai ales noaptea ar fi o realizare

pupici la toata lumea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elyanne
pussi am pus linku' in lista, jos

multumim frumos!

Cum cresc Titi Mici

Poze Cu Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anail spune:

Buna seara la toate!!!
Eliana sunt super faine pozele si ce bine tin capul sus ....din cate mi-am dat seama Mihai seamana pe taticu`.
Interesant subiect...alaptatul... si ma bucur sa mai invat si eu una alta !!!!
Sheannamp vroiam si eu sa te intreb in legatura cu plansul la piept....ai mei copii de o vreme ii pun la piept si trag cat trag apoi incepe un fel de joaca..acum plang..acum sug...trag 2 guri si apoi iar lasa mamelonul,dar nu as zice ca-s satui de la arde de joaca.Iti amintesc ca au pe 1 iulie 4 luni si de 2 saptamani am inceput sa le dau seara o masa in plus de lapte praf iti spun asta doar ca sa te intreb daca este o perioada anume in care ei fac lucru asta.Sa fie oare acesta joaca din cauza ca le-am introdus laptele praf si nu se mai multumesc cu sanul sau sa se enerveze cat le vine prea tare laptele pt ca uneori se ineaca cu lapte.Eu am de multe ori senzatia ca nu sunt satui.Ma intreb de multe ori oare se sature in 5-8 minute?Eu nu le-am facut un program regulat in sensul ca le dau la 3 sau la 4 sa suga,ci le dau sa suga ori de cate ori imi pare ca le este foame,uneori chiar si la 2 ceasuri.Si mai vreau sa te intrebi la cate luni ai inceput tu divesificarea si cu ce anume?
Ma bucur mult ca exista acest forum si ca putem invata impreuma multe lucruri folositoare.
Liana mami lui Elias si Simon
http://community.webshots.com/user/lianafain

Mergi la inceput

colul meu e de 4.8 cm, inchis, deci scap de cerclaj...si am 2 fetite in burtica

Cum cresc Titi Mici

Poze Cu Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Anna multumesc pentru site. Mi se pare foarte util.
Elyanne multumim ca l-ai pus la link-uri utile.

Teodora
31+ Tiberiu si Daria
Aniversare 2006

Burtici

Mergi la inceput