Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 12
Raspunsuri - Pagina 18
elyanne spune:
Poze noi cu baietii mei mamosi incepand de aici
oanna3 spune:
eliana ce bine isi tin copii capul!!!
crestere mare in continuare fetilor frumosi si printesei binenteles!
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png
iubesc si sunt iubita
pussi spune:
quote:
Originally posted by elyanne
Poze noi cu baietii mei mamosi incepand de aiciEliana cu www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004), Andrei si Mihai (3 martie 2007)
superbiiiiiiiii !! sa-ti traiasca!
PUSSI 15+ CONSTANTIN & ANA
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
AdinaF spune:
Corine, iti dau dreptate intr-un punct, alaptatul e intr-adevar f. important, insa nu sunt de acord cu expresia ta "a nu renunta in nici un chip" la el - probabil o sa tabaratzi multe dintre voi pe mine, dar din experienta proprie pot sa spun ca nu e sanatos sa se exercite presiune asupra unei mamici (cu atat mai mult a unei proaspete mamici de gemeni) in leg. cu aceasta chestiune delicata.
La un moment dat ma simteam atat de franta de oboseala, mai ales datorita efortului de a-i multzumi pe toti din jurul meu, iar cand mai vedeam si ca din ambii sani abia reusisem sa pompez 70-80 g de lapte imi venea sa-mi iau campii. Taman atunci se mai intampla sa intre si sotul si sa intrebe: asta ai stors doar dintr-un san, nu? Va inchipuiti ce moaca faceam, nu?.
Consider ca mamica in primul rand tb sa decida ce solutie i se potriveste ei mai bine, si sa nu se simta vinovata chiar daca nu e "perfecta", fiindca intr-o altfel de situatie nu ai efectiv cum sa fii perfectiunea intruchipata.
A, si inca ceva: bebelusii cresc f. bine si cu lapte praf (de calitate), ai mei cel putin n-au fost niciodata bolnavi (sper sa n-o spun intr-un ceas rau).
Astept criticile voastre cu placere si subliniez inca o data: sunt o sustinatoare a alaptatului, dar numai in cazul in care si mamica se simte bine si relaxata in timpul acestui proces frumos.
O seara linistita va doresc
Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)
AdinaF spune:
A, si Oanna, , sa stii ca sunt o admiratoare de-a ta, abia acum am aflat si ce tanara esti - iti doresc multa putere si nervi de otel, peste cativa ani o sa-ti amintesti probabil razand de aceste vremuri "turbulente"
Sheannamp spune:
Nu vreau sa continui o polemica pe tema alaptatului si aici (nu e locul) dar, ca medic si mamica destul de documentata in privinta alaptatului imi voi permite sa contrazic din afirmatiile Adinei.
1. a alapta este un drept al copilului. Asa cum are dreptul natural sa fie tinut in burtica mamei, sa fie nascut, iubit si ingrijit asa are dreptul sa primeasca laptele mamei. In consecinta o mamica trebuie sa se gandeasca mai intai la ce este cel mai bine pentru bebe si sa actioneze in consecinta si de-abia aceea sa vada ce poate face pentru ea insasi. Aici nu este vorba de a a fi o mama perfecta daca alaptezi si una imperfecta daca nu o faci. Nu este o competitie si nici un orgoliu, este un efort (pentru ca nimeni nu zice ca e floare la ureche sa alaptezi) pe care il faci pentru ca bebelusul tau sa aiba parte de tot ce este mai bun. Iar din efortul de a alapta fac parte si presiunile externe sau interioare de care spui tu, Adina.
2. Nu poti pune egal intre laptele de mama si formula. Ci doar acest semn >>>> adica, laptele de mama este mult mai bun pentru bebe decat orice formula inventata pe lumea asta. De altfel nici nu pot fi comparate. Si avantajele lapticului matern sa stii ca nu se opresc doar la imunitate, practic toate organele si intreaga dezvoltare a bebelusului beneficiaza de acest lichid miraculos si UNIC.
3. daca mama considera alaptatul un chin, o corvoada, ceva de neconceput ea trebuie ajutata sa rezolve cauzele acestor stari si nu incurajata sa opreasca alaptatul.
Dupa 1 an de zile de alaptat exclusiv (in sensul ca ai mei baieti nu au baut nici macar 5 ml de formula) spun cu mana pe inima ca se poate. E greu dar nu imposibil. Iar recompensa este enorma. Ai mei baieti sunt sanatosi si vor fi niste oameni normali si datorita laptelui meu (fiind prematuri aveau creierasul extrem de sensibil iar laptele matern este singurul care are calitatea de a nu afecta in nici un fel circulatia cerebrala si neuronii, dimpotriva el favorizeaza dezvoltarea normala a creierului).
Nu cred ca trebuie sa spun mai mult. Si poate asa, ma veti intelege, dragele mele prietene de ce sunt o sustinatoare asa de infocata a alaptatului. pentru ca vreau ca si ceilalti bebelusi sa beneficieze de toate avantajele pe care le au si baietii mei.
Mano, Thea, Ayumi, Pussi, aveti in mine un ajutor in privinta alaptatului. orice intrebare si orice sfat aveti nevoie, aici sunt. Cu mult drag voi incerca sa va ajut cum pot ca sa alaptati cat mai mult timp puiutii dragi.
pussi spune:
fetelor, diseara la 20:30 eco si daca s-a scurtat colul maine la 7:30 cerclajul iar sunt disperata, cate dintre voi au avut contractii dupa el??? Sa-mi tineti pumnii
Sheannamp eu oricum vreau sa alaptez .. asta punctul 1., si 2. sa stau acasa cu ei cei 2 ani...indiferent de bani, de tot ce inseamna stat acasa!
PUSSI 15+ CONSTANTIN & ANA
Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
ileana spune:
quote:
Originally posted by AdinaF
Corine, iti dau dreptate intr-un punct, alaptatul e intr-adevar f. important, insa nu sunt de acord cu expresia ta "a nu renunta in nici un chip" la el - probabil o sa tabaratzi multe dintre voi pe mine, dar din experienta proprie pot sa spun ca nu e sanatos sa se exercite presiune asupra unei mamici (cu atat mai mult a unei proaspete mamici de gemeni) in leg. cu aceasta chestiune delicata.
La un moment dat ma simteam atat de franta de oboseala, mai ales datorita efortului de a-i multzumi pe toti din jurul meu, iar cand mai vedeam si ca din ambii sani abia reusisem sa pompez 70-80 g de lapte imi venea sa-mi iau campii. Taman atunci se mai intampla sa intre si sotul si sa intrebe: asta ai stors doar dintr-un san, nu? Va inchipuiti ce moaca faceam, nu?.
Consider ca mamica in primul rand tb sa decida ce solutie i se potriveste ei mai bine, si sa nu se simta vinovata chiar daca nu e "perfecta", fiindca intr-o altfel de situatie nu ai efectiv cum sa fii perfectiunea intruchipata.
A, si inca ceva: bebelusii cresc f. bine si cu lapte praf (de calitate), ai mei cel putin n-au fost niciodata bolnavi (sper sa n-o spun intr-un ceas rau).
Astept criticile voastre cu placere si subliniez inca o data: sunt o sustinatoare a alaptatului, dar numai in cazul in care si mamica se simte bine si relaxata in timpul acestui proces frumos.
O seara linistita va doresc
Adina,
.
Mare dreptate ai, mai ales daca nu ai nici ajutoare.Inca o data:
Sheannamp spune:
Pussi, tinem pumnii stransi si ma rog la Doamne-Doamne sa treci cu bine si tu si bebeii peste acest hop!
Ileana, se poate si cu minim de ajutoare (in cazul meu sotul si din cand in cand mama). In primele luni ii asezam pe amandoi pe langa mine, pe perne, practic ii tineam la subtioara pe amandoi, apoi, dupa ce au inceput sa isi tina capul, ii luam noaptea singura din patut pe amandoi si ii alaptam tinandu-i in poala pe amandoi. Sotul nici nu se mai trezea, atat de tacuti eram toti trei (si jumate adormiti)!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
thea_m spune:
Oanna sanatate multa pentru micuti!
Elyanne sunt niste frumosi micutii!
Pussi dupa cerclaj eu am avut contractii in ziua respectiva, am stat 24 ore cu perfuzie cu Gynipral si amestec litic ( Scobutil+NoSpa+Diazepam) intramuscular la 6 ore. A doua zi am plecat acasa, bine merci. Nu e nimic de speriat si nici nu este absolut sigur ca vei avea contractii. O tipa cu care am fost in salon, dupa 2 ore de la cerclaj era in stare sa mearga la cumparaturi, nu vroia sa stea o clipa linistita in pat.
Anna multumesc anticipat pentru ajutorul in privinta alaptatului. Si eu sunt 100% pentru alaptat. Am asteptat atat de mult puiutii, am intampinat atatea probleme pana sa ajung aici incat aceasta sarcina a fost si este o binecuvantare pentru mine si orice restrictie sau greutate din sarcina nu a fost nici pe departe atat de mare ca drumul pana aici. Astfel incat vreau sa le ofer copiilor mei ce este mai bun, chiar daca asta, la inceput va insemna disconfort mare pentru mine. Nu ma sperie nici durerile de dupa cezariana, nici ragadele ce probabil se vor face, dimpotriva sunt hotarata sa fac tot ce imi sta in putinta sa pot alapta si nu voi renunta usor. Merg pe premiza ca foarte putine mamici sunt acelea care, intr-adevar, nu pot alapta si sper ca eu sa nu fiu una dintre ele. Aceasta este doar parerea mea si sper ca nu am suparat pe nimeni ca mi-am exprimat-o.
Chiar ma intrebam cum este mai bine si cum voi avea mai mari sanse de reusita: sa ii alaptez pe rand sau pe amandoi odata? Tu cand ai reusit sa ii alaptezi pe amandoi odata?
Pup mamicile, copilasii si gravidutele .
Teodora
31+ Tiberiu si Daria
Aniversare 2006
Burtici