Tamplarie pentru geam termopan
Am o mare dilema.Ce fel de tamplarie e cea mai buna pentru geamul termopan?Lemn masiv prelucrat, lemn stratificat, PVC sau aluminiu cu bariera termica?
Ma intereseza in mod special din punct de vedere al calitatii.
Voi ce ziceti?
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Raspunsuri
viana spune:
Eu mi-am pus din lemn stratificat,Se zice ca nu au moarte.Nu am fost multumita de PVC(s-au ingalbenit urit la exterior dupa 4 ani).Am iesit super la pret 110 eur /m2.(pretul a fost pe sistemul-ma ajuti,te ajut)
Viana
marig spune:
si eu am ferestre si usi din lemn stratificat.
sunt tare multumita.
astea din PVC. sunt mai ieftine,dar in tamp se ingalbensc,se indoaie..
te costa mai mult(160 euro/mp) dar ca si calitate,rezistenta in timp,aspect,...nu se compara.
stiu pe cineva care are ferestre(lemn stratificat) de 50 de ani..si arata f. bine..
in plus,nu vei avea problema mucegaiului ,pe la margini...
Succes!!
http://tt.lilypie.com/aCa2p3.png
Mai 2005
Puiutule te asteptam!
asi spune:
Din ce tipuri de lemn e facuta tamplaria de lemn stratificat?
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
danis spune:
noi am pus cu pvc, probabil ca lemnul este cel mai bun daca va permite bugetul, insa daca vreti comparatie intre aluminiu si pvc - mergeti pe pvc - diferenta de calitate nu e atat de mare ca sa justifice diferenta de pret
marig spune:
pentru tamplaria exterioara se recomanda stejarul.
iar usile le-am facut din tei.
http://tt.lilypie.com/aCa2p3.png
Mai 2005
Puiutule te asteptam!
Miramar spune:
Eu am lemn de rasinoase, de altfel eu stiam ca lemnul stratificat nu se face decat din rasinoase. Daca e stejar e lemn msiv nu stratificat. Iar lemnul masiv lucreaza prea mult in timp oricat de bine uscat ar fi - pentru tamplarie se racomanda lemnul stratificat.
giulia71 spune:
pledez pentru lemn stratificat!
am avut dintotdeauna si nu am avut nici-un fel de probleme!
mami de Calin rasfatzat:)
rami 73 spune:
Si noi avem tot din lemn stratificat (de brad). Daca ar fi fost de stejar ar fi fost mult prea greu, intrucat avem geamurile foarte mari si cred ca nu ar fi rezistat balamalele. Cel putin la parter, unde avem aproape un perete intreg vitrat. E si asta o problema - marimea geamului vizavi de esenta lemnului.
PVC-ul nu il recomand, se deterioreaza in timp, iar aluminiul da condens. Am mai auzit de varianta lemn stratificat pe interior/alumniniu pe exterior, are prietena mea si e f. multumita.
pozici
"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean
viana spune:
rami 73 ,daca tot zici ca ai geamuri mari,ce ai pus in ele?Perdele si draperii sau ai gasit alta varianta.Eu am 4 geamuri de2,5/2m si nu stiu ce sa pun.Sunt geamuri fixe.As vrea si sa intre lumina dar sa-mi tina si umbra.Nu aveti ceva idei?Eu nu stau sa spal draperii imbibate de praf.
viana
giulia71 spune:
Aici sunt niste perdelute foarte cochete de care sincer sunt indragostita!
Sunt n modele dupa pamant, n-as putea sa-ti recomand vreuna, de genul asteiahttp://www.laredoute.fr/vente-le-rideau-occultant-qualite-luxe-galon-fronceur.aspx?productid=141010028&documentid=207607&categoryid=25855953&single=&hasnext=1&hasprev=1
Le poti adapta dupa dim geamului tau.
E doar o idee...
quote:
Originally posted by viana
rami 73 ,daca tot zici ca ai geamuri mari,ce ai pus in ele?Perdele si draperii sau ai gasit alta varianta.Eu am 4 geamuri de2,5/2m si nu stiu ce sa pun.Sunt geamuri fixe.As vrea si sa intre lumina dar sa-mi tina si umbra.Nu aveti ceva idei?Eu nu stau sa spal draperii imbibate de praf.
viana
mami de Calin rasfatzat:)