Tamplarie pentru geam termopan
Raspunsuri - Pagina 2
rami 73 spune:
Viana, depinde unde sunt geamurile. Eu la living am pus jaluzele verticale, mi s-au parut cele mai potrivite cu felul in care am mobilat si sunt usor de intretinut. La un dormitor am pus perdea+draperii, la altul am pus doar jaluzele-natur (din alea nemtesti, de la Gardinia), pt. ca tot asa, se potriveau mai bine cu mobilierul, iar in birou tot jaluzele verticale.
Eventual uita-te la poze sa vezi cum apar.
pozici
"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean
asi spune:
quote:
Originally posted by rami 73
E si asta o problema - marimea geamului vizavi de esenta lemnului.
.
pozici
James Dean
Ai dreptate.Insa eu consider ca pentru un geam mare ai nevoie de lemn de esenta tare.Asa vad eu logic.
Si eu am geamuri mari la parter unul de 3.60x2.15 si unul de 2.70x2.15 si astea vor fi fixe.
Viana exista si varianta a perdelelor care se impatura cand le ridici.Mie mi se pare o varianta super care si acopera geamul frumos si tine si umbra.Ceva de genul http://www.perdele-draperii.com.ro/jaluzele_plisse.html
http://www.new-style.ro/perdele_draperii.html
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Miramar spune:
Viana eu am pus rulouri exterioare din aluminiu cu actionare de la interior (unele manual unele electric). Iar la interior o sa pun doar perdele subtiri si diafane.
Inafara de stavila in calea razelui soarelui iti ofera si o protectie impotriva hotilor (cand plec de acasa le inchid), de vant - iarasi cand bate vantul puternic le inchid complet cel putin pe cele de la rasarit (fata casei) ca la mine de obicei dinspre est bate vantul si cand bate tare ma cam deranjeaza.
rami 73 spune:
Asi, daca geamurile mari sunt fixe, evident ca nu se mai pune problema greutatii lor.
pozici
James Dean
marcelb spune:
Cateva lucruri interesante despre ferestre si nu numai gasiti aici:
http://www.casesigradini.ro/revista/a4/27/3/Ghid-Practic/Ghidul-cumparatorului:-stiluri-de-ferestre
asi spune:
Miramar se fac foarte multe esente de lemn stratificat.Se fac char si combinat adica stejar exterior si molid interior.Ma intereseaza daca ai si fereste cu orientare sudica si cum se comporta dupa ce bate soarele pe ele.
Rami am vazut si eu mostre de lem stratificat placat cu aluminiu si clar sunt cele mai bune calitativ de pe piata.
Miramar spune:
Asi nu stiam, mea culpa, asa o fi.
Am 2 ferestre cu orientare sudica dar nu bate soarele pe ele, eu intre casa si garaj mai am un spatiu gol dar acoperit - adica acoperisul de la casa se continua peste spatiul acesta si se uneste frumos cu acoperisul de la garaj, astfel mai am un loc unde parchez masina - una in garaj una pe platforma auto (asa au scris aia de la cadastru) adica sub acoperis. Am vazut sistemul prin alte tari si mi-a placut.
Pe acea latura am un geam mare la parter si unul mai mic la etaj, dar ambele sunt sub acoperis, deci repet soarele nu bate direct pe ele - oricum la sud nu pre bate soarele - asa incat nu cred ca ar trebui sa-ti faci asa multe probleme.
Mai tare m-ar preocupa rasaritul si apusul, dar mai ales rasaritul - dimineata bate soarele atat de puternic in sezonul cald, ca stau cu toate rulourile trase pana la jumatatea geamului ca nu pot sta in casa altfel si de lumina si de caldura. Si daca ma intrebi de astea de un an de cand m-am mutat (si tine cont ca geamurile erau puse din oct. 2005 - deci au prins 2 ierni si-acum sunt la a doua vara) nu am avut probleme cu ele. Sper sa n-am nici pe viitor.
Da' spune-mi si mie logica cu sudul, ca nu inteleg ce anume-mi scapa?!
asi spune:
Casa mea e orientata sudic si vara va bate minim 10 ore soarele pe ele.
Am gasit niste geamuri facute din pin nordic(stratificat) in Germania care arat bestial insa pretul e un pic mare.Oricum caracteristicile tehnice sunt superioare celor de pe piata iar mostrele arata ca niste bijuterii.
Ramane sa ne facem bugetul si sa vedem cum facem.
Miramar spune:
Asi soarele rasare la est (rasarit) si apune la vest (apus). Astea sunt laturile insorite, nu Nordul si Sudul.
gabi_j spune:
Pentru exterior - lemnul stratificat este tratat special pentru a rezista la umiditate si intemperii. Asta stiu despre materialele de import - cele locale... nu stiu, ca mai nou toata lumea face de toate.
In scimb stejarul, molidul si esentele care se gasesc in climatul nostru (exceptie poate salcamul...) nu prea rezista in timp. Daca vreti lemn masiv, cel mai bine rezista acacia care este o esenta tropicala.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
www.sosdogs.ro" target="_blank">ADOPTA UN CATEL
www.chitarist.ro" target="_blank">ROCK&JAZZ PENTRU CONNAISSEURS
www.telefonie-mobila.ro" target="_blank">FITZE MOBILE