Homeopatia
Am mers in urma cu cata saptamani la o doamna dr. homeopat care ne-a recomandat un tratament pentru alergii. Am cumparat prima tura de bilute insa abia de maine incepem sa i le dam. As vrea sa stiu daca mai e cineva care foloseste tratamente homeopate pentru copii si cum le administreaza, daca aveti rezultate bune si merita investitia, intrucat pe noi ne-au costat cam 2 milioane primele bilute.
Va multumesc.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...
Raspunsuri
miris_ spune:
eu ii administrez baietelului meu un astfel de tratament. o data la 3 luni, ne da o schema de tratament, de fiecare data e alta, bulinele se mai schimba, la fel si tincturile. rezultate, avem, dar noi facem pt imunizare si pt alergii, iar efectul asupra alergiilor nu prea l-am vazut. de asta nu se va vindeca niciodata, eu sunt convinsa de acest lucru, deoarece eu, la 32 de ani, cu alergii incepute de pe la 6 ani, si acum fac tratament de primavara pana toamna tarziu, la fel ca si baietelul meu. doar de racit nu a mai racit, sau daca a facut-o, l-a tinut cam 2-3 zile, dar nu mai face febra, nu mai ajungem la spital, la antibiotice. noua ne-a dat un tratament format din bulinutze, tincturi, si cate 2 septilin/zi. schema de tratament e f complicata, dupa parerea mea. imi e greu sa ma tin de ea, cu 5 min inainte de masa ceva, apoi la 5 min dupa masa altceva, si asta la o anumita ora, intr-o anumita zi... le-am mai incurcat zilele intre ele, dar una peste alta, doar de raceli am scapat.
Cristina si Mihnea Stefan
In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...
Mariaa spune:
Witchie, daca te satisface tratamentul iti pot procura de aici (Tm) bilutele. Si noi am facut ani de zile tratament homeopatic insa era mult mai rezon ca pret...poti sa-mi trimiti lista si macar sa ma interesez de preturi, ca idee...
pana atunci, sanatate maxima Irinei
Mariaa
<< rabdarea este cheia fericirii >>
abriana spune:
Buna Witchie,
da folosesc remedii homeopate la fetita mea Briana de la nastere, pt ca s-a nascut prematur. Acum are 1 an si 4 luni si continuam cu ele. Am scapat de dermatita atopica, si am ameliorat multe alte afectiuni.
Daca ai inceput pe acest drum, ori ai rabdare si esti perseverent, si ai incredere in medicul homeopat curant, ori renunti de la bun inceput. Homeopatul are nevoie de timp ca sa afle tipul sensibil al copilului tau, sa gaseasca remediu care-l caracterizeaza pt a trata fondul-terenul pacientului. Va trebui sa-i relatati evolutia fetitei sub tratament etc.
Singurul lucru pe care nu-l inteleg este de ce te-a costat tratam asa de mult, in conditiile in care un tub de remediu este maxim 5 lei? V-a prescris 40 de tuburi ?
Va dorim sanatate maxima!
mamitzica spune:
Si noi am fost la homeopat pentru imunitate;nu am crezut in asta pina saptamina trecuta cind m-am convins.
Witchie spune:
Abriana,
N-am idee de ce a fost atat de scump, fusesem avertizata ca tratamentul e costisitor asa ca nu a fost un soc.
Ne-a dat vreo noua feluri de bilute si sase sticle mari cu echinaceea, lemn dulce si Viola Tricolor plus o trusa pentru raceala.Suntem cu ochii pe ea.
Adevarul este ca de cand i-am schimbat regimul alimentar dupa indicatiile doamnei doctor i-au disparut bubele si roselile si vad ca si dermatita atopica i s-a curatat. De asta parca am curaj acum sa-i dau si bilutele. Eram putin sceptica dupa consultatie, de-aia m-am hotarat sa cer si parerea altor parinti care au trecut prin asta. Sunt constienta ca tratamentele homeopatice sunt de lunga durata. Mariaa, am sa tin minte propunerea ta, iti multumesc. Daca vad ca ii merge bine iti fac o lista, deocamdata am mari probleme in a deslusi ce scrie pe tabelul pe care il am. Azi mi-am luat inima in dinti si am incercat sa le pun in cutiute (dimineata, pranz, seara, LMMJVSD) si am reusit doar pentru ca erau puse in pungi inscriptionate si am reusit sa scriu eu pe ele de fata cu farmacistul zilele saptamanii in care trebuie administrate. Mai am de descoperit cum fac sa i le dau fara sa pun mana pe ele:)
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si poate tinem subiectul asta activ, mi se pare un domeniu interesant si relativ putin cunoscut.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...
Siminaf spune:
Ma mir si eu de ce asa de scump, mai ales ca daca iti dadea reteta, luai remediile de la una dintre farmaciile homeopate, unde ai vedea ce rpeturi mici au. Eu am prieteni buni homeopati in Buc. si nu practica preturi prohibitive. Si mai asigura si medicatia in rpetul consultatiei.
De preturile remediilor de aici nici nu va mai spun, ca un flaconas cu pina la 80-100 de pilule costa maxim 6$. Indiferent de remediu.
Mariaa spune:
noi aveam un capacel de plastic care-l foloseam numai la asta si il el 'turnam' cate bilute aveam nevoie apoi in gura...
poate sunt si alte variante...
sanatate multa :)
Mariaa
<< rabdarea este cheia fericirii >>
adinag spune:
Dar de ce sa nu puneti mana pe ele? Sau e o gluma si n-am priceput eu? Chiar ma intereseaza...
Eu i-am dat Jasminei in timpul eruptiei dintilor si i-a facut bine si la raceli/tuse. Mai multe nu a fost necesar...
Sanatate multa!
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
Muuh spune:
Witchie eu am facut tratament pentru alergi si pot spune ca mi-a ameliorat simptomele simtitor. La unii factori alergeni deja numai am reactii la altii am o reactie din ce in ce mai slaba. Lui Alexei i-am dat pentru raceala si si-au facut foarte bine efectul. Eu i le topesc lui in apa si ii dau sa bea cu lingurita de plastic. Nu stiu cati ani are fetita ta dar daca este mai marisoara cred ca va lua singura bilutele.
Nu e voie sa pui mana pe bile pentru ca se pierde din energia lor. Nu cred ca am dat o explicatie prea stiintifica dar eu cel putin asa am inteles.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Babee spune:
Eu am facut tratament homeopat si mi-a fost foarte bine, pe Phillip l-am dus la acelasi medic si a primit tratament, i-a fost bine dar acum trebuie sa mergem iarasi sa il mai "citeasca"doctorita(din Romania nu de aici).Si voi merge si cu Rebecca pentru ca ea face mereu bronsite si se pare ca este tot pe fond alergic.
Nu se pune mana pe "bilute" ca sa nu se ia din energie, nu se folosees pasta de dinti pentru ca mentolul dauneaza, la adulti nu cu tigari, cola si cafea.Nu trebuiesc luate la o anumita ora,ci doar dupa prescriere(grila).
-----------------------------
Gabriela, Rebecca si Phillip