Comori de nov-dec 2004 (150)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

"Neata!

DANA - In parte, ceea ce zici despre HPV este adevarat, dar asta nu inseamna ca nu poti face vacc. Orice femeie activa sexual ar trebui sa-l faca. Excluzand in felul asta unele tulpini. Restul le despistezi prin teste serologice in lab.
Fireste ca se va face si Papanicolaul periodic, dar vacc. este mai mult decat indicat.

Deasemenea, medicul cu care am vorbit ne-a sfatuit sa il facem amandoi pentru ca si barbatii au nesansa sa se imbolnaveasca, nu vaginal, insa, ci anal. Pentru ca intr-adevar, asa cum ai spus nu se ia doar sexual.

Vacc. este sintetic si nu este prevazut numai femeilor.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Sa va spun si ce am aflat eu de la medic despre HPV:

- teoretic il poate face orice persoana HPV negativ

- ideal ar fi, sa fie facut inainte de inceputul vietii sexuale, eventual intre 12 - 14 ani, cand maturitatea sexuala nu este inca atinsa
(si inainte de a fi intrat vreodata in contact cu vreuna din tulpinile acestui virus)

- eficienta demonstrata este inainte de 26 ani

- daca o persoana a fost HPV pozitiv si s-a vindecat nu exista un istoric in organism deoarece nu se genereaza anticorpi;
(nu ai cum sa stii daca ai avut sau nu)

- virusul are patru tulpini; daca ai avut boala (o tulpina), vaccinul iti da imunitate la celelallte trei

- costa intre 10 - 12 mil lei (vechi)

- se face in mai multe doze, la anumite intervale de timp (care trebuie respectate cu strictete) si nu declanseaza reactii adverse
(si nerespectarea intervalelor duce la ineficienta vaccinarii)

si un link:
http://www.healthy.ro/articol/Preventie/4056/Vaccinul-anti-HPV-a-sosit-si-in-Romania.html
www.healthy.ro/comentarii/Vaccinul-anti-HPV-a-sosit-si-in-Romania/6730/HPV-la-barbati-sanse-de-tratatment-preventie-la-femeile-mature.html" target="_blank">HPV la barbati, e tot un articol, da lateam pagina si l-am pus sub url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Miria, deci vaccinul pentru HPV se poate face la orice varsta? Voi l-ati facut?
Eu nu am facut PAP doar in timpul sarcinii mi-a facut o analiza a secretiei. Stiu ca mi-a zis sa nu facem prostioare 3 zile inainte si mi-a recoltate ceva pe o lama.

Eu ieri m-am agitat toata ziua sa obtin o programare pentru o mamografie pentru ca iar am probleme. Intai am sunat la doctorul de familie mi-a spus ca de abia in august pot veni si ca la spital dureaza foarte mult pana iti vine randul asa ca am renuntat, ca nu vreau sa dureze cu lunile. Am gasit si o clinica particulara dar ei mi-au recomandat sa merg intai la doctorul meu. Intr-un final am obtinut si o programare la doctor (l-am schimbat cu fiul lui ca are doar 200 de pacienti deci este mai liber ) ca sa-mi dea trimitere si dupa aceea sa vin cu rezultatul la el.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

quote:
Originally posted by aime

Sa va spun si ce am aflat eu de la medic despre HPV:

- teoretic il poate face orice persoana HPV negativ

- ideal ar fi, sa fie facut inainte de inceputul vietii sexuale, eventual intre 12 - 14 ani, cand maturitatea sexuala nu este inca atinsa
(si inainte de a fi intrat vreodata in contact cu vreuna din tulpinile acestui virus)

- eficienta demonstrata este inainte de 26 ani

- daca o persoana a fost HPV pozitiv si s-a vindecat nu exista un istoric in organism deoarece nu se genereaza anticorpi;
(nu ai cum sa stii daca ai avut sau nu)

- virusul are patru tulpini; daca ai avut boala (o tulpina), vaccinul iti da imunitate la celelallte trei

- costa intre 10 - 12 mil lei (vechi)

- se face in mai multe doze, la anumite intervale de timp (care trebuie respectate cu strictete) si nu declanseaza reactii adverse
(si nerespectarea intervalelor duce la ineficienta vaccinarii)

si un link:
http://www.healthy.ro/articol/Preventie/4056/Vaccinul-anti-HPV-a-sosit-si-in-Romania.html
www.healthy.ro/comentarii/Vaccinul-anti-HPV-a-sosit-si-in-Romania/6730/HPV-la-barbati-sanse-de-tratatment-preventie-la-femeile-mature.html" target="_blank">HPV la barbati, e tot un articol, da lateam pagina si l-am pus sub url

Cristina, asta stiam si eu... ca max. pana la 26 de ani are eficienta. Si numai in cazul in care sigur nu exista HPV cu tulpinile respective deja contactat.
Sunt cazuri cand se transmite la fat si prin nastere(naturala).
Cu HPV-ul asta poti trai toata viatza fara sa nu ai habar de el. Se manifesta doar cand scade imunitatea organismului.
Odata contactat virusul nu mai scapi de el. exista mereu in organism, doar ca mentinand imunitatea organismului ridicata, nu-si face simtita prezenta. Condiloamele (plate, acuminate) sunt prima dovada ca ar putea exista HPV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Se poate face la orice varsta, in functie de recomandare medicului si de rezultatele testului Papanicolau.
Da, se poate tine cont de ce ai scris tu si Aime, dar asta nu inseamna ca nu-l mai poti face. Este mai eficient 100% sa-l faci inainte de-a incepe viata sexuala, dar orice persoana activa ar trebui sa-l faca. Astfel, riscul de-a mai face ceva se diminueaza.

Singurele persoane care nu prea mai au nevoie sa-l faca sunt femeile la menopauza.

In fine, eu vreau sa-l fac si am vorbit deja cu doctora sa-mi dea reteta.
Poate ca nu va mai fi atat de eficient, dar tot inseamna mai mult decat daca nu-l faci. Exclud macar tulpinile respective.

Se fac 3 injectii la interval de 6 luni. Atat.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Si cat se fac aceste 3 injectii la 6 luni, banuiesc ca nu se poate sa fii gravida ?

A, si daca tot a venit vorba de vaccinuri mai sunt copii care au primit doar vaccinurile din schema obligatorie si atat? Sau sunt eu singura mama mai ciudata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by Otiliav

A, si daca tot a venit vorba de vaccinuri mai sunt copii care au primit doar vaccinurile din schema obligatorie si atat? Sau sunt eu singura mama mai ciudata .

Mai sunt si eu o alta ciudata , impotriva vaccinarii in exces si pentru toate prostiile.

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

La multi ani, Alex, sa fii sanatos si fericit, ca frumos foc esti deja, sa ii bucuri pe ai tai si sa-ti mearga bine in viata!

La multi ani, Miki, sarcina usoara in continuare, si abia asteptam sa-l vedem pe junior! Apropo, tot baiat a ramas?

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Alex, sa fii sanatos si iubit! Petrecere frumoasa!
Deja imi inchipui un tort mare si gustos.

La inceput a fost pediatra care nu este de acord cu vaccinarile pentru, mi-a explicat ceva cu orice virus nou introdus prin vaccin rupe lantul imunitar pentru a provoca reactie si anticorpi. Dupa care a zis ca se recomanda si in functie de evolutia copilului si cat este de rezistent. Pe de alta parte am citit ca unele vaccinuri contin doze mici de mercur pentru a se fixa in organism.
Aici au introdus si Hemophilus Influentzae doar pentru cei nascuti dupa Iunie 2005, deci nu l-am putut face. M-ar mai fi tentat Hepatita A. Sunt legata de maini si de picioare ca aici nu se gaseste ceva extra, plus cine sa il faca iar in tara stam putin si vom face pe cel de 2 ani si jumatate deci nu cred ca mai merge inca unul intr-o perioada de trei saptamani.

Mergi la inceput

Dana, multa sanatate mamei, sper sa nu fie nimic grav, e bine totusi ca se preocupa de sanatate, se analizeaza periodic, asa fac si ai mei din fericire.

Eu sunt ingrozitor de trista, ieri l-am inmormantat pe tatal prietenei mele cele mai bune care e si nasa copiilor,un om cu o pofta de viata si o energie debordante, fost navigator (in aviatie), pe care in nici un caz nu mi l-as fi inchipui cu vreo suferinta.Era ca si tatal meu, ne cunoastem de 20 ani, si am fost foarte apropiati. A facut luni infarct , la casuta de la tara pe care o aveau, si unde mergea in general sa stea vara , si ii lua si pe nepoti. In urma autopsiei , s-a vazut ca era la al 3-lea infarct,celelalte doua anterioare, destul de mari, fiind duse bine merci pe picioare. Probabil, ca el, avand o mare retinere de a merge la doctor , si un ulcer de multa vreme, a ignorat/confundat simptomele, nu a spus nimanui nimic, si uite ce s-a intamplat. De cand nu mai zboara, nici ca a mai trecut pe la medic, deci de aproape 7 ani a neglijat aspectul asta cu desavarsire, si uite rezultatul. Imi pare atat de rau si parca nu-mi vine a crede, toata familia e distrusa, nu avea decat 62 ani.
Ieri a fost o zi foarte grea, am mers acolo (la tara) sa ajut cu toate cele, bineinteles multa lume, multa treaba de facut, sunt lesinata de oboseala, abia pe la 9 seara am auns in Bucuresti.

Apropo de Papanicolau, n-am mai facut nici eu de 3 ani, mi-am facut programare in iulie.
Interesant cu vaccinul.

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput